Şimdi Ara

Macbook Pro aldim garantisi hakkinda dusunceleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bugun bestbuydan apple macbook pro ve bedava touchimi sonunda alabildim toplam 1200 dolar para odedim. Simdi apple storedan almadim cunku free ipod touch kampanyasi icin malumunuz amerikali ogrenci istiyorlar ve 1200 + 225 dolar oduyorsunuz sonra touch icin 225 geri odeme yapiyorlar bu yuzden bestbuydan sadece 1200 odeyerek 2sinide almayi tercih ettim.

Satis elemani ile konustugumda bana apple care ile 2 yil icin 250 dolar odeyecegimi ve dunyanin heryerinde gecerli oldugunu soyledi fakat bu garanti neleri kapsiyordu tam olarak hatirlamiyorum, simdi bu konuda yardima ihtiyacim var.

Diger bir konuda bestbuydan satin aldigim icin urunun garantisi bulunmamakta ve sadece 14 gunluk bir garantisi ve begenmedigim takdirde degistirme hakkim bulunmakta. yine ayni eleman bana bestbuy care garantisini acikladi bu garanti 3 yillik 350 dolar fakat bunda dusup kirilmasindan icine su dokulmesine kadar garanti oldugunu soyledi bende ulkem bestbuy bulunmadigini galiba en yakin almanyada oldugunu soyledim yine eleman almayaya kadar gitmesi onarilmasi tum kargo masraflari dahil bize ait dedi ve bu garantinin appledan cok daha iyi oldugunu soyledi.

Simdi anlayacaginiz uzere hangisi secmeliyim ve apple care ile turkiyede sorun yasayacagimi dusunmuyorum fakat aldigim fatura bestbuy faturasi bu bir sorun yaratirmi. diger sorumda bestbuy olayindaki dusuncelerinizi alabilirmiyim bana gayet iyi geldi ama almanyaya falan yollamak iskence olsa gerek turkiyede bestbuy olsa neyse.

Acil cevaplariniza ihtiyacim var 2 haftaya kadar ayrilicam cunku hizli karar verip parayi ona gore ayarlamam lazim.

• Bildiğim kadarıyla nerden alırsan al 1 yıl uluslararası garanti oluyor.Türkiye de de geçerli... eleman sana ekstra garanti alman için böyle sötylemiş oalbilir...
    Ayrıca eğer bir aksilik olmassa İzmir'de bestbuy ın bayisi açılacaktı..tabii son gelişmeleri bilmiyorum...
  • evet, izmire bestbuy açılcak:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abbaskywalker -- 1 Eylül 2009; 13:57:25 >
  • Apple Care Türkiye'de geçiyor. İşini garantiye al ve apple care satın al.
  • Bu turkiyeye acilan bestbuyda acaba gececekmi garantisi cunku bestbuyin verdigi cok cok iyi kirilmaya su dokulmesine batarya bitmesine kadar garanti veriyor adamlar konustugum adamda magaza muduruydu ve kargosuna kadar karsiliyoruz biz dedi plan gercekten cok hosuma gitti.

Apple care ile hangi parcalar ve sorunlar garanti kapsamina girmekte ayrica netten 250 dolara siparis edip evdemi yapiyorum bunu?
  • http://img140.imageshack.us/img140/1120/picture2aow.png

Arkadaslar simdi appledan urunun garantisi sorgulama kismina girip seri numarasi ile sorgulama yaptim ve resimdeki sonuclar cikti sanirim 4 eylul 2010a kadar garanti kapsaminda bu turkiyede gecerlimi bir resmi kontrol edebilirmi mac sahibi bir arkadas, yada amerikadan alinip turkiyeye getiren bir arkadasta bu sayfanin resmini paylasabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthell

http://img140.imageshack.us/img140/1120/picture2aow.png

Arkadaslar simdi appledan urunun garantisi sorgulama kismina girip seri numarasi ile sorgulama yaptim ve resimdeki sonuclar cikti sanirim 4 eylul 2010a kadar garanti kapsaminda bu turkiyede gecerlimi bir resmi kontrol edebilirmi mac sahibi bir arkadas, yada amerikadan alinip turkiyeye getiren bir arkadasta bu sayfanin resmini paylasabilirmi?

faturanız varsa geçerli arkadaşım...

edit: hayırlı olsun bu arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 1 Eylül 2009; 21:33:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Iste tek korkum fatura bestbuy faturasi uzerinde ismim, 1200$, alinma tarihi hepsi yazmakta bunu apple store'a goturdugumde sorun olmaz dimi icimde suphe kalmasini istemiyorum eger kesin degilse 2 yillik apple care aliyim diyorum.

Ayrica limited warranty ile apple care ile arasindaki fark nedir arkadaslar?
  • Bu arada soran arkadaslar icin apple storedan bedava touch almak imkansiz. Ayrica bestbuydada oyle sayilir cunku ben richmond bestbuya gittigimde adamlar bana bu kampanyanin bittigini onlarada sinirli geldigini soyledi bende tamam dedim ve itouch almaktan vazgecmistim hem 229 dolara ihtiyacim vardi hemde geri odeme falan yalan olurdu. neyse gecen ashland bestbuya gittim dedim pro nekadar dedi 1200 iste dedim touch varmi adam dedi evt fiyata dahil dedi bende aldim. amerikada her magaza birbirinden farkli calismakta degisik bir sistemleri var ama ashland gercekten cok kucuk biryer eger sayili gelmissede bitmemistir diye dusundum ben.

Bu arada nette asla bulamazsiniz ben 1 ay kadr once gttigimde macbook air 1050 dolardi 1500 dolarlik cihaz dedim neden boyle dedi musteriler tercih etmiyor fiyati cektik dedi yani magaza ile internet arasinda hep ucurum oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 1 Eylül 2009; 23:23:15 >
  • quote:

Iste tek korkum fatura bestbuy faturasi uzerinde ismim, 1200$, alinma tarihi hepsi yazmakta bunu apple store'a goturdugumde sorun olmaz dimi icimde suphe kalmasini istemiyorum eger kesin degilse 2 yillik apple care aliyim diyorum.

Ayrica limited warranty ile apple care ile arasindaki fark nedir arkadaslar?

nerden aldığınız önemli değil faturanız varsa uluslararası garanti geçerli olması lazım... ama bestbuy bizim istanbulbilisim gibi garantisini kendisi veren bir şirketse bilemeyeceğim ama öyle olsa bile bu uluslararası garantiyi ortadan kaldırmaz.

şöyle bakmak lazım bu ürün abd'de garanti altındaysa türkiye'de de olmak zorunda... çünkü uluslararası garantisi var.

ama yurtdışından çok apple ürün girmeye başladı türkye'ye, bilkom bir şeyler yapıp apple'ın uluslararası garanti geçerliliğinden türkiye'yi çıkartmazsa iyidir. :D

• quote:

Bu arada soran arkadaslar icin apple storedan bedava touch almak imkansiz. Ayrica bestbuydada oyle sayilir cunku ben richmond bestbuya gittigimde adamlar bana bu kampanyanin bittigini onlarada sinirli geldigini soyledi bende tamam dedim ve itouch almaktan vazgecmistim hem 229 dolara ihtiyacim vardi hemde geri odeme falan yalan olurdu. neyse gecen ashland bestbuya gittim dedim pro nekadar dedi 1200 iste dedim touch varmi adam dedi evt fiyata dahil dedi bende aldim. amerikada her magaza birbirinden farkli calismakta degisik bir sistemleri var ama ashland gercekten cok kucuk biryer eger sayili gelmissede bitmemistir diye dusundum ben.

Bu arada nette asla bulamazsiniz ben 1 ay kadr once gttigimde macbook air 1050 dolardi 1500 dolarlik cihaz dedim neden boyle dedi musteriler tercih etmiyor fiyati cektik dedi yani magaza ile internet arasinda hep ucurum oluyor.

En sağlıklı cevabı Bilkom'dan alırsın. Ara Bilkomu ve durumunu anlat. Macbook'u sizden almadım, teknosa gibi bir mağazadan aldım diyerek anlat.
    Apple Care ilgili detaylı bilgi sitesinde yazıyor neleri kapsadığına dair ama best buy'un size sağladığı garanti değil bir nevi sigorta. Bizim buradaki cep kask gibi. Çalınmaya, kırılmaya karşı sigortalata biliyorsun makinanını. Bildiğim kadarıyla apple care sigorta değil sadece garanti. Yani üzerine su döktüğünğzde geçerli olmaz ama durduk yere main boardınız yanarsa garanti kapsamında demektir.
    Ben senin yerinde olsam best buy riskine girmezdim apple care alırdım çünkü faturasız makinadan dolayı dilim çok yandı. Diğer forumlardada anlattım yaşadığım olayları. Hem ayrıca best buy faturası kabul etseler bile garantin yalnız 1 yıl geçerli olacak fakat apple care alırsan 3 yıl boyunca garanti kapsamında olacaksın. İnan 250 dolar o makina için hiç bir şey. Bilkom, sadece dvd okuyucumu değiştirmek için benden 250 euro para istedi.

• arkadaşlar benim de bugün itibariyle amerikadaki bir apple storedan alınmış bir macbook prom var. ama fatura benim adıma değil. ama faturanın bana gelmesini sağlayabilirim. işe yarar dimi? yani fatura adıma olmasa bi sorun olmaz heralde? bir de ikinci bir sorum: bu apple care i bir yıl sonunda yaptırabilir miyim? yani bu garanti bitince.
  • Bana apple care veya best buy sigortasini 14 gun icinde yapabilecegimi soylediler alirken.

Ayrica faturada nezmn alindigi ve seri numarasi(yada model numarasi) yazmasi yeter diye tahmin ediyorum.
  • benim sorum dizüstü için degil ama arkadas bestbuydan fotograf makinesi, aldı faturada var burada izmirde gecer mi ki
  • apple care i normal garantin bitene kadar (1yıl içinde) istediğin zaman alabilirsin acelesi yok.
  • geçen gün türkiyeden aldığım beyaz 2.1ghz macbook umun pilinin bozulması nedeniyle ankarada servis bilgisayara götürdüm. 1.5 yıllık olduğunu söyleyince ilk sorulan soru türkiyedenmi aldınız oldu. elemanların dediğine göre yurtdışı apple bilgisayarların 1 sene, türkiyeden alınan bilgisayarlarında bilkom tarafından (o kadar geçirmeye o kadar olsun) ekstradan 1 sene daha garantisi olduğunu söylediler. faturamda yoktu yanlızca seri numarasından kontrol ettiler.

sonuç olarak garanti kapsamında laptpun çatlak olan üst tablasıyla (klavynin içine konduğu yüzey) ve pil garanti kapsamında değiştirildi. türkiyede bu macbookumu aldığım gibi bir kampanyaya denk gelmedikçe (1850TL'ye aldım, o zamanlar amerika apple store fiyatı nakilyesi,vs. hariç 1550 tl civarındaydı) açıkçası artık amerikadan laptop almayı tercih ediyorum. 1 sene boyunca apple care olmasada laptopunuzun türkiyede de garantisi bulunuyor. sormak isterseniz:http://www.servisbilgisayar.com.tr/iletisim.htm adresinden ulaşıp sorabilirsiniz.

• quote:

o kadar geçirmeye o kadar olsun

Ben onun türkiyedeki tüketici yasalarından kaynaklandığını biliyordum. bütün elektronik ürünlerin 2 yıl garantisi olmak zorunda. Yoksa bilkom babalarının hayrına bu işi yapacak değiller. Ben öyle biliyorum ama yanılıyormuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxiabit -- 9 Ekim 2009; 11:59:39 >
  • evet evet arkadaş haklı.
    türkiyede satılan her ürünün en az iki yıl garanti vermesi gerekiyor.
    mesela benim şu anda kullandığım imac i geçen yıl eylül ayında almıştım.
    apple ın sayfasından kontrol edince garantisi bitmiş gözüküyor.
    ama daha seneye eylüle kadar garantili.

türkiyede yaşamanın ender teknolojik getirilerinden biri olsa gerek
  • hatta playstationlar bile diğer ülkelerde 1 iken türkiyede 2 yıl garantilI galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

elemanların dediğine göre yurtdışı apple bilgisayarların 1 sene, türkiyeden alınan bilgisayarlarında bilkom tarafından (o kadar geçirmeye o kadar olsun) ekstradan 1 sene daha garantisi olduğunu söylediler.

arkdaşlar benimde bu konuda bi sorum olacak;

1) mac i yurtdışından getirenlerden alırsak( sahibinden yada GG üzerinden) garantisi süresi 1 yıl mı oluyor??
    2) istanbul bilişimden alırsak garanti süresi ne kadar oluyor?
    3) bilkom, vatan, bimeks, teknosa gibi garantili satış yapan yerlerden alırsak garantisi ne kadar oluyor??

cevap veren vermeyen herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.