Şimdi Ara

Macbook Air 13' vs Macbook Pro 13' ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

daha önce ultrabook almaya karar vermiştim ama biraz daha sabredip paramı harcamadım ve Mac almaya karar verdim.

Öncelikle yaptığım işten bahsedeyim. Aslen öğrenciyim ve bunun yanında tasarım ve organizasyon işleri ile ilgileniyorum. Okul için her gün bahçelievlerden rumelihisarüstüne gidiyorum. Yol uzun ve ayakta geçiyor. Dolayısıyla yanımda taşıdığım her ağırlık önem teşkil ediyor. Okulda bulunduğum için de şarj süresi de önemli. Kullandığım programlar ise ağırlıklı olarak InDesign ve Photoshop daha nadir olarak da Fireworks, Flash, Dreamweaver ve ofis uygulamaları. InDesign'da 72 sayfalık bir dergi tasarlıyorum. Çalıştığım dosyaların boyutları büyük oluyor.

Şimdi benim açımdan artı ve eksileri sıralayayım sonrada sizden fikirlerinizi alayım :)

Macbook Air'ın artıları:
    +Daha hafif
    +Daha yüksek çözünürlüklü ekranı var
    +İnceliği ile daha şık duruyor
    +İçinde hali hazırda SSD var ve büyük dosya boyutlarında süper avantaj sağlıyor.

Air alma durumunda alacağım ekstralar:
    -8GB Ram ve 128 GB SSD olan versiyonunu alacağım.
    -Omuz askılı çanta alacağım
    -HDD ebatı yüzünden yanımda harici bir disk taşıyacağım

Macbook Pro artıları:
    +İşlemci çalışma frekansı daha yüksek (kullandığım programlara ne kadar etki eder bilmiyorum)
    +İçerisinde parça değişimini kısmen yapabiliyorum.

Pro alma durumunda alacağım ekstralar:
    -En düşük modeli 8GB Ram opsiyonu ile alacağım.
    -Aldıktan sonra kendi alacağım SSD'yi takma ihtimalim var performans için.
    -Taşımak için sırt çantası alacağım.

Şimdi sormak istediğim şu, performans olarak Air işimi görebilecek düzeyde mi? Pro'ya kendi takacağım SSD mantıklı bir çözüm mü? Siz olsanız hangisini tercih edersiniz benim gibi bir durumdayken ve neden?

Elimde iki cihazda da programları test etme imkanım olmadığından size başvurmam gerekti, cevaplarınızı bekliyorum :)

• 15" pro deseydin onu seç derdim ama 13" lerde air in 8gb lı modelini almanı öneririm..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbir macbook modelinde tamamen parça değişimi yapılamaz zaten, en müsait olanında bile kısmen yapabiliyorsun. ram yada ssd gibi parçalar ekleyip çıkarabilirsin. ben bunu başka yerdede yazdım, ileride ihtiyacıma göre performans kazandırır senelerce kullanırım diyorsan pro modelini alacaksın. aldığım gibi kullanır 2 yada 3 sene sonra yenilerim diyorsan air modelini alacaksın
  • Bir yersen daha para gelirse retinali 15" alirim zaten ama suan icin imkanim bu. Adobe programlari airde sorun cikarmaz diyebiliriz degil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun olacağını sanmıyorum, aldıktan sonra zaten sende sorun olacağını sanmayacaksın. 4ayda bir sistemi yeniden yükleme, driver arama, sürekli güncel sürücü takip etme gibi dertler ortadan kalktığı için bir defa alıp sorunsuzca kullanıyorsun makinayı; sistem gittikçe yavaşlıyor artık bir format zamanı geldi gibi bir sorunda yok, sadece aradığın programların mac için olanı varsa osx tarafında, yoksa ek olarak bir win ekleyip bunu windows tarafında kullanmayla ilgileneceksin. kafan rahat olacak, donanım zaten yeterli saydığın programlar için
  • İste ben de tasinabilirlik icin bir ghz feda edilebilir diye dusunuyorum. Ki kullandigim programlar acilis ve yuklemeler icin hdd hizina rahat calismak icin ram e ihtiyac duyuyor. Ssd ve 8gb yeterli olur diye dusunuyorum. Kullanacagim butun programlarin mac versiyonu var. Oyun icin evde masaustu de var. Gerekirse windows islerini de orada hallederim. O zaman yeni kapilar acilmadikca air diyorum :)

• Bende önce işlemcisinden dolayı macbook pro 13" diyordum.sonra air'ın performans videolarını izledim ve yorumlarını okudum bütün işlemler için gayet yeterli olacağını gördüm(benim kullandığım).Hafifliği ve inceliğini de göz önüne alınca air almaya karar verdim.Dün vatandan aldım.gerçekten süper bir alet.iyiki almışım diyorum.Macbookpro'su olan bir arkadaşımla kıyaslayacağım yakın zamanda ama aşağı kalacağını düşünmüyorum.Retina 13" düşünmüyorsanız eski macbookpro almaya gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple Macbook Pro M2 13,3 inch
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 13" pro retina gereksiz pahalı aynı işleri 8gb lik airda rahat rahat yaparsin ben okadar karşılaştırma performans videosu izledim yorumlari okudum kimse herkes fiyatindan sikayetci o yuzden airin hem fiyati ideal hemde tasarimi inceligi var ama su var tabi makina nekadar ısınır bilmem..
  • Görkem DVD yüzünden arada kaldım air de yok ama air süper gözüküyor harici DVD rw mı alsak

http://www.vatanbilgisayar.com/apple-md231tua-macbookair-core-i5-3427u-18ghz-4gb-ddr3-128gb-ssd-133-intel-cam-bt-mcx-lion/productdetails.aspx?I_ID=61550

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrates60 -- 27 Ekim 2012; 21:58:46 >
  • benim şu an cd lik hiç acil birşeyim yok.çok acil birşey olduğu zamanda başka bilgisayar illaki bulunuyor o yüzden dvdromu dert etmiyorum.harici dvdromlarda var dediğin gibi.linkini attığın cihazı aldım.
  • 13" Retina MacBook Pro. Normali degil. Eger Retinaya butcen yetmiyorsa Air. Normal Pro alinmaz.

Aslinda elveriyorsa 15" Retina MBP, harici ekran karti icin. 13" tum modellerde HD 4000 bulunur, onboard ekran karti. 15" te ise HD 4000 + GT 650M bulunur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar yeni bir soru ile geliyorum :)

1800 $ Türkiyeden alınacak (yani 2 yıl Bilkom garantili) i7 işlemcili, 8gb Ramli, 256 GB SSD'li bir Macbook Air 13.3" için nasıl? Yanında Adobe'un Öğrenciler için olan yazılım paketini de hediye ediyorlar.
  • 700 lira daha verip 15" pro al.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.