Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.675
Cevap
128
Favori
285.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mybo37

quote:

Orijinalden alıntı: şopcu

arkadaşlar macbook retina 15.4 kullanıyorum..Lig tv sitesinden tam ekran bişeyler izlmeye çalıştığımda ekran yavaş akıyor ama ekranı küçültünce geri normal halini alıyor acaba bu niye olur ?

lig tv nin video çözünürlüğü ile ilgilidir.. online streaming videolar retina ekranda sorun çıkarabiliyor.. apple store da HD 1080p film fragmanlarını deneyin .

Hocam tarayıcı temizledim daha rahatladı galiba ondanmış...
  • Arkadaşlar güncelleme listesinde arkadaşlarımın hesaplarından yüklediğim programlar gözüküyor ama ben o programları sildim ve kullanmıyorum. Hiçbir şekilde silinmiyor listeden.

Ne yapabilirim, fikriniz var mı?
  • Arkadaşlar merhaba,

Yıllardır windows kullanıcısı olarak yakın zamanda ben de mac almaya karar verdim. Düşündüğüm model Mac Book Pro 15'' Retina olacak. Ancak 3-4 farklı (2.3 - 2.4- 2.6 - 2.7 GHz) seçenekten hangisi olacağına daha karar vermedim. Hepsi quad-core, ram ve bellekleri farklılık göstermekte.

Şu önceki sayfalarda yazılan hatalar (ghost ve sarı ekran problemleri) neden kaynaklanmakta? Cihazı Türkiye'den almayacağım. Ülkeden ülkeye sürümlerde farklılık göstermekte mi?

Bir de windows'tan mac e geçerken dikkat etmem gereken, şunları yapsan daha iyi olur dediğiniz neler var, paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

Arkadaşlar merhaba,

Yıllardır windows kullanıcısı olarak yakın zamanda ben de mac almaya karar verdim. Düşündüğüm model Mac Book Pro 15'' Retina olacak. Ancak 3-4 farklı (2.3 - 2.4- 2.6 - 2.7 GHz) seçenekten hangisi olacağına daha karar vermedim. Hepsi quad-core, ram ve bellekleri farklılık göstermekte.

Şu önceki sayfalarda yazılan hatalar (ghost ve sarı ekran problemleri) neden kaynaklanmakta? Cihazı Türkiye'den almayacağım. Ülkeden ülkeye sürümlerde farklılık göstermekte mi?

Bir de windows'tan mac e geçerken dikkat etmem gereken, şunları yapsan daha iyi olur dediğiniz neler var, paylaşırsanız sevinirim.

öncelikle vermiş olduğunuz isabetli karar için sizi tebrik ediyorum.
    modele gelince, tamamen ayırabileceğiniz bütçeye bağlı
    alırken bütçenize göre konfigürasyon değişikliği yapabiliyorsunuz
    sizin için ram önemli ise ram takviyesi ya da işlemci hdd takviyesi yapabiliyorsunuz
    tabi ki bunu ilk alım esnasında yapabiliyorsunuz. daha sonra sadece hdd değişimi yapabiliyorsunuz
    geri kalan tüm parçalar ana kart üzerine monte edilmiş durumda
    kısacası retina ekranlı bir macbook aldıktan sonra geri kalan konfigürasyon paranıza bağlı
    en düşüğü zaten 2.3 o bile fazlası ile yetiyor 3. nesil bir işlemci
    ram zaten 1600mhz veri yolu hızı var ddr3L

ghosting problemi de tamamen şans. retina ekranlarda iki farklı monitör var samsung ve lg
    ağırlıklı olaran lg ekranı olan makinalarda oluyor ghosting sorunu
    zaten böyle bir sorunun tespit edilmesi durumunda koşulsuz değiştiriyorlar ekranı
    samsung ekranlarda da hafif sarılık var
    bence ekranın sarı olması daha iyi, çünkü gözü daha az yoruyor

ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor mu bilmiyorum. sonuçta hepsi uluslararası garanti kapsamında
    bir problem olursa dünya üzerindeki yetkili servislere götürebiliyorsunuz.
    ama ülkeden ülkeye fiyat değiştiğine eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: dncruygun

quote:

Arkadaşlar merhaba,

öncelikle vermiş olduğunuz isabetli karar için sizi tebrik ediyorum.
    modele gelince, tamamen ayırabileceğiniz bütçeye bağlı
    alırken bütçenize göre konfigürasyon değişikliği yapabiliyorsunuz
    sizin için ram önemli ise ram takviyesi ya da işlemci hdd takviyesi yapabiliyorsunuz
    tabi ki bunu ilk alım esnasında yapabiliyorsunuz. daha sonra sadece hdd değişimi yapabiliyorsunuz
    geri kalan tüm parçalar ana kart üzerine monte edilmiş durumda
    kısacası retina ekranlı bir macbook aldıktan sonra geri kalan konfigürasyon paranıza bağlı
    en düşüğü zaten 2.3 o bile fazlası ile yetiyor 3. nesil bir işlemci
    ram zaten 1600mhz veri yolu hızı var ddr3L

ghosting problemi de tamamen şans. retina ekranlarda iki farklı monitör var samsung ve lg
    ağırlıklı olaran lg ekranı olan makinalarda oluyor ghosting sorunu
    zaten böyle bir sorunun tespit edilmesi durumunda koşulsuz değiştiriyorlar ekranı
    samsung ekranlarda da hafif sarılık var
    bence ekranın sarı olması daha iyi, çünkü gözü daha az yoruyor

ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor mu bilmiyorum. sonuçta hepsi uluslararası garanti kapsamında
    bir problem olursa dünya üzerindeki yetkili servislere götürebiliyorsunuz.
    ama ülkeden ülkeye fiyat değiştiğine eminim

Peki alırken ekranın LG veya samsung oldugunu anlama şansımız yok mu?

MediaMarkt ve Saturn burda Apple'dan biraz daha ucuza satıyorlar, o yüzden konfigurasyon yapma şansım yok gibi. Konfigurasyon yapacağıma bir üst modele geçmek daha mantıklı oluyor.
    En mantıklısı 2.4 GHz olan gibi duruyor, hem yeni çıkmış sanırım 2.3 ler artık Apple'ın kendi sitesinde görünmediği için öyle yorumladım.
    Peki ekstra olarak Windows yüklemek istediğimizde problem vs. çıkar mı? Kullanılan bazı yazılımlar malum mac uyumlu olmayabiliyor.

• Lg yada Samsung olduğunu öğrenemiyorsunuz
    Aldıktan sonra terminal aracılığı ile öğrenebilirsiniz
    2.4 işlemcililer revize edilmiş 2013 modellerdir
    Yani hatalar giderilmiştir ghosting sorunuda yoktur belki

Windows için iki seçenek var
    Bootcamp ile makineyi windows gibi kullanabiliyorsunuz
    Bir diğeri paralel desktop
    Ücretli 3. Parti yazılımdır
    Çok başarılı aynı anda sanal olarak iki işletim sistemini de kullanabiliyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @yt1990, öncelikle ben de verdiğiniz karardan ötürü kutlarım, pişman olmayacağınızı düşünüyorum. @dncruygun çok güzel bir şekilde özetlemiş durumu. Ben de 2.6GHz işlemcili MacBook Pro 15'' Retina kullanıcısıyım. Alalı 3 ayı biraz geçti sanırım. Ekranım ne yazikki LG, fakat şimdiye kadar ghosting sorunu ile karşılaşmadım. Ne yazıkki dememin sebebi potansiyel olarak sorun yaşayabilirim. Fakat servisler bu konuda bilgi sahibi olduğundan problem yaşarsam çözüleceğini biliyorum.

Bu arada ben yalnızca tek bir program için windows'a gereksinim duyuyorum, o da şimdiye kadar lazım olmadı. Bu nedenle bootcamp yerine parallels ile windows 7 kurdum ama yüklediğimden beri açmadım :) OS X'e alışması kolay, kullanımı çok zevkli ve kopması çok zor. Zorunluluk olmadıkça windows ile çalıştırmayacağınızı düşünüyorum.
  • Zaten sürekli windows kullanacak olsam mevcut samsung'umu yenilerdim, ancak hep 2-3 seneden sonra yetersiz kalmaya başlıyor. Önce oyunları oynatmamaya, sonra internette gezinirken dahi takılmalar, ısınıp kendini kapatmalar vs. Batarya sorunundan bahsetmiyorum bile, şarjsız 20 dk dayanmadığından masaüstü-laptop u oldu kendileri

Belki tek arayacağım 17'' widescreen ekran olurdu, ama 13'' yerine 15'' Retina almaya karar verdim.

O zaman dediğiniz sorun tüm retina ekranlarda potansiyel olarak yaşanabilir, teknik özelliklerden vs. bağımsız olarak.

Peki 2.4 işlemci ile 2.6 farkını gündelik kullanımda pek anlamıyoruz değil mi?
  • quote:

Zaten sürekli windows kullanacak olsam mevcut samsung'umu yenilerdim, ancak hep 2-3 seneden sonra yetersiz kalmaya başlıyor. Önce oyunları oynatmamaya, sonra internette gezinirken dahi takılmalar, ısınıp kendini kapatmalar vs. Batarya sorunundan bahsetmiyorum bile, şarjsız 20 dk dayanmadığından masaüstü-laptop u oldu kendileri

Belki tek arayacağım 17'' widescreen ekran olurdu, ama 13'' yerine 15'' Retina almaya karar verdim.

O zaman dediğiniz sorun tüm retina ekranlarda potansiyel olarak yaşanabilir, teknik özelliklerden vs. bağımsız olarak.

O farkı normal bir kullanıcı anlayamaz. Ancak üst düzet geliştirme / render işleri yapılırsa bir performans farkı yaratır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaf-sin-kaf

Arkadaşlar güncelleme listesinde arkadaşlarımın hesaplarından yüklediğim programlar gözüküyor ama ben o programları sildim ve kullanmıyorum. Hiçbir şekilde silinmiyor listeden.

bugda kalmış olabilir oturum açıp kapamayı dene bir onun dışında aklıma bir yol gelmiyor

2.3 ile 2.7 arasında %27 lere yakın bir performans farkı vardı aklımda doğru kalmışsa 2.4 ile 2.6 arasında %15 anca fark vardır diye tahmin ediyorum işlemciden çok ram yada hdd yatırım yapmanı öneririm
  • quote:

Zaten sürekli windows kullanacak olsam mevcut samsung'umu yenilerdim, ancak hep 2-3 seneden sonra yetersiz kalmaya başlıyor. Önce oyunları oynatmamaya, sonra internette gezinirken dahi takılmalar, ısınıp kendini kapatmalar vs. Batarya sorunundan bahsetmiyorum bile, şarjsız 20 dk dayanmadığından masaüstü-laptop u oldu kendileri

Potansiyel olarak yaşanabilir derken ekranınız benimki gibi LG olursa yaşayabilirsiniz, onda da servisler ücretsiz değişim yapıyor takip ettiğim kadarıyla. Hatta sorun yaşayan arkadaşlar panel servise ulaştıktan sonra cihazlarını teslim edip akabinde aldılar, fazla bir kayıpları olmadı bilgisayarın serviste kalması gibi sanırım.

Yukarıda saydığınız Samsung'la yaşadığınız tüm sıkıntılara aşinayım. 2006'da bir HP almıştım ben de, 2009'da en son servis bana bunu yedek parça olarak sat, yoksa tamir ettirirsen aynı şeyi 6 ay sonra yaşamayacağının garantisi yok dedi :) Neyse birşekilde windows'tan kurtulup Mac ile tanışmak çok büyük bir avantaj oldu benim için, umarım siz de aynı şeyleri düşünürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaf-sin-kaf

Arkadaşlar güncelleme listesinde arkadaşlarımın hesaplarından yüklediğim programlar gözüküyor ama ben o programları sildim ve kullanmıyorum. Hiçbir şekilde silinmiyor listeden.

Hocam MacBook'u ilk aldığım günlerde şöyle bir problemle karşılaştım, uzun süre çözüm bulamadım, sonrasında yabancı forumlarda bulduğum bir çözüm sayesinde kurtuldum, belki sizin de işinize yarar.

Ben tarayıcı olarak Chrome kullanıyorum ve birgün Chrome kilitlendi, yeniden başlattığımda ise favicon'ların hepsi kayboldu. Defalarca Chrome'u silip kurmama rağmen geri gelmedi. Sonra yabancı forumları karıştırırken silmekle Chrome'u tamamen kaldıramadığımı farkettim. Orada tam olarak kaldırmak için gereken işlemleri yapıp yeniden yüklediğimde sorunum çözüldü ve faviconlar geri geldi.

1. Spotlight'a kaldırmak istediğini uygulamanın ismini yazıp "Tümünü Finder'da Göster" diyorsunuz.
    2. Açılan Finder penceresinde Ara barının sonunda yer alan "+" işaretine tıklıyorsunuz.
    3. Yeni gelen bardan "Türü" seçimini "Diğer" olarak değiştiriyorsunuz.
    4. Diğer'i seçtiğiniz anda bir pencere açılacaktır, bu pencereden "Sistem Dosyaları"'nı seçiyorsunuz.
    5. Seçiminizi yaptığınızda Finder'a geri dönecektir, burada 3. adımda bahsettiğim "Türü" seçeneğinin yerine "Sistem Dosyaları" yazılı olacak.
    6. Sistem dosyalarının hemen yanında ise "dahil değil" seçeneği seçili olacak, onu "Dahil" olarak seçtiğinizde;

finder'da yazdığınız programla ilgili sistem dosyaları dahil tüm dosya ve klasörlere erişmiş olursunuz. Bunları sildiğiniz taktirde program tamamen kalkmış oluyor.

Not: Silmeden önce bir klasör içine yedeklemekte fayda var, sistemle ilgili yanlış bir şey sildiğinizde geri dönmesi mümkün olması açısından.

• App Store > Purchases > uygulamanın üstüne gelip sağ tık > Hide Purchase... yapmayı deneyin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trineux -- 23 Nisan 2013; 11:09:42 >
  • Arkadaşlar son 2 hafta kaldı mbpr ye kavuşmama pupadan alıcam cihazı umarım sorunsuz bir alet alırım gerçi şimdi farkettim stoklarda gözükmüyor daha dün vardı anında satıldı mı noldu anlamadım

http://pupadankapiniza.com/asp/product/7193/MACBOOK-PRO-15-RETINA-QUAD-CORE-i7-2-7GHz-16GB-512GB-FLASH-HD-GRAPHICS-4000-GEForce-GT-650M-1GB

• alıcak arkadaslar ıcın soluyorum ekran sorunu olsa bıle ekran degısımı oluyor hemen sıkıntı yok ;)
  • beyler gta4 de highda 30fps uzerine cikamazken, max payne3 te hepsi high ama texture qualith very high sifir kasma
  • Burası yeri değil ama elimde fazla apple care protection for macbook pro paketi mevcut garantiyi 3 yıla çıkartıyor ilgilenen varsa pm den ulaşabilir

• arkadaşlar ben retina 15.4 kullanyorum...
    http://www.gold.com.tr/U227176/Inca-IMH-02-Altin-Kablo şu ürünle lcd'ye bağlıyabilir miyim laptobu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: şopcu

arkadaşlar ben retina 15.4 kullanyorum...
    http://www.gold.com.tr/U227176/Inca-IMH-02-Altin-Kablo şu ürünle lcd'ye bağlıyabilir miyim laptobu acaba ?

lcd ye bağlayacağınız taraf mni hdmi ise kullanabilirsiniz
    kullandığınız cihazda hdmi çıkışı var.
    fakat lcd mini hdmi değil ise, ister iki ucu da hdmi olan kablo alıp kullanabilirsiniz
    isterseniz hdmi - mini hdmi dönüştücü alabilirsiniz
    seçim sizin.

• 15.4 inch rmbp da facebook u kullanırken ekranda çizgiler oluşuyor sebebini ya da çözümünü bilen var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.