Şimdi Ara

MacBook pro zorlamak mı yoksa iPad Air mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Elektrik elektronik müh son sınıfta okuyorum. GTX 1070 ekran kartı bir PC var elimde. Ama kablosu vs sırtta taşırken çok ağrı yapıyor. Şimdi laptopu satıp bir Macbook pro almak mı mantıklı yoksa iPad Air klavye ve kalem mi? Amaçlarım daha taşınabilir bir PC deneyimine sahip olmak. iPad de PC deki ihtiyaçların ne kadarını karşılayabilirim acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok güzel bir laptopunuz var bence boşa masrafa hiç gerek yok

• iPadOS ile her ne kadar güç kazanmış olsalar bile iPad'ler halen Macbook veya PC seviyesinde değil. ben seçimimi macbookdan yana kullanırdım fakat sadece iPad ile de çok şeyler halledilebilir. Tam olarak ne yapıyorsunuz bilgisayarınızda?
  • Hocam şurayı tam anlatamamışım sanırım. Macbook alırsam laptopu satıcam. Ama iPad alırsam laptop duracak dışarıya çıktığımda iPad'i kullanacağım. Aslında merakım şu. Tabletlerde bilgisayarda yaptığım işlerin ne kadarını yapabilirim. Mesela kod yazabilir miyim? Ya da Excel i tam verimli kullanabilir miyim?

• beko1903 B kullanıcısına yanıt
    Kod yazmak için Fatih Arslan'ın şu yazısını okuyabilirsiniz:
    https://arslan.io/2019/01/07/using-the-ipad-pro-as-my-development-machine/
  • Bakıcam hocam. Mesela tüm Office dosyalarını tam verimli kullanabilir miyim? Ya da belki autocad veya solidwork programlarını kullanabilir miyim? iPad de profesyonel bir web sitesi tasarlayabilir miyim?

Hem PC hem macbook hem de ipad kullanan aynı zamanda da kod yazan birisi olarak ipad ile üretim yapmak hele kod yazmak hala çok uzakta. ama günlük tüketim için notları almak için ve en güzeli ikinci monitör olarak kullanmak için çok güzel bir cihaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İpad mi macbook mu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kumutlu kullanıcısına yanıt
    O zaman siz hocam Macbook pro mu tavsiye ediyorsunuz?

ne yazacağınıza bağlı olarak tavsiyem değişir.

Macbook özellikle ülkemizde pahalı bir ürün. Ancak kullanım kolaylığı,hafifliği, batarya ile kullanım süreleri göz önüne alındığında gayet güzel ve sağlam bir cihaz.

Ancak ios yazma zorunluluğu yoksa güncel model bir pc ile de gayet güzel kod yazılır hatta daha güzel oyun oynanır

Zaten windows paltforumda c# ile bir şeyler geliştirecekseniz macbook almak için zorlamaya gerek yok.

Ipad duet programı sayesinde windows için de mobil ikinci monitör olabiliyor.
    https://www.duetdisplay.com/

2016 sonrası macbook larda son sürüm catalina ile 3. parti uygulamaya gerek kalmadan ikinci monitör yapabiliyorsunuz.

Hocam size şöyle söyleyeyim. Evde tüm işlerimi halledeceğim laptopum var. Ama oldukça ağır. Ben dışarda da uygulama yazacağım. (ios için değil Windows için) aynı zamanda web sitesi tasarlama kursuna da gidiyorum. Bu işlerimi dışarda da yapabileceğim bir cihaz arıyorum. Eğer iPad alırsam evde zaten windowstan devam edebilirim ama dışarda ne kadarını hallesebilirim. iPad alırsam aynı zamanda defter gibi de kullanacağım. Macbook pro alırsam da ya sıfır 13 ya da ikinci el 15 alacağım. Onun taşınabilir yönü ne kadar kuvvetli olur

• Up

Imkanı olanlar için Mac kullanmalarını tavsiye ederim. Ancak windows temelli kullanılacaksa donanım Macos kadar verimli değil.

Şu videoda detaylı değinmiş konuya

Linus Tech Tipsyoutube
    Even I Can’t Hate the 16” Macbook Pro 2019
    https://www.youtube.com/watch?v=LGOmbNRlZdM&feature=youtu.be

Benim yazılımcı bir arkadaşım sadece windows kullanmak için son 6 yıldır macbook pro 15 inch kullanıyor. 2014 serisinde de 2017 de de pil şişmesi oldu. Muhtemelen ısınmaya bağlı bir problem olduğunu düşünüyorum.

Karar verirken bunu da göz önünde bulundurmak gerekebilir.

• Ek olarak bootcamp ya da parallel gibi bir uygulama ile windows kuracaksınız en 512 gb lik bir ssd ye sahip olmanızı ısrarla tavsiye ederim.

• Benim birçok yazılımcı arkadaşım sırf taşınabilirlik ve uzun batarya süresi için MacBook Pro geçtiler başta vay be süper cihaz diyorlardı şimdi bootcamp ile içine Windows atmışlar tablet dünyasına gelirsek envai çeşit tablet var ama hala o konuda verimli değiller ben yöneticiyim iPad mini aldım ajandalarımı çöpe attım çok rahat toplantı notları alıyorum ama iş sunum yapmak yada Excel olunca kapsamlıysa birde çalışma mecburen MacBook da hallediyorum eğer macos sistemi ihtiyaçlarınızı karşılamazsa Windows kurabilirsiniz makineye

• Glasus kullanıcısına yanıt
    Peki hocam örneğin visual studio Matlab phyton gibi uygulamaları tam verimli kullanabilir miyim Mac da

Peki hocam örneğin visual studio Matlab phyton gibi uygulamaları tam verimli kullanabilir miyim Mac da

Vs code python windows ile bir fark yok hatta terminal çok daha verimli.
    Matlab bilmiyorum kullanmadım. Visual studio nun Macos versiyonu var mı bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.