Şimdi Ara

MAC yüklerken 'still waiting for root device' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR MSİ S430-X25TR notebook'um war(almaz olaydım dıyorum bir turlu mac yukleyemedım)

Ne yaptıysam still waiting for root device hatasını gecemedım

chipset nforce 430 mcp51 usb bıde ve chipset ata controller da hata werıyor .

-v -x -y -f ve daha bir cok parametreyı denedım hepsinde anakart ın chip seti yuzunden takıldı kaldı .

kullandıgım surum kalyway 10.5.2

yanlız -F yaptıgım zaman elma ekranı gelıp donup kalıyor war mı cozumunu bulan.Bir el atında Beraber cozelım su sorunu.

Not:Dvd room la hdd ile jumper ile sorunun alakasi yoktur.(Bazıları ezbere sunları yap diyorda ondan yazdım)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: siroocystis1

ARKADASLAR MSİ S430-X25TR notebook'um war(almaz olaydım dıyorum bir turlu mac yukleyemedım)

Ne yaptıysam still waiting for root device hatasını gecemedım

chipset nforce 430 mcp51 usb bıde ve chipset ata controller da hata werıyor .

-v -x -y -f ve daha bir cok parametreyı denedım hepsinde anakart ın chip seti yuzunden takıldı kaldı .

kullandıgım surum kalyway 10.5.2

yanlız -F yaptıgım zaman elma ekranı gelıp donup kalıyor war mı cozumunu bulan.Bir el atında Beraber cozelım su sorunu.

Not:Dvd room la hdd ile jumper ile sorunun alakasi yoktur.(Bazıları ezbere sunları yap diyorda ondan yazdım)

farklı surumler deneyeceksiniz. yapacak bir sey yok. osx86 projesi her sitemde kendine ozgu davanislar gosterebiliyor bu durumda da sizin cipsetlerin bir sekilde yuklenip kullanıldıgı surumu bulup kurmak ufak optimizasyonlarla sonuca gitmek gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 4 Ocak 2009; 14:33:21 >

• warmı bıldıgnız oyle bır surum?
  • Kardeş bende de MSI VR330 var..seninkiyle aynı donanum sadece monitör büyüklüğü farklı..bende de still waiting for the root device hatası veriyor. Farklı dağıtımlarda sorun yaşamazsak bu başlıkta yazalım. Çünkü ben de kurmak istiyorum macosx'i
  • DVD ye giden kabloyla HD ye gidenin yerini değiştir sorun hallolur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RootCr4cK -- 4 Ocak 2009; 23:32:57 >
  • notebook kullanılıyor bilmem farkındamısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: siroocystis1

warmı bıldıgnız oyle bır surum?

kısa bi aramayla bulduklarımı atayım bir bakın
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.2/Portables#VR320X
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.0/Portables#M660
    çeşitli donanım uyumluluklarını ve denenmiş sistemleri, ince ayarları buradan kontrol edebilirsiniz;
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar Yardımlarınız için tşkler onerdıgınız surumlerı denıyecegım hlc ındırmeye baslıyorum ancak mcp51 yonga setinde bunların calıscagını sanmıyorum.

insanelymac forumuna uyeyım ordakı arkadaslardanda yardım ıstedım cok ıyı ınglızcem olmadıgı ıcın bazı seylerı anlamıyorum anlamadıklarımda belkı detaylarıdır.

yuklemeyı basaran olmus ama onlar da kext file atmıslar ama ben anlamadım elma ekranı gelmıyor framework yukedıkdn sonra kıtlenıyor nasıl yuklemıs olabılır kı ?

ozansah ok kardes yukler yuklemez sanada haber edecegım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curufperlit -- 5 Ocak 2009; 17:29:00 >
  • RootCr4cK kardes verdıgı hatanın ne alakası war senın dedıklerınle ben sorunun ne oldgunu bılıyorum ama sen bılmıyorsun. baslıkdada yazdım lutfen boyle seyler onermeyın dıye .

still waiting for root device

mac osx her hangı bir donanımla uyumlu olmadıgı zaman werır.

yanı kablolarla alakalı bırsey deıl ayrıca notebook kullanıyorum deskop degıl ıstesemde yapamam onları k?
  • kardeş benim ingilizce iyidir. sana anlamadığın birşeyler yazarlarsa bu foruma yapıştır ben sana açıklamasını yaparım. ben yoksa başka birileri de yapar.
  • Hocam ben iPC Osx86 10.5.6 versiyonunu çekiyorum şu anda. Yarına heralde biter. Bir deneyeceğim bakalım. Umudum var bu versiyondan baya. Sürüm notları falan güzel geldi gözüme. İncelemek isteyenler için..

http://pcwizcomputer.com/ipcosx86/?p=80

Olumlu ya da olumsuz bir sonuç yazarım buraya 1-2 gün içinde. Bıktım artık şu "Still waiting for root device" hatasından.
  • ilk denemem yine başarısız oldu ama yine kendi sitesinden nforce çipsetleri için bi patch indirip ppf-o-matic ile yamaladım. şu an iso'yu yazdırıyorum umarım artık kurtulurum şu "still waiting..." hatasından
  • ozansah arkadasım eger olrsa mutlaka bana pm at haber beklıyorum senden
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozansah

ilk denemem yine başarısız oldu ama yine kendi sitesinden nforce çipsetleri için bi patch indirip ppf-o-matic ile yamaladım. şu an iso'yu yazdırıyorum umarım artık kurtulurum şu "still waiting..." hatasından

yokmu bı haber gır foruma lutfennnn
  • PPF2'yi de patch'ledim ama hala ayn hatayı alıyorum..

Forumun bi yerinde okuduğum kadarıyla
    IOATAFamily.kext
    IOAHCIFamily.kext dosyalarını iso dosyasına /System/Library/Extensions kısmına eklemeye çalışıyorum şu anda. MagicISO ile iso dosyasını açıp ekliyorum kaydet dediğimde yeterli yer yok gibisinden bi hata veriyor oysaki bir sürü yer var harddiskte.

Farklı kaydet diyip bi iso dosyası yarattım şimdi onu yazıyorum ama umarım bootable olur dvd. Yavaş yavaş umudumu kaybetmeye başlıyorum Macosx hayaliyle ilgili. Bunun da işe yarayacağından pek ümitli değilim.
  • Tahmin ettiğim gibi bootable olmadı dvd...pffff
  • arkadaşlar msi vr 601 model bilgisayarıma kalyway leopard yüklemek istedim ancak daha boot ekranında kuruluma geçmeden still waiting root device yazısı çıkmaya başladı.en son olarak apple touchpad synaptich driver kalıyo sonra bu yazı çıkıyor bazende pccard failed yazıyor ne yapacağım bilgisayarımda vista yüklüdür bu -F filan nereye yazılıyor yardımlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesan -- 9 Nisan 2009; 1:24:52 >
  • sorun optiarc dvd romdan kaynaklanıyormuş kurlumu usb bellek veya harici hdd yapılabiliniyor.
    onun için çalışan bir mac veya hackintosh aihtiyaç var.
    kextlerle card okuyu hariç hemen tüm donanımları çalıştırmış
    ben bilgisayarıma kurayım o yöntemle tüm detayları yazacağım.

1 deneme başarısız: usb restore yöntemi.
    uygulama için vmware workstation 7 ve üzeri ve demonoid den Xelabo's Mac OS X 10.5.5 VMware Image
    dosyasını indirerek çalıştırdım.

amaç usb den kurmaktı ama bendeki usb kingstonundu ve bir işe yaramadı (çalıştıranlar ve kuranlar var)
    disk utility den usb memory partition kurup iso dosyasını dmg ye cevirip restore ile usbye kopyalıyoruz.
    deney başarısız oldu belki usb işe yaramıyordu ama restore baya uzun sürüyor 2 saate yakın.

2 yöntemi henüz tamamlayamadım. transmac programıyla ioata vb chipset ile ilgili birkaç tane hackintosh dvdsi yapacağım o şekilde deneyeceğim başbela "stil waiting for root device" hatasından.
    başarılı olursa detayları yacağım.
    2 denemede aynen başarısız oldu ama bu denemede ahci mod disable olunca yükleme ekranı geliyordu.

3. yöntem boot -123 veya rebel efi ile deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak bu sefe kar leoparını deneyeceğim.
    umarım başarılı olur pes etmek yok.

3 yöntemde pff sonuçta dvd yöntemini kullanıyorum.

ben tekrar usb restore yöntemiyle kuracağım çünkü vmwarede restore yöntemiyle seagate taşınabilir diske
    yaptım ve chamelon la boot ekledim çalıştı ama kernel panic hatası verdi.
    bu da sanırım ioata pata vb kextlerinden dolayı.
    retail dvd henüz inmedi insin usb harici hdd partisyon kurup guid li tekrar deneyeceğim pes etmek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulasab -- 30 Nisan 2010; 18:02:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.