İki hafta önce 14 inc Macbook pro M4 16 gb ram 512 ssd modeli almıştım. Fakat chrome eklentilerinden dolayı yoğun kullandığımdan cpu %50 ram %60 larda sürekli kullanıyordu. Brave tarayıcı kullanmaya başladım bu seferde cpu düştü yüzde 10 lara ama ram kullanımım yüzde 60-70 lerde olduğundan satın aldığım yeri aradım. 14 günü geçmediği için iade veya daha üst modelle değişim hakkım olduğunu söylediler. Bende hemen gönderdim. Şimdi iki model arasında kararsız kaldım.
bu iki model fiyat olarak aynı ve ikisi arasında kaldım. Açıkcası daha önceki macbook umda 5 yıl kullanımım sonıcu sadece 270 gb harddisk kullandım. Yani bana 512 Gb gayet yeterli. Fakat yoğun chrome veya brave tarayıcı da sürekli 20-30 sekmeli kullanmak durumundayım. Bu nedenle ram daha önemli. Bunun yanında mobilite olarak batarya ömrü de çok önemli. Baz model M4 ü iade ettim 12 gün kullanım sonunda ve batarya ömrü efsaneydi benim için. Yukarıdaki iki model arasında m4 pro işlemcilerin batarya süresi çok kısa olduğu yönünde yorumlar okudım. O nedenle 1. Seceneği sırf bu yüzden cazip hale getiriyor ama insanın aklıda karısıyor pro işlemci ile düz arasında ve ikiside aynı fiyat. Lütfen m4 pro 14 inc kullanan varsa batarya ömrü hakkında tecrğbelerini paylasabilir misiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Macbook Pro M4 Pro mu M4 mü

-
-
Merhaba, bahsettiğiniz M4 Pro 24gb modelini kullanıyorum. Başka modellerle kıyaslayamam fakat şarjı rahat rahat sabah 9 akşam 9-10 kullanımda 2 günü çıkartıyor. Ki sadece maillere bakıp arada web browserdan gezindiğim senaryolarda 5-6 günü de gördüm. Misal bugün Cuma, işten çıkarken şarj aletini yanıma almayacağım Pazartesi gününe kadar rahat rahat kullanacağımdan eminim.
-
Haftasonu cumartesi itibariyle bende m4 pro 24 gb 14 inc modelini aldım. Yorumunız beni çok ama çok rahatlattı ve mutlu etti. Henüz batarya test etme sansım olmadı çünkü aldığım andan beri şarjda kullanıyorum üç gündür. Bir yandanda sürekli şarjda kullanıp haftada bir pille kullanmak zararlı olur mu onu arastırıyorum. Ev iş hep priz erişimim olduğundan böyle yaptım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Test edip memnun kaldınız umarım. Belki ilgisini çeken biri olur diye ekran görüntüsü de paylaşayım. En son dün 17.12 de %100 şarj etmişim. Ozamandan beri macbook açık ve sabah 09.00 itibariyle yoğun günlük kullanımımla (arada toplamda 2 saate yakın hearthstone oyunu da var) şuan 18.45 itibariyle %56 kapasite ile bu mesajdan sonra eve geçeceğim. Yarın ofis dışında olacağım sürekli bir kullanımım olmayacak ve muhtemelen %25 civarlarındayken eve varmış olacağım.
-
Siz böyle yazdıkça ne ladar doğru bir tercih yaptığımı daha iyi anlıyorum. Bu modeli ne kadar süredir kullanıyorsunuz ve pil döngünüz ve pil sağlığınız kaç. Ayrıca şarjda mı pille mi yoğun kullanıyorsunuz kullanım alışkanlıklarınız ve verileriniz hakkında da biraz bilgi verebilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ürünü 17 Mart tarihinden bu yana ofis ve evde aktif hergün kullanıyorum. Pil döngüm henüz 6 sağlık %100. Döngünün düşük olma sebebi ilk zamanlar full şarjda kullanmam kaynaklı. Full şarjda kullanınca %80 de kesiyor. Sonrasında %20lere düştüğünde şarja takıyorum sadece. Ama bence dikkat etmeye gerek yok bence. Mesela eşimi 11 yıldır tanıyorum, full Apple ürünleri kullanıyor iMac, Macbook, tablet vs. Hiç bir üründe dikkat ettiğini görmedim, cihazlar %0 olup kapanana kadar kullanır, hiçbirini kapattığını bilmem hele iMac ayda yılda bir elektrik kesilmese kapanacağı yok. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X