Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.675
Cevap
128
Favori
285.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu isinma sorunuyla ilgili fikri olan yokmu cihazi aldigim magzaya geri götürmeyi düsünüyorum, genel sorunmudur acaba, video editleyince ve 1080p 13 gbs te kayit alinca cihazin fanlari sesli calismaya basliyor normalmidir ?
  • Merhaba Arkadaşlar
    1.sınıf Mimarlık öğrencisiyim malum bilgisayar şart oldu artık
    Leptop alacağım fakat tam bir çelişkideyim hangi leptopu alsam diye Apple kesin karar verdim gibi fakat hala süphelerim var windows da çalışan programlar apple da macbook da çalışmıyormuş bazıları bunları farklı programlar ile ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyormuşuz.
    Bölüm hep windows kullanıyor kimsede macbook rastlamadım kime sorsam kimsede yok bende almadım diyorlar onlardan farklı programlar kullansam bi sıkıntı çekermiyim programları öğrenmek kullanmak vs ve mimarlık okuyanlar hangi programı tavsiye edersiniz archicad bana tavsiye ettiler fakat burda nadir kullanılıyormuş.
    Birde Macbook Pro alacak olursam 15 inç alacam 2 modeli var bunlardan biri 5300 diğeride 6800 civarlarında işlemcileri i7 ikisininde biraz fark var en önemli farklılığı ekran kartında gördüm birinde Intel Iris Pro Graphics ve 2 GB GDDR5 belleğe sahip NVIDIA GeForce GT 750M var diğerinde hiç bişey gözükmüyor
    Bu özellik de tam olarak ne işe yarıyor Bu paralara emeğimin karşılığını alabilir miyim
    Bu konular hakında bilgilendirirseniz sevinirim :)

• EnesBayrak061 E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba. Bölümünüz hayırlı olsun,zorlu bir eğitim hayatına hoşgeldiniz :) Mac alalı 2 yıl olacak neredeyse, bugüne kadar alıp, kullandığım zamanların birçoğunda iyiki almışım dediğim nadir şeylerden bir tanesi. İşletim sistemi Windows'a göre gerçekten çok stabil,saçma sapan tepkiler vermiyor. İşletim sistemi hakkında çok şey yazıp konuyu uzatmak istemiyorum, gerçekten adamlar bunu bile düşünmüşler dediğiniz çok şey çıkacak eğer alıp kullanırsanız :) Diğer bir konu ise şüphesiz malzeme kalitesi. Kasası, klavyesi, trackpad'i vs. insana kullanırken haz veriyor. Trackpad demişken Photoshop,Cinema 4D'de birçok iş çıkardım trackpad kullanarak, etrafımdakiler nasıl mouse kullanmadan yapabiliyorsun diye hayret ediyorlardı. Trackpad gerçekten harika, baya kullanışlı :) MacBook ve işletim sistemi hakkında sormak istediğiniz aklınıza takılan bir şey var ise yardımcı olmaya çalışırım.

Asıl sorunuza gelirsem, kullanacağınız programlar AutoCAD olmazsa olmaz, o da zaten Mac platformunda mevcut ve Windows versiyonuna göre oldukça kullanışlı bir arayüze sahip. Photoshop da aynı şekilde. Mimari görselleştirme adına 3ds Max ve Sketchup oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Aynı Sketchup da Mac için var. Fakat Max, Revit gibi Autodesk'in diğer uygulamaları ne yazık ki Mac için mevcut değil. Ben modelleme yaparken Cinema 4D kullanıyorum ve oldukça memnunum,işimi fazlasıyla görüyor. Hatta aldığım renderı linkten inceleyebilirsiniz :) Max bana baya bir karmaşık geldi. Archicad'i kullanmadım, Revit gibi BİM mantığına sahip bir program.

Eğer Revit ya da Max gibi Windows üzerinde çalışan programları kullanmak isterseniz işler biraz değişiyor. Windows kullanmak için 2 seçeneğiniz var. Boot Camp veya sanal makine olarak Windows kurmak. Boot Camp ile makine bildiğiniz Windows oluyor. Fakat OS X kullanamadığınız için can sıkıcı bir hal alabiliyor. İki işletim sistemi arasında makineyi yeniden başlatarak tercih yapabiliyorsunuz. Dilediğiniz zaman Windows'u kaldırabiliyorsunuz vs. Sanal olarak Windows kullanmak isterseniz Parallels Desktop adında bir program var. Gerçekten çok kullanışlı bir program, pencere içerisinde Windows çalıştırabiliyorsunuz, tam ekran yapıp saniye içinde Windows ve Mac arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Fakat kullanacağınız programlar yüksek performans gerektirdiği için makineniz yorulabilir. Sonuçta iki işletim sistemi aynı anda çalışıyor. 15" olan modellerden tercih edeceğinizi düşünerek konuşursam eğer Parallels ile Windows yüklerseniz yüksek performanslı olan Nvidia ekran kartınızı kullanamıyorsunuz, işlemci ile bütünleşik olan kartı kullanıyor program. Bu da size sıkıntı yaratır. Örneğin son projemi Revit ile çizdim, Parallels ile Windows kurup yükledim Revit'i. Yaklaşık 2000 metrekarelik proje olunca haliyle yavaşlıyor program. Çizdim mi çizdim ama nasıl çizdim ne siz sorun ne ben söyliyeyim :)

Bahsettiğiniz modelleri bilmiyorum. Bendeki 2012 mid modeli,retina değil içerisinde ssd değil hdd mevcut. Sizin alacağınız benimkine göre oldukça yüksek bir hıza sahip olacaktır ekranı da cabası. Fakat depolama size sıkıntı yaratır gibi geliyor, imkanınız var ise 512 gb olan modelden almaya çalışın. 256 gb alıp Windows kurmak isterseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Eğer aklınıza takılan başka bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi günler :)

Örnek olması için bahsettiğim renderlarımdan bir tanesi :
    torque89.deviantart.com
    Training by torque89 on DeviantArt
    http://torque89.deviantart.com/art/Training-486952054

• benim bir sorum olacak anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. şimdi ben dergi işi ile uğraşıyorum ve daha önceden dergilerimi Office Publisher ile yapıyordum. Haliyle macbook'a geçince kafam karıştı. Office kurdum pc'ye. ancak Office Publisher yok ve hiçbir şekilde de bulamadım. Mac'de publisher kullanmanın bir yolu yok mudur acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Web sayfasi yapabilmek icin onerebileceginiz program bar mi acaba ? Front page ve dream weaver gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, maalesef daha önceki 50 sayfadaki mesajları incelemeye vaktim olamayacak. Bu nedenle, aşağıdaki konuyu (sorunu) hortlatıyorsam, peşinen özür dilerim.

Ben (late 2012) serisinden, rMBP 13" (8GB RAM, 56GB Flash/SSD) kullanıyorum. Yani retina ekranlı versiyonunun ilk üyesi. Laptopu 2013 ortalarında aldıysam da 2014 Mart'ına kadar hiç kullanmadım; ondan sonra Windows bazlı laptopuma kısmen veda ettim ve ağırlıklı olarak bu Mac'i kullanıyorum.

İlk başlarda aşağıdaki sorunun olup olmadığını fark edemedim ama son 3 aydır elle tutulur şekilde gözlemliyorum. Nedenleri ne olabilir?

Cihazın kablosuz modeme/access point/router ve hatta multi-VINN tarzı 3G bazlı vericilere bağlanmasında bir sorun yok. Bu bağlantıları çok kısa sürede görüyor ve bağlanıyor...

Ancak iPhone5'imde "kablosuz erişim noktasını" açtığımda iP5'i görmesi uzunca bir zaman alıyor (30-40 saniye sürebildiğini gözlemledim). Hatta bazen bunu oluşturabilmek için Wi-Fi seçeneğini kapatıp yeniden açıyorum. iP5'i gördükten sonra bile bağlantının tamamlanması (internete girebilmem) yine ayrıca bir 10 saniye kadar zaman alabiliyor. Bağlantı bir kez sağlandıktan sonra kopmalar yaşamıyorum...

Buna karşılık Samsung WIN Duos modeli bana göre dandirikçe Android telefonumdaki kablosuz erişim noktasını aktif hale getirdiğimde Laptop bunu neredeyse hemen görüyor ve gördükten sonra 3-5 saniye içinde internete bağlanmış oluyorum. Bağlantı sonrasında yine kopma oluşmuyor.

Her iki telefonda da Turkcell 3G kullanılmakta...

Yorumu/tavsiyesi olanlar? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 24 Ocak 2015; 14:25:59 >

• Arkadaslar malum cihazin fiyati cok cok pahali acaba bu aleti profesyonel masa ustulerden ayiran sey nedir. Sahsem milyarlarca para veripte oyun bile oynayamamak cok koyar adama.

• Mac kullananların büyük bir çoğunluğunun oyun oynamadığını düşünüyorum. Cihazın malzeme kalitesinin üst seviye olduğu aşikar ilk olarak bu var. Ramleri değiştirmek için arka kapağını açmıştım sanki fabrika gibi o kadar düzenli her şey yerli yerinde. Bunları insan görünce hoşuna gidiyor. En azından benim hoşuma gidiyor. Ha buna mı para verdim tabi ki hayır. Bence asıl para eden kısmı işletim sistemi,Windows'a göre gerçekten çok stabil bir sistem,çok kullanışlı,oldukça hızlı çalışıyor,mesela kapatmanıza gerek yok kapağını indirin bu kadar. Hatta bir kere proje teslim zamanı Cinema 4D, Autocad açık kalmış kapağını kapatmıştım. Açtıktan sonra her şey aynı şekildeydi ve sapıtmalar yoktu kaldığım yerden devam edecek düzeydeydi sistem. Verdiğimiz parayı bence bunlar hak ediyor. Bilgisayar kullanmaktan gerçekten zevk alıyorsunuz. Pahalı mı evet gerçekten pahalı,eğer oyun oynamayacaksam kesinlikle mac alırım. Windows kullandığım günlere yanıyorum. Zamanında 4500 TL'ye yakın para harcayıp masaüstü de kurdum, o zamanlar gerçekten oyun oynuyordum deli gibi. Ama şimdi durum farklı benim için. İhtiyaçlara göre değişiyor tercihler. Oyuncu biri gidip Mac alırsa tabiki pişman olur. Ama Illustrator, Photoshop, After Affects gibi programlarla iş yapan adamların birçoğunun hayalidir Mac sahibi olmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm-@

Mac kullananların büyük bir çoğunluğunun oyun oynamadığını düşünüyorum. Cihazın malzeme kalitesinin üst seviye olduğu aşikar ilk olarak bu var. Ramleri değiştirmek için arka kapağını açmıştım sanki fabrika gibi o kadar düzenli her şey yerli yerinde. Bunları insan görünce hoşuna gidiyor. En azından benim hoşuma gidiyor. Ha buna mı para verdim tabi ki hayır. Bence asıl para eden kısmı işletim sistemi,Windows'a göre gerçekten çok stabil bir sistem,çok kullanışlı,oldukça hızlı çalışıyor,mesela kapatmanıza gerek yok kapağını indirin bu kadar. Hatta bir kere proje teslim zamanı Cinema 4D, Autocad açık kalmış kapağını kapatmıştım. Açtıktan sonra her şey aynı şekildeydi ve sapıtmalar yoktu kaldığım yerden devam edecek düzeydeydi sistem. Verdiğimiz parayı bence bunlar hak ediyor. Bilgisayar kullanmaktan gerçekten zevk alıyorsunuz. Pahalı mı evet gerçekten pahalı,eğer oyun oynamayacaksam kesinlikle mac alırım. Windows kullandığım günlere yanıyorum. Zamanında 4500 TL'ye yakın para harcayıp masaüstü de kurdum, o zamanlar gerçekten oyun oynuyordum deli gibi. Ama şimdi durum farklı benim için. İhtiyaçlara göre değişiyor tercihler. Oyuncu biri gidip Mac alırsa tabiki pişman olur. Ama Illustrator, Photoshop, After Affects gibi programlarla iş yapan adamların birçoğunun hayalidir Mac sahibi olmak.

En iyisi macbook birde playstation aldikmi guzel olur ne dersiniz

• Mantıklı
  • En güzeli bu zaten el kadar pclerde oyun oynamak saçmalık basit strateji ve menejerlik oyunları dışında büyük ekranda ps keyfi ayrı işinide macte halledeceksin
  • MacBook Pro mid 2012 13" bilgisayarım var. Mavericksten beri trim enabler kullanıyorum. Çıktığı gün yosemite yükledim. O zamandan beri trim enabler hiç hata vermiyordu. Son güncellemeyi yapınca bilgisayarım açılmadı. Bilgisayarı açınca girilmez-yasak işareti çıkıyordu ve sistem açılmıyordu. Yedek aldığım için dosyalarımı kurtartarabildim. Yani kısaca demek istediğim trim bende de aylarca problemsiz çalıştı. Sonra birden hata verdi. Trimin kendi sitesinde bile bu durumu anlatan bir bölüm var.

http://www.cindori.org/trim-enabler-and-yosemite/

Trim enabler a çok güvenmeyin. Ben yandım siz yanmayın.

• Arkadaşlar merhaba,

osx 10.9.5 yüklü, yosemite'e güncelleme yapmadım.

Bazen ciddi ciddi kasılmalar oluyor. Mesela demin 10 -15 dk deli etti beni. Etkinlik monitorune baktığımda ram kullanımı 3.99 idi. Zaten 4 ram var... Ciddi kasılmalar falan oluyor. Ne önerirsiniz?
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bende macbook pro retina almak istiyorum, çok araştırdım tam ME864TU/A alacakken ram upgrade edilmediğini öğrendim.
    Sonra MD212TU/A modeline yöneldim ama bunda da intel hd 4000 var sizce ne yapmalıyım ?

ME864TU/A alırsam mac air'den pek bir farkı olmayacak ama retina alıp hd4000 kullanmak acaba ne kadar etkiler?

Fikir verirseniz memnun olurum.
  • Sıkı bir Windows kullanıcısı olarak dün sipariş verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bink -- 11 Şubat 2015; 13:11:24 >
  • Bir sorum olacak arkadaslar. Yeni Macbook Pro'lar ne zaman tanitilir ortalama?

• Bink kullanıcısına yanıt
    bence cok gereksiz upgradeler dostum o makina dunyanin parasi ne diye kullanicaksin anlamis degilim apple kullanicisi olarak yaziyorum bunu bu makineye vericegin paranin yarisi kadarina her isini gorucek bir laptop zaten alabilirdin. Ben bazen anlayamiyorum ihtiyaciniz olmasa bile gereksiz upgradeler yapmaniz sadece sizin cebinize yansir hicbir performans artisi saglamaz.
  • Arkadaşlar,
    Ekranı LG Smart TV'ye yansıtmanın (apptle tv kullanmadan) bir yolu yok mu?
  • BackConnect kullanıcısına yanıt
    Hdmi ile yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

Hdmi ile yapabilirsiniz.

Teşekkürler onu deneyeceğim.
    Kablosuz yansıtmak mümkün değil anlaşılan.

• 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.