Şimdi Ara

Macbook hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Artıları eksileri nedir?
    Verilen ücrete değer mi?
    Yoksa çok daha iyi bilgisayarlar alınabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir insan rahatlığı, satış sonrası sizi kral gibi hissettiren müşteri hizmeti, kasa yapısı ve pil ömrü, metal kasanın ısıyı dışarı iyi iletmesi, bir kere alıp uğraşmadan kullanacağın işletim sistemi, uzun yıllar boyunca garanti dışı hizmetin ve yazılım desteğinin kalkmaması, yine gayet güzel olan işletim sisteminin ücretsiz olması, en az sayıda zararlı yazılım içermesi ve bundan dolayı anti-virus vs. arayışlarına girmemek, harika ekranı (sadece çözünürlükten bahsetmiyorum), yine iyi ses kalitesi, gayet kullanışlı trackpad'i, zengin aksesuar çeşidi, ileride değer kaybı en az olacak şekilde satılabilmesi (bendeki model 10 ayda 3 kere zamlandı ve 3500 lira kadar fiyatı arttı, satsam belki kâr bile edebilirim şu an.), hemen her zaman en yeni portları ve bağlantı protokollerini sunduğu için ve şık ve sade tasarımı gibi nedenlerden dolayı macbook alır.
    artıları kısaca böyle.
    eksileri ise çok spesifik bir windows'ta olan programı bulamayabilirsiniz ama bu fark her geçen gün kapanıyor. örneğin bana lazım olan CST Studio windows ve linux'da mevcut. Windows kurmanın ya da kurmadan bu programları çalıştırmanın yolları var. Genelde 2 tane usb portu olması, insan daha fazla bekliyor ama Thunderbolt 2 girişi var mesela, tabi buna uygun ürünler pahalı ve az sayıda. USB'den daha hızlı veri akışına sahip, buna uygun bir alet varsa usb'den daha rahat sizin açınızdan kullanması. Gerçi Mac için şık usb çoğaltıcılar ve hub'lar da mevcut, pek sorun değil gene. Kasanın ısıyı iyi iletmesi demiştim, baya iletiyor ama. Isınmış bir Mac'i bacağınıza koyup oturursanız yanabilirsiniz. Isınması sonucu 6000 devir/dk'ya çıkan fanlarından dolayı o ince aletin fazla ses yapması. Gece sessiz odada oturup oyun oynarsanız sesi gayet de rahatsız edebilir.
    Ben verdiğim ücrete karşılık memnunum Apple ürünlerinden ama son 1 sene içerisinde gelen zamlar gerçekten beni düşündürmeye başladı. Bundaki tüm suçu Apple'a yıkmamak lazım. Gerçi son yıldaki tüm dünya genelinde yaptıkları fiyat artışlarını sevmedim ama işin diğer kısmı artık resmen ortadoğu ülkesine dönmüş, parasının değeri ve itibarı her geçen gün hızla düşen bir ülkede yaşamak. 3 yıldır avrupa'da yaşadığım için burada fiyatlar geldiğimden beri aynı. o yüzden alım gücünde bir gerileme olduğunu pek söyleyemem.
    ha tabi forum için en önemli kritiği unuttum. Oyun.. her gencimiz biraz başka hobilere yönelmek yerine çılgınlar gibi oyun oynadığı için tek baktıkları şey donanım. ne her gün oturup bakacakları ekran kalitesi ve çözünürlüğüne ne o yazdıkları klavyeye ne de kullanacakları laptopın uzun ömürlü olması için gerekli olan anakart, kasa yapısı, soğutma başarısı gibi şeylere dikkat ederler. Steam sayesinde Mac'de olmayan oyun sayısı çok azaldı, aynı şey Linux için de geçerli. Yine tabiki sadece işi gücü oyun olan insanlar için Mac pahalı gelir. Onlar için Windows hala daha uygun bir seçenek. Tabi yine sadece gözler donanıma baktığı için asus x550 görmekten kusma noktasına geldim. Mac almasaydım muhtemelen Dell XPS ya da onun tarzı bir şey alırdım ama onlar da yine Mac parası. zaten okul işlerinde kullanabilmek için ufak bir 11" Sony Vaio Pro aldım. Windows tarafında Sony gibi bir yenilikçi firmanın gitmiş olması gerçekten üzücü. oyuncu arkadaşlara da az kaliteli şeyler bakmasını öneririm. sürekli yük altında kullandıkları daha düşük kalite ürünler kısa sürede ellerinde patlayabiliyor. tabi şöyle bir şey var ya da yok; para. paranın gözü kör olsun.
    binlerce lirasını oyun laptop'ı almak için ayırmış arkadaşlara da ufak bir öneri. resmen casper kalitesinde kasa yapısına sahip msi, lenovo gibi ürünler yerine imkanları varsa yurtdışından schenker (xmg), alienware, razer, gigabyte tarzı ürünleri zorlasınlar. hatta amazon bazılarını buraya yollamaya bile başladı, mesela asus rog'un bazı modelleri. son zamanlarda ise beklemeye değer gibi duran yegane oyun laptop'ı sanırım EVGA'nın tanıttığı model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 19 Ocak 2016; 23:54:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.