Macbook air 2020 i3 vs. Macbook pro 2017 i7 hangisini alayim?
-
-
m1 air al
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Island Iced Tea -- 11 Aralık 2022; 21:6:20 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ucuncu bir secenek yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Eski model bir Macbook almayı gerektirecek bir ihtiyacınız var mı peki ortada? İhtiyaç yoksa eğer pek bulaşmanızı tavsiye etmem.
_____________________________ -
ikisini de almazdım.
ssd'ler anakarta lehimli
_____________________________ -
arkadaş iphone kullanıyormuş macos ile uyumu için almak istiyordu.
_____________________________ -
ekosisteme gecis amacli. Uyumu begenirsem 2 sene sonra m serisi islemcileri olanlardan almayi dusunuyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Normal gündelik işler dışında oyun oynamayacaksanız iş görür bence yine. Ben M2 işlemcili kullanıyorum. MacBook'tan sonra bir de iPhone alınca ekosistemin verimliliğini direkt hissetmeye başladım. Laptop başındayım mesela, telefon çalınca direkt laptop üzerinden açıp konuşuyorum. AirPods da hem telefona hem de laptopa bağlı. İkisi arasında kolayca git gel yapabiliyorsun kulaklık için de. Çocukta iPad var. FaceTime'dan hem beni hem eşimi arayabiliyor. Ben de genelde MacBook'ta takılınca direkt MacBook üzerinden açıyorum aradığında. En büyük rahatlığı da muhtemelen iPhone'dan bilgisayara dosya gönderme konusundadır. AirDrop üzerinden 2 sn'de gönderiyorum laptopa ne göndermek istiyorsam. Onun dışında MacBook'ta video ve kamera olarak iPhone'u kullanmaya imkan sağlıyor. Tüm bunlar haricinde yıllarca Windows kullandığım için MacOS'a hala alışma sürecindeyim. İlk izlenim olarak iPhone aldıktan sonra MacBook daha çok hoşuma gitmeye başladı.
Edit: Aklıma gelmişken şunu da ekleyeyim. Apple ekosisteminde klavye resmen Windows'a tepki olarak doğmuş. Kaç defa @ işareti yapmak için cmd+q yapıyorum yanlışlıkla, çünkü alt gr tuşunun yerinde cmd var. Bunu yapınca da saniyesinde programı kapatıyor alt+f4 gibi. Oyunda da başıma geldi. Bu sefer sol taraftan alt+q yapmam gerekirken cmd'ye basınca iki kere online oyundan çıktım yanlışlıkla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 12 Aralık 2022; 0:48:14 >_____________________________
-
performans odakli yapacagim en agir hamle 5 sekme safari acmak veya 3 excel ayni anda acmak olur. Is ve gundelik amacli kullanacagim mali musavirim.
O yuzden su an icin m1 ve m2 li mac alsam bile hakkini vermeyecegim. Benim icin gundelik kullanim ve tasinabilirlik
onemli.
O sebeple 12 inch intel core m islemcili modeli de dusunmeye basladim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
İntel işlemcili MacBook kullanmadığım için bilmiyorum ama ısınma gibi durumlar olabiliyormuş galiba. M işlemcide herhangi bir ısınma problemi yaşamadım ben. Bir de M işlemciler daha verimli ise batarya anlamında da daha uzun süre dayanır ki öyleymiş baktım da.
i3 işlemcili:
- Wireless bağlantıyla 11 saate kadar internette gezinme
- Apple TV uygulamasından 12 saate kadar film izleme
M1 işlemcili:
- Kablosuz bağlantıyla 15 saate kadar internette gezinme
- Apple TV uygulamasından 18 saate kadar film izleme
Bütçe olarak uygunsa ikinci el M1 işlemcili olmasını tavsiye ederim ikinci bir güncelleme yapmamak adına.
_____________________________ -
Alıntı
metni:Tüm bunlar haricinde yıllarca Windows kullandığım için MacOS'a hala alışma sürecindeyim. windows'un arayüzü daha kullanışlı bence.
bunun dışında macos'in daha üstün olduğunu düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E9B2F559 -- 12 Aralık 2022; 6:45:7 >_____________________________ -
Bence de sanki Windows daha kullanışlı gibi ama tam anlayamadım işte acaba çocukluğumdan beri Windows arayüzü kullanıyorum diye mi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Tan tersi gündelik işler için M işlemcili al. Çook uzun batarya performansı, sessiz (sıfır ses) ve airlae FANSIZ. Yani günlük kullanım için herşey var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X




Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt






