Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • turanX teşekkürler peki alttaki adresdeki benim bilgisayara uyarmı acaba, PCI 2.1 uyumlu diyor bu benim bilgisayaraki yuvaya uyarmı diye merak ediyorum.

http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=CLQOBQX1L8EMJZK0KHLX
  • arkadaşlar intel 915 chipsetli bir dell 1300 laptop'a 10.4.8 beta v2 yi kurdum. Eğer ilk başta costumize den intel 900 ya da 950 paketlerini seçersem sistem her seferinde açılmıyor. yani apple logosu geliyor sonra arka plan geliyor orada takılıyor. ama herhangi bir paket seçmezsem sadece sse2-sse3 jas for intel i seçersem sistem açılıyor. ama ne ekran kartı ne de diğer donanımları tanıyor. 1024x768 de kalıyor ekran. buna da razı olacağım ama sanırım chipseti görmediğinden etherneti de görmüyor. kextlerini yükledim ama görmüyor. ama bu paketlerin(intel900-950) herhangi birini yüklediğimde çok zorlarsam 10-15 kere bilgisayara restart atıyoru. o zaman her şey normal bir şekilde açılıyor.(ethernet-ekran kartı görüyor) sorun ne olabilir? nasıl çözebilirim?
  • @TuranX :

OS-X 10.4.8'i bugün indirdim. Kurulum AMD FX57'de problemsiz çalıştı fakat RAID'i görmedi.
    2 adet 149.1 GB HD'i ayrı ayrı gördü.( 2x160 GB var) Ben de dektop'a şimdilik kurmaktan vazgeçtim.

Benim Acer 5101 AMD 2.0 Ghz laptop'da da kurulum problemsiz çalıştı. Şu an kurmaya çalışıyorum.

Gerçi laptop'da kurarken DiskUtility'de Raid özellikleri falan var ama benim Raid'i uçurur bu !
    Görmesi gerekirdi !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 3 Şubat 2007; 16:13:40 >
  • @TuranX
    Abi şu an itibariyle ACER 5101 AMD Turion 64 2.0 Ghz , ATI Radeon x1100 ekran kartlı laptop'a
    JaS 10.4.8'i kurdum. Çok teşekkürler. Tabi bazı driver problemleri yok değil !

ACER 5101 kullanıcılarını da OS-X'e davet ettim şunu iyice bir test edeyim bayağı bir eleman kurar herhalde !

Teşekkrüler !

http://forum.donanimhaber.com/m_9693292/mpage_18/key_//tm.htm#12094215

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 3 Şubat 2007; 23:16:33 >

• Selam arkadaşlar öncelikle hepinize Teşekkur ediyorum.

Asrock 775vm800 via p4m800CE Chipsetli boardum mac osx desteklermi.?
  • Arkadaşlar Cpu-z programı ile html çıktı aldım ve kendi serverime upload yaptım bi bakarmısınız anakart cipseti uyarmı işlemci uyarmı bir problem warmı.

Burada
  • arkadaşlar selam
    JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSe2.SSe3.v1p

bunu indirdim fakat içinde zip dosyaları var 14 ad bunları ne yapcam nasıl yapcam yada bana
    10.4.8 yollayabilecek var mı yada başka önerisi

teşekür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assyh -- 5 Şubat 2007; 18:33:38 >
  • Ethernet kartı problemim vardı ama yaptım o nedenle burada yazdıklarımı siliyorum.

JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3 Beta v2'i HP Printer,AMD,x11 seçenekleri ile problemsiz benim Acer 5101'e kuruyorum.

Ilk açılışta ethernet ayarları için bilgi istiyor, ben de Ethernet seçeneğini seçip Manual IP,Mask,DNS vs. ayarlarını giriyorum.
    PCGenRTL8139Ethernet-1.2.0 paketindeki Install.doc'da yer alan sadece B şıkkındaki maddeleri tamamını uyarladım.
    Veeee ÇALIŞTI ! A Şıkkını uygulamayın ! Reset'den sonra mavi ekranda kitli kalıyor genelde.

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=38223

ACER 5101 laptopunuz ya da Onboard RTL 3189 ethernet kartınız varsa PCGenRTL8139Ethernet-1.2.0 paketini uygulayın.
    Çalışıyor !

ACER 5101 Kurulumu için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_9693292/mpage_18/key_//tm.htm#12173555

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 7 Şubat 2007; 2:21:04 >

• @shaq t
    teşekkür ederim
  • emeğinize sağlık
  • arkadaşlar selam
    daha önce 10.4.6 kurdum chain0 ile boot ettim olmuştu şu anda 10.4.8 kurdum linux live cd ile boot ediyorum bi türlü açılışta seçerek boot edemedim
    1 bölüm xp
    2 bölüm macos
    3 bölüm ext2
    4 bölüm fat32
    bi süre kullandim her iki işletim sistemini

ve kurcalarken
    artık boot da etmiyor linux live cd ile macos HSF+ ERROR diyor
    xpde active disk de yaptım aynı hatayi verdi
    yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assyh -- 12 Şubat 2007; 17:15:59 >
  • slm beyler
    mac in 4.10.8 tiger versiyonunu kurmayı denedim sistemim asus p5s800-vm anakart, işlemci p4 lga 775 pin 3.0 intel, ekran kartı fx 5500, 2 hard biri seagate barracuda sata II 250 gb dieri western digital 120 gb sata boot ekranını gectikten sona hardların ikisinide gormuo bunun için bişiler yapabilir miyim? sataları gormesı ıcın sata raidleri bi şekilde tanıtmam lazım sanırım anakartın suruculerının hepsini kurduğum halde mac i kurarken disk utility de hard diskleri gormedi başka yerdede sataları mac te gormesı ıcın biostan disable yapmayı onermısler onuda denedım ama bi sonuc alamadım hatta dier modlardada denedim değişen bişi olmadı hatta mac boot ekranında -x komutunu kullanmayı önermişler sata driverlaı yuklemek için falan onuda denedim ama yine olmadı hard diskler ntfs formatında.şu mac os a sataları tanıtmak ve mac kurulumunda gormesi için bi yol var mı? yardım edebilir misiniz. :S
  • selam arkadaslar...
    benim bi sorum olcak...acilen final cut 5 programini ogrenmem gerekiyor...sebebi su zaten montaj operatoruyum ama final cut ogrenirsem beni cagiracaklar almanyadan....sistemi kurmuslar bile...sadece ogrenmem kaldi...final cut programi mac te calisio...ben de indirdim internetten...dmg dosyasi cikti....simdi bilgisayarima mac kurmadan bi sekilde final cut 5 kullanabilirmiyim bi sekilde...performans onemli diil..sadece biraz antrenman yapicam...
    eger pc de calismiosa...yeni bir harddisk alip mac kurmak istiorum...siz baya yazmissiniz ama cok anlayamadim...ama yeni bir harddisk alip denicem...umarim becerebilirim... bir hd'te windows olsa...yeni bir hd alsam ona mac kurup..ikisinide kullanabilirmiyim acaba?lutfen acil yardim edin...hayat memat meselesi ya...

sistemim su (markalarini bilmiorum ama)....p4 2.66
    512 ram...
    80 gb hd...(ama baska bitane alicam eger oluyor ise)
    anakart via...modeli P4M266-823X
    nvidia fx 5500 256 mb ekran karti...

daha gerekli bisi yok herhalde...lutfen bi yardim...

FINAL CUT PRO 5!!!!!!!

• kurulum sorusuz gerçekleşti fakat mac os x simgesi çıktı Starting Mac Os X bölümünde kaldı neden olabilir bilen varmı?
  • Selam Arkadaşlar xpden kurtulma ihtimalim bile mutlu etti beni,

Hp Nx6125

turion 64 Amd
    Ati xpres 200 (rs480) chipseti
    512 ram
    60 gb hardisk

Macos <kullanabilirmiyim bu laptopda bana bi bilgi verirseniz sevinirim

şimdiden saolun
  • Kurulum rehberi çok güzel tebrik ederim.Bende mac os kurmak istiyorumda xp nin bulunduğu hdd de xp winme ve mandriva var.Şimdi mesela 10 gb bir alan açsam partition magic ile mac os için,tıpkı linux kurarkenki gibi,kurulum esnasında mac os a desemki buraya kurul.
    1.İtiraz edermi.Primary partition olmasımı lazım illaki.
    2.Farzedelimki kabul etti boota kendini otomatik yerleştirirmi.Yoksa manuel işlemmi yapmak lazım.Mevcut boot da uçarmı.
    3.Can alıcı soru diskteki bilgilerin uçma ihtimali olurmu.Dediğim gibi linux kurarken sorun yokda bildeğimiz bir mevzu olduğu için mac os tedirginlik had safhada.
    4.İkinci bir Hdd im var.Yedek 20 gb bişi.Onu taksam, asıl Hdd söksem ve bu hdd üstüne macos kursam,boot olayını nasıl çözerim.Yada ikinci Hdd takılı iken mac os buraya kursam bu işlemde huysuzluk yaparmı.
    5.Gerçi düşük bir ihtimal ama yedek harddiski external usb kutuya koysam (anakart usb boot ediyor) bu şekilde kurulurmu
    6.Nihayi olarak sanırım 10.4.8 versiyonu var,temin edebileceğim ! bir BT sever varmı.

Uzun oldu biliyorum.Değerli bilgilerini sunup boşuna zaman kaybından kurtaracak vatan evlatlarına şimdiden teşekkürler.
    Saygılar.

not:sistem pv 1.8 512ddr asrock via ide hdd 80 gb

• selam arkadaşlar amd sempron ve asus anakartın 10.4.6 la sorunu nedir bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim
  • Sistemim AMD Turion 64 Mobile Technology MK-36 (2.0 Ghz, 512Kb L2 cache) NVIDIA GEFORCE 6100 120 GB HDD 1GB DDR2 RAM, 802.11 b/g wireless LAN. HDD kendiliğinden ikiye bölünmüş ikiside FAT32 olarak ayarlanmış bir notebookum var. Sizce bu sisteme yükleyebilirmiyim? Birde OSX'i kurarken HDD Fat32 olarak mı gözükmeli? Çünkü benim (D:) sürücüm boş hemen ona yükleyebilirim. Birde ben, (eğer yükleyebiliyorsam) hangi sürümü yüklemeliyim. Çünkü böyle birşey yapıldığını duyduğum anda şu sürümü (MaC.OsX.10.4.5.Universal.Install.DVD(INTEL_AMD_SSE3_SSE2).iso) yüklemeye başladım. Teşekkürler.

Arkadaşlar birde şu sürümü indirmeye başladım. (Jas 10.4.8 Amd Intel Sse2 Sse3 Patched Mac Osx.iso) hangisi acaba uygun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mapel -- 18 Şubat 2007; 21:56:21 >
  • Orjinalden alıntı: uphuck

Öncelikle cevap için teşekürlerimi sunarım.BT den kastım bilişim teknolojisi idi,kötü bişi değil yani:)

Anladığım kadarıyla 20 gb hdd e macos kurarsam ancak biostan boot sırasını değiştirip açabilirim.Windows & linux kurulu hdd'e kursam ( mesela 10 gb yer ayırdım macos için) nasıl bir boot çorbası çıkar karşıma.Lütfen dene demeyin çünkü 3 tane OS 'u tekrar kurmak driver vs.. hiç hoş olmaz.Zaten forumlar niçin var değilmi :)
    Bu arada gparted live cd nedir bilmiyorum.Partition magic ile aynı işimi yapar.
    Birde ek soru şimdi aklıma geldi :) mac os live cd varmı...
  • Hımm anladım.
    O zaman şu dvdleri bulup kurayım.
    Sorun olursa ki kesin olur.Rahatsız ederim sizi :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.