Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (277. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.675
Cevap
128
Favori
285.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 inclik modeli alacam teknosada indirim var acaba bunlar 2019 modelmi klavye felan degisikmis bir aydinlatirmisniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Bence kişinin kullanımına da bağlı kullandığı ortama da bağlı. Bazı insanların bilgisayarlarını görüyorum her yeri pislik dolu ekran parmak izinden geçilmiyor bilgisayarın dibinde yemek yiyorlar heryerde kırıntılar falan filan sonra da klavyesi arıza bunun apple yapamamış diyorlar. Ancak bazı cihazlarda ısınmadan veya başka sorunlardan kaynaklı arıza yapıyor bu da kaçınılmaz bir şey. Bu yüzdendir ki tamir programı başlatıldı. Sorun ne olursa olsun sizin kullanımınıza göre sıkıntının çıkıp çıkmaması değişir kısaca. Bizim iş yerinde 2016 15 inç MacBook Pro var her gün düzenli ortak kullanılan hiç sıkıntısı çıkmadı mesela ki düşünün 2016 modeller en problemli olanları. 2018 ve 2019 ların sıkıntı çıkartma oranı 2016 ve 2017 ye göre oldukça baya düşük. Uzun vadede sıkıntı çıkarır mı çıkartabilir ama çıkartmaması da oldukça eşit veya yüksek bir ihtimal. Çıkartsa bile 4 yıl boyunca satın alma tarihinden itibaren ücretsiz tamir hakkın var. yani bence bir sıkıntı olmaz. Açıkçası ben 2015 in klavyesine göre daha çok seviyorum daha hızlı ve daha doğru yazdığımı farkettim ve daha az tuş mesefasi benim baya hoşuma gitti. En basitinden klavyenin kenarlarından ışık fışkırmıyor :D

• Ben de yazılımcıyım. Mac dünyasına geleceğim. Çok yabancı olduğum için sizlere sormak istediğim sorular var. Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Avustralya'dan alacağım. Burada fiyatlar aşağıdaki gibi:

Bu fiyatlar TL bazında 3.93 ile çarpılıyor. Ayrıca %9 da tax refund alıyorsunuz. Bu apple fiyatları. Normal mağazalarda biraz daha uygun. Örneğin burada

1.4 ghz 8 GB RAM VE 256 SSD li 2.299 dolar iken mağazalarda 2069 dolar. Bu da yaklaşık doları 4 alsanız(çünkü vergi iadesi dönüşümünde biraz zarar ediyorsunuz) ve tax refund alsanız 7530 TL'ye gelir ki, Türkiye'ye göre daha mantıklı duruyor.

Tabi bu 8 GB li hali. Sizce 8 GB ram için ekstra 320 dolar daha ödememe gerek var mı?
    1.7 ghz li işlemci ve 1.4 ghz li işlemci arasında ciddi bir fark olur mu?
    Garanti ne denli önemli?

ve en önemlisi: Dönüştürücü olarak ne kullanıyorsunuz ve memnun musunuz? Zira USB 3.0 olmaması cidden çok gıcığıma gidiyor. Keza yine sunum yaparken dönüştürücü gerekecek :/

IOS'a alışmak kolay mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitrovic -- 28 Temmuz 2019; 15:42:14 >

• Teşekkürler.Çok yararlı oldu.

Dahası çok doğru noktaya değindin.2015 model klavye tasarımlarında ışık fışkırması Sen yazınca aslında pek hoşuma gitmediğini tekrar hatırladım,anladım .Ama yine de 2015 serisi bu son dönem çıkanlara oranla fiyatı da dahil olmak üzere daha mantıklı tercih gibi geliyor bana.Mesela 2015 şarj kablolarındaki mıknatis özelliğinin olmaması bile bence eksiklik.

Eylül-Ekim ayında tanıtılacak olan modeli bekliyorum ama diğer yandan da fiyatlar diyorum..20.000 falan olur artık.Çok korkutucu hal aldı bu durum.

Ayrıca Apple Mac işletim sistemini de boşlamış gibi geliyor bana.Mojave ve yeni çıkardıkları sistem Catalina memnuniyetsizlik oranı yüksek görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mitrovic

Ben de yazılımcıyım. Mac dünyasına geleceğim. Çok yabancı olduğum için sizlere sormak istediğim sorular var. Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Avustralya'dan alacağım. Burada fiyatlar aşağıdaki gibi:

Bu fiyatlar TL bazında 3.93 ile çarpılıyor. Ayrıca %9 da tax refund alıyorsunuz. Bu apple fiyatları. Normal mağazalarda biraz daha uygun. Örneğin burada

1.4 ghz 8 GB RAM VE 256 SSD li 2.299 dolar iken mağazalarda 2069 dolar. Bu da yaklaşık doları 4 alsanız(çünkü vergi iadesi dönüşümünde biraz zarar ediyorsunuz) ve tax refund alsanız 7530 TL'ye gelir ki, Türkiye'ye göre daha mantıklı duruyor.

Tabi bu 8 GB li hali. Sizce 8 GB ram için ekstra 320 dolar daha ödememe gerek var mı?
    1.7 ghz li işlemci ve 1.4 ghz li işlemci arasında ciddi bir fark olur mu?
    Garanti ne denli önemli?

ve en önemlisi: Dönüştürücü olarak ne kullanıyorsunuz ve memnun musunuz? Zira USB 3.0 olmaması cidden çok gıcığıma gidiyor. Keza yine sunum yaparken dönüştürücü gerekecek :/

IOS'a alışmak kolay mı

Ben 4 yıl önce aldığımda olabilecek en yüksek alabilecek en yüksek modeli seçtim.Para olsaydı daha yüksek seçerdim ki keşke o dönem borç alıp yükselseydim diyorum şimdi.Çünkü uçtu fiyatlar.Yani hazır başka yerden alacaksanız bu fırsatı değerlendirin .En az 5 sene kullanacaksınız çünkü.

Ben 2018 serilerine bakıyorum aslında almak istiyorum ama belirlediğim model 14.000 lira civarı tutuyor alamıyorum.2015 modeli zorlamıyor yoksa mecbur kalırdım.

USB için ise şimdilik sıkıntı ama ileride olmayacağı konuşuluyor yani uyum sağladıkça daha rahat olacaktır.Ne kadar az kablo o kadar rahatlık ne kadar hafif o kadar rahatlık.Mesela yeni modellere bakmamın en önemli neden şarj adaptörünün daha taşınabilir olması.

Aparat için ise Kingston markasının bir modeli var .Çok öneriliyor.Güvenli sağlam gibi.

• Arkadaslar 15 inch macpro aldim cihaz super ama gel gelelim video editi yapmam icin 2000 tl vermemmi lazim final cut programina alternatif ucretsiz birseyler varmi yada ucuz olan 2000 nedir yani komik bir rakam.

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınıza. Gönül isterdi ki paramız daha değerli olsun 15 inch alayım bir daha arkama bakmayayım. Maalesef alırken bazı şeylerden fedakarlık etmem gerekecek.

Bu sebeple bu ya işlemci ya fa RAM olacak

1.4 ghz yerine 1.7 almak mı?
    Yoksa 8 RAM yerine 16 RAM almak mı?

Buna karar vermek biraz zor olacak. Fakat sanırım şu konuda hemfikirsiniz. Ne alırsam alayım gerek sağlamlık gerek malzeme kalitesi gerekse ısınmama en büyük avantajım olacak.

Dell XPS mesela. Dün yabancı sitelerde yorumları okudum. Hala ve hala ısınma problemi var. Önüne geçemiyorlar. Bu makine 512 GB 16 Ram ve 1050 ti ekran kartına sahip. Düşünüldüğünde daha mantıklı duruyor ancak 11-12 bin lira verip ısınma sorunu yaşamak cidden can sıkar.

• Arkadaşlar merhaba,

ben de yeni bir mac kullanıcısıyım ancak bir durum var. Trackpad ile 2 parmak geriye doğru yaptığım zaman öncekşi sayfaya dönünce sayfayı en yukardan alıyo donanımhaberde? Bu durum sizde var mı? Bir de bazen hemen ama genellikle ya 2-3 defa 2 parmak ile geri yapıyorum anca o zaman algılıyor. Acaba ben mi parmakları net değdirmiyorum yoksa trackpad ile ilgili bir durum mu var ? Bir de wifi ayarlarım normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoracle1905 -- 29 Temmuz 2019; 18:34:4 >

• Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Ben olsam Ram ilave yapardım.

Isınmama konusuna bir şey diyemem.Isınma elbet oluyor.Hiç ısınmayacak diye bir şey yok.El tutamayacak şekilde ısınmadığı sürece sanırım bir sıkıntı olmuyor.Çeşitli nedenlerden dolayı ısınma fazla ya da uzun sürebiliyor.
  • Whoracle1905 kullanıcısına yanıt
    Önceki sayfayı en yukarıdan alma durumu bende yok, bazen 2-3 defada algılama bende de oluyor..
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Hocam dikkat ettim sadece donanımhaberde oluyor, geri yaptığımda sayfa yeniliyor ve en üste atıyor :). Ve sanki donanıumhaber de kasıyor pc. Diğer hiçbir websitesinde bu durum yok anlam veremedim doğrusu :)
  • Video da çektim kendi problemime. Bir önceki sayfaya gittiğim zaman forumda sayfa en üstüne atıyor sonra bıraktığım yere geliyor ve sanki donanımhaber kasıyor safari de.
    Vimeo
    Donanımahber
    https://vimeo.com/350793544

Bakarsanız sevinirim.

• Whoracle1905 kullanıcısına yanıt
    En üste attıktan sonra eski yerine oturuyor gibi gördüm sanki. Buna sayfa başındaki reklam neden oluyor olabilir, ben reklam engelleyici kullandığım için bende olmuyor olabilir.
  • Arkadaslar bazi saticilarda 15 inch cok uygun ama fullhd yaziyor yanlislik olabilirmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Olethros

Ben de agustos basi itibariyle alacagim MB Pro 13". Sadece kodlama amacli kullanacagim genelde. Depolama icin ayrica bir bilgisayarim ve NAS surucum var.
    Personel indirimiyle birlikte 8400'e geliyor 8GB Ram ve 128GB Hdd'li model. Sizce yeterli olur mu kod derleme vs isleri icin bu ozellikler.
    ne tür projeler kodlayacaksınız tam olarak?

framework, programlama dili, varsa hangi veritabanı vs gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: suddenly30

Ben de aranıza 2019 15' 16GB Ram 256GB SSD, 560X ekran kartlı i7 9750h modelli macbook pro'yu alarak katıldım.

Hayatımda ilk defa MacOS işletim sistemli bir bilgisayara sahibim. Etrafımda macbooku olan insanlardan dolayı windowsla bazı farklılıklarına aşinalığım var.

Örnek olarak ,command tuşu, control tuşu, option tuşu gibi durumları aşağı yukarı biliyorum. Ve genel mac kısayollarına, kullanımına çok rahat alıştım ve genel olarak windows'tan daha rahat bir kullanım sunduğunu 2-3 saat içinde hissettim. Uygulama kurması bile çok daha rahat hani belki windowsta da uygulama kurmakta ne var diye düşünenleriniz olur ama bunda o kadar bile uğraşmıyosun ki bence kurulumda next next demek dışında bir şey yapmadığımız düşünülürse bence bu çok önemli.

Yazılımcı olduğum için yazılım geliştirme amaçlı, tabii kişisel internette takılma amaçlı vs kullanacağım. Linux işletim sistemi kullanma konusunda kendimi windowsa göre daha rahat hissettiğim için platforma bağımlılığım olmadığı sürece bilgisayarımda çalıştırdığım VMWare yazılımı üzerinde çalıştırdığım Debian veya Debian tabanlı işletim sistemleri üzerinde kod yazma, yazılım geliştirme işlerimi yapmayı tercih ediyordum çünkü kod yazmak için birçok konuda Linux işletim sistemleri benim için daha konforlu. (Git bash veya bunun üzerine kurulu konsol emülatörleri kullanarak da windows üzerinde geliştirme işlerimi git bash unix birçok güzel unix komutlarını sisteme yüklediği için bir ölçüde daha rahat hale getirebiliyorum tabii.) Ancak Linux tabanlı işletim sistemlerinin özellikle sürücü yazılımlarından kaynaklanan problemlerinden dolayı işletim sistemiyle ilgili bir sürü problem yaşatıyor olması beni bilgisayarımın donanımın üzerine windows işletim sistemi kurmak, onun üzerinde de sanal bir sunucuda Linux işletim sistemini kullanma zorunluluğunda bırakıyordu. Tabii bu durumda performans kaybına sebep oluyor orası da aşikar. Bu açıdan MacOS kullanmanın en güzel yönü, UNIX üzerine kurulu bir yapısı olduğu için Linux tabanlı işletim sistemleriyle aynı şekilde yazılım geliştirme ortamını rahat bir hale getiriyor. Ben çoğu işimi terminal ekranı üzerinde yaptığım için (windowsta maalesef bu o kadar güzel olamıyor) MacOS'ta çok rahat bir şekilde çalışabilmeye başladığımı gördüm. Bu durumun bu konudaki üretkenliğime olumlu etkisinin olacağını fazlasıyla hissettim.

Genel olarak macbook pro hakkındaki düşüncelerimi sorarsanız, genel olarak insanlar Apple'ın 2017 sonrasında klavyeyi değiştirip kelebek klavye adını verdiği yapıya geçmesinden hoşnut değiller. Özellikle 2017 ve sanırım 2018 (emin değilim) modellerinde klavyelerde çıkan birçok sorun insanların macbooklara şüpheli yaklaşmasına sebep oluyor ancak Apple bu klavyeleri geri alıp gerekli değişim işlemlerini yaptı/yapıyor diye biliyorum, umarım ben ve benim gibi Macbook kullanmaya başlamış arakdaşlar, sorun yaşadıklarında(umarım yaşamayız) aynı şekilde kolay bir şekilde çözüme ulaşabiliriz. Benim için bu klavyede yazmak gayet keyifli (Benim klavyem 2019 model). 2017 modelinin de klavyesini de çok azıcık da olsa deneyimlemiştim ve pek kötü gelmemişti ancak 2019 modelinde tuşların yüksekliğinin biraz daha arttırıldığını okumuştum bu yüzden bu modeldeki klavye gerçekten hoşuma gitmiş olabilir ama yine de normal bir klavyeye göre parmağınızın ya da tuşun katettiği yol çok kısa. Klavye dışında trackpad hakkında çok yorum yapmayacağım çünkü yorumlar çok klasik. Ben de kullanımını rahat buldum ama normalde bazı yerlerde mouse kullanmayı tercih ederdim. İşletim sistemi trackpadle kullanmaya yönelik tasarlandığı için mousela kullanmak çok iyi fikir gibi gözükmüyor. Ama trackpad kullanımı gerçekten, başka herhangi bir markadaki touchpad kullanımı gibi değil ancak biraz alışma istiyor. Donanımsal olarak bu fiyata alabileceğiniz bir laptop neyse onun özelliklerini içeriyor. Ben Macbook Pro'nun rakibi olarak bir tek Dell XPS'leri görebiliyorum. Dell XPS de gerçekten çok başarılı bir cihaz. Günlük, iş kullanımının yanında oyun da oynamak isteyenlerin şüphesiz Dell XPS seçmesi gerektiği kanısındayım. 1050 Ti gerçekten çok güzel bir ekran kartı. Tasarım olarak da çok hoşuma giden bir laptop, inceliği de macbook proyla aynı sanırım. Bence macbook proyla Dell XPS arasındaki farklar kişiden kişiye artı ya da eksi olacaktır ben oyumu Macbook Pro'dan yana kullandım.

Macbooklar'da şu ana kadar sorun olarak gördüğüm şey, sadece type-c (thunderbolt) girişlerin bulunması. Evet, type-c özellikle de thunderbolt 3 yeni teknoloji olduğu için bunu bilgisayarlarımızda görmek, hem de belki 1 port değil 2 port olarak, çoğu insanı çok mutlu edecektir. Ancak buradaki sıkıntı, bu teknolojiler, aslında type-c uzun süredir var, yeni veya değil yaygınlaşmadıkları için günlük hayatımızın çoğunda belki de tamamında pek karşılaştığımız şeyler değil. Bugün yeni bir harici disk, USB aldığımızda bunların hiçbirisi type-c girişli olmuyor. USB 3.0 (bizim deyimimizle, aslında 3.1 Gen 2 falan herhalde takip edemiyorum artık) girişlilerini bile bulmak zor çünkü ücret olarak yüksekler. Bu yüzden, kesinlikle bir type-c huba ihtiyaç duyuyoruz. Gördüğüm kadarıyla, özellikle Apple'ın satmadığı type-c hublarını kullanan birçok arkadaş internet bağlantısının kopması vb. sorunlarla karşılaşmışlar, aliminyumla kabloyu kaplayarak çözenler olsa da. Bu da benim hub alırken fazlasıyla korkarak bir ürün alacak olmama sebep oluyor. Çünkü, ben aldığım type-c hubta ethernet girişinin de bulunmasını istiyorum. Apple'ın sattığı hubta sadece hdmi, usb (ve komikliğe bakar mısınız USB 2.0) ve type-c girişi var ve 500 tl civarında. 300-400tl civarına, hem apple'ın sattığından düşük fiyatlı hem de 3 usb 3.0 girişi, ethernet girişi, sd kart, hdmi, type c gibi birden çok giriş ihtiyacınızı tek hubta karşılayacak ürünler var. Bu beni bu ürünlerden birini almaya itiyor ancak bu ürünlerde wifi kopması sıkıntısını yaşama ihtimalimden korktuğum için biraz tedirgin yaklaşıyorum ancak büyük ihtimalle bunlardan birini alacağım ki zaten Apple'ın ethernet için orjinal bir dönüştürücü ürününü bulamadım.

Özellikle bir yazılım geliştirici olarak Mac'le ilgili ilk tecrübelerim, düşüncelerim bunlar. Belki almayı düşünen, benim gibi olan insanlardan okuyan olur ve fikirlerim biraz da olsa karar vermesini kolaylaştırabilir.

Edit: Macbook ile ilgili en önemli konulardan biri olan touchbar hakkında fikrimi belirtmeyi unutmuşum. Touchbar kullanımı bence uzun sürede gerçekten güzel mi veya kötü mü ortaya çıkacak bir şey bence. Ancak ilk akşamımda bazı işlerimi yaparken touchbar da ne gibi şeyler çıktığını inceleyerek ve orayı da kullanarak halletmeye çalıştım ki gerçekten işe yarıyor mu diye görebilmek için. Bence bazı yerlerde gerçekten işlevsel olabiliyor. Mousela birkaç hareket yapmanız gereken bir şeyi klavyede bir tuşmuş gibi tıklayarak ordan yapıyorsunuz. Tabii ki hayatımızda böyle bir alışkanlık olmadığı için genelde önce oraya bakım ne çıkmış ya diye bi baktıktan sonra tıklayabiliyoruz ancak bu işler tamamen kas hafızası. Bu yüzden kullana kullana artık ezberlenirse, kullanımı gerçekten çok kolaylaştırabilir. Apple'ın da daha geliştirmesi gerekiyor o da ayrı bir konu ama benim hoşuma gitti ve bazı şeyleri daha kolay yapabildiğimi fark ettiğimi söyleyebilirim.
    nerden aldınız hocam?

• leopolidas L kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada'dan aldım. Hatırladığım kadarıyla satı firma Turuncu Bilgisayar idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suddenly30

Hepsiburada'dan aldım. Hatırladığım kadarıyla satı firma Turuncu Bilgisayar idi.
    hocam vatan bilgisayarda şöyle bir bilgisayar var baktığım, sizce fiyat olarak nasıl alınabilir mi?

www.vatanbilgisayar.com
    MACBOOK PRO TOUCH BAR CORE İ7 2.6GHZ-16GB-256GBSSD-RETINA 15"-4GB-SILVER - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/macbook-pro-touch-bar-core-i7-2-6ghz-16gb-256gbssd-retina-15-4gb-silver.html

yoksa daha ucuza bulunabilir mi bu model?

• quote:

Orijinalden alıntı: leopolidas

hocam vatan bilgisayarda şöyle bir bilgisayar var baktığım, sizce fiyat olarak nasıl alınabilir mi?

https://www.vatanbilgisayar.com/macbook-pro-touch-bar-core-i7-2-6ghz-16gb-256gbssd-retina-15-4gb-silver.html

yoksa daha ucuza bulunabilir mi bu model?

Alıntıları Göster
    Apple sitesinde öğrenci indirimiyle beraber yanında Beats kulaklıkta hediye ediyorlar sizin gösterdiğiniz fiyattan daha uyguna geleceğini düşünmüyorum bi' kontrol edin isterseniz.

Not: Google'a Apple öğrenci yazarsanız şayet direkt öğrenci indirim sayfasına yönlendiriyor.

• Mediamarketten 15.000 e aldim bende arkadaslar.15 inch 2.2 16 gb lik modelini

• 
Sayfa: önceki 275276277278279
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.