Oncelikle merhabalar Yaklasik 3 aydir masa ustu bilgisayarima kurdugum kalyway 10.5.2 surumunu kullaniyorum.Donanimsal acidan hic bir problem yasamama ragmen sistemin guncel kalmasi adina , ipc 10.5.6 surumune yukselttim.Yine hic sorun yasamadim derken ilk download denemesinden sonra,sanirsam kernel panic hatasi aldim.Resmini ekledim..Bu sorunla neden karsilasmis olabilirim ve cozum konusunda neler yapmaliyim.Bu konu hakkinda bilgi sahibi olaniniz varsa yardiminizi bekliyorum..
program isletim sistemini cokertmis.. kernel panic = windows'taki mavi ekran. ozel bir anlami yok.
Sadece Dmg uzantili dosyalari indirirken bu sorunla karsilasiyorum . Diger dosya uzantiilarinda bole bir sorun yok..Peki bu kernel panic deilse nedir?.bir kext yada fix uygulamasi var midir ?
Mesajın ilk satırlarında yazanı yapın :)
quote:
Orjinalden alıntı: microkoala
Sadece Dmg uzantili dosyalari indirirken bu sorunla karsilasiyorum . Diger dosya uzantiilarinda bole bir sorun yok..Peki bu kernel panic deilse nedir?.bir kext yada fix uygulamasi var midir ?
Hayir demek istedigim "kernel panic" isletim sisteminin cokmesi demektir, Windows cokunce "mavi ekran" (BSOD), *nix cokunce Kernel Panic deniyor, o kadar.. Evet resimde bir "kernel panic" goruluyor..
Dosyayı yüklerken kexthelper vb bir program kullanmayı ihmal etme.
Bende deneme amaçlı olarak kurdum çok güzel bir işletim sistemi lisanlı olarak kullanmayı düşünüyorum allah izin verirse çünkü en doğrusu bu sendeki hatanın nedeni şundan kaynaklanıyor olabilir kurulumda default kerneli kur bendede aynı sorun vardı default kerneli kurdum yani hiçbir kerneli işaretlemeden kurulum yap ozaman default kernel kurulacaktır
voodoo 9.5 kernel kullanıyorsun. eğer işlemcin core 2 ise vanilla değilse 9.8 anv xnu kernel kullan düzelcecektir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme