Şimdi Ara

Macbook Pro Ram'i nasıl yükseltilir nereden alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar Apple parçaları konusunda bayaa bilgisizim. Elimde bir Macbook Pro var 2013 üretimi sanırım. 2gb+2gb 1333 Mhz ram'ler var içinde. Ben bunu 8Gb'ye çıkarmak istiyorum. 2 ayrı 4gb+4gb de olur tek 8gb de olur. Şimdi merak ettiklerim 1333 mhz yerine 1600 mhz alsak destekliyor mu? Bir de Türkiye'de nerelerden alabiliriz? Teşekkürler şimdiden.

• Yok dostum macbookta ram degistiremezsin yanlizca ssd sini degistirebilirsin macbooklarin. Bazi arkadaslar forumda ssd de degistirilemiyor diyor onlara itibar etmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanis581 kullanıcısına yanıt
    Hocam emin misin? Değiştirenler gördüm internette. Nasıl değiştireleceğini bile ayrıntılı yazmışlar.
  • bilgisayarın modelini tam olarak yazarsanız(Ör: Macbook Pro Mid 2012 MD101TU/A vs.) yardımcı olmaya çalışırım.
  • sarslan724 S kullanıcısına yanıt
    MacBook Pro (13-inch, Mid 2012) özellikleri bunlar. Bi de seri numarası var o gerekiyor mu? Şu MD101'le başlayan başka bir kod sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agonfighter

MacBook Pro (13-inch, Mid 2012) özellikleri bunlar. Bi de seri numarası var o gerekiyor mu? Şu MD101'le başlayan başka bir kod sanırım?

aynı mac' e sahibiz. ben aşağıda linkini verdiğim ram' i aldım. 2+2 toplam 4gb ram vardı bilgisayarda. 2' lerden birini söktüm yerine 8gb' lık aldığım ram' i taktım. herhangi bir hata almadım. 16gb' a kadar yükseltme yapılabiliyor bu mac' e. yalnız ram artışıyla birlikte aman aman bir performans artışı beklemeyin. ssd yoksa ssd takmanız daha çok performans artışı sağlayacaktır.

http://www.n11.com/8gb-orjinal-samsung-1600mhz-notebook-ram-12800s-P53408512

mac için curical ya da corsair marka ramleri tavsiye ediyorlar genelde ancak kingston, samsung vs. gibi büyük markaların sorun çıkartacağını sanmıyorum. fiyatı uygun olduğu için bu ürünü almıştım. yukarıda da belirttiğim gibi, cihaza takalı 4 ay oldu, herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sarslan724 S kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok teşekkürler. Peki bütün DDR3 ram'ler uyumlu mudur acaba? Arkadaşım normal notebook ram'i sipariş vermiş de, sorun olmaz herhalde değil mi?
  • ben ram' i almadan önce çok araştırma yapmıştım. nadiren sorun yaşanan yorumlara rastladım ama genel itibarıyla herhangi bir notebook ram' ini çalışma frekansı uyumlu olmak koşuluyla(mhz) kullanabilirsiniz.

çoğu kişi slotlarda eşit belleklerin kullanılması gerektiğini bilir ancak ben 2+8gb şeklinde kullanıyorum. buna rağmen sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanis581

Yok dostum macbookta ram degistiremezsin yanlizca ssd sini degistirebilirsin macbooklarin. Bazi arkadaslar forumda ssd de degistirilemiyor diyor onlara itibar etmeyin.
    Asılsız bilgilerle milleti yanıltmayın. En yeni Macbook hariç ondan önce çıkan tüm Apple Mac serisinin RAM ve HDD değişimi çok rahat yapılır.
  • Befega19 kullanıcısına yanıt
    Arkadas dogru soyluyor kusura bakmayin resimde hangi macbooklarda ne yapiliyor gosteriliyor.
     Macbook Pro Ram'i nasıl yükseltilir nereden alınır?
  • VatanPc den gorerek alabilirsin. Uzerinde MAC icin yazar zaten. Benim tavsiyemde uzerinde MAC yazanlarsan almanizdir. Yoksa akimlari farkli oldugu icin surekli restart ve osx cokmesiyle basbasa kalabilirsiniz. -Basima geldi-

8 Gb + 8 Gb
    240 Gb SSD (120 likler cok cabuk doluyor)

Bu guncellemeye maddi imkaniniz varsa o mac i cope atana kadar sizi memnun eder.

http://www.elmasokak.com/2012/10/17/macbook-pro-ram-yukseltme/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrkrtc -- 21 Haziran 2015; 9:29:39 >
  • Ram alacaksanız sadece Macler icin Üretilen OWC markasını öneririm bendede 16 GB Rami mevcut.

• late 2011 macbook pro kullaniyorum ssd taktim ram yukseltmek itiyorum uzerinde 2x1333mhz ddr3 ram var yerine 1600 mhz taksam sorun yaratir mi?
  • OWC casdır mac için sayfasındada neyin ne ile uyumlu olduğu ayrıca nasıl değiştirildiğini anlatan çok güzel videoları var 2011 17" mbp 16 gb ve 240 gb ssd uçuyor resmen.
    saygılar.
  • retina ekranlı macbook pro ların değiştirilemediğini okumuştum keşke değişse

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • brhmrsln B kullanıcısına yanıt
    retinalarda ben de degistirilemiyor diye biliyorum
  • 1333 mhz yerine 1600 mhz takabilirsiniz ama 1333 mhz çalıştırır..2011 modellerde

2012 modellerde 1600 mhz çalıştırır.

2010 modellere üzerindeki 1066 mhz olan 2 gb lardan birisi bir slotta kalmak şartıyla diğer slota 8gb 1333 mhz veya 1600 mhz takarsanız toplam 2 +8 gb olarak 10 gb çalıştırır.

macbook rami deye kasmaya gerek yok..herhangi bir notebook so-dim ramler iş görür.

elixir, hynix, samsung, kingston uyumlu

hi-level bazılarında desteklemiyor..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_107203449/tm.htm

linkteki 8 gb lardan birini veya 2 x 8gb olarak 16 gb (1333 mhz veya 1600 mhz farketmez ) alıp keyfinize bakabilirsiniz..
  • 4 gb ile 16 gb ram arasında bilgisayarı kullanırken belirgin fark görür müyüz ? (2011 mid macbook pro için)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.