Şimdi Ara

Macbook Pro LCD ekran sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Macbook Pro 2011 Early 15 inch bilgisayarım var. Thermal pasta değiştirmek için açtım dün. Değiştirdim. Sorunsuzca kapattım ama şimdi bilgisayar başlıyor (sesleri vs. duyuyorum. tuşlar çalışıyor) ama ekrana görüntü gelmiyor. Simsiyah tamamen.

LCD connector'unu de kontrol ettim. Çıkardım taktım. Bir yıpranma sorun vs. yok. Ama nedense görüntü yok. Ne yapmam gerekiyor? Acaba board'a zarar mı verdim?

Apple'ın Zorlu AVM'deki yerine götürsem orada teknik servis var mıdır? :(

• lcd katmana sinyalin gelip gelmediğini kontrol ettin mi ? ekrana telefonun ışığıyla bakmayı dene görüntüyü klayve mouse ile hareketlendirerek kolayca anlayabilirsin görüntünün olup olmadığını. eğer sorun backlightta ise ışıklandırmayı değiştirmen gerekebilir. gerçi apple logosu ekran ışıklandırmasından faydalanıyordu değil mi.

özetle yapacağın şey şu; ekranda görüntü olup olmadığını telefon ışığıyla kontrol et, eğer birşey yoksa sorun ya ekrandadır ya kabloda ya da anakartta. eğer görüntü varsa led ışıklarda sıkıntı vardır. ışıkların konnektörü vs. var ise onları kontrol et
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmesiz_

lcd katmana sinyalin gelip gelmediğini kontrol ettin mi ? ekrana telefonun ışığıyla bakmayı dene görüntüyü klayve mouse ile hareketlendirerek kolayca anlayabilirsin görüntünün olup olmadığını. eğer sorun backlightta ise ışıklandırmayı değiştirmen gerekebilir. gerçi apple logosu ekran ışıklandırmasından faydalanıyordu değil mi.

özetle yapacağın şey şu; ekranda görüntü olup olmadığını telefon ışığıyla kontrol et, eğer birşey yoksa sorun ya ekrandadır ya kabloda ya da anakartta. eğer görüntü varsa led ışıklarda sıkıntı vardır. ışıkların konnektörü vs. var ise onları kontrol et

Kontrol ettim hocam tv ye baglayarak. Bilgisayarda sorun yok. Lcd baglanti piminin bir telini kirmisim. Tamiri zormus bunun :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rolanddes -- 2 Eylül 2014; 20:04:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rolanddes

quote:

Orijinalden alıntı: nmesiz_

lcd katmana sinyalin gelip gelmediğini kontrol ettin mi ? ekrana telefonun ışığıyla bakmayı dene görüntüyü klayve mouse ile hareketlendirerek kolayca anlayabilirsin görüntünün olup olmadığını. eğer sorun backlightta ise ışıklandırmayı değiştirmen gerekebilir. gerçi apple logosu ekran ışıklandırmasından faydalanıyordu değil mi.

Kontrol ettim hocam tv ye baglayarak. Bilgisayarda sorun yok. Lcd baglanti piminin bir telini kirmisim. Tamiri zormus bunun :(

kablonun nasıl birşey olduğunu bilmiyorum ama tamir yeteneğin varsa biraz uğraş derim. yoksa yeni ekran alabilirsin

• Çok pahalıymış ya ekran da. 1.000 TL'den fazla tutuyor değiştirmeleri.

Sırf kabloyu değiştirmiyorlarmış. Kendim yapayım desem ince lehim yapmak gerekecek. :(

Neyse, teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.