Şimdi Ara

Macbook Pro internet wifi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir haftadır Macbook Pro laptopum ile internete bağlanamıyorum.

Wifiye bağlıyım, modem ayar sayfasına ulaşabiliyorum ancak websiteleri açılmıyor.
    Dns ayarlarımı kontrol ettim, wifi bağlantımı sildim yeniden yapılandırdım sonuç aynı. Elle ip ataması da yaptım.

SMC sıfırlaması bile denedim malesef sonuç alamadım. Aynı problemi yaşayan ve çözüme kavuşturan oldu mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çözüm basit fakat uğraştırıcı.

ilk önce sistem tercihleri > ağ yolunu izleyin. Yukarıdaki "otomatik" yazan yere tıklayarak yeni bir ağ oluşturun. Adı önemsiz, uygula dedikten sonra gelişmiş ayarlara girin ve sırasıyla google dns ardından open dns yazın. Deneyin. Her seferinde tek dns adresi olmalı.

Olmadıysa WiFi bağlı olduğu zaman klavyede alt (option) tuşuna basılı tutarak menudeki wifi simgesine tıklayın. Kanal kontrolü yapın. Yakınlarda bulunan modemleri de kontrol edin ve daha sonra Çevrenizde en az kullanılan kanal hangisiyse onu seçin. Modemlerde otomatik olarak 1 atanıyor genelde. Ben 13 olarak kullanıyorum sorunsuz çalışıyor.

Eger bu yöntem ise yaramazsa bilgisayarın bluetooth unu kapatın. Sinyal çakışması olabiliyor. Tekrar deneyin.

Bu çözümlere rağmen devam ediyorsa modem arayüzüne girip kablosuz ve güvenlik kısmından WPA2 şifrelemeyi değiştirin.

Eğer hala çözülmezse kendi kullandığım modem ayarlarını paylaşırım. O şekilde denersiniz. Ben sorunu 3 hafta sonra çözebildim. Apple care, internet sağlayıcı hiç yardimci olmuyor. Sadece geçici çözümler sunuyorlar. Modemin teknik servisini arayarak uzaktan müdahale ile ayar yaptırabilirsiniz fakat bir garantisi yoktur. Olur olmaz yerlerde sorun tekrar ediyor. Sorunun kaynağı da wireless kartı ile modemlerin uyumsuzluğu.

• Teşekkür ederim bugün kendi kendine çözüldü

Muhtemelen modem yayını karışıyor dediğiniz gibi

• bu sorun bizim işyerinde var. evde sorun yasamıyorum, ip renew yapınca duzeliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    win 11 pro wifi kopma sorunu
    8 ay önce açıldı
    iphone'da wifi sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.