Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.675
Cevap
128
Favori
285.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 13" mid2014 var bahsettiğin sorunla karşılaşmadım
    büyük ihtimalle yüklediğin bişeyden dolayı olmuştur recovery den sonra düzelir
    nereden almıştın?
    istanbuldaysan zorlu'da yazılım konusunda da destek verdiklerini söylemişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresefe -- 21 Eylül 2014; 22:20:21 >
  • Arkadaşlar Slm

Uzun süredir windowslu bir laptop kullanıyorum , bazı kullandığım Programların sıkıntısından dolayı mbr retina almaya karar verdim. Ama kullandığım program Mac te çalışıp çalışamayacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim ( boşu boşuna para vermek istemiyorum )

www.matriks.web.tr
    Matriks Store
    http://www.matriks.web.tr/Urun.aspx?UrunID=11
    ( kullanmak istediğim program bu ) buna benzer birde garanti bankasının e trader programı. ( bir yerde okumuştum java tabanlı programlar Mac te daha iyi Çalışıyor diye , windowslu pc de bir süre sonra ekran kasmaya Başlıyor bende acayip ayar oluyorum bu işe )

Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• macbook air retinaların çıkış tarihi belli mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: perseus17

Arkadaşlar Slm

Uzun süredir windowslu bir laptop kullanıyorum , bazı kullandığım Programların sıkıntısından dolayı mbr retina almaya karar verdim. Ama kullandığım program Mac te çalışıp çalışamayacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim ( boşu boşuna para vermek istemiyorum )

http://www.matriks.web.tr/Urun.aspx?UrunID=11 ( kullanmak istediğim program bu ) buna benzer birde garanti bankasının e trader programı. ( bir yerde okumuştum java tabanlı programlar Mac te daha iyi Çalışıyor diye , windowslu pc de bir süre sonra ekran kasmaya Başlıyor bende acayip ayar oluyorum bu işe )

Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar

kullanmak istediğin program için diyor ki

"Java TRADER Browser tabanlı bir sermaye piyasaları veri izleme programıdır.
    Java TRADER`i kullanabilmek için bilgisayarınıza kurulum yapmanız gerekmemektedir."

yani kullandığın program chrome, firefox yada safari ile sorunsuz çalışıyorsa çok büyük olasılıkla mac üzerinde de çalışacaktır.

bunun demo gibi bir arayüzü varsa linkini gönder macos üzerinde deneyip sana bilgi verelim :)

yada yakınında apple satan bir mağaza varsa mac üzerinde kendin de deneyebilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresefe -- 26 Eylül 2014; 1:54:26 >

• matriks java trader ını bende kullanmak istiyorum çözümü varmı acaba ? uygulayan bilen ?

• Merhabalar,

Bayadir bu basliktayim ve herkesin bir sekilde sorusuna cevap bulmasi beni sevindirdi, guzel insanlar hala var demek :) benim de bir kac sorum olacakti.

Kimya muhendisligi son sinif ogrencisiyim. Office'i 7x24 kullanmanin yaninda Matlab gibi yazilim programlari da kullaniyoruz. Kisisel olarak Autocad'e de bir ilgim var. Butun bunlari hantal bir bilgisayarla yapmak zor oldugundan dolayi pc'mi yeni bir mac ile guncellemek istiyorum. Yalniz Chemcad adli cok da agir olmayan bir programdan dolayi alacagim mac'e windows yuklemek durumundayim. Boot camp gibi guzel bir ozelligimiz var, ve Win 8.1 bile destekliyor. Tahminim windowsu mezun olduktan sonra Haziran 2015 gibi kaldiririm. Sorularima gelecek olursak;

1) 15" icin fiyat farkina deger mi?
    2) En az bir yil mac'te iki isletim sistemi olacak. 8gb ram'de sikinti yasar miyim?
    3) Boot camp ile Windows kurduktan sonra performans dususleri olur mu?
    4) Istedigim zaman Windows'u silip mac'i eski haline getirebilir miyim?
    5) Yosemite ciktigi ve guncellemeyi yaptigim zaman Windows'a bir sey olur mu?
    Y
    Simdilik bu kadar. Zahmet edip de cevap verene simdiden cok tesekkurler!

• frkn2323 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

1.15" i hangi donanımla aldığınız onemli, sadece 13" yerine aynı donanım 15" alacaksanız sadece ekran farkına değmeyebilir. Ama bunun yanında ram upgrade veya ssd upgrade, hatta ekran kartı da harici olan modeli alacaksanız değer.
    2.8gb iki işletim sistemi için yeterli, hatta anladığım kadarıyla bootcamp kullanıcaksanız (yani aynı anda 1tane işletim sistemi) bu durumda 8gb zaten fazlasıyla yeter.
    3.Performans düşüşleri olmaz, bootcamp le normal windows yüklü bir makinadan daha iyi performans bile alabilirsiniz :)
    4.Hiçbir sorun olmadan yapabilirsiniz.
    5.Windows'a birşey olmaz, o sistemin farklı bir yerine bağımsız olarak kurulup devamı getiriliyor, yinede yapmadan önce yedeklersiniz. Zaten Yosemite'ye geçerken mac'te dahi hiçbirşey yerinden oynamıyor, sadece işin alt yapısı olan işletim sistemi güncelleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root- -- 26 Eylül 2014; 11:19:59 >
  • Arkadaşlar merhaba...

Ben de yakında aranıza katılıyorum... 13'' Retina Mac Book Pro ile.

1- Amerikadan getirtsem ne gibi eksisi artısı olur?

2-Genelde masa üstü gibi kullanacağım ama toplantı ve seyahatler için de yanımda götürmem lazım.

Masaüstü şeklinde kullanırken, sürekli elektriğe bağlı kalması, batarya ömründe bir sıkıntı çıkartır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.Ceylan -- 26 Eylül 2014; 16:02:17 >
  • selamlar

1-Dezavantajları; ingilizce klavye, ingilizce sarj adaptoru, garantisiz olması , Avantajları; uygun fiyatı (özellikle yüksek donanımlı modellerde)
    2-Sürekli sarjda durabilir, ancak ayda 1-2 kez mutlaka sarjı tamamen sıfırlayıp, 100% dolum yaptın. Bataryanın kalibrasonunu koruması için
  • arkadaşla lütfen yardım edin macbook pro retina mı lenova y50 mi alayım kararsızım haftada 1-2 tasarım yapıyorum ama oyunda oynuyorum hangisini alayım yardım edin
  • 2. soru için cevap vereyim, batarya tam dolduğunda cihaz bataryayı aradan çıkartıyor. yalnız üsttekinin de dediği gibi apple'ın kendisi ayda en az bir kez doldur-boşalt yapmayı tavsiye ediyor.
  • 15'' Retina Macbook Pro Mid 2014 ile aranıza katılmış bulunmaktayım.
  • Merhaba,

Pro Retina için Speck kılıf (kapak mı desem) arıyorum ancak bir türlü bulamadım. Şeffaf olanını arıyorum, heryerde renklisi kalmış.

Son çare Zorlu'daki Apple Store'dan alacağım ancak almadan önce kullanan var mı sorayım, görüşlerinizi öğreneyim.

Pek ucuz bir ürün değil o yüzden işe yaradığından emin olmak istiyorum. Ne dersiniz değer mi 140 TL'ye?
  • Mid 2012 macbook pro 13" bilgisayarımda ssd takılıydı. cihaz 2 hafta önce ssd leri çalıştırmayıp sadece mekanik diskleri çalıştırmaya başladı. İnternetten araştırınca gördüm ki sebebi sata kablosunun arızalı olmasıymış. Ankara'daki Lydia Yetkili Servise cihazı götürdüm ve sata kablosunu garanti kapsamında değiştirmediler. Sebepleri ürünün fabrika çıkışlı mekanik diskli olduğu ve cihazın bu sata kablosuyla mekanik diski çalıştırdığını bu sebeple değişim yapılamayacağıydı. Bende bu cihaz ssd çalıştırmıyorsa ne işe yarar diye onlara sorduğum halde cihazımı tamir etmediler. Apple müşteri hizmetlerini aradım ve bana telefondaki arkadaş çok yardımcı oldu. Ankaradaki diğer sevislere yönlendirdi. Cihazımı 24 eylülde Servis Bilgisayar'a teslim ettim ve 27 eylülde beni arayıp cihazın kablosunu garanti kapsamında değiştirdiklerini söylediler. Kısacası Lydia Bilgisayardan uzak durun bence. Ne yetkili servisine gidin ne de cihaz satın alın. Apple ın müşteriye karşı olan politikasından bihaber hizmet veriyorlar. Aksine Servis Bilgisayar yetkili servis olrak kat kat daha iyi. Ankarada yetkili servise ihtiyacı olan arkadaş olursa Servis Bilgisayar'ı gözüm kapalı tavsiye ederim. Lydia'ya ise para verseler tekrar gitmem.

• Apple on müşteri hizmetlerinin ücretsiz numarası varmı abi

• Haftasonu pupadan 32 Gb ipad air wifi ile birlikte ME294TU/A aldım. İkiside stokda yoktu başka mağazalardan getiriyorlar. Hafta içi unarım elimde olur.
  • Cevaplar için teşekkürler...
  • tam bir ay oldu macbook pro retina 13" aldığım
    walla böyle bir cihaz olamaz. muhteşem ötesi
    hiç sorunsuz, cihazda tık yok, sessiz, görüntü mükemmel.
    helal olsun apple'a.. ödediğim parayada
    sony vaio pro kullanıyodum. neydi o yahu. içinden cızır cızır sesler..
    fan sesleri falan oda inliyodu resmen.
    cihaz dediğin budur
  • takeiteasy kullanıcısına yanıt
    merhaba ben kullanıyorum fiyat için bir şey diyemeyeceğim ben yurt dışından almıştım,ben siyah renk kullanıyorum logosu gözüküyor darbelere karşı güvenilir ben bir 2 kez mobilyalara çarptım yanlışlıkla makine kasasına bir şey olmadı
  • Merhaba,

Yeni başladığım audio engineering eğitimi için bir macbook'a ihtiyacım var. İşin biraz yabancısıyım ama bildiğim kadarıyla cubase, pro tools, logic pro gibi programları kullanmam gerekecek. Aklımdaki rMBP 13" 128gb 8gb lık versiyon yani rMBP'nin 3499 liraya satılan giriş versiyonu ancak yeterli gelir mi emin değilim. Aranızda bu programları kullanan ve bana tavsiye verebilecek olan birileri varsa. Şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.