Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kerneli osx86 tools ile kurulumdan sonra değiştirebilrisiniz.

eğer çalışıyorsa mümkün olduğunca vanilla kernel kullanın.
    bunların dışında
    9.5 voodoo
    9.7 voodoo
    9.7 qoopz gibi kernellerde oldukça iyidir. sistem güncelse çok eski kernel kullanmayın.
    dmg month ederken sistemin kitlenmesi veya sanal makine kurulumunda sorun çıkması gibi sorunlar da kernelden kaynaklanmaktadır. isteyen olursa kernel gönderebilirim.
    ayrıca dirverlar, programlar, kerneller için tek bir diske bağımlı değilsiniz. mesela ben ipc kurdum. idenebden kerneli aldım. ekran kartı driverını internetten indirip kurdum. iatkosdan dil paketini aldım. hepsi temelde aynı işliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 6 Ağustos 2009; 1:26:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

kerneli osx86 tools ile kurulumdan sonra değiştirebilrisiniz.

eğer çalışıyorsa mümkün olduğunca vanilla kernel kullanın.
    bunların dışında
    9.5 voodoo
    9.7 voodoo
    9.7 qoopz gibi kernellerde oldukça iyidir. sistem güncelse çok eski kernel kullanmayın.

9.2.0 SpeedStep kerneli notebooklarda çalışan en iyi kernel. Ancak Vanilla kernel dediğin gibi en iyisi....

quote:

dmg month ederken sistemin kitlenmesi veya sanal makine kurulumunda sorun çıkması gibi sorunlar da kernelden kaynaklanmaktadır. isteyen olursa kernel gönderebilirim.

Seatbelt.kext bu sorunun garantili çözümüdür , insanların sistemlerinde çalışan kernellerinden vazgeçmelerine gerek yok yani.

quote:

ayrıca dirverlar, programlar, kerneller için tek bir diske bağımlı değilsiniz. mesela ben ipc kurdum. idenebden kerneli aldım. ekran kartı driverını internetten indirip kurdum. iatkosdan dil paketini aldım. hepsi temelde aynı işliyor

Evet , ancak ben iDeneb'e iATKOS cdsinden ACPI driver , APIC driver ve SpeedStep driver yükleyemedim , MacOSX Cpu fanını sağlıklı kontrol edemiyor sonuç olarak işlemci cayır cayır notebook soba gibi oluyor ve sleep moduna geçince ekran gri kalıyor çıkamıyor yani. Çözmek için farklı distrolardan yama yapınca kernel panic veriyor. Ben mi birşeyi yanlış yapıyorum acaba?

• Bilgisayarın fazla ısınma sorunu bende de var, eskidende aşırı ısınırdı ama Windows zamanında kapandığını hatırlamıyorum makinenin. Ama Mac'da ara sıra gidiyor.
  • iAtkos'un son sürümünde i7 işlemcilerin tam desteklendiğini okumuştum. Burada hangi kernel bu işlemciler için tam desteği veriyor acaba? Kurarken hangisini seçmek gerekiyor?

Ayrıca yine iAtkos kuran birkaç arkadaş var 295 GTX ekran kartı olup da... Ekran kartı için neyi seçtiğinizi öğrenebilir miyim?
  • mrb arkadaşlar. ben mac os x Leopard kurdum fakat hersey bıttıktten sonra elma gelıyo we olece kalıyo bıde elmanın ustunde X işaretı gıbı bısı cıkıyooo we olece kalıyo acılmıyo yanı =) bu neden dolayı olur we nasıl duzeltebılırım bana yardımcı olurmusunuz ???

ekran kartım EAX550GE/TD ati yanı ... bundan dolayı yapıyor olabılırmı ? sebebı buysa nasıl duzeltebılırım :S ???
  • yeni 10.5.8 update çıktı. yükledim ve herşey sorunsuz. eğer vanilladan başka kernelde sisteminiz çalışmıyorsa bu update sistemideki kerneli vanilla yapar kurulumdan sonra eskisini geri yükleyin. ayrıca sonradan yüklediğiniz driverları ve smbiosu da tekrar yüklemeniz gerekebilir.

Mac OS x86 Kurulum Rehberi
  • Arkadaşlar ekran kartım geldi :) Bu akşam hayırlısıysa kuruluma başlıyorum denemelerim olacak bakalım :)))

i7 işlemci için vanilla kerneli bıraksam sanırım düzgün çalışacaktır değil mi?
  • Arkadaşlar henüz bilgisayara format atmadan bir deneyeyim dedim. DVD ten start etti. enter a bastım biraz yükledi tam apple logosunun çıkmasıyla restart oldu.. Hep böyle gidiyor..

aklınıza bir şey geliyor mu?
  • bmax adında bir arkadaş var.. Onun da ilk denemesinde kuruluma geçmeden reset attığını yazdığını gördüm. Nasıl çözdüğünü biliyor musunuz? Devamında yazmamış. Hemen hemen aynı donanıma sahibiz o açıdan benim de aynı sorunum olabilir... Acil yardım :)
  • Hocam 10.5.8 update link verde bizde kuralım yahu.

quote:

Orijinalden alıntı: dwain

bmax adında bir arkadaş var.. Onun da ilk denemesinde kuruluma geçmeden reset attığını yazdığını gördüm. Nasıl çözdüğünü biliyor musunuz? Devamında yazmamış. Hemen hemen aynı donanıma sahibiz o açıdan benim de aynı sorunum olabilir... Acil yardım :)

cpus=1 olabilir

boot ederken cpus=1 yazıp entere basacaksın.
  • mach_970 yazıp başlattım oldu :) yabancı forumlarda okudum :))) bu arada ne ddemek olduğunu bilmiyorum ama umarım işe yarar. Şimdi logo çıktı altında bir şey dönüp duruyor. Umarım burada da takılmaz. :) Herhalde bir süre sürüyordur diye bekliyorum bakalım :)
  • oldu vallahi :) Şimdi asıl kuracağım diski takayım ve oraya kurmaya başlayayım :)))
  • Bu arada mach_970 ne anlama geliyor? okuduğum kadarıyla vodoo kernelini yüklüyor. Bunun anlamı nedir? Ben kurulum yaparken kernel seçiminde vodoo 9.7 yi mi seçmeliyim bu durumda? Sistemim bu kernele mi uygun anlamına geliyor bunda reset atmadığından?
  • @dwain bayagı yoracak senı emın ol
  • yılmadan deneyeceğim :) Bak bmax diye bir arkadaş var. Hemen hemen aynı sistemimiz var onunla da... O kurmayı başardı... Biz de yapacağız demektir :) yani inşallah
  • acer ıcın gırısımlere baslıycamda masustune ellesme nıyetım yok benım

dur bakalım senın kı bır tam olsunda bende denerım belkı
  • şimdi vistayı kurdum bir partitiona ayarları yapmadan direk geçiyorum mac osx kuruulumuna canlı takip edebilirsin eminim hatalarla döneceğimdir :P
  • quote:

Bu arada mach_970 ne anlama geliyor? okuduğum kadarıyla vodoo kernelini yüklüyor. Bunun anlamı nedir? Ben kurulum yaparken kernel seçiminde vodoo 9.7 yi mi seçmeliyim bu durumda? Sistemim bu kernele mi uygun anlamına geliyor bunda reset atmadığından?

Evet , Voodoo 9.7.0 seçmelisin.

quote:

acer ıcın gırısımlere baslıycamda masustune ellesme nıyetım yok benım

dur bakalım senın kı bır tam olsunda bende denerım belkı

• eywallah tam zamanında yetiştin şu anda o seçimleri yapmaya başlayacaktım. :) bir yere gitmeyin lütfen bu aralar :))
  • hadı beklıyorus bakalım
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.