Şimdi Ara

MacBook Pro çok yavaş açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Early 2011 MacBook Pro 13.3" sahibiyim. Benim sorunum bilgisayarımın açılış ve açıldıktan sonra toparlanma süreciyle alakalı. Bilgisayarımı açtığım zaman ortalama 35 saniye civarı bir sürede login ekranına getiriyor. Bu normal bir süre sanırım. Ancak sorun bundan sonra başlıyor. Şifremi girip masaüstü geldiği zaman atıyorum google chrome'u tıkladığımda 15 ila 30 kere sekiyor açmak için yada mail programı hızlı açılıyor yada şifrelerimi onaylatmak için gelen kutucuk çok geç geliyor. Harddiskten sürekli bir okuma sesi geliyor. Ancak login programım yok.Yani açılırken hiç bir uygulama direk olarak açılmıyor. Birşey sürekli bilgisayarı açılış ekranında yoruyor. O programı nasıl bulabilirim acaba herhangi bir önerisi olan var mı ?

Teşekkürler.

• Activity Monitor'den uygulamaları CPU kullanımlarına göre büyükten küçüğe sıralayıp görebilirsiniz. Ayrıca o sırada olağan dışı hata mesajları alnınıyor mu diye Console loglarına da bakılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

Activity Monitor'den uygulamaları CPU kullanımlarına göre büyükten küçüğe sıralayıp görebilirsiniz. Ayrıca o sırada olağan dışı hata mesajları alnınıyor mu diye Console loglarına da bakılabilir.

Baktım hocam ama bir sıkıntı göremedim.

Sadece şu biraz dikkatimi çekti ;

com.apple.dock.extra Could not connect the action buttonPressed: to target of calss NSApp.

Bundan 8 tane alt alta var hocam.
  • Console uygulaması ile baktığınızda sol tarafta kendi klasörünüz altındaki Crashreporter klasörü altında çok sayıda crash log oluşuyor mu? Her açılışta bunlara yenileri katılıyor mu? (eskilerini silerseniz takibi daha kolay olur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 9 Mart 2012; 17:26:15 >
  • Hocam herhangi bir crash.log yok. System.log,kernel.log ve diğer birkaç library log'ları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cembu1991

Hocam herhangi bir crash.log yok. System.log,kernel.log ve diğer birkaç library log'ları var.

Örnekteki gibi crash log yoksa sorun yok gibi.

com.apple.dock.extra Could not connect the action buttonPressed: to target of calss NSApp. mesajından bende de varmış.

MacBook Pro çok yavaş açılıyor
  • 2 program var dreamweaver ve magic window ama farklı zamanlarda ve sadece 2 tane. Yani crash olayıyla alakalı değil sanırım bu yavaşlama. iBoostUp ile bakınca servislerde adobe'nin servislerini görüyorum. Onları kaldırmanın bir yolu yok mudur ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 8.1 çok yavaş açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende macbook pro 13 aldım açılması 1 dakika sürüyor. Bir sıkıntı var ama bilemedim ki...
  • süreler sizce uzunmu? Yani mbp kullanıcı değilim ama almayı planlıyorumda o yüzden soruyorum. Bendeki pcye ssd taktım acılıs 10 saniyeye düştü, e normal hdd ile macin 35 saniyede acılması uzunmudurki normale göre?_
  • 35 saniye uzun bir süre değil hocam. Ama benim mac'te masaüstü geldikten sonra da bi 20-25 saniye gerekiyor toplanması için. Başta sanırım bu kadar beklemiyodu. Sorun burda
  • ssd sorununu çözer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Licht

ssd sorununu çözer

Hocam SSD çözer biliyorum da 120 gb SSD'ye 350-400 TL vermek de işime gelmiyor açıkcası şuan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cembu1991

quote:

Orijinalden alıntı: Licht

ssd sorununu çözer

Hocam SSD çözer biliyorum da 120 gb SSD'ye 350-400 TL vermek de işime gelmiyor açıkcası şuan :)

air lar buyüzden daha mantıklı
  • Sizde SSD mi var hocam ?
  • Arkadaşlar benim de mid 2012 macbook pro'm gec acılıyor. Özellikle yosemite yukledikten sonra daha da gec açılıyor. Bir de sanki açılırken aynı süreci ki kez yaşanıyor gibi. Bununla ilgili önerisi olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.