Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: raptor28

dostum biz yıllardır bekliyoruz dx11 cıkacak intel indirime gidecek yazın fiyatlar düşecek bekleye bekleye aksaray durağında mahsur kaldık

HAHAHA koptum raptor :D:D:D dur bakalm zaten su an kargo yapamaz arkadas. pazartesi kesn kararımı soyliycem. pazartesi kargo yapar salıda elmde olr. işlemcimi de aynı gun siparis edicem en gec salı kurarım yeni canavarı büyük ihtimalle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

üstte anakart soranlar olmuş. mac os için alacaksanız mutlaka gigabyte veya dfi alın. asus, msi falan alırsanız modlanmış bioslarla uğraşırsınız.

bua arada hobar eskiden ben amd den asustan baska bişi demezdm. ama şu mac yuzunden yemn edermki asustan amde den soğudum..

4 ewer ıntel
  • şunuda sölim bu gün win 7 kurdum cod4 mv2 oynamak için tam bir işkence osx kullanım ve hız olarak windows dan bayagı ilerde ama maalesef bu işletim sistemi tr de bilinmiyor sadaca belirli kesimler kullanıyor özellikle snow leoprı kurub kullanan birazda tecrübe kazanan biri kolay kolay win kullanmaz benim pc alışkanlığımı tamamıyla deiştirdi yanıma gelen arkadaşlar görünce pc sini kapdığı gibi getiriyolar bana
  • cod 4 e gelince berbat bir oyun bunun neresi cıkdığı gün 4 million satmış ya yaşasın grid ace compat 6
  • ya raptor msn ini yollarmısın bana pm den şu os x hakkında bir iki bişey sormam lazım burdan anlatamıyorum derdimi pek sinirlendm gene kuramadım :/
  • amd olayına hobar bakıyor hobar sana kurdurur
    bu arda msn kullanmıyorum ichat var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor28 -- 29 Kasım 2009; 14:49:21 >
  • bu ichat in windows surumu var mı raptor ?
  • yok
  • işte bole bişi olmayınca deliriyorum ben :D kurucam bu mac os u ole bole kaçarı yok :D hobar la aksam 8 den snra için sozleştik :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Orijinalden alıntı: KeShhh®

Millet bana terminalden veya elle ekran kartı sürücüsünü silme ve yükleme komutlarını yazabilir misiniz? Herşeyi unuttum yolunu bile bulamıyorum...

OSX e kurduğun ekran kartı ile ne alakası var olm XP nin açılmamasının. XP yi açarken f8 ile menüsüne gir, "bilinen en son iyi yapılandırma" mı ne diye bişey var onu seç açmayı dene.

Ordaki işe yarayacak tüm seçenekleri denedim buraya soruyu yazmadan önce, zaten bi işimde düzgün gitse şaşacam, dün soulcube'la adiumdan konuştum dün XP çalışıyordu, dual boot sapasağlam çalışıyor dedim, bu sabah yalan oldu,anlamadım... Acaba dedim DVI 'dan görüntü alıyorumda XP de herhangibir driverlamı çakıştı,ama mantıksız bi düşünce oluyor bu da,,,, çünkü güvenli modda XP açılmıyor,en son iyi yapılandırmada açılmıyor,vga modunda açılmıyor... hepsinde aynı durum masmavi açılış ekranı geliyor kalıyor orda,diskten işlem yaptığına dair ses geliyor sonra ses kesiliyor,desktop gelmiyor...

Daha önce iAtkos kurmaya çalıştığımda dual boot olduğundan XP de NTLDR hatası vermişti,tabi osx açılmamıştı,bu seferde açmayı başarıyorum ama XP 'ye ulaşamıyorum,eve dönünce komutları bi deneyim, acaba GT200 driver ile natit'i birlikte kullanmak böle bir soruna mı itiyor,XP yi kitliyor... Olmazsa osx 'i silicem komple, XP eğer kurtulursa kurtulur ,,, kurtulmazsa 2. diske osx kurup (160 'lık olana) boot ekranından 2 de bir boot diski değiştirerek kullanıcam... Çünkü ekranı tanıtamadığımda XP gene açılmıştı,ama ekran kartı için çift driver seçip kurduğumda XP tıkanmaya başladı... BIOS'tan extra açılan bişi de yok, genede dönünce bakarım... Bu arada 10.5.7 VmWare desteklemiyor sanırsam,çünkü tam kurulum sırasında yani dmg yi açarken panic hatası verdi,sisteme yüklenmiyor... Şu anda 10.5.8 update yüklemeye çalışıyor evde,öle bırakıp çıktım vallaha, yüklemişse ve sistem yenden açılırsa diğer elimdeki DVD sürümlerinde de denicem abi sizin yazdıklarınızı,kurulum trickleri artık anladım zaten,hangi parçaları seçicemi biliyorum... Bakalım nolcak,evin yolunu iple çekiyorum... Akraba bol olunca eve geç giriyoruz bayramlarda...

• dostlar şuan kullandığım 10.5.6 ve xp yuklu olan bilgisayarımı babamınki ile değiştirmem lazım hdmi çıkışı lazım bana benim şuanki makinada yok!
    1. vereceğim bilgisayarda babam hackintosh kullanamaz ilk açılışta 5 sn geriye sayıyor ve dokunmazsam mac acılıyor bunu nasıl tersıne cevirebilirim gene saysın ama dokunmazsak xp acılsın!
    2.alacağım bilgisayar lenovo n500 modeli driver listesinin resiminide koyuyorum elimde ideneb 10.5.6 var bilgisayarın c sinde dandik bir xp yüklü d boş d'ye mac kurmayı ve daha sonra xp yuklu olan c ye win7 kurmayı dusunuyorum! bu şekilde kurarsam (ilk once d ye mac ve daha sonra c ye xp sılıp win7) başlangıçtaki boot da sorun olur mu? bide 10.5.6 yerine snow leo mu kursam ne kurmalıyım tavsiyeniz ve kuracağım sistem için kaynak olarak link verirseniz sevinirim!
    3. bu lenovo n500 için ilk kurulum sırasında hangi driverleri işaretlemeliyim bir fikri olan varsa sevinirim en azından otuz kere deneme yanılma yapmamış olurum
     Mac OS x86 Kurulum Rehberi

• quote:

Orijinalden alıntı: prokopi

dostlar şuan kullandığım 10.5.6 ve xp yuklu olan bilgisayarımı babamınki ile değiştirmem lazım hdmi çıkışı lazım bana benim şuanki makinada yok!
    1. vereceğim bilgisayarda babam hackintosh kullanamaz ilk açılışta 5 sn geriye sayıyor ve dokunmazsam mac acılıyor bunu nasıl tersıne cevirebilirim gene saysın ama dokunmazsak xp acılsın!
    2.alacağım bilgisayar lenovo n500 modeli driver listesinin resiminide koyuyorum elimde ideneb 10.5.6 var bilgisayarın c sinde dandik bir xp yüklü d boş d'ye mac kurmayı ve daha sonra xp yuklu olan c ye win7 kurmayı dusunuyorum! bu şekilde kurarsam (ilk once d ye mac ve daha sonra c ye xp sılıp win7) başlangıçtaki boot da sorun olur mu? bide 10.5.6 yerine snow leo mu kursam ne kurmalıyım tavsiyeniz ve kuracağım sistem için kaynak olarak link verirseniz sevinirim!
    3. bu lenovo n500 için ilk kurulum sırasında hangi driverleri işaretlemeliyim bir fikri olan varsa sevinirim en azından otuz kere deneme yanılma yapmamış olurum
     Mac OS x86 Kurulum Rehberi

konunun ilk mesajında yazıyor.

• quote:

şunuda sölim bu gün win 7 kurdum cod4 mv2 oynamak için tam bir işkence osx kullanım ve hız olarak windows dan bayagı ilerde ama maalesef bu işletim sistemi tr de bilinmiyor sadaca belirli kesimler kullanıyor özellikle snow leoprı kurub kullanan birazda tecrübe kazanan biri kolay kolay win kullanmaz benim pc alışkanlığımı tamamıyla deiştirdi yanıma gelen arkadaşlar görünce pc sini kapdığı gibi getiriyolar bana

belli kesim ha elit tabakayız biz öyleyse

• raptor ben ekran kartını tanıtırken ne halt ediyorum bilmiyorum.ekran çözünürlüğünü ayarladığımda görüntü mavi olup kalıyor sonra kasadan restart yapıyorum istediğim ayarla açılıyor ya da openarena oynamak istiyorum açtıyorum sesler geliyor ekran siyah hemen kasadan bi restart daha bu olayı nasıl halledebilirim?
    iatkos ta ekran kartımı tanıyor diyordum ama oda aynı haltı yapıyor varmıdır buna bi çözüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanasm

quote:

şunuda sölim bu gün win 7 kurdum cod4 mv2 oynamak için tam bir işkence osx kullanım ve hız olarak windows dan bayagı ilerde ama maalesef bu işletim sistemi tr de bilinmiyor sadaca belirli kesimler kullanıyor özellikle snow leoprı kurub kullanan birazda tecrübe kazanan biri kolay kolay win kullanmaz benim pc alışkanlığımı tamamıyla deiştirdi yanıma gelen arkadaşlar görünce pc sini kapdığı gibi getiriyolar bana

belli kesim ha elit tabakayız biz öyleyse

Aynen öyle :) :) 7 Aydir filan Mac kullaniyorum.. Evdeki desktop pc me kurdum Mac i.. Baska sistem yok.. Laptobumda mecburen Win7 kullaniyorum.. Cunku yazilimla uğraştığım icin VB.NET kullanmak zorundayim..

Ama Mac harika bir sistem.. Okadar görsellik, efekt vs. vs. makina tın demiyor valla.. Hele su F12 ye yeni nesne eklediğinizde su gibi dalgalaniyoryaa.. O cok hosuma gidiyor :D

• snow leopard 10.5 sürümden çok daha güzel kurunca göreceksiniz
  • quote:

snow leopard 10.5 sürümden çok daha güzel kurunca göreceksiniz

onu nasıl kuracaz?6 gb orjinali.tam manalı hacintoshu varmı?mesela benm sisteme yükleyebileceğim
  • Selam

Ben de 10.6.2 yi indirdim. Anakartım Gigabyte gax58 Extreme. ilk baştaki elma görünüyor restard oluyor. -v ile denediğimde 4-5 tane kernel görebiliyorum ve orada restard oluyor. AHCI ayarlarıyla ilgili 4-5 tane denemem oldu hepsinde aynı. Daha önce de ideneb 10.5.8 denemiştim onda da tamamen aynı idi..

Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
  • amacım açılışta gene 3-5 sn geri saysın ama dokunmazsam xp acılsındı ilk sayfa da anlatılanları yaptım xp kurulu bolumu etkın olarak sectım chain0 dosyasını cye kopyaladım en boot ini dosyasının en altına yazıyı kopyaladım sildim denedim ama artık boot etmıyor ve direk xp acılıyor mac os gorunmuyor ne yapacagım? bide 10.6.2 nerden indirdiniz link verebilirmisiniz__? eğer 6gb ise dvdye nasıl kopyalayıp kurulum yapacagız
  • oh be sonunda sorunlarımı çzdüm,,,, bu PC işinde kökten çözüme gitmeyi her zaman tercih etmişimdir.... Sildim XP 'yi kökten,, önce 160'lık diske kurdum iaTkos'u ,sonra da Win7 yi 500'lük diskteki bir partition'a kurdum. Şimdi boot ekranını kendim ayarlıyorum, canavar gibi sorunsuz kullanıyorum.... züper oldu,bu arada iatkos'a 10.5.8 update yapınca komple uçuyor sistem,sinir oldum...
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.