Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: head-breaking

Walla Windows 7 nin ultimatesini kullandım ya makine açıldıktan 2dk sonra kendine geliyo..Mesela bi işlem yapıyorsun seninde başına gelmiştir Program Yanıt Vermiyor..Macosx yanıt veriyo her zaman.. Zaten hemen geçme win 7 ye şöyle 1 ay kadar takıl..sonra win7 geç ..bakalım geçebiliyonmu.. Hele 10 sene mac kullanıp bir kez virüs taramasından geçirmediysen makineyi, aynı hızda kullanıyorsan hiç yavaşlamadıysa..O zaman dediğimi anlarsın..1 ay kullan dediğimi yap..video seğret, mp3 convertle, elin alışsın..Lionu bilmiyorum ama Snow Leo 10.6 - Leopard 10.5 ve Tiger 10.4 Beton gibi sistemler...

İkisini bir yapamadim ya.win7 ve lion kullansam super olcsk ama mutlaka boot bozuluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

Walla Windows 7 nin ultimatesini kullandım ya makine açıldıktan 2dk sonra kendine geliyo..Mesela bi işlem yapıyorsun seninde başına gelmiştir Program Yanıt Vermiyor..Macosx yanıt veriyo her zaman.. Zaten hemen geçme win 7 ye şöyle 1 ay kadar takıl..sonra win7 geç ..bakalım geçebiliyonmu.. Hele 10 sene mac kullanıp bir kez virüs taramasından geçirmediysen makineyi, aynı hızda kullanıyorsan hiç yavaşlamadıysa..O zaman dediğimi anlarsın..1 ay kullan dediğimi yap..video seğret, mp3 convertle, elin alışsın..Lionu bilmiyorum ama Snow Leo 10.6 - Leopard 10.5 ve Tiger 10.4 Beton gibi sistemler...

İkisini bir yapamadim ya.win7 ve lion kullansam super olcsk ama mutlaka boot bozuluyor

Boot bozulmasını istemiyorsan 3 partition yap MBR olarak yüklenebiliyormuş Lion..lionu önce yükle sonra windowsu yükle ..tabiki windows açılacak easy bcd adlı dandirik program var..orada macosx i eklersin ben öyle yaptım süper oldu..yani windows önyüklemeye ekliyo açılışta hangisiini açayım diye..arada depo mepo gibi boş 50gb lık boş bi alanın kalsın.. lazım olur :D

2. lion yöntemini deniyorum birincisi boot usb hazırlama olayı..malesef dsmos hatasına takılı kaldı..2. yöntem Lion efi boot sistemi..usb ye yazdırıyorum yine..dvd yle uğraşılmaz..onu tak bunu çıkar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 1 Eylül 2011; 4:23:37 >

• DVD yaptim ben olmazsa bir seferlik 2 DVD ni heba et
  • quote:

DVD yaptim ben olmazsa bir seferlik 2 DVD ni heba et

Usb daha hızlı ve sorunsuz şöyle adam akıllı dosyaları yerli yerince koyan bi site bulursam aynısını deniyecem..yada ilaçlı sürüm çıkana kadar bekleyelim bakalım. Hazard, iatkos nerde kaldınız yav..

• HP Envy 14-15 - HP DV6-3000 Series HP DV7 4000 Series, HP G62-G72 Series Laptobuna Snow Hazard 10.6.6i kurmak isteyenler

İllegalmexicain yönteminde kullanılan çift işletim sorunu aşılmıştır..

How i installed it:
    ▪ 1- Boot leohazard 10.6.6i and partitionate your HDD in 2 (the size doesn't matter as far as it's over 10 GB and satisfy your ) input this to boot the DVD:
    cpus=1 busratio=20 (don't be surprised if it take time to boot usually can take up to 10min max)
    ▪ 2- One for 10.6.6i and the other one for Windows*/Mac OSX 10.6.2 (10.6.2 will be use to remove kext that cause 10.6.6 not to boot)
    ▪ 3- Once it's done your ready to install 10.6.6
    ▪ PACKAGE to select for 10.6.6:
    *Chameleon_Boot_Loader: chose RC5 or RC4 (i prefer RC5 but it's up to you i don't think that it really matter)
    *Kernel: CHECK IT, it's for legacy
    *Drivers
    *Graphics: NONE (exotic doesn't work)
    *Sound: VoodooHDA_0.2.7.2
    *Network:
    *Lan: NForceLan & RTL81XX
    *WLAN: none of them worked for me
    *Laptop: VoodooPS2Trackpad
    *Chipset: I selected AHCIPortinjector & ATAPortinjector & JMicronATA
    *Sata_Pata: AHCISATAFix
    *Patches:
    -DSDT_Patcher
    -NTFS (if you wish to be able to read/write on NTFS)
    -UUID
    -USBFix (you might need it, did not installed it and it's not detecting my usb key (FAT32))
    (X11 if you plan to use it)

Bundan sonra anlatılan Hazard 10.6.2 ye gerek kalmamıştır..

Hazard 10.6.6i yi yükledikten sonra sisteminiz açılmazsa bilgisayarın açılışında boot ekranı gelmeden -s yaparak
    /sbin/fsck –fy
    /sbin/mount –uw /
    rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphics.kext
    rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsFB.kext
    rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGA.plugin
    rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsGLDriver.bundle
    rm –rf /System/Library/Extensions/AppleIntelHDGraphicsVADriver.bundle
    reboot
    yazın hepsi bu kadar..sonra açılış parametresi cpus=1 busratio=xx değerinizi yazdıktan sonra sisteminiz açılacaktır

• Hangi sürüm Chameleon ve multibeastı kullandım hatırlamıyorum lakin bu ikilinin bi ara uygulaması 10.6.6i sürümünde ilk defa doğru cpu hızı ve ram olayını tanıdı. Sonra 10.6.7 yükledim kernel panic sonra bi daha yakalayamadım..

Linux eğer bir elulator yada daha iyi bir çekirdek derleyip (carbon cacao) gibi geliştirirde macosx applerini bir çalıştırırsa bu macosx in sonu olur.. Apple mühendisleride artık benzincide pompacı olur, Amerikaya ilk gidenlerin yaptığı en iyi meslek.. Steve Job başın bitten kurtulmasın..Linux DVD yi yada CD yi tak geç karşısına çay iç kahve iç..Özgür yazılım ötesi yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 2 Eylül 2011; 17:01:20 >

• İphone da da ayni durum var jailbreak olmasa kimse gidip iPhone almaz.ucretsiz oyun icin demiyorum cydia olmazsa iPhone bir hic.keske mac os da jailbreak kadar kolay bir yontemle kirilsa
  • Download nerden yapabilirim ?
  • quote:

Snow olur mu bilmem ama olnuyor sanırım lion icin bu yöntem.insanelymac sitesini hatim et snow icin de baska yontem vardi link veremiyorum evde net olmadigi icin

Sen hatim ettim madem bize de yol göster. Hangi boot cd kullandın? Nasıl bir yöntem denedin? Paylaşırsan seviniriz.
  • Ya ben ati hd 5650 göstereceğim diye uğraşıp duruyordum device numbere dikkat ettim 0X0046 diyor bu da demek oluyor ki çift ekran kartlı makinemin sadece intel hd sini görüyor zımbırtı..du bakalım 10.6.7 retail indiriyorum eğer onu iboot la falan bi yüklersem o zaman intel hd yi görebilecekmiş araştırdım umarım olur 6.7gb 10.6.7 retail onuda küçültmeyi öğrendim inince deniyecem şöyle 4.6gb a küçültürsem..flash diske yüklerim bi tane de boot loaderi eklersem flas üzerinden direkt kurulum yapabilirim.. DVD ile uğraşmak istemem yav..yakıyo yakmıyo sorun çkarıyo falan hoop yeniini yak..çok boşa gitti dvd ler..

HiPoKondRiyaK_07 Senin Vaio da tek ekran kartı var değil mi..?? Benimkinde bütünleşik anakartta bi tene bi tane de 5650 var..çift ekran kartı takmış antenler..
     Mac OS x86 Kurulum Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 3 Eylül 2011; 18:59:38 >

• Beyler benim kasaya mac kurucam nvidia,intel fakat kasaların wirelesı olmuyo.Yada bende yok bilmiyorum.Wired olarakta VIA Rhine gözüküyo bu destekli mi acaba mac la?
  • Benim cift ekran karti var aslinda i5 islemcinin uzerinde fakat Sony iptal etmis kullanima acilmiyor yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim cift ekran karti var aslinda i5 islemcinin uzerinde fakat Sony iptal etmis kullanima acilmiyor yani

Şanslısın yani Bizim ati 5650 yi nazlanarak görüyo..Windows 7 de olsun Linux sürümlerinde olsun extradan yükleyelim mi? diye soruyor..

Her osx kullanıcısının ihtiyacı olacak bi program..

OSX86 sitesine bakıyorum hep eski laptoplara daha rahat kurulmuş sistemler..demek oluyor ki bizim makine 2 sene sonra hackintosh için tam uyumlu olacak..Bu onu gösteriyor..Clevo M860TU adlı 2008 den kalma laptop şahane çalıştırıyor snow leopardı - lionu..Hey gidi HP hey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 3 Eylül 2011; 23:19:51 >

• Easy bcd ile hem win7 hem lion calistirabiliyorum artik.oh be saolasin mbr yapinca halloldu.ardindan easybcd isimi gorduniki isletim sistemi de sorunsuz
  • Philips diyor lan :) İyi ilaçlamışlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Philips diyor lan :) İyi ilaçlamışlar...

ilaçlamayı ben yaptım aga sana orjinalini gönderebilirim dosyayı contest resourcese ekliyorsun süper oluyo.. dur sana link vereyim orjinalini mevcut-ül vücut

Hp laptopa sorunsuz kurmayı başarabilirsem 10.6.7 yi yada lionu onun için de yapacam laptobun resmini koyacam..adamlar kazma gibi imac koymuşlar hiç yakışmıyii..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 4 Eylül 2011; 1:01:03 >

• Hazard 10.6.6i Sürümünü baz alarak 10.6.7 Snow Leo Retail sürümünü konfigüre ettim bakalım başarılı olursam..Yükleme işlemine geçecem..Çalışırsa harika olur..İntel HD graphic desteği varmış..Görecez bakalım..Buraya masaüstü resmini eklerim..

Bunu yazmayı unutmayım yüklemeye çalıştığım 10.6.7 mac mini dedi yüklenemez dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 5 Eylül 2011; 12:52:11 >

• Heyyoo buldum evreka..Chimera bootloader yükleyince Snow hazard 10.6.6i nin gerçek hızını gördü..lakin lion yükleyeceğim bozulursa tekrar tekrar off ..

Burada dikkat ettim Lion kurulumu yapan arkadaşlar Lion kurulumu yapmaya çalışan arkadaşlara örnek teşkil edecek şekilde sorunlar ve çözümlerden bahsetmiyor.. Bu konuya değinerek mesela Hazard 10.6.6i yi yükledikten sonra multibeasttan geçirip chimera yükledikten sonra lion kurulumunu yapabilirim dedi.Daha sonra Lion için partition ayırdım installer içinde partition ayırdım insatller Xmove sorun çıkardı..Sitede yapılan elle ( XMove başarısız olursa, şu anda boot sürücü Aslan App yüklü değil ve gerekli dosyaları bulamıyor. Bu sorunu çözmek için hızlı bir şekilde InstallESD.dmg elle montaj ve xMove tekrar çalıştırmak için.) aynen böyle yazıyo yapılması gereken sadece install dvd sini mount etmekmiş..Xmove rahatlıkla oradaki dosyaları görüp kuruluma geçti..İlk seferinde çark sürekli döndü..AppleIntelHDGraphics 4 adet kexti lion üzerinden kurulum installerden sildim...Daha sonra plaj topu sorunu beyaz ekranda takıldı..onuda araştırarark AtiX2000 kexti yaptığını gördüm ve onuda sildim.. şimdi kuruyo bakalım daha ne sorunlar çıkacak..

Yani epey zor bu kurulum zımbırtısı..

Burada imzamdaki makine ve türevine kuracaklara öğüt..Kurulum yaptığınızda aklınızda olsun ne kadar uyumsuz kext varsa silin..Bunlar şunlar Atix2000 ve benzeri..ApelIntelHDGraphics 4adet..Bunlar kurulsa bile açılmasını engelliyo diğer 3 kexti unutmamak lazım.. Elliot-Fake-Null bu üç kexti ekleyin kurulum bittikten sonra yani kurmak istediğiniz installerdeki kexti de siliyorsunuz kurduğunuz liondakinide..sadece benim makinem türevi için geçerli.. Sonuçta ekran kartını gösteremedim ama onuda ilerki günlerde tanıtailirsem berhudar olacam

Bu arada Makineme snow yüklenmiyor hatta sata ahcide ahci diye, yüklenemez yüklenemez yüklenemez diye idda etmeme rağmen sabırla yüklenebilir nasıl yüklenemiyor diyen Murat abiye (2Smoke) Saygılar sunarım...Sayesinde azimle kurma çabam sonuç verdi..Sağolasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 5 Eylül 2011; 3:36:25 >

• şimdi ben saçma sapan bir soru soracağım ama tam yanıtını öğrenemediğimden bunu yapmaya mecburum :) şimdi kafama takılan tek bitane saçma sapan soru yok aslında. izin verirseniz sırayla saçmalayacağım.
    1. Yıllardır kullanılan orjinal aplle (orj mac işlemcililer )ürünleri bakıyorumda özellik olarak hiçde uçuk olmamalarına rağmen ekran kartı hdd v.s asıl performans ihtiyacı duyan mecralarca kullanılıyor neden?
    2. Son yıllarda intel işlemcilerlede kullanılmaya başlayan osx işletim sistemli maclere baktığımda yine aynı durumu görüyorum. Örneğin intel core 2 duo işlemcili 2 gb li ramli 310 mb ekran kartlı laptoplar dikkatimi çekiyor. Ve bunlar hem güncel olarak hala satışta eski modeller falan da değil. ve hala yüksek performans arayam mecralarca kullanılmakta ve tercih edilmekte. oysaki aynı fiyata bir i5 işlemcili bir 4 gb ramli bir 1gb gt ekran kartlı laptop bulunabilmekte. aslında onların core 2 duosu bildiğimizden biraz farklı mı. yada ekran kartı 300 küsür mb olmasına karşın bendeki 1 gb ramli ekran kartından daha iyi bir performans mı sergiliyor ?
    3. eğer cevaplar hep bahsi geçen cihazların içinde kullanılmış olan donanımın bişrbiri ile çalışma ahengi ise tamamen aynı model donanımları kullanan bir pc toplayamazmıyız yada laptop temin edemezmiyiz. eğer edersek birde üstüne osx yükledik mi alsana taş gibi apple olmaz mı ?
    4. işin aslı olay donanımdamı yoksa os x demi. yoksa hepsimi ?
    5. intel tabanlı örn. i5 ve ya i7 olsun bir apple aldık diyelim. yanında osx kurulum dvd de verdiler. os x i bu apple bilgisayara kurdum. sonra kalktım apple olmayan ama yine intel tabanlı i5 ve ya i7 bilgisayarıma bu apple ile verilen dvd yi takarak kurmak istedim. olmuyor mu? olmuyorsa neden olmuyor. illa hackintosh adı verilen bu cracklenmiş dvd lerimi indirip kurmak gerekiyor?
    6. eğer olay donanımdaysa orj bir apple sahibi osx yerine win 7 kurduğunda acaba aplle olmayan ama aynı konfigrasyona sahip bilgisayarındaki win 7 den daha iyi bir performansa kavuşur mu yoksa bu iyi performans bu donanım artı osx birlikteliği ilemi ortaya çıkıyor. Saygılar

• bakiyılmaz,

Şu an i3 den düşük MAC satışı yok, varsa da bizim gibi 3.dünya ülkelerinde elde kalanlar ile devam ediyor. Yeni nesil mobil işlemcili seriler ki bunlar macbook lar ve imaclar genelde ev kullanıcısı ya da yazılım geliştiriciler arasında tercih ediliyor. Performans isteyen grafik video edit vs. gibi işler için macpro tercih ediliyor ki üzerinde kullanılan 4-8-12 çekirdekli Xeon işlemci bu gün kullandığımız aynı frekansa sahip i7 den daha fazla işlem gücüne sahip.

Çoğunluk, özellikle hacintosh tarafı bencmark'a çok meraklıdır, bench diyince de geekbench gelir akla. Pc ler burda belki macpro lara göre yüksek skor üretebilirler ama bu aynen internette ki tarayıcı hız testine benzer, orda chrome 8-9 bin basarken firefox 3-4 binde kalmasına ramen gezinme hızı ve tampon bellek yönetimi daha iyi olduğu için bu farkı eritip daha hızlı çalıştığı zamanlar oluyor.

İşte Xeon da böyle bir durum söz konusu, bench te belki PC önde çıkar ama örneğin bir video encode/decode işinde veya 3d render işinde Xeon basıp geçecektir tokadı.

Bunların dışında stabilite de çok önemli, adam kullandığı donanıma uygun işletim sistemi geliştiryor. 3.parti donanıma destek çok az. Buda stabiliteyi arttırıyor doğal olarak. Windows gibi diskte şişme kasma defrag, AV gibi sorunlar olmadığından ayrıca burdan da bir hız kazanıyrsunuz. Genel olarak tercih sebepleri bunlar.

• 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.