Şimdi Ara

mac'te mp3 dosyaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni macbook pro aldım macintosha alışmaya çalışıyorum. bi yerde takıldım. mp3 dosyalarının içindeki bilgileri nasıl değiştirebilirim. içindeki bilgiler derken sanatçı adı albüm adı albüm yılı besteci vs. gibi şeyleri kastediyorum. itunes'a atıp şarkıyı seçip get infoyu seçip ordan yapılıyo olması gerekiyo normalde ama o şekilde olmuyor. mac'te çalışan itunes windowstakine göre biraz farklı: içine attığımız dosyaları kendisi başka bi yere kopyalayıp depo ediyor. içine attığımız dosyayı sonradan silsek de itunes o parçayı yine çalabiliyor. ama ben her ihtimale karşı mp3 dosyalarımı farklı bi yerde daha kayıtlı tutmak istiyorum, ipodu senkronize ederken oluşacak bi kazaya karşı:) ama dediğim gibi bu orjinal dosyaların bilgilerini değiştiremiyorum.
    ayrıca albüm kapağının mp3 dosyasına atach etmek de yine bu yüzden zor oluyor. windowsta albüm kapak resmini itunes üzerinden mp3 dosyasının içine kaydettiğimiz zaman orjinal dosyanın ikonu da o resimle görünüyordu. macte olmuyor. orjinal dosyanın içeriğine nasıl müdahale edebileceğimi birisi anlatırsa çok sevinirim. bu arada umarım açıkça anlatabilmişimdir, biraz karmaşık:)
    teşekkür ederim..

• Ben hem windows da hem mac de itunes kullandım. ikisinin arasında bir fark göremedim. evet Mac de iTunes müzikleri Music klasörünün içinde saklıyor. ama bu özellik tercihlerden değişebiliyor. ama hepsini bi klasörde toplaması daha düzenli yapıyor. hele bir de tag lar düzenli ise Music klasörünün içindeki iTunes Music klasörünün içinde artist isimlerine göre dzenliyor. ben 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum ve albümlerim çok düzenli. tabiki library'i harici bir diskte yedek bulundurmak faydalı olabilir ama mac in hdd sinde yedeğini tutmak gereksiz diye düşünüyorum. iPod senkronizede olsa olsa ipod daki müzikler gider. hiç bir zaman itunes klasörü etkilenmez. Sorunuza gelecek olursak ben get info ile artworkler dahil her türlü düzenlemeyi yapıyorum. siz o şekilde olmuyor derken neyi kastediyorsunuz? yani get info menüsü gelmiyormu? yoksa geliyorda değişiklikleri yaptıktan sonra ok deyince hata mı veriyor? yoksa ok dedikten sonra değişiklikler hiç yapılmamış gibi mi göşteriyor. belki oluyordur ama sıralama ayarları farklı olduğu için albüm kapakları ayrık gözüküyor olabilirmi? Cover Flow ekranında ki stünlardan, sort by album by year olarak sıralarsanız en ideal görünüm oluyor. eğer tagları düzenleseniz bile, sort by name derseniz aynı albümlerdeki ayrı gözükebilir. belki bu sizin için çok basit birşey bildiğiniz, ama aklıma bşka birşey gelmedi. tekrar ediyorum 2 senedir mac de itunes kullanıyorum ve taglardaki değişiklerde hiç sorun yaşamadım. vede windows daki itunes dan hiç bi farkını görmedim.

• teşekkür ederim.. o şekilde olmuyor derken kastettiğim şey get info'dan parçanın bilgilerinde oynama yaptıktan sonra orjinal mp3 dosyasında hiçbir değişiklik olmaması. ama aynı dosya dediğiniz gibi Music klasöründe de oluşturuluyor ve yeni yazılan bilgiler ve yeni eklenilen artwork şarkının ordaki kopyasında görülüyor. ben de dedim ki bi kaza olmsına karşı orjinal mp3 dosyalarını ayrı bi klasörde tutayım bilgilerini de o dosyalar üzerinden değiştireyim. mesela windowsta aynı işi winamp'tan da yapıyordum böylece orjinal dosyanın bilgilerinde direk olarak değişiklik yapabiliyordum..
    ama tabi senkronize ederken arşivin başına bişey gelmicekse bunlara gerek yok:)
  • Sorununuz hallolmus sanirimYani degisiklik yapilan dosyalar iTunes a eklediginiz klasordeki dosyalar degil,iTunes un kendi olusturdugu muzik kutuphanesinin dosyalari aslinda.Ya iTunes Library yi kopyalayip eskileriyle degistirip oyle yedegini alacaksiniz,ya da Preferences tan iTunes un kendi kutuphanesini olusturmasini engelleyip muzikleri sizin eklediginiz adresten oynatmasini saglayacaksiniz.Bunun disinda bir alternatif yok sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.Beverly -- 27 Aralık 2009; 13:44:29 >
  • En iyisi itunes Music klasöründe yedeklemek. çünkü sağda soldaki tüm müziklerinizi sadece itunes'a eklediğinizde o tek klasörde topluyor. yani kütüphaneniz bir bütün halinde duruyor. ben kesinlikle bunu tavsiye ederim. Arada bir de o kütüphane klasörünü harici bir diskte yedekledikmi tamamdır. ha eğer tima machine kullanıyorsanız buna bile gerek yok. zaten kendisi düzenli yedek tutuyor.
  • teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac te Dosya Gizleme [Çözüm]
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.