Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.675
Cevap
127
Favori
293.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eyoruk

Diğer konuda yazdım )
    Evet retına
    16 gb 256 ssd 5.120 lira tuttu
    Benin battery healt durumu bu şekilde ; nasıl sizce ? Daha yeni alındı macbook.

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 31 Mayıs 2015; 8:54:52 >

• mgx82tu/a alarak araniza katilmis bulunmaktayim. Bir kac dakika once

Kutuyu bile acmadim daha 3635 tl/ 9 taksit. 364 hopi yukleyerek aldim. Baya uyguna geldi. Kampanyanin son gunuymus alacaklar acele etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eyoruk

Benin battery healt durumu bu şekilde ; nasıl sizce ? Daha yeni alındı macbook.

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü]

sizinki süper.benimki %97 health lie geldi.mart üretimi,kutuda beklerken düştü herhalde performans.

• Tesekurler
    Ben de neye bakmalıyım bılmıyorum da ))

Valla 5.600 ğpara verdık ama ıyı kı vermısım harıka !

Bır sorun oldu apple destek ıle irtibata gectık 5 sn içinde hemen gerı donduler ve ılgı alaka muazzam ıdı

Tuxera kurduk ama sadece kurdum yanı ))
    Hdd ı bagladıktan sonra hiç işlem yapmama gerek kalmıyor

Su an tek sorun programlar ..hanı o cok pahalı olan tasarım programları )) hee bır de vpn ))

• Bende mf839tu/a modelini bimeksten aldim. 3550 tl ye geldi ve 355 tl de hopi verdi. 256 lik olanla cok arasinda gittim geldim ama sonra aradaki 600 tl farka 128 gb cok dedim ve bunu aldim. İlerde yetmezse transcend jetdrive lite 330 alirim, alsana 256 gb hafiza.

Orijinalden alıntı: coupe96

Yeni makinede pil durumunun %97 olması kabul edilebilir bir durum mu arkadaşlar yoksa iade mi etmeliyim?
    Beyler siz ekran ölçeklendirmeyi kullanıyor musunuz? Kullanmazsak retina ekrandan dolayı her şey çok büyük duruyor ancak kullanırsakda çok net şekilde performans düşüşü yaşatıyor.

Orijinalden alıntı: tolgay007

Beyler siz ekran ölçeklendirmeyi kullanıyor musunuz? Kullanmazsak retina ekrandan dolayı her şey çok büyük duruyor ancak kullanırsakda çok net şekilde performans düşüşü yaşatıyor.

Zaten doğal çözünürlüğünde kullanmamıza izin vermiyor diye biliyorum hocam ekranı? 13" MacBook Pro kullanıyorum, en azından öyle bir şey varsa da ben bilmiyorum. Varsayılan ayarda ekranda dediğiniz gibi biraz büyük duruyor, ben de o yüzden ölçeklenmiş seçenekten en sağdakinden bir soldakini(1440*900, 13" için) kullanıyorum. Performans açısından grafik ağırlıklı hiçbir program kullanmadığım için haliyle bir farkını görmedim. Hem ekranda daha çok alanım oluyor, çoğu programı varsayılan halinde kullandığımdan çok daha rahat kullanabiliyorum. Sizin bahsettiğiniz performans düşüşünü ne gibi durumlarda yaşıyorsunuz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-20EF8C739

quote:

Zaten doğal çözünürlüğünde kullanmamıza izin vermiyor diye biliyorum hocam ekranı? 13" MacBook Pro kullanıyorum, en azından öyle bir şey varsa da ben bilmiyorum. Varsayılan ayarda ekranda dediğiniz gibi biraz büyük duruyor, ben de o yüzden ölçeklenmiş seçenekten en sağdakinden bir soldakini(1440*900, 13" için) kullanıyorum. Performans açısından grafik ağırlıklı hiçbir program kullanmadığım için haliyle bir farkını görmedim. Hem ekranda daha çok alanım oluyor, çoğu programı varsayılan halinde kullandığımdan çok daha rahat kullanabiliyorum. Sizin bahsettiğiniz performans düşüşünü ne gibi durumlarda yaşıyorsunuz acaba?

Alıntıları Göster
    bende 13" te 1440*900 kullanıyorum grafikle alakalı bir performans sorunu yaşamadım
    gerçi grafikle ilgili bir yazılım kullanmıyorum belki ondandır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Acaba banamı öyle geliyor bilemiyorum ya ui lag var gibi geliyor bana sürekli. Hd 4000 bu ekranın altından kalkamıyor ya bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Arkadaşlar 256 gb ssd ile 16 gb ram arasından tercihimi ram tarafında kullanmayı düşünüyorum, malumunuz ram sonradan yükseltilemiyor ama ssd değiştirilebiliyor. 128 gb alan ne kadar yeterlidir acaba bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Oldukça geç bir cevap yazıyorum ama umarım bir yararı olur.

Şu anda aldığınız hiçbir Apple laptopda (12" rMB, 11"-13" MBA ve 13"-"5" rMBP) maalesef RAM arttırımı ve sizin SSD tabir ettiğiniz ama aslında yüksek kapasiteli dahili bir flash bellek olan ünite daha sonra değiştirilemiyor/upgrade ettirilemiyor. Tek istina MD101 model olarak bilinen, 2 kg. ağırlığındaki ve içinde hala optik sürücüsü olan kalın kasalı 13" MBP ki onun da artık teknolojik olarak miadı dolmuş durumda.

2012-2013 model rMBP'larda ve MBA'lerde de RAM arttırımı olanaksızdi ama bunlardaki SSD'ler upgrade edilebiliyor. OWC ve Transcend diye iki marka var bunları temin edebileceğiniz. Transcend'ler Amerika fiyatlarının epeyce üzerinde bir fiyatla TR'de de resmi ithal olarak temin edilebiliyor.

Ancak 2014-2015 model rMBP ve MBA'ler için uyumlu SSD'ler henüz ne OWC ne de Transcend tarafından piyasaya sürülmedi.

Arz-talep meselesi, biraz da (2015 modeller için) ar-ge süresi...

TR'deki Applestore'lar ya da resmi/yetkili Mac Teknik Servisleri de parasıyla 2012-2013 terfilerini yapabiliyorlar ama 2014-2015 modeli cihazlara ellerini süremiyorlar; upgrade yapabilmek için gerekli orijinal Apple malzeme (SSD) ellerinde olmadığı/olmayacağı için...

Bilginize.

EDIT: Bu başlık altında, iki sayfa gerideki mesajlarında "monoblain" nickli bir arkadaşımız eBay'den 2014 rMBP için "özel olarak satılan" bir modül bulup getirmiş, takmış ve başarılı bir sonuç almış. Ama kendisi de markanın ne olduğunu bilmiyor; daha doğrusu sorunlu Apple cihazlardan sökülüp el altından satılan modüller olduğunu ifade ediyor. Ban da, düşük bir olasılık gibi gözükse de, Apple için bu modüllerin üretimini yapan yan sanayinin eBay üzerinden dışarıya küçük miktarlarla mal sızdırması geliyor. Zira ürünler 128/256 hatta 512GB değil ama 1TBlık olanlar... Ürünün daha az güvenilir, çakma vs. olması ihtimalini tamamen yok saymamakla birlikte yine de ciddi olasılıkla düşünmüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 3 Haziran 2015; 0:55:46 >
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Markanın ne olduğunu biliyorum yahu. Apple, Late 2013 ve sonrası MacBook'ların SSD'lerini Samsung'a hazırlatıyor. eBay'de 128 GB'tan 1 TB'a kadar tüm SSD'leri bulmak mümkün. Ama daha önce de dediğim gibi bunların perakende, yani mağazadan tüketiciye sıfır ve kutulu satışı yok. Satıcılar bu SSD'leri arızalı ya da üretim hatalı MacBook'ların içinden söküp satışa sunuyor. Benim gibi birçok kişi almış durumda ve şu ana kadar olumsuz bir yorum görmedim. Hatta 256 GB takılıyken yaptığım hız testlerinde yazma hızı olarak en fazla 600 MB civarını görüyorken 1 TB'a geçince yazma hızı 900 MB'ın üzerine çıktığı için bu alışverişten son derece memnunum. Bendeki 256 GB'lık Samsung SSD ile eBay'den aldığım ürünün tasarım ve bileşen bakımından hiçbir farkı yok. Yani aldığım ürünün çakma olduğunu da sanmam. Sonuç olarak öncesinde durum nedir bilmiyorum ama Late 2013 modellerinden itibaren MacBook Pro'ların SSD'sini değiştirmek çok kolay, hatta çocuk oyuncağı bir iş. Bütçesi elveren arkadaşlara daha büyük boyutlu SSD'ler tercih etmelerini öneririm çünkü 512 GB ve 1 TB'lık SSD'lerin kapasite ve performans anlamında cihaza katkıları göz ardı edilemeyecek kadar çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 2 Haziran 2015; 11:21:54 >

• oynayacağım oyunlar cs go ve lol tarzı oyunlar agır oyunlar oynamıyacagım lenova y50 mi macbookpro retina 13 mü??
  • Uzun uzun yazmışsınız teşekkür ediyorum, aklıma takılan bir mevzu daha var. Biliyorsunuz yeni macbook, chromebook pixel gibi cihazlarla usb-c standardı yavaş yavaş piyasada yerini almaya başladı. Acaba Macbook Pro serisinde bu standardı ne zaman görürüz? Ve şu anda yeni bir macbook pro aldığımız takdirde ilerleyen yıllarda usb-c'nin olmaması fazla sıkıntı yaratır mı?

Orijinalden alıntı: playmaker10

Uzun uzun yazmışsınız teşekkür ediyorum, aklıma takılan bir mevzu daha var. Biliyorsunuz yeni macbook, chromebook pixel gibi cihazlarla usb-c standardı yavaş yavaş piyasada yerini almaya başladı. Acaba Macbook Pro serisinde bu standardı ne zaman görürüz? Ve şu anda yeni bir macbook pro aldığımız takdirde ilerleyen yıllarda usb-c'nin olmaması fazla sıkıntı yaratır mı?
    Bende rMBP 13" 256 almayı planlıyorum fakat şu bimeks indirimini kaçırmışım sanırım fiyat yine yükselmiş. Önümüzdeki hafta sonu yine böle bir indirim olurmu sizce?

Orijinalden alıntı: carman

quote:

Orijinalden alıntı: cinquanta

13" retina ekranlı, 256GB MacBook Pro alacağım. Araştırınca seçenekler karşısında şaşırdım.
    - Apple'da fiyat 3999 TL.
    - BİMEKS de 3686 TL. Yanında 225 TL Bi para veriyor. Fiyat iyi ürünün teşhir olmasından endişe ediyorum. Bu fiyat neredeyse %8 öğrenci indirimine denk geliyor.
    - PUPA, öğrendiğime göre sırt çantası veya kılıf hediye ediyor. Fiyat bilmiyorum. Yarın araştıracağım.

bende dün aldım zorlu apple centerdan 15" modelden

bimekste yada diğer bazın mağazalarda satılan ürünler paralel ithalat olabiliyor malum bunların fiyatları daha uygun oluyor
    benim zamanında aldığım imac öyle çıktı 1000 tl ucuza almıştım

buseferde hiçbir sıkıntı yaşamamak adına zorludan aldım 200 300 beni kasmaz adam akıllı muhattab isterim dersen kasmadan zorludan almanı öneririm zaten şuan storelarda %8 öğrenci indirimi nakittede %4 indirim var ikisini birleştirebiliyorsun öğrenci değilim dersen yanına bir öğrenci bul git fatura onun adına olmak zorunda değil sıkıntı yaşamazsın

Merhaba,
    Macbook pro retina almak istiyorum ama öğrenci indirimi hakkında pek fikrim yok.
    Bazı yerlerde fatura öğrenci üzerine kesiliyor diye okudum ama kesin bilgi bulamadım. Nasıl oluyor bilen var mı?

Ai që ka frikë edhe kur ka të drejtë, nuk fiton.

• playmaker10 kullanıcısına yanıt
    Tamamen kişisel tahminim:

2016 yılında ve ilk yarı içinde (retina) MacBook Pro'larda radikal bir tasarım değişikliği yapılıp daha ince ve modern bir kasa kullanılmaya başlanacak. Kasa inceleceği için batarya kapasitesi de azaltılacaksa da artık Skylake işlemci ailesi kullanılacağı için bu sayede bugünkü 10 (13"de) ve 9 (15"de) saatlik batarya kullanım süreleri muhafaza edilebilecek. Ve bu yeni kasada en az 2 USB-C portu bulunacak. 3. bir USB-C portu ve SD kart girişi ile en azından bir Thunderbolt2 portu da sığdırabilirlerse, ne ala!... Şahsen Magsafe portunun da muhafaza edilmesini arzu eder(d)im!...

Bakalım ne çıkacak bahtımıza?

Şu anda bir rMBP alırsanız, bunda tabi ki USB-C portu olmayacak. İlerisi için (en az 5 yıl süreyle) USB-C'nin olmamasını aramazsınız herhalde...

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    kasa değişir mi bilemem ama ben de sizin gibi 5-6 sene boyunca usb-c nin yaygınlaşacağını düşünmüyorum.
    bu iş biraz da diğer markaların ve piyasanın usb-c ye ne kadar destek vereceği ile alakalı:
    en basitinden piyasada usb-c<>hdmi kablosu yaygınlaşmayıp apple ın lisanslı ürünlerine yuzlerce dolar verilecekse yaygınlaşma biraz zor olur.
    Bir yanlış anlama olmasın: Ben "USB-C 5-6 yıldan önce yaygınlaşmaz..." tarzında bir kehanette bulunmadım ki, yukarıda yazdıklarımda... Apple konusunda yazdıklarınızla hemfikirim ama USB-C'nin ençok 2 yıl içinde yaygınlaşacağını düşünüyorum ve bu geçiş sonrasında şimdiki USB2.0'ın durumuna USB3.0 düşecek. Bazı MB markaları USB-C'li anakartlar yapmaya başladılar bile.

Haliye herşey akşamdan sabaha gerçekleşmez ama aklımda yanlış kalmadıysa USB3.0'ın yaygınlaşması 1-1.5 yıl içinde olup bitmişti... Ama bu işin ilk adımı maliyet, yani bizzat o USB-C portunun maliyeti (USB2.0 ve 3.0 portlara kıyasla...). Sonra yazılım ve driver uyumluluğu (Örneğin USB3.0 çıktı ve PCI-E'den takılabilecek add-on kartlar da piyasaya girdi. Ama bu kartlardan bazılarında kullanılan chip, arkasında sadece 2 adet 3.0 soketi olan her MB ile uyumlu olamadı...)

Tahminim, maliyet/uyumluluk problemleri çıkmaz ise öncelikle Ultrabook üreticileri (Windows bazlılar) USB-C'ye "hoşgeldin" demeye başlayacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 5 Haziran 2015; 11:05:11 >

• Bu harika aletı korumaya almak lazım ))
    Kenarları ıcın apple store dan speck kılıf alacagım bu tamam ama Klavye ve ekran ıcın de film lazım nereden alayım uygun fıyat ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.