Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.675
Cevap
128
Favori
285.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an elimde i5 2.5 hd4000 4gb ram 500gb hdd son mac mini'lerden var ve yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ancak artık cihaz biraz yavaş gelmeye başladı bana ve açıkçası dışarıda da kullanabileceğim bir cihaz istiyorum artık. iPad 3'üm de var ama onunla da dışarıda hemen hiç bir işimi halledemiyorum. Zaman geçirmek, gazete okumak, internete bağlanmak, kitap okumak gibi işlerde iPad'in üzerine yok ama 2 satır yazı yazmak işkence oluyor. Sizce bu iki cihazı elimden çıkarıp bir Macbook Pro retina 128gb ssd 2.6 8gb ram almak mantıklı olur mu? Sonuçta kullandığım bilgisayarın hala garantisi devam ediyor ve yepyeni duruyor. Yani en ufak bir sıkıntısı yok. Sadece cihazın hızı benim hızıma yetişemiyor. Mac mini güzel led bir ekrana bağlı evde. Macbook pro'yu da yine aynı ekrana bağlayıp kullanmayı düşünüyorum. Yani cihazı aslında ekranı için almıyorum. Kablosuz klavye, trackpad mevcut zaten. Ancak masaüstünde mac mini'ye göre çok daha fazla yer kaplayacaktır. Ayrıyetten macbook pro için bir de twelve south gibi bir markanın standını almak zorunda kalacağım. Üstüne bir de düzgün bir kılıf almadan taşımak da saçma oluyor Yani bu işin sonundaki maddi külfeti de beni düşündürüyor. Sizce sırf taşınabilirlik ve biraz daha performans için mevcut sistemi bozmaya gerek var mı?Bir de yakında uluslararası bir kurumda çalışma ihtimalim var. Orada benim ne derece işime yarar emin değilim.

Biraz karışık olmuş kusura bakmayın.

• bir musterimle kucuk bir butce konusunda barter islemi yaptim, kendisinin cok aktif olarak kullan(ama)digi retina macbook pro sunu is karsiliginda aldim.

MacBook Pro (Retina, 15-inch,Early 2013)
    2,4 GHz Intel Core i7
    8 GB 1600 MHz DDR3
    Intel HD Graphics 4000 1024 MB / NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB
    Apple SSD SD256E

Power 58 Kez full sarj edilmis - Bataryanin durumu da iyi

Seffaf Speck case lie birlikte kullanmis, disi da ici de tertemiz.

beni de listeye ekleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcff -- 3 Ekim 2014; 16:07:23 >
  • İki aydır kullanmakta olduğum ve kamufle ettiğim Macbook Pro retina 2.6 ghz / 128 SSD ile aranızdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentester -- 6 Ekim 2014; 15:01:48 >
  • selamlar,

macbook pro retina 256ssd yetmiyor artık bana. Thunderbolt lacie harici disk alsam. ona oyun falan yükleyip oynayabilirmiyim. yada başka bir çözüm önerisi.
  • mcff kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun, 256gb ssd ve harici ekran kartı lı bu model ile uzun yıllar sorunsuz kullanım sağlarsınız
  • arkadaşlar bende retina ekranlı mac pro almayı düşünüyorum ama emin olamıyorum. archicad artlantis photoshopcs6 sıklıkla kullanıyorum autocad zaten Allahın emri mutlaka işin içine giriyor nadirende olsa 3ds max vray kullanıyorum . macte bu programlar nasıl çalışıyor performansı ne . max hala mac te yok sanırım . eger bootcamp windows kurulursa nasıl bi performans degişimi oluyor merak edıyorum. sonuc olarak sadece bellii programlar winn de çalışacak . Almayı dusundugum bılgısayar su

retina ekran mac book pro 15.4
    intel i7 2.8 dort cekirdek turbo boost ile 4.00 GHZ
    16 gb 1600 mhz DDR3 ram
    512 GB flash sabıt dısk
    2 GB GDDR5 ekran kartı GEforce GT750M
  • Arkadaslar selamlar retina mbook pro almayi dusunuyorum.apple storedan veya vatandan alicam ama kararsiz kaldim sizce nerden almaliyim tecrubeli arkadaslar ilgilenirse sevinirim tesekkurler.

Edit:storedan alirsam netten alicam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankMartin87 -- 10 Ekim 2014; 14:48:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrankMartin87

Arkadaslar selamlar retina mbook pro almayi dusunuyorum.apple storedan veya vatandan alicam ama kararsiz kaldim sizce nerden almaliyim tecrubeli arkadaslar ilgilenirse sevinirim tesekkurler.

İstediğin model hangisinde daha ucuzsa ordan al.. Sonuçta APPLE Store'dan da alsan , Vatan'dan da alsan hepsi APPLE Türkiye garantili.

• quote:

Orijinalden alıntı: mybo37

quote:

Arkadaslar selamlar retina mbook pro almayi dusunuyorum.apple storedan veya vatandan alicam ama kararsiz kaldim sizce nerden almaliyim tecrubeli arkadaslar ilgilenirse sevinirim tesekkurler.

İstediğin model hangisinde daha ucuzsa ordan al.. Sonuçta APPLE Store'dan da alsan , Vatan'dan da alsan hepsi APPLE Türkiye garantili.

Herhangi bi fark yok yani storedan alinan urunlerde 14 gun icinde sartsiz kosulsuz iade durumu varmis ama vatanda nasil olur bilemiyorum o biraz kafami kurcaliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mybo37

quote:

Herhangi bi fark yok yani storedan alinan urunlerde 14 gun icinde sartsiz kosulsuz iade durumu varmis ama vatanda nasil olur bilemiyorum o biraz kafami kurcaliyor.

Ha işte iade kolaylığı dersen o zaman 100 TL fazla ver APPLE Store'dan al. Vatan 1 aydan fazla bekletir parayı geri ödemek için

• Merhaba arkadaslar hiç aklımda yokken abdye giden arkadaşım aracılığıyla retina macbookpro alma fikri oluştu.ancak hangi ozelliklere sahip bir macbookpro almaliyim konusunda bilgisiz ve kararsizim..yaptigim isler oldukca fazla film dizi izlemek ve arada office programlarini kullanmak muhendislik alaninda okudugum icinde gerekli oldugunda cizim programlarini acmak ve sorun yasamamak istiyorum..aklimda 13 inch retina ekran 2.6GHz islemci 8gb ram 128gb ssd ye sahip ogrenci indirimi ile 1199 dolara gelen bu model var sizce beni tatmin edermi ne tur zorluklar yasarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gskayas -- 11 Ekim 2014; 14:38:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunerrus

Merhaba,

Yeni başladığım audio engineering eğitimi için bir macbook'a ihtiyacım var. İşin biraz yabancısıyım ama bildiğim kadarıyla cubase, pro tools, logic pro gibi programları kullanmam gerekecek. Aklımdaki rMBP 13" 128gb 8gb lık versiyon yani rMBP'nin 3499 liraya satılan giriş versiyonu ancak yeterli gelir mi emin değilim. Aranızda bu programları kullanan ve bana tavsiye verebilecek olan birileri varsa. Şimdiden teşekkür ederim.

Belirttiğiniz spesifikasyonların ihtiyacınızı karşılayıp karşılamayacağını bilecek kadar bilgili ve deneymli değilim rMBP'larda.

Sadece şu konuda uyarayım: Şu anda alabileceğiniz ve mid-2014 serisi diye bilinen Haswell chip'li rMBP'larda daha sonradan RAM veya Hard Disk (tabi teknik olarak bu eleman bildiğimiz mekanik hard disk veya SSD değildir; Flash Depolama Ünitesi demek daha doğru...) için kendiniz veya yettkili Apple Servislerinde hiçbir upgrade yapılamıyor. Alırken kabulleneceğiniz konfigürasyon sonuna kadar o!

Bilgi: RAM'ler zaten anakarta lehimli geliyor. "Hard Disk" de Apple'ın özel tasarımlı (kendi üretmese bile...) bir ürünüdür. Belki (az bir olasılıkla) bir yıl içinde Amerikan OWC ve/veya Transcend gibi kaynaklar ekonomik/ticari açıdan kabul edilebilir görürlerse (ne de olsa bu tür geliştirme projeleri yüksekçe bütçelidir ve saece birkaç bin upgrade kiti içim yapılması kesinlikle düşünülemez; ama 50-100.000 adet için olabilir...) "Hard Disk" için bir upgrade kiti geliştirebilirler.

Bilginize!

• Belirttiğiniz spesifikasyonların ihtiyacınızı karşılayıp karşılamayacağını bilecek kadar bilgili ve deneymli değilim rMBP'larda.

Sadece şu konuda uyarayım: Şu anda alabileceğiniz ve mid-2014 serisi diye bilinen Haswell chip'li rMBP'larda daha sonradan RAM veya Hard Disk (tabi teknik olarak bu eleman bildiğimiz mekanik hard disk veya SSD değildir; Flash Depolama Ünitesi demek daha doğru...) için kendiniz veya yettkili Apple Servislerinde hiçbir upgrade yapılamıyor. Alırken kabulleneceğiniz konfigürasyon sonuna kadar o!

Bilgi: RAM'ler zaten anakarta lehimli geliyor. "Hard Disk" de Apple'ın özel tasarımlı (kendi üretmese bile...) bir ürünüdür. Belki (az bir olasılıkla) bir yıl içinde Amerikan OWC ve/veya Transcend gibi kaynaklar ekonomik/ticari açıdan kabul edilebilir görürlerse (ne de olsa bu tür geliştirme projeleri yüksekçe bütçelidir ve saece birkaç bin upgrade kiti içim yapılması kesinlikle düşünülemez; ama 50-100.000 adet için olabilir...) "Hard Disk" için bir upgrade kiti geliştirebilirler.

Bilginize!

• slm arkadaşlar 13 macbook pro retina sahibiyim artık. :))

cevap için teşekkür ederim gönül isterki sana hesap numaralarımı vereyim dene derdim ama

maalesef bunların demo programı yok. ama şöyle bir durum var garanti bankasının trader programını kullanırken ilk kurulumda bilgisayara yükleme yapıyordu (windowslu pc im de ) akbank ın trader programı pc ye herhangi bir yükleme yapmıyor web browser üzerinden açılıyordu.

mesela aşağıda eklediğim resimdeki linki açarsan sağ tarafta hisse kodları var onu tıkladığında ufak bir pencere açılıyor o pencereden teknik analiz kısmını tıklayıp tamam dediğin zaman grafik çıkması lazım ama boş bir ekran çıkıyor ( akbank ın ekranı bu sistemde galiba )yardımcı olursanız sevinirim

saygılarımla

• aresefe kullanıcısına yanıt
    slm arkadaşlar 13 macbook pro retina sahibiyim artık. :))

cevap için teşekkür ederim gönül isterki sana hesap numaralarımı vereyim dene derdim ama

maalesef bunların demo programı yok. ama şöyle bir durum var garanti bankasının trader programını kullanırken ilk kurulumda bilgisayara yükleme yapıyordu (windowslu pc im de ) akbank ın trader programı pc ye herhangi bir yükleme yapmıyor web browser üzerinden açılıyordu.

mesela aşağıda eklediğim resimdeki linki açarsan sağ tarafta hisse kodları var onu tıkladığında ufak bir pencere açılıyor o pencereden teknik analiz kısmını tıklayıp tamam dediğin zaman grafik çıkması lazım ama boş bir ekran çıkıyor ( akbank ın ekranı bu sistemde galiba )yardımcı olursanız sevinirim

no: opera ve firefox ta da denendi.

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perseus17 -- 16 Ekim 2014; 13:29:12 >

• @perseus17 şu anda kendi bilgisayarımda değilim
    dediğin sayfayı windowsta açtım
    bir java uygulama çalışıyor izin ver dedim grafik açıldı
    bilgisayarında java yüklüyse sende de açılması gerekiyor
    akşam eve gidince deneyeceğim.

bu linkten javanın yüklü olup olmadığını görebilirsin
    www.java.com
    Java Sürümünü Doğrula
    https://www.java.com/tr/download/installed8.jsp

yüklü değilse yine aynı siteden kurabilirsin
    mac'e bir şeyler kurmanın bir kaç farklı yolu var
    hepside aşırı kolay :) takılırsan yardımcı oluruz.

• aresefe kullanıcısına yanıt
    dostum java yı yüklemiştim mac e yeniden yüklemeyi denediğimde zaten java var diyor başka bir yerden ayarmı var anlamdım gitti bunca zamandır windows kullanıyordum biraz zorluk çekiyorum ama bayıldım bu cihaza acayip birşey

bu uyarı çıkıyor doğrulama esnasında

• dostum windowtaki ve mac teki java control panaline baktım windows takiyle aynı sadece windows takinde , default java for browsere ,şeçeneği var orada tarayıcıların listesi var ama mac te böyle birşey yok. mac te java yı yüklerken en son javanın sitesinde doğrulama ekranı geliyordu windowsta onay işareti çıkıyordu mac te ise o ekran boş kaldı.

• bu durumu yaşayan başkalarıda varmış.

• perseus17 kullanıcısına yanıt
    denedim bir sorun çıkmadı
    grafik geliyor bende
    burada trust demek gerekiyor

burada run diyorsun

javayı kaldırıp tekrar kurmak belki çözüm olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresefe -- 16 Ekim 2014; 17:56:37 >

• 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.