Şimdi Ara

Macbook da Harici (External Disk) Disk'e Bootcamp ile Windows Kurmak Yöntemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
17
Favori
22.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: desiredesire

valla SDCard ı aldım ama ucu dışarıda kalıyor onu hesaplayamamışım:( birde nifty marka macbook için sdcard çevirici aldım bu tam kasaya sığıyor ve ucu dışarıda kalmıyor. bir araştır istersen bazı sitelerde 89 TL ye var. kart gerçekten 80 mb kopyalama hızını veriyor cidden çok hızlı. dediğim gibi windows kurmadım şuan backup olarak kullanıyorum ama gerçekten okuma ve yazma hızı mükemmel. tavsiye ederim.

hocam nifty 'yi nerden aldınız ben internette bulamadım
  • Slifer45 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Aşağıdaki ürünü aldım. sizinki de 13" ise olacaktır. Aynı mağazada 15" için olanı da var.

http://urun.n11.com/hafiza-kartlari/nifty-minidrive-retina-13-silver-class-10-P67702677
  • quote:

Selamlar,
    Aşağıdaki ürünü aldım. sizinki de 13" ise olacaktır. Aynı mağazada 15" için olanı da var.

http://urun.n11.com/hafiza-kartlari/nifty-minidrive-retina-13-silver-class-10-P67702677

hocam sşiz burdan mı sipariş verdiniz acaba? hani güvenilirlik bakımından soruyorum
    aşağıdaki ürünü aldım diye yazdım zaten. :) hatta ürün yorumlarına bakarsan ismimi görürsün.
  • quote:

aşağıdaki ürünü aldım diye yazdım zaten. :) hatta ürün yorumlarına bakarsan ismimi görürsün.

hadi ya çok iyi ozaman burdan alayım bende :D teşekkürler bilgilendirme için
    güle güle kullan o zaman :)
  • vaaaayyyy şimdi sd kart alıp ona windows kurabiliyor muyuz? tam okumadan atlıyorum ama öyleyse çok iyi. ben de nifty gibi bir şey bakıyordum ama sonrasında karşıma tardisk ve transcend jetdrive lite 360 falan çıktı. tardisk'i bulmak biraz sıkıntı ama transcend çoğu yerde var. amazon'dan falan daha ucuza geliyor. 128 ya da 256 gb'lık olanı alıp windows kurabilirim ona.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    SDCard'ı alabildiniz mi?
  • Güzel bir rehber olmuş eline sağlık. Ben yaklaşık 2 aydır macbook air de parallels kullanıyordum fakat dediğiniz gibi yarıya indirme olayı canımı sıkıyordu ve aşırı ısınma yapıyordu. Şimdi bootcampi direk kuruyorum bilgisayara yazınızı daha önce okusaydım keşke harddiski bootcamp yapardım. Neyse sağlık olsun. Hafıza sorun çıkartırsa dediğiniz gibi yapmaya çalışıcam. Tekrardan eline sağlık üstat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaman ayırıp çevirmişsiniz, çok güzel bir çalışma hazırlamışsınız.

Elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulh123

Zaman ayırıp çevirmişsiniz, çok güzel bir çalışma hazırlamışsınız.

Elinize sağlık.

Teşekkür ederim. Uzun bir süre forum'da yoktum o yüzden cevaplara dönüş yapamamışım. Kusura bakmayın.
  • Sadece SWIFT kodlamak film izlemek ve nette takılmak için alınca macbook air ımı 128 gb depolamanın yeterli olacağını düşünmüştüm fakat şimdi cihaza SQL Server 2016 kurmam gerekti VMware Fusion yardımıyla Windows 8.1 üzerine kurdum bir süre kullandım projeler büyüdükçe dahili depolama alanı yeterli gelmemeye başladı haliyle. Macbook da hafıza kartına Windows kurulur mu diye araştırırken kendimi burda buldum ve okuduğum kadarıyla benden önce bunu düşünen bazı arkadaslar olmuş. Ben en yakın zamanda deneme amaçlı hafıza kartı alacağım ve kurup çalıştırmayı deneyeceğim malum mecburum buna diğer seçenekte yeni bir pc almam gerekiyor ki bu da büyük maddi kayıp demek benim için o yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. Benden önce bunu akıl eden arkadaşlar bunu denediler mi? Denedilerse nasıl sonuç aldılar yada bana önerileri var mı merak ediyorum.

NOT: Aşağıda cihazın özelliklerini görebilirsiniz. Cihazda şu an OS X SIERRA yüklü.

MacBook Air (13-inch, Early 2015)
    islemci: 2,2 GHz Intel Core i7
    Bellek: 8 GB 1600 MHz DDR3
    Depolama: 128 gb flash depolama (SSD)

• insansizhayat İ kullanıcısına yanıt
    selam, SD kartlar her ne kadar gün geçtikçe hızlansalar da üzerlerine işletim sistemi kurup sürekli okuma/yazma işlemleri yapmak için uygun değiller. bu yüzden tavsiyem ufak bir harici ssd alıp ona sistem kurmak. eğer onlar büyük gelirse direkt bu iş için yapılmış usb bellekten az büyük boyutta şöyle bir ssd var tavsiye edebileceğim;

https://www.amazon.com/VisionTek-120GB-Pocket-Solid-State/dp/B00O0NV5HU/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1480473061&sr=8-4&keywords=Visiontek+ssd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

selam, SD kartlar her ne kadar gün geçtikçe hızlansalar da üzerlerine işletim sistemi kurup sürekli okuma/yazma işlemleri yapmak için uygun değiller. bu yüzden tavsiyem ufak bir harici ssd alıp ona sistem kurmak. eğer onlar büyük gelirse direkt bu iş için yapılmış usb bellekten az büyük boyutta şöyle bir ssd var tavsiye edebileceğim;

https://www.amazon.com/VisionTek-120GB-Pocket-Solid-State/dp/B00O0NV5HU/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1480473061&sr=8-4&keywords=Visiontek+ssd

selam onder.t cevabın için teşekkürler, sanırım dediğin gibi harici SSDye yöneleceğim hem fiyat hemde performans açısından böylesi daha iyi olacak. Hatta garanti olsun diye de 500gb almayı düşünüyorum, hem ikinci bir harici kullanmaya gerek kalmaz hemde gerekirse yedeklerimi de onda tutabilirim.

• konu 2014 de açılmış ama yanılmıyorsam parallels desktopta bootcamp gibi ayrı bir şekilde windows kurma desteği var. yeni getirilmiş olabilir. Belki işleri kolaylaştırabilir diye not düşmek istedim. fakat harici harddiske yükleme seçeneği çıkıyormu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrcnbks

konu 2014 de açılmış ama yanılmıyorsam parallels desktopta bootcamp gibi ayrı bir şekilde windows kurma desteği var. yeni getirilmiş olabilir. Belki işleri kolaylaştırabilir diye not düşmek istedim. fakat harici harddiske yükleme seçeneği çıkıyormu bilmiyorum.

dostum o ayrı onu mevcut harddisk üzerinde yapabiliyorsunuz. harici harddiske kurulum parallels desktop da yok.

teşekkürler bilgi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunfeyekun

quote:

Orijinalden alıntı: ugrcnbks

konu 2014 de açılmış ama yanılmıyorsam parallels desktopta bootcamp gibi ayrı bir şekilde windows kurma desteği var. yeni getirilmiş olabilir. Belki işleri kolaylaştırabilir diye not düşmek istedim. fakat harici harddiske yükleme seçeneği çıkıyormu bilmiyorum.

dostum o ayrı onu mevcut harddisk üzerinde yapabiliyorsunuz. harici harddiske kurulum parallels desktop da yok.

teşekkürler bilgi için.

eyvallah, ben de öğrenmiş oldum
  • Konuyu hortlatıyorum ama, benim merak ettiğim Imac'de thunderbolt girişi var, bu girişi harici hard diske usb olarak dönüştürürsem bir fark olur mu hız olarak? Bende ki Mac usb 2 destekliyor onun için harici diski usb 2'ye bağlayıp Windows kurmak pek mantıklı gelmedi belki de kurmayabilir. Daha önce denediğimde hata almıştım ne yaptıysam. Ana sistem de ssd 128 gb var kapasite fazla olsaydı bölüp windows kurabilirdim de 128 gb dan 10 gb bile boş yer yok :)
  • Çok kolay bir yolu daha var:

https://youtu.be/g77iw6hl2GU

• quote:

Orijinalden alıntı: burhanaks

Çok kolay bir yolu daha var:

https://youtu.be/g77iw6hl2GU

Türkçe olsaymış iyiymiş :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.