Şimdi Ara

Macbook Pro ve Kullanım Amacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Yakınımda birisi var ve Macbook Pro almayı düşünüyor. Bir bilgisayardan beklentilerini yazsam bu modelin uygun olup olmadığını söyleyebilir misiniz?

    Laptop'dan beklentisi öncelikle malzeme kalitesi. Mesela lenovo vb. laptop alanlar var etrafımızda ve belli süre sonra menteşelerinin patlaması veya kasanın deforme olması gibi izlenimlerimiz oldu. Çok çok yüksek bilgisayar almadığınız sürece hep plastik kasa ile karşılaşıyorsunuz o markalarda. Garanti konusunda ürünün arkasında olan bir servis istiyor. Bu konuda zaten Apple'dan iyisini maalesef bu ülkede bulamıyoruz. Onun dışında laptopun 10 seneye yakın kullanmayı hedefliyor. Stabil ve performansından en az kayıp ile. Tabi ki bu sürede pil vb. eksilecek ama en aza indirgenmiş bir şekilde kullanmak istiyor. Ekran kalitesinin iyi olması, adobe after effect ve promier'de çalışmalar yapmak, aynı zamanda wordpress siteler ile uğraşıyor, bunun dışında yanından ayırmayacağı bir aksesuar gibi düşünebilirsiniz. Oyunla pek arası yok. Ayrıca bazı işler için windows gerektiğinden dolayı sanal sunucu ile windows 10 çalıştıracak.

    Almayı düşündüğü model;https://www.hepsiburada.com/apple-macbook-pro-touch-bar-intel-core-i5-8259u-8gb-512gb-ssd-macos-13-qhd-tasinabilir-bilgisayar-mr9r2tu-a-gri-p-HBV00000CVXB1

    İşlemci: i5 8259U
    Ram: 8 GB DDR3
    Ekran: 13.3" QHD Retina Ekran (Evinde 28" 4K Monitöre bağlıyıp 4K Bluray filmler izleyecek ve o monitörde kullanacak, işlemcinin bunu desteklemesi şart, performans kaybı veya işlemci yetersizliği olur mu? Render vb. o ekrana takılıyken alacak bazen.)
    Ekran Kartı: Intel Iris Pro Graphics Paylaşımlı
    Depolama: 512 GB SSD (1TB Harici Disk Depolama ve Bulut Depolama olacağından yeterli.)

    Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?







  • Macbooklar kasa açısından uzun ömürlü ve sağlam bilgisayarlar. Yanında taşınabilirliği de gerçekten çok rahat. Plastikten kaçıyorsanız gayet ideal. 8gb RAM zaten her şeye yetiyor neredeyse ekranı gerçekten çok kaliteli ve Adobe programlarını kullanan profesyonellerin tercih ettiği bir bilgisayar. Depolama sorunu oluyor bazen ona da çözüm bulmuşsunuz zaten. Oyun oynamayacaksa bence MacBook memnun kalacağı bir bilgisayardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam,

    After Effects ve Premiere tarzı programlar yüksek donanım ister. Sizin yazdığınız özelliklerle çalışma performansı ve render için yeterli olmaz. Hele ben bu PC ile 10 sene motion grafik ve kurgu yaparım diye düşünüyorsa yanılgıya düşer. :) İlla Macbook pro olacaksa 15" i7 veya i9 işlemcili olanlara baksın. RAM en az 16 GB(çalışma performası ve aynı anda bir kaç program çalıştırmak için gerekli) ve harici bir ekran kartı olsun. Artık programlar render alırken işlemciden daha çok GPU üzerinden alıyor. Hybrid olarakta yapan var tabi.(CPU+GPU)
  • Her ikinize de yanıtınızdan dolayı teşekkür ederim. Ancak arkadaşım profesyonel grafiker değil, After Effects ve Promier'i daha yeni öğreniyor ondan dolayı 3-4 sene ancak amatörlükten çıkabilir. Bu süreçte yapacakları standart ofis programları kullanımı, Wordpress tarzı siteler, Sanal Sunucu ile Windows 10 kullanımı. Ayrıca yoğun bir şekilde film izliyecek. Bunu yaparken 28" 4K ekrandan izleyecek. Bu eklediğim model bunu kaldırır mı? 4K görüntü verirken işlemci zayıf kalır mı?

    Bu eklediğim modelin bir de 128 GB depolama, Intel Iris Plus Graphics 645 (Harici 1.5 GB) olan modeli var ama i5 8250U kullanıyor. İlk mesajımda verdiğim linkteki üründe i5 8259U var 3.4 Ghz ama bu harici ekran kartı olan 1.4 Ghz. Sizce işlemciden kısıp harici ekran kartı tercih etmek mi mantıklı yoksa ilk attığım mı? Eğer harici olanı alırsa ciddi oranda fiyat düşüyor hafıza da düşüyor ama sorun değil o..

    https://www.hepsiburada.com/apple-macbook-pro-touchbar-intel-core-i5-8250u-8gb-128gb-ssd-13-3-macos-tasinabilir-bilgisayar-muhn2tu-a-space-grey-p-HBV00000MKHDW?magaza=Turuncu Bilgisayar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ClavataTR C kullanıcısına yanıt
    8259u işlemci diğerine kıyasla daha iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • themstels T kullanıcısına yanıt
    Aynen ama 8250 olanda harici ekran kartı belleği var. Sizce hangisi tercih edilmeli?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dell xps serilerine bir de bakınız. Bütçenizin biraz fazlası olabilir 4k ekranlısı ama hem harici ekran kartı hem de i7 8750h işlemcisi var. Yeni versiyonunu beklerseniz güncel işlemci ve daha gelişmiş ekranlısını alabilirsiniz. Menteşe ve malzeme kalitesi falan baya iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt
    Bende o seriyi önerdim, aklında zaten ama önceliği Macbook olarak değerlendirmek istiyor. Garanti konusunda pek iyi geçmişi yok ondan dolayı garanti servisi iyi bir marka istiyor. Bu konuda da en iyi servisi Apple veriyor Türkiye'de..

    Mesajınız için teşekkür ederim, bir önceki mesajda belirttiğim soru hakkında bir fikriniz ve bilginiz var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Macbook Air 2018 nasıl sizce? Başlangıç ve orta seviyede düzenleme yapacağı için yeterli gibi geliyor bana.. Yardımcı olabilir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.