Camasir Makinesi sigorta attiriyor.
Merhaba arkadaslar. Kentsel dönüşümden ev yenilendi eve taşınmak sonuda nasip oldu gelgelelim diğer evde calisan camasir makinesi simdi sigorta attirmaya başladı. Mutehhait ile konustuk bize dediği su Elektirik tesisatıni yaparken kacak akim rolesi kullandık dedi. Problem makinedendir diyor. Ama buraya taşınmadan once calisan makine (bu arada 1 hafta oldu tasinali) simdi sigorta attiriyor. Tam olarak nasıl gerçekleştiğini anlatayım. Banyoda iki adet toprak priz var. Biri makine arkasında digeri lavabo yanında. Makine arkasındakine fiş takili fakat makineyi ac/kapa yapınca sigorta kutusunda ki ana salter atıyor sanırım bu akim rolesi olur. Çünkü butun evin elektriği gidiyor. Diğer fişte yani lavabo yanindakinde deneyince ise daha takar takmaz salteri attiriyor. Simdi gercektenden bir hafta oncesine kadar calisan makinede mi problem var yoksa Elektirik tesisatında mi kafam allak bullak oldu. Elektirik islerinden anlayan arkadaslardan yardim bekliyorum. Ne yapmalıyım?
Bu arada sunları denedim; hem makine arkasındakine hemde lavabo yanında ki fişe elektrik süpürgesi takip calistirdim fakat her hangi bir salter atma olmadı. Birde söyle bir fikrim var ne kadar doğru olur bilmiyorum. Akim kontrollu priz alsam makineyi ona baglayip fişe taksam sigorta atma yine gerçekleşir mi? Çünkü makinenin bozuk oldugunu düşünmüyorum.
Yardimlariniz icin şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba çamaşır makinesi deterjan kısmı su almıyor. Yanlız makinenin içine su giriyor. Makinenin önündeki sağda altta oraya nedeniyor bilmiyorum kapağı açıp çamaşır kir atıklarının biriktiği yerden bahsediyorum orayı açınca içeri giren suyu oradan boşaltıyorum. Ama gelgelelim deterjan kısmına suyu almıyor. Makinenin deterjan haznesini temizledim iç kısmınıda diş fırçası ile fırçaladım arkadaki boruları açtım tek girişli eski bir makine tek bir filtresi var onu çıkarıp temizledim ama yine su almıyor.
Daha yeni taşındık bu eve diğer evde tıkır tıkır çalışan makine şimdi çalışmıyor. Denemek için sıkmaya getirdim sıkma işlemini yapıyor. Boşaltma kısmına getirdim makine o aldığı suyu boşaltıyor yanlız dediğim gibi makine kazana su almıyor deterjan kısmına almadığı için. O artıkların olduğu kısımdaki suyu boşaltıyor ama.
Valla problem nedir anlayan bilen varsa bir fikir verirse memnun olurum.
Ventil arızası olsa makinenin içine hiç su girmemli değil mi? Ben ön taraftan suyu boşaltıyor olmamalıyım eğer ventil arızası olsa. Bu arada bu digital makine değil eski AEG Lavamat 2020 ne öyle bir şey.
Yeni üye olacağım kod arıyorum
Samsung Tv Menü var Görüntü yok Ses Yok
|
|
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 310
İkinci El Bölümü Mesajları: 158
Konularının görüntülenme sayısı: 7.660 (Bu ay: 458)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 28 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El