Şimdi Ara

Macbook Pro Mid 2012 için ram tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
6.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmsa4gx3m1a1333c9-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-mac-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=58184

Bunun 8liğini almıştım geçen yıl 100 TL civarına. Mac uyumlu falan diyor ne kadar etkiler bilemem. Mid2012 Non-Retina 13" Pro.
  • boristheblade B kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir sitede elinizdeki RAM'in, MAC uyumlu olmadığı söylenmekte ne kadar doğru bilemiyorum. Bana kalsa çalışması lazım.

http://www.scan.co.uk/products/8gb-corsair-mac-memory-ddr3-so-dimm-pc3-12800-(1600)-204-pin-non-ecc-unbuffered-cas-11-11-11-28-15v

Benim görüşüm MAC uyumlu RAM olayı balondur, sadece frekans değerlerine dikkat edilmelidir. Hem yabancı forumlarda hem de burada uygun frekans değerinde RAM alıpta sorun yaşayana denk gelmedim, sorun yaşayan varsa bizi aydınlatırsa iyi olur.

• Choline kullanıcısına yanıt
    Link için teşekkürler.

Bence de mac uyumlu ram olayı balon. Yabancı sitede birileri voltaj değerlerinden falan bahsetmiş, ben de emin olmak için bir sorayım dedim. Dolar arttıktan sonra 16gb ram pek ucuz birşey de değil malesef :)

Mesaj yazan herkese teşekkür ederim, siparişi veriyorum. Ram'lerle ilgili sorun yaşarsam buraya yazarım, belki ilerde başka birilerinin işine yarar.
    Kullanıp izlenimlerinizi yazarsanız balon mu değil mi emin olmuş oluruz.
  • "mac için ram" kesinlikle balon.

2002 mac mini
    2008 macbook
    2012 macbook pro

bilgisayarlarımın hepsine de bildiğiniz kingston ram alıyorum, hiçbir problem yaşamadım. boşuna para vermeyin
  • ram uyumu diye birşey olduğunu sanmıyorum mac in desteklediği max ram miktarı ve frekans değeri uyduğu müddetçe sorun yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.hepsiburada.com/liste/hi-level-8gb-1600mhz-ddr3-notebook-ram-hlv-sopc12800d3-8g/productDetails.aspx?productId=bd303246&categoryId=47

aynı cihaz için 1 ay önce bu ram den aldım bir sıkıntı yok. senin alacak olduğunda da sıkıntı çıkacağını sanmam
  • Ram'i bugün taktım bir sıkıntı yok sorunsuz çalışıyor.
  • 8+8 mi taktınız yoksa sırf 8 mi?
    Hayırlı olsun sıkıntısız kullanımlar dilerim :).
  • 2+2 vardı şu an 2+8 olarak çalışıyor. sipariş verdim tekrar, 8+8 yapacağım.
  • Standart kullanımda bir fark gördünüz mü? Bende de 101 var. Hernekadar apple 8gb max desede sizin gibi çokça kişi 16gb çalıştırıyor sorunsuzca. 16gb bütçemi aşıyor. Bende ram ssd upgrade i düşünüyorum. Merakım ram upgrade etsek 4 den 8 gb a örneğin çok fark edermi...

@boristheblade
  • 4gb ile kasılıyordu, biraz daha rahatladığını söyleyebilirim ama harddiskim hala ssd değil. Örneğin After Effects için ram epey önemli olduğundan onda etkisi daha çok hissediliyor.

bütçe ayırmak istemiyorsan ssd'ye öncelik vermeni tavsiye ederim. ofiste kullandığımız air'larda 4gb+ssd var ve standart programları kullanıyorken çok hızlılar. ssd aldıktan sonra yine performanstan memnun kalmazsan ram takviyesi yaparsın.
  • Öncelikle ssd ye yönelelim ozaman. Hem sorun varmı yokmu sorun olursaa hangisinden olduğu daha rahat anlaşılır. Teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsair Vengeance 8GB x 2 yaptım bende. Alırken ne Mac ram ne de frekansına falan dikkat etmedim. Oldukça memnunum şu an hiçbir sorun çıkarmadı, performans olarak 256SSD ile Geekbench 3 te normal bir Mid 2012 nin oldukça üzerinde.
  • Ghent kullanıcısına yanıt
    Mid 2012 ler zaten 1600MHz destekliyor siz 1333 te 1066da taksanız çalıştıracak fakat siz gidipte 2010 veya 2011 mbp 1600MHz taktığınızda açılıştaki bembeyaz ekranda kalacağınızı söyleyebilirim
  • malum sitede temiz uygun fiyata çok var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.