Bildirim
MacBook Pro 2017 Ekran Köşelerinde 'Light Bleeding' problemi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Öncelikle geçmiş olsun, benim de başına gelmişti. Hemen teknik servise götürüp rapor tutturun ve apple ile iletişime geçerek kapalı kutu sıfırıyla değişim talep edin. Satın alınan tarihten ilk 15 içinde kapalı kutu değişimini apple kendisi yapıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağol , cevap için teşekkür ederim, yarın götürmeyi düşünüyorum. Peki siz direkt Apple'dan mı almıştınız? yoksa sözleşmeli Apple reseller mağazalarından mı? Son olarak soracağım bu 15 günlük süre içerisinde bilgisayar sizde mi kalıyor yoksa alıyorlar mı? detaylarınıda öğrenebilirsem yarın çok işime yarayacak. -
-
Apple da bazı şeylerin geriye gitmesi beni üzüyor. Geçmiş olsun. -
Arkadaşı yanlış anlamışsınız. Satın aldıktan sonra 15 gün içerisinde iade ederseniz kapalı sıfırı ile değiştirmekte demek istemiş. 15 gün bekletme gibi bir durumdan söz etmiyor. -
-
Aynı şekilde bana da "ilk defa sizin cihazınızda oldu bu sorun" dediler ama 4 cihaz açtım hepsi aynı. O mor görüntü biraz benim ekranda var hatta 2016 kullanan arkadaşıma sordum onda da varmış. Apple Store teşhir cihazları mükemmel ekrana sahipler ancak bizim aldığımız cihazlar bu şekilde, komple iade etmekle böyle kullanmak arasında kararsızım.
Ekran görüntüsünü yolladığım sorun var mı senin cihazda ? -
Ben sanmıyorum ki teşhir ürünlerindede bir problem olmasın , birde karanlık ortamda bakmak lazım. Bahsettiğin sorunu ben kullandığım bilgisayarlarda fark edemedim ama yine ekranın fotoğrafını koyuyorum sende bir bakarsın belki ben göremiyorumdur. Dün yeni mac içinde Doa raporu aldım problem açıklaması şu şekilde "Tespit edilen arıza ekranda ışık sızmaları ve görüntü kalitesi problemi tespit edilmiştir". Senin düşündüğünü bende düşünerekten teknik serviste ki teknisyene sordum. "Bu durum ilerleyebilir bence değiştir" dedi. Aldığım mağazada aynı modelden başka üründe kalmadı, acaba 2016 512gb ile şansımı denesem mi diye düşünüyordum, demek ki 2016 cihazlarda da aynı sorun olabiliyor.
Arkadaşının bilgisayarında ekran köşelerinde ışık sızıntısı ve morluklar mı var yoksa birebir senin anlattığın problem mi var? Birde ilk cihazı aldığın tarih nedir acaba aynı dönem üretilen macbook larda mı sorun var ?
-
Teşhir ürünleri özel üretildiği için bu tarz sorunlar olmuyor galiba (Akasya Apple store çalışanı söyledi). Mor görüntüyü yandan bakınca hafif görüyorum akşam kendi cihazımın resmini çeker yollarım, arkadaşımın cihazını görmedim sadece sordum var dedi. Senin son attığın resimde çok anlayamadım sorun var mı yok mu diye ama son 1 aydır alıp değiştirme yaptım hepsi aynı senin cihazı nerden almıştın ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 19 Ekim 2017; 13:47:31 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Evet benzer görüntüler, 2016 13 inch e çapraz açılardan bakınca mavimsi bunlara aynı açılardan bakınca morumsu gözüküyor. Ben Mersin'de ki Apple Reseller mağazası Gürgençler'den aldım. Bugün ikinci kez değiştirmiş bulunuyorum, elimden geçen üçüncü aynı model ve değişiklik yok yine ekran köşelerinde sızıntı var. Gerçekten acayip şansız falan değilsek bu özellikle 512gb modellerde yaygın görülen bir problem gayet net. burada da yine bizimle birebir aynı modeli kullanan ve ekran sorunları yaşayan başka biri. Bu bilgisayarı gerçekten çok kullanmak istiyorum ama nasıl olacak hiç bilmiyorum. Sen ne yapmayı düşünüyorsun? Aşağıdaki de bugün aldığım Macbookforums.imore.comBacklight Bleed on 2017 MacBook Pro with Touch Bar - iPhone, iPad, iPod Forums at iMore.comhttps://forums.imore.com/macbook-pro/394731-backlight-bleed-2017-macbook-pro-touch-bar.html
-
Aslında bu sorun değil çünkü cihazda edge led aydınlatma var yani ekranın 4 bir köşesinde aydınlatan ledler var bu yüzden köşeler daha parlak gözüküyor. Benim en kararsız kaldığım nokta sağ ve solun farklı renklerde olması bugün 14 günlük sürem doluyor %50 - %50 iade edip ve böyle kullanmak arasında kararsızım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben senin yerinde olsam ilk önce bilgisayara ödediğim fiyata bakarım sonrada piyasada daha ucuza aynı modelden var mı diye bakarım. Açıkçası 100₺ daha ucuzunu bulsam dahi para iadesi yapar başka yerden satın alırım. En azından böylece şansını bir kere daha denersin. Köşeden ışık sızıntısızını bulabilir misin bilmem ama bence bahsettiğin renk farklılığını hikayesini büyük bir ihtimal geride bırakabilirsin diye düşünüyorum.
Bilmiyorum bilgisayarın fiyatı söz konusu olunca gerçekten kusursuz olması bekleniyor. Apple teknisyenide bu nedenle götürdüğüm iki Macbook'a doa raporu vermeseydi belki çok kafama takmazdım. Şimdiye kadar beni rahatsız etmedi ama zaman ilerledikçe bu problem ekrana yayılırsa diye endişelendim. Şimdi bunu götürsem yine %100 değiştirecekler ama nereye kadar? Alıcam yine aynı sorun. Ancak gidip yine doa raporunu alacağım elimde bulunsun ileride sorun olursa kullanıcı hatası deyip yollamasınlar sonra. Sende bu şekilde kullanmayı düşünüyorsan aynısını yap derim. En azından sıkılırsak gider ekranını değiştirtiriz belki sorunda böylece çözülür.
-
Cihazı komple iade edip vatandan 2016 model 16 gb ram 512 ssd li modeli aldım ekran düzgün çıktı şimdilik maşallah hiçbir sıkıntısı yok. Yalnız 2017 klavyenin hassasiyeti biraz daha iyiydi sanki. -
İyi yapmışsın, probleminin çözülmesine sevindim güzel günlerde kullan. Bende 13inch 2016 olan modeli kullandım, klavyede bir fark hissetmedim diyebilirim.
Karanlıkta tam ekran ışığında köşelerde hafif ışıklar gözüküyor mu? Benim çektiğim açılardan fotoğraflarını çekip buraya koyabilirsen mükemmel olur. Bende buna göre hareket edebilirim, sorunu yaşayan veya satın almayı düşünen arkadaşlar içinde bir fikir olabilir. -
Teşekkürler. Köşelerdeki ışıklar doğal olarak var ama mor görüntüler oluşmuyor. Resimleri akşama eklerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım, tamam geçenki gibi video ile fotoğraflar koyabilirsen bana gerçekten çok yardımı dokunacak. -
-
Çok Teşekkür ederim, aynen fotoğraflarda gözle gözükenden daha abartılı çıkıyor. Mor, penbe renkler biliyorsun genelde çapraz açılardan belli oluyor, bu durumun Ips ekranlarda siyah tonlarda normal olduğunu bir kaç yerden okudum. Ips çapraz açılardanda görüntünün renk bakımından canlı ve kaliteli gözükmesini sağlayan bir teknoloji ama sadece siyah renklerde belli açılardan mora çalabiliyormuş. Anladığım kadarıyla her modelin farklı oluyor.
Mesala 13 inch 2016 model de mor penbe değil lacivert gözüküyor, 13 inch modellerde köşelerdende ışık sızıntısı görmedim. 8 tane test ettiğim 15 inch 2017 modelde ise köşelerden sızıntı ve mor renklerin olmadığı bir Macbook Pro'ya da rastlamadım. Buradan 15 inch ekranlarda bunun yaygın olduğu anlamını çıkartıyorum, keşke forum'da 2016-2017 model Macbook Pro kullanan arkadaşlarda bir 5 dakikalarını ayırıp gözlemlerini aktarabilseler.
Benzer içerikler
- pt.com güvenilir mi
- macbook touchpad tıklamıyor
- pozitif teknoloji güvenilir mi
- macbook köşeli parantez nasıl yapılır
- macbook tv ye yansıtma kablosuz
- yazılım için laptop önerisi 2024
- macbook air m4 ne zaman çıkacak
- macbook pro yurtdışı fiyatı
- ipad mi macbook mu
- en iyi laptop markaları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X