Şimdi Ara

Macbook Pro Almaya değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Not: Aslında mac os forumuna da açtım konuyu fakat cevap gelmedi burada da paylaşmak istedim

    Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Laptop'um eskidiği için bir süredir değiştirmek istiyordum fakat yeni modeller(bilhassa mobil zen2) bekle et derken dolar aldı başını gitti ne yazik ki kala kaldım.
    Taşınabilirliği yüksek ve de performansı iyi uzun ömürlü kullanabileceğim modellere bakıyorum modellere bakıyorum 10-12 bin tl arasında oluyorlar. Bu paralara çıkmışken hiç hesapta yokken mbp radarıma girdim. Elbette bir sempatim vardı eskiden de fakat bir şekilde uzak duruyordum.
    13.3 pro modeliyle ilgilenebiliyorum anca gönül isterdi mbp 16 da seçeneklerim arasına girebilseydi.

    1-)Daha önceden hiç bu kadar küçük ekranla uğraşmadım bu çok sorun yaratır mı? Kişiden kişiye değişecektir ama bu deneyimi yaşamış olanların fikirlerini merak ediyorum bu hususta doğrusu.
    2-)yazılım için doğru bir platform olur mu kullanılan programlar açısından uyum sorunları yaşanır mı?bootcamp ile windows kurduğumda birebir bir windows sahibi olmuş olunuyor mu ?
    3-)Harici bir ekran kartı olmayışının yokluğunu hisseder miyim? Model değişikliğine gidilip harici kartlı olanlar için 3500 tl'lik fark verilmeye değer mi?
    4-)Kafamı en çok kurcalayanların başında gelen bir diğer husus ise apple silicon. Kendi işlemcisine geçtiğinde yazılım desteğini ne süre devam ettirecek işletim sisteminde temel değişiklik yapacak mıdır bu durum ne gibi sorunlar açabilir bilemiyorum.Kendi bilgisayarlarındaki intel işlemcileri de baltalamazlar heralde diye ümit ediyorum.Bu sene çıkarsalar bile bekleyip öyle bir model alamam hem bütçeden kaynaklı hem de mevcut kur belirsizliğinden mütevellit tercih edemem.
    Zaten henüz tam anlamıyla oturmamış bir sisteme geçiş yapıp bir sürü sorunla boğuşmayı istemezdim.Bunları araştırırken örnek olarak Microsoft'un surface'te yaşadıklarından bahsediliş geçiş dönemli sancılı olacaktır illaki.

    Ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok kafam karışmış durumda.Konuya dair görüşlerinizi bekliyorum.
    Saygılarımla.
    Esenlikler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma sorunu varmış bir de parçası çok pahalıymış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    Air konusunda ciddi ısınma problemleri okudum da prolar konusunda yoğun kullanımda thermal throttling oluyormuş ama normal kullanımda devam eden bir sorunmuş gibi okumamıştım kastettiğiniz model hangisi?

    Kendisi pahalı olduğu için yedek parçası da pahalı oluyor ne yazik ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirayla kendi yorumlarimi yazayim

    1- ekran boyuti tamamen kisisel birsey
    Ben sahsen tasima kolayligi olarak yillardir 13” uzeri model kullanmadim. Is yerinde harici monitore bagliyorum ama baglamadigimda da ekran kucuk kullanamiyorum derdim olmuyor

    2- uygulama olarak ne kullanacaginizi bilmedigimden cok yorum yapamayacagim yalniz bootcamp hakkinda bilgi vereyim. Bootcamp ten kurdugunuz windows tamamen windows laptop kullaniyormus gibi oluyor yani direkt windows boot ediyor. Gecis yapmak icin yeniden baslatmaniz gerekiyor.
    Ben kullanmadim ancak parallels ile sanal makine uzerinden de kullanim ve touchpadden kaydirma hareketi ile yeniden baslatmadan macos windows arasi gecis yapmak mumkun

    3- ekran karti olayi da ne yapacaginiz ile iliskili bir durum tamemen kullanacaginiz uygulamaya gore karat vermelisiniz. Devamli ihtiyac degilse ileride harici gpu yu da dusunebilirsiniz

    4- sadece macos kullanacaksaniz ben apple silicon u beklemenizi tavsiye ederim sahsen o alanda pozitif seyler olacaktir tam net olmasa da pil omru, fansiz tasarim, daha ince tasarim gibi? Ben is icin kullandigim birkac uygulama ve arada oyun oynamak icin (cok ekran karti isteyen oyunlar oynamiyorum) bootcamp kurmak istedigimden mevcut modeli tercih ettim
    Apple siliconda bootcamp olmayacaktir en fazla sanal makine olacaktir
    Ayrica dediginiz gibi bu tip gecisler her zaman bir takim sorunlar cikaracagindan sancili da olabilir biraz muamma ve risk acikcasi

    Umarim yardimi dokunmustur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Worm Holes

    Air konusunda ciddi ısınma problemleri okudum da prolar konusunda yoğun kullanımda thermal throttling oluyormuş ama normal kullanımda devam eden bir sorunmuş gibi okumamıştım kastettiğiniz model hangisi?

    Kendisi pahalı olduğu için yedek parçası da pahalı oluyor ne yazik ki
    Yogun kullanim in tam olcusu nedir bilmiyorum ve o kadar asiri yuklenicek grafik ile ilgili birseyler de yapmiyorum o nedenle bilemeyecegim

    Ancak orta seviye kullanimda termal throttling filan yasamadim

    Sadece ilk aldigimda birkac gun bulut esitlemesi ve sanirim macler indeksleme mi ne yapiyormus hissedilebilir bir isinma vardi ancak oturtukdan sonra duzeldi ve tekrar boyle bir problem yasamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.