Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • xp haricindeki diğer bölüme jas 10.4.8 problemsiz kurdum boot seçeneği çıkmadan herhanği bir işletim sistemi bulunamadı uyarasını verdi. The Web'in kurulum yönergesini tam uyguladım. fakat yükledikten sonra açılmadı.

bilgisayarım =datron C2D 1.83 işlemci,nvidia 7600 ekran kartı

3 defa temiz yükledim, yeniden açılışta ,harddiskten açılış yapmasını onayladığım halde işletim sistemi bulunamadı uyarısını aldım. yardım
  • Sorun çıkaran SATA lı anakartlara yüklenebiliyor mu yoksa hiç yükleme umudumuz yok mu ? Anakartım da 4 SATA girişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moosa -- 15 Ocak 2007; 18:20:15 >
  • 1 gb ddr400 kingston ram, 2,8 ghz p4 (512K cache), 128 mb fx5200 vga, 8s648 (sis648) mainboard, 160 gb samsung (pata, 8 mb cache), 300 gb seagate (pata, 16 mb cache), bu sisteme mac kurabilir miyim, kursam bile ntfs dosyalarini okuyabilir miyim???
  • peki bu mac cd lerini nerden bulabilirim, bi de soyle bisey var ntfs dosyalar, okuyabilir miyim mac kurduktan sonra?
  • quote:

Orjinalden alıntı: turanX

quote:

Orjinalden alıntı: moosa

Sorun çıkaran SATA lı anakartlara yüklenebiliyor mu yoksa hiç yükleme umudumuz yok mu ? Anakartım da 4 SATA girişi var.

Sata sorunu nForce4 chipsetlerde oluyor chipsetin nForce4 değilse kurulur...

Aslında bendeki sorun sata sorunumu bilmiyorum, harddisk seçtiğimiz ekranda kendi harddisk imi göremiyorum. Disk Utility de görmüyor. Aklıma sata sorunu geldi ilk. Chipsetim nforce değil. Anakartım Asus P5RD2-VM. Harddiskim 2 ye bölünmüş durumda, birinde windows diğerinde pardus yüklü durumda.
  • cd sini nerden bulabiliriz (orijinal disinda :)) )
  • Mrb Beyler bu iPhone olayindan sonra baktim bu OSX AMD'ye de kurulmaya başlamış hayırlı uğurlu olsun.

1. Bende A8N SLI-Deluxe anakart, FX57 işlemci ve Raid 2x160GB Samsung HD'lerim var, bu alete kurmada bir problem yaşarmıyım ?

2. Windows Vista, Windows XP, Fedora6, MacOS, MenuetOS hepsini tek bir boot'da toplayabilirmiyim. Gıçıklık yapan şey burada Vista oluyor .
    Ya da bunları toplayabilen bir boot prg varsa şimdiden çok teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: turanX
    Sata sorunu nForce4 chipsetlerde oluyor chipsetin nForce4 değilse kurulur...

Yapma ya nasıl yani kuramayacakmıyım şimdi ben yani ?
  • merhaba, ben divxforever edk linklerinden "MacOSX10.4.6Tigerx86.[DivXForever].iso" versiyonunu indiriyorum. indirmeye başladığımda kötü bir yorum yoktu ama şimdi bir kötü yorum eklenmiş, acaba bir problemle karşılaşırmıyım?
  • Bu mereti nforce4+sata şeklinde kurmanın bir yolu çıktımı.

Not: 10.4.8 ile denedim. açılışta tıkanıyor.
  • Benim de bir kaç sorum olacak müsadenizle...

1. Benim makinem Dell 6000.. Özellikleri Centrino 1,73, 1 gb Ram, 128 Paylaşımlı vs. Benim makineye Mac işletim sistemi olur mu?
    2. Wireless internet, MSN vs. düzgn çalışıor mu?
    3. Sürücüler konusunda sorun oluyor mu?
    4. Nerden bulabilirim? Nasıl yüklerim?
    5. Aynı anda Windows ile brlikte kurabiliyor muyuz? Harici harddiskim de war ama ona işletim sistemi kurmak istemiyorum işin aslı..

Şimdiden cevaplar için teşekkürler..

Cevabı diğer konuda aldım.. Wireless çalışmıyormuş, bu yüzden wazgeçtim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 25 Ocak 2007; 13:34:27 >
  • Merhaba;

Ben de binbir güçlükle de olsa MacOS kurmayı başardım.

SORUN ŞU:

- İşletim sistemini dvd den boot ettiğimde açılıyor (rd=disk0s2 komutuyla -- disk0s1 de windows var) --> bunda bir sorun yok

- fdisk ile baktığımda "flag"de de bir sorun yok bootable görünüyor.
    - Ama normal hardiskten boot ettiğimde gri ekran donuyor ve kalıyor.
    - Boot etmeden önce "-v" yazıp bakığımda "login window application started" yazısında kalıyor ve ileri gitmiyor. (Sanırım donduğu bölüm burası arka planda)

DVD'den boot edip, işletim sistemini açıp kulanabildiğime göre donanımda sorun yok.

Sebep ne olabilir, Bu konuda yardım ederseniz sevinirim
  • MERHABA
    pentiumD 820 işlemci ,Nvida265mb ekran kartı, 3gbram , asus anakart var bende.

mausum klavyem ağ bağlantılarım vs sorunsuz çalışıyor sorunlarım:usb dosya alışverişim çok yavaş (ağdan çok daha hızlı alışveriş yapıyorum) bilgisayarımda 2 hdd var biri sata biri pata
    sata üzerinde kurulu sistemim ama pata diski hiç höremedim ne kurlumda nede kurduktan sora bu diski kullanabilecekmiyim yoksa bir sata disk dahamı alamam gerekecek.

yardımlarınız için teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: imparatore

Bu mereti nforce4+sata şeklinde kurmanın bir yolu çıktımı.

Not: 10.4.8 ile denedim. açılışta tıkanıyor.

• 10.4.7 jas repack sürümünü -v komutu ile kurmaya çalışınca SAM multimedia: read or write failed , ASC:0x08, ASQ=0x3 hatası veriyor, ve son satıra loadof /sbin/launch failed diskls3: i/o error errno 85 yazıp çakılıyor...

sistemim nforce4 sli amd x2 4600+ 2x6600gt, 80gb pata hdd... kurulum yapamamamın nedeni ne olabilir??? aynı hatayı 10.4.6 ile kurulum yapmaya çalışırken de almıştım, üzerine 10.4.7 de aynı şeyi yapınca hayallerim yıkıldı :(
  • @TuranX, Abi yapma şöyle şeyler, etmişiz bir kusur kusura kalma. Mac ve AmaigaOS hayranı biri olarak
    OSX tanıtan bir arkadaştan bunları duymak üzdü beni.
    OSX 10.4.8 pişiyor 1 haftadır gelecek bakalım, gelince ilk önce ACER 5101 Turion64 2 Ghz laptop'da deniyecem.
    Raid'i bu alet yemez gibi gelio !
    Ben seninle muhatap olmadan cevap vermeden alıntı yapıyosun bu çok kötü 1
    sen her makinaya kurarsın devam et buda 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 30 Ocak 2007; 14:59:04 >
  • iyi akşamlar mac os x yüklemesin tamamladım. yüklem bittiukten sonra makine yeniden başladı. ve com.apple.boot.plist dosyası bulunamadı uyarısı alıyorum ve bilgisayar açılmıyor. ne yapabilirim.
  • arkadaşlar sorun çözüldü mac kuruldu ancak ekran kartım çok uyumsuzluk gösteriyor bunu nasıl çözeriz. örnek olarak pencereyi kaydırdığımda iz kalıyor ve bazı bölümlerde kayboluyor 1024x768 dışında çözünürlük desteklemiyor. ekran kartım "leadtek winfast 6600 td"
    Core image ve Quartz extreme: Not supported yazıyor.

biraz önce ses te de aynı problemi yaşadım ses seçilmiyo hiç bi şekilde output çıkışında no output devices found yazıyor, ses kartım da "creative sound blaster live"

bunlara yardımcı olursanız sevinirim yoksa bunlar çalışmazsa macosx kullanamıycam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIEGO -- 31 Ocak 2007; 0:19:42 >
  • Çok kötü bir haberim daha var, bunu çözemezsem kesinlikle macosx kullanamayacağım. MacOsx benim ethernet kartımı tanımadı, bunu tanıtmanın bir yolu varmıdır acaba. Malesef ethernet kartım dahili yani anakart ile bütünleşik bu nedenle değiştiremiyorumda. Anakart modelim Gigabyte GA-IPE1000MK, intel 865PE chipset, bana nasıl bir çözüm önerirsiniz.
  • Realtek 8139 cipsetli network kartları 10.4.8 de yemiyor bi türlü tanıtamadım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.