Şimdi Ara

Macbook mu laptop mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarda oyun oynamam şu andaki bilgisayarımda işim sürekli internet tarayıcısı ile birde idm ile dizi indirip dizi izliyorum.Sürekli film dizi izlediğimden artık bilgisayarım donmalar kasılmalar yaşatıyor.Win 7 kullanıyorum.Haftada bir temizlemeyle uğraşıyorum.Sizce macbook air mı alayım yoksa aynı paray daha üstün özelliklere sahip bir windows bilgisayar mı?Daha önce macbook kullanmadım çok farklı bir dünya diyorlar doğru mudur?Birde bu temizleme yapmaktan falan çok sıkıldım.Bir şey siliyorum sonra kırk yerden parççası çıkıyor sildiğim programın.Sizce 11 inc ten büyük bir windows notebook mu almalıyım yoksa 11 inc macbook air mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: suuyurbendeuyurum

Bilgisayarda oyun oynamam şu andaki bilgisayarımda işim sürekli internet tarayıcısı ile birde idm ile dizi indirip dizi izliyorum.Sürekli film dizi izlediğimden artık bilgisayarım donmalar kasılmalar yaşatıyor.Win 7 kullanıyorum.Haftada bir temizlemeyle uğraşıyorum.Sizce macbook air mı alayım yoksa aynı paray daha üstün özelliklere sahip bir windows bilgisayar mı?Daha önce macbook kullanmadım çok farklı bir dünya diyorlar doğru mudur?Birde bu temizleme yapmaktan falan çok sıkıldım.Bir şey siliyorum sonra kırk yerden parççası çıkıyor sildiğim programın.Sizce 11 inc ten büyük bir windows notebook mu almalıyım yoksa 11 inc macbook air mı?

sana söyleyeceğim tek şey şu dünyada yaşayan herkesin ölmeden önce mac kullanması olur. hiç düşünme al bir tane macbook keyfine bak.

• suuyurbendeuyurum kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu konuda bende çok git gel yaşadım ve yaşıyorum. MAC'ler güzel bilgisayar ama unutmaki 11' biraz küçük ve sürekli flim izliyorsan zevk alman sorun olabilir. MAC güzel klas bilgisayar yapıyor ama fiyatları normal kullanıcılarla kıyaslanırsa biraz abartı gibi 3.000TL ciddi bir para bu paraya yeni bir bilgisayar ve bir ipad alıp her daim flim etkinliğine devam edebilirsin. Eski bilgisayarınıda indirme işlerinde kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtetik

Merhaba bu konuda bende çok git gel yaşadım ve yaşıyorum. MAC'ler güzel bilgisayar ama unutmaki 11' biraz küçük ve sürekli flim izliyorsan zevk alman sorun olabilir. MAC güzel klas bilgisayar yapıyor ama fiyatları normal kullanıcılarla kıyaslanırsa biraz abartı gibi 3.000TL ciddi bir para bu paraya yeni bir bilgisayar ve bir ipad alıp her daim flim etkinliğine devam edebilirsin. Eski bilgisayarınıda indirme işlerinde kullanabilirsin.

Bende o 11 inc olmasından dolayı iki arada bir derede kaldım.Bakalım bi gidip canlı incelyeyim en iyisi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mtetik

Bende o 11 inc olmasından dolayı iki arada bir derede kaldım.Bakalım bi gidip canlı incelyeyim en iyisi.

11'' olduğunu es geçmişim pardon tabikide 13 den aşağısını alma

• O kadar iyi para vermeye değmez harika cihazlar macler fakat verdiğin para karşılığında yaptığım işlemler orantısız. Ayrıca 13 lük macler retina değilse genelde giriş seviyesinde almışken iyi bir model alıyım dediğin zamanda fiyat yükseliyor ciddi olaraö

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windowsun sorunu sıkıntısı bitmez, ayrıca şimdi windows alacak zaman değil, win10 çıktı ve tam anlamıyla batırdılar ne yapacakları belli değil.

al macbook bak keyfine. ama 11" aşırı küçük, imkan varsa 13 öneririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İpad mi macbook mu?
    7 yıl önce açıldı
    dell mi?, lenovo mu?
    15 yıl önce açıldı
    Acer mi Lenovo mu ?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    hocam butceyi biraz daha zorlayip 13 almani oneririm seni uzun sure goturecektir ve eger alacak olursan bir gun benim su sozlerimi hatirla bir kere macbook kullanan insan kolay kolay pcye donmez:) bagimlisi olacaksin dikkatli ol:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: macbook.CE

hocam butceyi biraz daha zorlayip 13 almani oneririm seni uzun sure goturecektir ve eger alacak olursan bir gun benim su sozlerimi hatirla bir kere macbook kullanan insan kolay kolay pcye donmez:) bagimlisi olacaksin dikkatli ol:)

Ben şimdi ayıptır söylemesi idm ile filmleri dizileri indirip ps3 de izliyorum ya malum idm de mac de yok alternatif programlardan da aynı randımanı alamıyorsun sır bunun için kararsızım.Çünkü bilgisayarın yüzde 50 sini bu iş için kullanıyorum
    Sizin 3.000 TL bilgisayar yatırımınızı etkileyen ana etken bir programsa eğer bu ilginç. Arkadaşlar windows sorunlarından bahsetmiş evet haklılar fakat windows sadece kullanımı zorlayanlara sorun çıkartıyor yoksa internet flim ve resime girdiğinizde pek sorun olmuyor. Eğer bir MAC edinmek istiyorsan zaten forum başta olmak üzere birçok sitede detaylı konular var, git ve al ama sonrasınıda hesaba katmalısın ücretli yazılımlar vs. unutma windows korsana izin verirken maclerde bu pek mümkün değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: macbook.CE

Ben şimdi ayıptır söylemesi idm ile filmleri dizileri indirip ps3 de izliyorum ya malum idm de mac de yok alternatif programlardan da aynı randımanı alamıyorsun sır bunun için kararsızım.Çünkü bilgisayarın yüzde 50 sini bu iş için kullanıyorum

Hocam sen bilirsin ama o is icin torrent daha kolay bi cozum tabi yabanci dizilerden bahsediyorum :)
  • bence mac'e boşuna para verme o kadar. Lenovo'nun çok kaliteli ve son teknoloji ile üretilmiş bir çok laptopu var araştırmanı tavsiye ederim
  • Hocam mac deneyimi yaşayın bence. Windows"dan nefret edeceksiniz 👍👍

• quote:

Orijinalden alıntı: IamLEGEND*

Hocam mac deneyimi yaşayın bence. Windows"dan nefret edeceksiniz 👍👍

Gerçektn çok alasım var ama işte o idm işi beni çok arada bırakıyor.Ah bir idm olsa parasını verip alırım da işte program olarak yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IamLEGEND*

Hocam mac deneyimi yaşayın bence. Windows"dan nefret edeceksiniz 👍👍

Gerçektn çok alasım var ama işte o idm işi beni çok arada bırakıyor.Ah bir idm olsa parasını verip alırım da işte program olarak yok.

Hocam internet download maneger yerine, torrent den dizilerinizi indirebilirsiniz yüksek kalitede , veya çeşitli dizi sitelerinde sürekli güncel yerli ve yabancı diziler 720p olarak veriliyor şahsen bende çok yabancı dizi takip ediyorum

• macbook tabiki
  • Herkes " Mac al " "Mac en iyisi" demiş ama senin ihtiyacını karşılacayacak bilgisayar en iyi bilgisayardır.

• quote:

Bilgisayarda oyun oynamam şu andaki bilgisayarımda işim sürekli internet tarayıcısı ile birde idm ile dizi indirip dizi izliyorum.Sürekli film dizi izlediğimden artık bilgisayarım donmalar kasılmalar yaşatıyor.Win 7 kullanıyorum.Haftada bir temizlemeyle uğraşıyorum.Sizce macbook air mı alayım yoksa aynı paray daha üstün özelliklere sahip bir windows bilgisayar mı?Daha önce macbook kullanmadım çok farklı bir dünya diyorlar doğru mudur?Birde bu temizleme yapmaktan falan çok sıkıldım.Bir şey siliyorum sonra kırk yerden parççası çıkıyor sildiğim programın.Sizce 11 inc ten büyük bir windows notebook mu almalıyım yoksa 11 inc macbook air mı?

Benim anlamadığım sadece internette gezinme ve film indirmeyle windows nasıl her hafta kasılıyor ve temizlenme ihtiyacı hissediyor?

siz once windows ta ne program kullanıyorsunuz, ne yapıyorsunuz da bu kadar sistemi zorluyorsunuz onu anlatın, yoksa mac'i de siz 1 haftada patlatırsınız

benim de evimde windows8.1 masaüstü var, 1 sene önce windows8 kurdum, arada 8.1'e yükselttim içine tonla oyun kurdum, film indirdim hala aynı verimlilikte çalışıyor

tamam osx güzel bir işletim sistemi ama windows'ta 7 den beri kötü bir işletim sistemi değil, lütfen hakkını yemeyelim.

p.s.: idm 'mi kaldı hocam torrent varken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 14 Kasım 2014; 10:40:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Benim anlamadığım sadece internette gezinme ve film indirmeyle windows nasıl her hafta kasılıyor ve temizlenme ihtiyacı hissediyor?

siz once windows ta ne program kullanıyorsunuz, ne yapıyorsunuz da bu kadar sistemi zorluyorsunuz onu anlatın, yoksa mac'i de siz 1 haftada patlatırsınız

benim de evimde windows8.1 masaüstü var, 1 sene önce windows8 kurdum, arada 8.1'e yükselttim içine tonla oyun kurdum, film indirdim hala aynı verimlilikte çalışıyor

tamam osx güzel bir işletim sistemi ama windows'ta 7 den beri kötü bir işletim sistemi değil, lütfen hakkını yemeyelim.

Anime izleyenler bilir fansublar videoyu altyazıya gömer upload eder. O nedenle idm yi sıkça kullanıyorum. Ayrıca çok fazla indirme yapıyorum. iTunes kmplayer Google drive dropbox evernote gibi programlar kullanıyorum. Format factory yoluyla indirdiğim videoları mp3 e çeviriyorum. Bu nedenle belli bir süre sonra takılmalar filan oluyor. Özellikle çok geç açılıyor dropbox evernote gibi programların sektonizesi yüzünden. Oyun oynamıyor olabilirim ama okulum da dahil hemen her iş için kullanıyorum. Tarayıcım var onu yükledim onu kullanıyorum yazıcı kurdum libre office var. Ayrıca çok sekmeyele çalışırım. 10-15 sekmeden sonra hafif hafif kasılmaları hissediyorum. Heleki iki üç video açık sekme varsa baya bir kasılıyor. Chrome açıklandık 10-15 sekmeyele açıkken bir şey izlemeye çalışsam belirgin olarak donuyor. Birde idm ile birşey indiryorsam o vakit bilgisayar kilit. Yeterli gelmiyor artık. Değiştirmem lazım. Ama çok kullandığım için fişe bağlı kullanıyorum. Mac i fişe bağlı çalıştırsam olur mu olmaz mı bilmiyorum. Kullandığım programları sekronizasyonlarını kullandığım programları kullanabilir miyim hiç bilmiyorum. Özellikle idm konusunda baya çekincelerim var. Casper kullanıyorum. Aldığım güne lanet olsun bu markayı. Güçlü bir bilgisayar ile mac arasında kaldım dediğim gibi çekincelerim var. Bilgi almak istedim herkesten. Bilgisayara win 8 kurdum gercekten çok hızlandı bilgisayara yada bana öyle geldi. Bilmiyorum hangisi daha iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Anime izleyenler bilir fansublar videoyu altyazıya gömer upload eder. O nedenle idm yi sıkça kullanıyorum. Ayrıca çok fazla indirme yapıyorum. iTunes kmplayer Google drive dropbox evernote gibi programlar kullanıyorum. Format factory yoluyla indirdiğim videoları mp3 e çeviriyorum. Bu nedenle belli bir süre sonra takılmalar filan oluyor. Özellikle çok geç açılıyor dropbox evernote gibi programların sektonizesi yüzünden. Oyun oynamıyor olabilirim ama okulum da dahil hemen her iş için kullanıyorum. Tarayıcım var onu yükledim onu kullanıyorum yazıcı kurdum libre office var. Ayrıca çok sekmeyele çalışırım. 10-15 sekmeden sonra hafif hafif kasılmaları hissediyorum. Heleki iki üç video açık sekme varsa baya bir kasılıyor. Chrome açıklandık 10-15 sekmeyele açıkken bir şey izlemeye çalışsam belirgin olarak donuyor. Birde idm ile birşey indiryorsam o vakit bilgisayar kilit. Yeterli gelmiyor artık. Değiştirmem lazım. Ama çok kullandığım için fişe bağlı kullanıyorum. Mac i fişe bağlı çalıştırsam olur mu olmaz mı bilmiyorum. Kullandığım programları sekronizasyonlarını kullandığım programları kullanabilir miyim hiç bilmiyorum. Özellikle idm konusunda baya çekincelerim var. Casper kullanıyorum. Aldığım güne lanet olsun bu markayı. Güçlü bir bilgisayar ile mac arasında kaldım dediğim gibi çekincelerim var. Bilgi almak istedim herkesten. Bilgisayara win 8 kurdum gercekten çok hızlandı bilgisayara yada bana öyle geldi. Bilmiyorum hangisi daha iyi olur.

Hocam sizin ihtiyhacınız olan şeyleri sıralayım:

1- işlemci (tercihen 4 çekirdekli i7)
    2- minimum 8gb ram
    3- ssd

bahsettiğiniz işleri ben de windows 8.1 masaüstü bilgisyarımda yapıyorum, bu işler için donanım gerekiyor, osx size windowsun üstüne bir avantaj sağlamayacak, belki birçok alanda köstek olacak.

Bahsettiğiniz programların osx versiyonları yok mu, tabiki var, ama dediğim gibi sizin ihtiyacınız olan iyi bir windows makine.
    Bir de eğer herhangi bir antivirüs kullanıyorsanız artık kullanmayın, windows 8'in içindeki antivirüs programı orta seviyedeki bir kullanıcıya (her gördüğü popupa tıklayıp her soruya yes demeyecek seviyedekilere) fazlasıyla yetiyor.

Size tavsiyem asus gibi markaların i7 sistemlerine bir göz atın, 16gb ram , i7 işlemciler ve harici ekran kartları ile geliyorlar. giriş seviyesi bir macbook alana kadar i7 bir asus laptop alıp neredeyse üstüne ssd paranız artıyor.

macbook'ta idm kalitesinde bir uygulama yok öncelikle bunu söyleyim. igetter falan var ama hiçbirisi idm gibi olmuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.