Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim işyerinde GA-EP35-DS3R anakartlı, 9800gt ekran kartlı 3gb ram li masaüstüne 64bit gayet kolay bi şekilde iatkos S3 V2 kurdum, güncellemesinide 10.6.6 ya yükselttik ve halen arkadaş Adobe cs5 sürümünü tamamını gayet güzel bi şekilde kullanmakta...Yani olayın özü Apple donanım satıyor ama sattığı donanım kasanın albenisiyle tam orantılı değil..İnsanlar göz dolduruyor diye Apple almakta...Bunun yanında tabiki içindeki donanımla tam uyumlu bir yazılım olduğundan PC Hackintoshlardaki gibi güncelleme sorunları pek yaşamıyorlar..Eğer çok uyumlu bir kasa toplarsanız ki OSX86 sitesinde %100 uyumlular listesi mevcut minimum seviyede zorluk yaşayarak güzel bir Hackintosh toplanabilir..Performans olarakta çok büyük fark yaşamazsınız. Görünüşüne aldanmadan uzun yıllar güzel bi şekilde kullanılabilir... Laptop konusu ise ayrı bir muamma.. Bazı laptoplar Eski model Acer yada ibm Thinkpad gibi %100 uyumlu olabiliyor bazıları ile kext sorunları ile haylice can sıkmakta... Zaten kullanım amacı ve yaptığın işe göre makineyi almakta fayda var.. Ama tutupta buna binlerce doları gözden çıkarmak bana biraz mantıksız geliyor.. Yeni farkettim Sony nin Laptopu Z serisi 7000TL imiş..Macbook Pro alırım daha iyi i7 işlemcili :D

Bu arada benim makine ve türevine %95 uyumlu kurulum yapan ve Youtube de videosu olan HP Envy 14 ün biosunda bulunan Advanced seçeneği benim laptopta yok. Onun biosu F-23 güncellenmiş..çünkü HP envy 14'ün güncelleme listesinde gördüm. Nedenine gelince Biosum F-15 ve güncellemekten hayli korkmaktayım..Bundan önceki makinemde HP G72 a50ET bu yüzden ekran kartı yada flouresanını yaktı servise verdim değiştirelim dediler 40 gün sonra imzamdaki laptopa kavuştum..2 ay sonra HP nin kendi sitesinde 2. bios güncellemesini koymuşlar demek ki çoğu kişinin başı ağrıdı..bu bios güncelleme yüzünden.. Şimdi biosu güncelleyip oradaki VGA ekran kartı seçeneğinden ati ekran kartını seçersem QE/CI çalışabilmekte, fakat aynı sorunu tekrar yaşarmıyım HP nin kendi sitesinden makineye uyumlu bios güncellemesi yapıpta ekran kartını yada ekranı yakarsak diye tereddütteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 6 Eylül 2011; 23:41:03 >

• Bende bu çift ekran kartı muhabbetini anlamıyorum, güya daha az enerji daha uzun pil ömrü. Lan görende 3 saat artıyor pil ömür zanneder.

Gereksiz işler hep.
  • Valla bu forumda geçen makinesini satan birini gördüm HP dv7 4100st yi satmış 1.250 ye..Şu an makinenin bedeli 2000tl civarı satsam mı satmasam mı Satarsam o kadar cücük paraya Acer alabilirim anca..Gidip bi acer alacam tek ekran kartlı kuyacam hackintoshu vuyacam kıybacı vuyacam kıybacı.. Bios güncelleyip makineyi yaksam mı diyorum o daha sakat... Önerisi olan??? Yada satsam da nasıl satılır kim alır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 7 Eylül 2011; 20:39:22 >
  • Arkadaskar benim bir sorunum var
    İatkos s3v2 yi indirdim cd ye yazdım ama boot edilirken 'EBİOS read error device timeout Block 0xf1bs' hatası veriyor bunu nasıl çözebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: artun56

Arkadaskar benim bir sorunum var
    İatkos s3v2 yi indirdim cd ye yazdım ama boot edilirken 'EBİOS read error device timeout Block 0xf1bs' hatası veriyor bunu nasıl çözebilirim

Nereye yüklemeye çalışıyorsun onuda söylesen..Masaüstümü -Laptopmu? masaüstü - Laptopsa amd mi intel mi, anakart ne işlemci ne? Bu bilgiler olmadan nasıl faydalı olabilirki insanlar???
  • Merhaba arkadaşlar bende sony vaio netbook var. amd vision e-350 işlemcili. bugün youtube da gördüm bu modele mac os kuruluyormuş ama tam olarak anlayamadım. aşağıda videosu var siz yorumlayabilirmisiniz acaba.

Şimdiden teşekkürler.

İŞLEMCİ: AMD 1.6 GHz. 1 MB,Cache Bellek E350 Çift Çekirdek İşlemci
    RAM: 2 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    SABİT DİSK: 320 GB SATA (5400 Rpm) hdD
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng
    EKRAN KARTI: ATI Radeon HD 6310 Max. 1340 MB Ekran Kartı
    EKRAN BOYUTU: 11.6" LED Ekran (1366 X 768)
    BATARYA SÜRESİ: 5.5 Saat
    WIRELESS LAN 802.11 b/g/n
    BOYUTLAR: 202 mm, 25 mm, 290 mm
    AĞIRLIK: 1.4 kg
    3 Adet USB (2.0)
    HDMI, VGA, KART OKUYUCU, BLUETOOTH, WEBCAM

• Hoca sen burda biraz yanlış görmüşsün gibi adam HP laptopa yükleme yapmakta gibi görünüyor.. Olayın özü şu o e-350 dediği şey amd için gerekli dosyalar falan, ama hp üzerine yüklemesi için gerekli boot dosyası extra dosyalar yamalar. sony için olurmu?? bilmem....Neyse zaten ilk açılışta görmüyor görüldüğü üzere usb bellek üzerinden açıyor..bu da demek oluyorki orjinal Snow leopard yüklemesi yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 8 Eylül 2011; 23:27:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

Hoca sen burda biraz yanlış görmüşsün gibi adam HP laptopa yükleme yapmakta gibi görünüyor.. Olayın özü şu o e-350 dediği şey amd için gerekli dosyalar falan, ama hp üzerine yüklemesi için gerekli boot dosyası extra dosyalar yamalar. sony için olurmu?? bilmem....Neyse zaten ilk açılışta görmüyor görüldüğü üzere usb bellek üzerinden açıyor..bu da demek oluyorki orjinal Snow leopard yüklemesi yapmış.

Anladım. peki kuramazmıyım bilgisayarıma bu sistemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cratos4203

quote:

Hoca sen burda biraz yanlış görmüşsün gibi adam HP laptopa yükleme yapmakta gibi görünüyor.. Olayın özü şu o e-350 dediği şey amd için gerekli dosyalar falan, ama hp üzerine yüklemesi için gerekli boot dosyası extra dosyalar yamalar. sony için olurmu?? bilmem....Neyse zaten ilk açılışta görmüyor görüldüğü üzere usb bellek üzerinden açıyor..bu da demek oluyorki orjinal Snow leopard yüklemesi yapmış.

Büyük ihtimal kurabilirsin snow leopardın amd desteği mevcut..Denemekte fayda var ilk olarak snow by hazard 10.6.2 dene...

• Arkadaslar HP dv6 laptob siparis verdim. Daha gelmedi. AMD phenom ll 960 ekran karti AMD 6650 buna mac os kurmak istiyorum. Kurabilirmiyim kurabilirsem hangi surumu kurabilirim.

Yada geri vetebilirim. Sorunsuz mac os kurabilecegim laptop onerirmisiniz
  • bende de hp dv6 3040 st var..
    3gb ram
    atı hd 5650 ekran kartı..
    2.işletim sistemi olarak kursam.ne kadar yer ayırmam lazım..1.işletim sistemi win 7
  • HP dv6 sı olan iki arkadaşa aynı makinenin türevini kullandığım için söylüyorum epey zorluk çıkarıyor osx. Benim imzamdaki makineme Hem snow hem Lion kurdum fakat çift ekran kartı olduğu için biostan seçim yapıp sadece atiyi gösteremiyorum intel hd yi görüyor..Büyük ihtimal sizde gösteremiyeceksiniz. O nedenle QE/Cİ tadı yaşamanz biraz olanaksız gibi görünüyor..Çünkü insyde H20 bios kullanıyorsunuz ve her iki makinede de biosta advanced seçeneği yok.. Bu nedenle ya bios güncellemesi yapıp makinenizin ekranını yada flouresanını ona ne diyorlarsa (inverter) yakabilirsiniz biosu açılabiliyor ama ekran kararıp gidebilme ihtimali var..Yani hem riskli hem tatsız bi durum..Bu nedenle görünüş olarak beğendiğiniz bu güzelim laptoplarda çift ekran kartı saçmalığı yüzünden tam anlamıyla Hackintosh zevki yaşanamamakta.. Diğer soruya gelirsek osx için 40-50gb ayırman yeterli olur... Makinenizden çok fazla bişey beklemeyin Dipnot olarak belirteyim eğer amd işlemcili makinede dahili intel hd ekran kartı yoksa atiyi rahatlıkla tanıtabilir. Biraz şans işi makineyi iyi araştırıp ona göre istemesi daha uygun olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 9 Eylül 2011; 12:15:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cratos4203

quote:

Büyük ihtimal kurabilirsin snow leopardın amd desteği mevcut..Denemekte fayda var ilk olarak snow by hazard 10.6.2 dene...

Hocam takip ettimde baya araştırmaların olmuş ben bu konuda biraz acemiyim bana yardımcı olabilirmisin mail yada msn üzerinden. birde ben bu netbook un biosuna giremiyorum tüm tuş kombinasyonlarını denememe rağmen.

bir de piratebay den bi link buldum bunu indiriyorum acaba doğru dosyayı mı indiriyorum. adı Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cratos4203 -- 9 Eylül 2011; 13:23:21 >

• Doğru dosyayı indiriyorsun indirme işlemi bitince iso kalıbı olarak yazdır..DVD yi tak açılışta -v olarak dene..eğer restart atarsa -x -v PCIRootUID=1 yazarak dene yada npci=0x2000 yaz ve enter, busratio değerini bilmediğim için o konuya değinmiyorum..en son yine açmazsa cpus=1 busratio=xx artık değerini araştırıp bulman lazım..xx olan yere değerini yazacaksın.. başarılar dilerim..Unutmaki bu macosx hackintosh deli işidir..3 ay uğraşırsın yükleyemezsin senin makine muadili birisinin yükleyişini videoda görürsün tak yüklersin..biraz şans biraz bilgi.. kolay gelsin

• quote:

HP dv6 sı olan iki arkadaşa aynı makinenin türevini kullandığım için söylüyorum epey zorluk çıkarıyor osx. Benim imzamdaki makineme Hem snow hem Lion kurdum fakat çift ekran kartı olduğu için biostan seçim yapıp sadece atiyi gösteremiyorum intel hd yi görüyor..Büyük ihtimal sizde gösteremiyeceksiniz. O nedenle QE/Cİ tadı yaşamanz biraz olanaksız gibi görünüyor..Çünkü insyde H20 bios kullanıyorsunuz ve her iki makinede de biosta advanced seçeneği yok.. Bu nedenle ya bios güncellemesi yapıp makinenizin ekranını yada flouresanını ona ne diyorlarsa (inverter) yakabilirsiniz biosu açılabiliyor ama ekran kararıp gidebilme ihtimali var..Yani hem riskli hem tatsız bi durum..Bu nedenle görünüş olarak beğendiğiniz bu güzelim laptoplarda çift ekran kartı saçmalığı yüzünden tam anlamıyla Hackintosh zevki yaşanamamakta.. Diğer soruya gelirsek osx için 40-50gb ayırman yeterli olur... Makinenizden çok fazla bişey beklemeyin Dipnot olarak belirteyim eğer amd işlemcili makinede dahili intel hd ekran kartı yoksa atiyi rahatlıkla tanıtabilir. Biraz şans işi makineyi iyi araştırıp ona göre istemesi daha uygun olur

vazgeçtim

• Ben önceki makineyi yaktım HP G72 a50et vardı bende 17 inch i3 işlemcili Bios güncellemesi sonra cihaz ex oldu..50 gün sonra imzamdaki makine geldi garanti kapsamından..O nedenle bios güncelleştirmesini kimselere tavsiye etmem..Vazgeçmen iyi olmuş Exper alıp denemek lazım 600tl amd işlemcili mis gibi ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 9 Eylül 2011; 21:16:43 >
  • quote:

Ben önceki makineyi yaktım HP G72 a50et vardı bende 17 inch i3 işlemcili Bios güncellemesi sonra cihaz ex oldu..50 gün sonra imzamdaki makine geldi garanti kapsamından..O nedenle bios güncelleştirmesini kimselere tavsiye etmem..Vazgeçmen iyi olmuş Exper alıp denemek lazım 600tl amd işlemcili mis gibi ..

usb den çalışan ubuntu falan tavsiye eder misin ?

• Ubuntunun yada şöyle deyim linuxun birçok türevini test ettim.. En iyisi Ubuntu 11.04 daha sonra Linux Mint 10 geliyor.. ama denemek istersen moonos 4 gayet güzel ve kullanışlı...Tabiki 14 yıldır Macosx kullanan biri olarak hiçbir işletim sistemi macosx in yanına bile yaklaşamıyor şahsi kanaatim..Bunun dışında denediklerim Fedora-Pardus-Dream Linux (en çok macosx e benzeyen linux ) Julicloud-ve Slackware(iğrenç) ayrıca open solaris kurmak istedim 4.8gb çok büyük geldi uğraşmaya değmez..ama iyi diyorlar :D Ayrıca birçok linux türevi eğer internete bağlıysanız siz daha yüklerken işletim sisteminize uygun bileşenleri yüklüyor ayrıca bluetooth yada ekran kartı yada ses kartı tanıtmak gibi bi derdiniz olmuyor. Adamlardaki arşiv depo sistemi gayet güzel çalışmakta..macosx te böyle birşey yapsa keşke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 9 Eylül 2011; 22:03:39 >

• quote:

Doğru dosyayı indiriyorsun indirme işlemi bitince iso kalıbı olarak yazdır..DVD yi tak açılışta -v olarak dene..eğer restart atarsa -x -v PCIRootUID=1 yazarak dene yada npci=0x2000 yaz ve enter, busratio değerini bilmediğim için o konuya değinmiyorum..en son yine açmazsa cpus=1 busratio=xx artık değerini araştırıp bulman lazım..xx olan yere değerini yazacaksın.. başarılar dilerim..Unutmaki bu macosx hackintosh deli işidir..3 ay uğraşırsın yükleyemezsin senin makine muadili birisinin yükleyişini videoda görürsün tak yüklersin..biraz şans biraz bilgi.. kolay gelsin

dv5 laptopa kurmaya karar verdim bunu. herşey güzel kuruyorum ama elma logosundan sonra masaüstü gelmiyor. double panic yazıyor nedense. bir türlü açılmadı. hazard 10.6.2 kurmuştum.

laptop özellikleri

intel core 2 duo p8600
    nvidia 9600m gt

ne yapmam gerekiyor bu durumda

• seçimlerinde neleri seçtiğin çok önemli eğer kurulum ekranı gelip hardiski formatlayıp sonra kuruluma geçip kurulumu tamamladıktan sonra açılmıyorsa seçimlerinde hatalar mevcuttur...Yoksa hiç kuruluma geçemiyorsan o zaman farklı bi formül uygulamak gerek..

Seçimlerinide sadece internet seçeneğini salladım artık kendi makinene uygun olanı seçersin..
     Mac OS x86 Kurulum Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 10 Eylül 2011; 1:35:38 >

• 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.