Şimdi Ara

Mac osX Turkce Klavye sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar selamlar. Ilk defa mac kullaniyorum ve mac mini aldim. Cok da memnunum. Fakat ufak bir sorunum var.

Ayarlardan klavye olarak Turkceyi sectim
    Klavyem Turkce

Fakat halen daha Ingilizce klavye gibi hareket ediyor. Ne yapmam lazim sizce...

• iARDAs İ kullanıcısına yanıt

Resimdeki gibi olursa problem yaşamayacaksınızdır. Büyük ihtimalle listede ingilizce klavyede seçili, hepsini kaldırıp sadece Türkçe Q klavyeyi bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p4mdut -- 12 Mart 2014; 19:19:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: p4mdut

Resimdeki gibi olursa problem yaşamayacaksınızdır. Büyük ihtimalle listede ingilizce klavyede seçili, hepsini kaldırıp sadece Türkçe Q klavyeyi bırakın.

Dostum aynen öyle benim ki ama İngilizce. Anlam veremiyorum....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tam olarak nasıl bir sorun yaşıyorsunuz, gördüğüm kadarıyla Türkçe karakterlerde sıkıntı yok.
  • quote:

Tam olarak nasıl bir sorun yaşıyorsunuz, gördüğüm kadarıyla Türkçe karakterlerde sıkıntı yok.

Sorun halloldu

Türkçe PC yi seçmem gerekti.
    Türkçe QWERTY yi seçince nedense karakterler US klavye gibi. Bug olabilir mi merak ettim.
    Apple'ın kendi klavyesi miydi? Acaba klavyeden klavyeye değişen bir durum mudur?
  • quote:

Apple'ın kendi klavyesi miydi? Acaba klavyeden klavyeye değişen bir durum mudur?

Kendi klavyesi. Bluetooth olan. Apple store dan aldım.

Garip bir sorun gerçekten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VMware Keyboard ve Mouse Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Mac Office sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tam olarak sorun sayılmaz. Aslında bu bir hata. QWERTY PC seçilmedikçe klavye türkçe olmuyor. Sadece QWERTY seçilirse klavye yine US oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omrumbakitemiz

Tam olarak sorun sayılmaz. Aslında bu bir hata. QWERTY PC seçilmedikçe klavye türkçe olmuyor. Sadece QWERTY seçilirse klavye yine US oluyor.

Bu hatayı düzeltmemeleri ilginç ama. Epeydir olan bir hata mı bu?
  • Evet uzun süredir var bu hata...
  • Aynı sorunu ben de yaşadım.

Anydeskle windowstan Mac'e bağlanıyordum. windowsta yanlışlıkla alt shift'e basıp dili değiştirmişim. klavye de windowsa bağlı, ordan anydesk ile Mac'e bağlanıyor. Haliyle windowsa doğru geliyor ama ordan anydeske yanlış gidiyormuş. windowsta düzelttim oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.