Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.675
Cevap
127
Favori
293.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nxplay

arkadaşlar yeni macbook çıkmış 12 inch daha ince daha yeni. macbook pro'larda yenilenecekmi yeni macbook'lar gibi?? yoksa şuanki kasa devammı edicek bir değişiklik olacakmı?

yenilendiler, bazı donanım updateleri geldi, 15 lere özellikle, sitesinden yeni donanımları inceleyebilirsiniz. kasa değişmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root- -- 26 Mayıs 2015; 22:36:42 >

Orijinalden alıntı: theRoot7

quote:

arkadaşlar yeni macbook çıkmış 12 inch daha ince daha yeni. macbook pro'larda yenilenecekmi yeni macbook'lar gibi?? yoksa şuanki kasa devammı edicek bir değişiklik olacakmı?

yenilendiler, bazı donanım updateleri geldi, 15 lere özellikle, sitesinden yeni donanımları inceleyebilirsiniz. kasa değişmez

donanım olarak değilde kasa olarak demek istedim. yeni normal macbooklar gibi daha ince, daha hafif, daha kaliteli ekran olacakmı acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: theRoot7

quote:

donanım olarak değilde kasa olarak demek istedim. yeni normal macbooklar gibi daha ince, daha hafif, daha kaliteli ekran olacakmı acaba?

sanmıyorum.

zaten o değişikliği yapmamak için yepyeni bir ürün çıkardılar 12" olarak. ordan devam ederler.

pro'larında belli bir kitlesi var, özellikle performans arayanlar, onlar içinde donanım upgradeleri ile yola devam ederler.

onumuzdeki 2-3 yıllık öngörüm bu şekilde

• Arkadaşlar bende yeni macbookpro retina 13" aldım, grafik tasarımla uğraşanlar için magic mouse büyük sıkıntı. Ya çözünürlüğü tam olarak yetmiyor ya da mouse kendine uygun mousepad seçiyor.

Retina display'e uygun yüksek çözünürlük güzel mouse önerisi olan varmı ? (deneyip tecrübe edinmiş olarak)

Ayrıca 22" Acer full hd monitörde HDMI portundan bağlayınca oldukça kötü renklere sahip oldu. Renk ayarlarını vs yaptım ama sanırım HDMI girişinden kaynaklanıyor. Önceki HP probook laptobtada aynı sorun vardı. HDMI yerine DVI'dan bağlayınca renkler düzeliyordu.

Bunuda USB - DVI veya HDMI -DVI olarak dönüştürücü alıp denemek gerek...

Logotechın vardı oyle modelı ama pahalı ve az yerde bulunuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

usb portu işgal etmsin diye bluetooth mouse aradığım için logitech m557b yi denedim
    rahat edemedim mouse sanki biraz geriden geliyor gibiydi

HP bluetooth m4000b yi denedim onda da bir ivmelenme sorunu oldu yani mouse'u yavaş ilerletince yavaş hızlı ilerletince hızlı gitmesi lazım o şekilde gitmiyor
    neyse onu da beğenmedim ve bluetooth mouselardan ümidimi kestim

logitech m705 aldım oda bileğimi ağrıttı :)

bir süreliğine logitech mx anywhere denedim kalite olarak kullandıklarım içinde en iyisiydi diyebilirim
    cam masa dahil her yüzeyde çalışıyor ancak pili çok çabuk bitiyor 1-2 ay anca gider
    biraz ağır ama tek pille de çalışabiliyor, tabi pil ömrü yarıya iner
    şarjlı pille belki kullanılabilir.

şu anda logitech m235 kullanıyorum bileğimi ağrıtmayan ve istediğim yere giden nadir mouse'lardan biri

• Beyler siz bu pencere yönetimine nasıl alıştınız os x in ? Aylar oldu macbook alalı hala Windowsun pencere yönetiminden sonra çok kötü geliyor. Hangi pencerenin nerede olduğu vs. hiç belli değil. Sürekli mission control açmakta istemiyorum çözemedim.

Orijinalden alıntı: tolgay007

Beyler siz bu pencere yönetimine nasıl alıştınız os x in ? Aylar oldu macbook alalı hala Windowsun pencere yönetiminden sonra çok kötü geliyor. Hangi pencerenin nerede olduğu vs. hiç belli değil. Sürekli mission control açmakta istemiyorum çözemedim.

brawersoftware.com
    uBar - The Dock replacement for the Mac
    http://brawersoftware.com/products/ubar

bunu bir dene istersen.
    bende aynı şekilde açtığım klasör pencereyi aramaktan sinir oluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: forever eagle

quote:

Orijinalden alıntı: tolgay007

Beyler siz bu pencere yönetimine nasıl alıştınız os x in ? Aylar oldu macbook alalı hala Windowsun pencere yönetiminden sonra çok kötü geliyor. Hangi pencerenin nerede olduğu vs. hiç belli değil. Sürekli mission control açmakta istemiyorum çözemedim.

http://brawersoftware.com/products/ubar

bunu bir dene istersen.
    bende aynı şekilde açtığım klasör pencereyi aramaktan sinir oluyorum

Şimdi kurdum beğenmedim bunu, bakalım nasıl kaldıracaz bide o sorun var Teşekkürler bu arada.

• Merhaba arkadaşlar. Son bir haftadır bildirimler geldiğinde ses çıkıyor ama kenardan pop-up çıkmıyor. Bunun nedeni ne olabilir?
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • mac için vpn ayarı nasıl yapıyorsunuz ? Safari kullanıyor , google chrome yüklemek de istemiyorum

mouse için de m235 kullanmıştım çok çok iyiydi ama 2 sene sonrasında tıklamalar sorun yapmaya ve giderek daha da ses çıkartmaya başladı şimdi kullanmıyorum.Mouse bulamazsam ama yine tercihim yeni bir 235 almak olacak.

benim bahsettiğim aradığım mouse ultrathin touch mouse 630/631...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 29 Mayıs 2015; 16:18:33 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Yani mbp i5 2.6 ghz 8gb 1600 ram 256 sdd 13" retina fiyat 3635
    Yanina da 363 tl hopi veriyor. Sizce nasil fiyat?

Ben tasarima cok onem veriyorum aslinda yeni macbook dusunuyordum ama bunun da fiyati cok iyi geldi fakat kasasi hosuma gitmedi 12" macbooktan sonra ://

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulturgay -- 30 Mayıs 2015; 15:08:31 >
    Şimdi yeni macbook dediğiniz cihaz macbook pro'dan çok ayrı bir cihaz.Performans olarak çok düşük bir cihaz.Taşınabilirliğe önem veriyor ve grafik programları vs. işlem gücü gerektirmeyecek uygulamalar kullanacaksanız düşünebilirsiniz.

Bunun yanında söylediğiniz model 2014 Macbook pro retina, yeni nesilden tek farkı işlem gücü ve force touch pad.

Yıllardır windows kullanıyorum, 2-3 haftadır fiyatına bakıyordum, bu konuyu da baya bi inceledim.
    cuma akşamı mail geldi fiyat düştü diye, 1000 TL indirimi görünce afalladım :)
    Arkadaşta eski kasasından var oda şaşırdı, benim aldığım fiyata gerilemiş deyince hemen şubeye gittim, aldım.

Özellikler:
    2.7 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i5, 3.1 GHz'e kadar Turbo Boost
    8 GB 1866 MHz LPDDR3 SDRAM
    256 GB PCIe tabanlı Flash Depolama
    Intel Iris Graphics 6100
    Force Touch trackpad

• Mgx82tu/a 2014 kasa, MF840TU/A 2015 kasa.
    Sepulturgay: Kardeş paran yetiyorsa almışken yeni kasadan al, şuan en ucuz fiyat vatanda.

Bu konuda ve internette yaptığım araştırmada işlemci ve ssd performansında baya bir artış ve force touch pad var.

DemBabus: Araştırırken SSD ile ilgili performans artışı var dediler. Doğru mudur kardeş ?

@sepulturgay @DemBabus

500tl fark yeni pro icin deger mi sizce?
    Bana prk mantikli gelmedi sanki

Orijinalden alıntı: 44mustika

Mgx82tu/a 2014 kasa, MF840TU/A 2015 kasa.
    Sepulturgay: Kardeş paran yetiyorsa almışken yeni kasadan al, şuan en ucuz fiyat vatanda.

Bu konuda ve internette yaptığım araştırmada işlemci ve ssd performansında baya bir artış ve force touch pad var.

DemBabus: Araştırırken SSD ile ilgili performans artışı var dediler. Doğru mudur kardeş ?

@sepulturgay @DemBabus

Şu An en ucuz Bimeks'te aslında. 4155tl ama hopiye %10 paracik yüklüyor yani 3740tl oluyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.