Amerikadan büyük ihtimal MacBook Pro gelecek hediye olarak. Mac sistemini daha önce 2-3 kere kullandım fakat Apple ürünlerinin çok kaliteli olduğunu bildiğim için yeni bilgisayarımında Apple olmasını istedim. Fakat neler yapılabilir bilemiyorum. Önceden hep windows kullandığım için. Oyun kısmını sormak istiyorum Mac için ayrı oyunlar var mı ? Birde film izlerken falan normal windows cdleri falan çalışır değil mi ? Ayrıca movie maker ve ares kullanıyorum bunların mac için olanı vardır sanırım. Yani kısaca eğlenceli olarak neler yapabilirim kısaca anlatacak biri varmı ?
Biraz geniş bir soru oldu ama merak ediyorum cevap yazanlara şimdiden teşekkürler :)
Kısacası MacBook için tavsiye edecekleriniz neler ?
Bir çok Windows oyununun aynı zamanda Mac versiyonu da bulunuyor. Wikipedia'da oyunu aratırsan hangi platformlarda oynanabildiğini görebilirsin. Mac'e özel yüksek bütçeli oyun pek yapılmıyor. Ancak Mac App Store'da küçük boyutlu eğlenceli oyunlar bulunabiliyor. Konseptleri iPad oyunlarına benziyor genel olarak.
WMP gibi Quicktime da stok haliyle bütün video formatlarını oynatamıyor. Ancak 3. parti playerlarla (MPlayerX, VLC, Movist vb.) tüm formatlardaki videolar izlenebiliyor.
Pek kullanmadım ama Mac'te de Movie Maker karşılığı iMovie var. Biraz araştırabilirsin. Ares kullanmıyorum ama onu da sitesine girersen destekleyip desteklemediğini görebilirsin.
MacBook için tavsiyeleriniz neler gerçekten çok geniş bir soru olmuş, spesifik sorularına cevap verebiliriz. Onun dışında forumdaki diğer başlıkları inceleyerek fikir sahibi olabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: masterm1nd
Bir çok Windows oyununun aynı zamanda Mac versiyonu da bulunuyor. Wikipedia'da oyunu aratırsan hangi platformlarda oynanabildiğini görebilirsin. Mac'e özel yüksek bütçeli oyun pek yapılmıyor. Ancak Mac App Store'da küçük boyutlu eğlenceli oyunlar bulunabiliyor. Konseptleri iPad oyunlarına benziyor genel olarak.
WMP gibi Quicktime da stok haliyle bütün video formatlarını oynatamıyor. Ancak 3. parti playerlarla (MPlayerX, VLC, Movist vb.) tüm formatlardaki videolar izlenebiliyor.
Pek kullanmadım ama Mac'te de Movie Maker karşılığı iMovie var. Biraz araştırabilirsin. Ares kullanmıyorum ama onu da sitesine girersen destekleyip desteklemediğini görebilirsin.
MacBook için tavsiyeleriniz neler gerçekten çok geniş bir soru olmuş, spesifik sorularına cevap verebiliriz. Onun dışında forumdaki diğer başlıkları inceleyerek fikir sahibi olabilirsin.
Kısacası şöyle diyim ben yıllardır microsoft kullanırım bir dönem ( 2 ay ) kadar pardus kullandım ve bilgisayardan soğudum. Benim için hız açılış kapanış özelliği film ve photoshop , movie maker , torrent gibi uygulamalar önemli. Oyun oynamayı severim ama bu oyun ihtiyacını genelde PS3 ile gideriyorum fakat MacBook ile oyun oynamak isterim o yüzden oyun kısmını araştırıyorum şimdilik. Yani microsoft oyun ve ne bileyim tema tasarlar video hazırlar bu tarz eğlenceli şeyler yapardım. Mac ile neler yapabilirim ? Bunu soruyorum kısaca.
Birde MacBook'da diğer iPhone ve iPad cihazları gibi JB söz konusu mu ? Ne işe yarıyor JB Mac'de
JB yapmak gerekecek bir durum yok. Sistem her türlü 3. parti program ile düzenlenmeye zaten açık. Korsan yazılımdan bahsediyorsanız, popüler yazılımlar torrentte bulunabiliyor.
Bahsettiğiniz her şeyi macte de rahatlıkla yapabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: masterm1nd
JB yapmak gerekecek bir durum yok. Sistem her türlü 3. parti program ile düzenlenmeye zaten açık. Korsan yazılımdan bahsediyorsanız, popüler yazılımlar torrentte bulunabiliyor.
Bahsettiğiniz her şeyi macte de rahatlıkla yapabilirsiniz.
Hocam cevaplar için teşekkürler. Makinenin gelmesini bekleyelim geldikten sonra bir kaç sorum daha olabilir