Şimdi Ara

Mac mini windows kurmak, kuramamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütün günüm gitti nerdeyse yine olmadı usb ye win 7 imajını attım boot camp daki ilk secenegi kaldırdım 2. secenekden basladı ordakı apple destek seysini baska bir usb ye indirdim sonra windows icin diski boldum tekrara basladıgında alt ile gecilen yerde usb yı gormedi win 8 cd ile denedım baslangıc sımgesı geldı ama devam etmedi bi turlu kuramadık bilgisi olan bi yardım etsin

• mac mininin modeline uygun bootcamp ve windows sürümü denemelisiniz...elinizdeki mac mini win 7 desteklemeyebilir..yani eski ise kuramazsınız..yada CD den denemelisiniz..ya da 32 bit destekliyordur 64 kurmaya çalışıyorsunuzdur..

apple sitesinden modele göre bootcap sürümünü ve desteklediği windows versiyonunu kurmalısınız..
  • Bilgisayarınızın model numarasını atarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USB'nin 2.0 olmasına dikkat ediniz. 3.0 ise problem yaşayabilirsiniz
  • Arkadaşlar imac de yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. Bir müşterimizin imac bilgisayarı i3 ati 4550 muhtemelen 2011 sürümü olması lazım 21.5 inç ekranlardan ve cihazın DVD si sorunlu . cd yi direk dışarı atıyor. windows kurmak istiyoruz bootcamp usb desteklemiyordu. bunun için gerekli komutları ve değişikliği yaptıktan sonra usb fat32 den oluşturup kurulum yapmak istediğimizde boot ekranında kalıyor ve no bootable device sorunu vermekte. harici dvd den windows 7 dvd leri ile de aynı sorunu veriyor.yani kesinlikle boot etmiyor. bununla ilgili bir deneyiniminiz varsa paylaşabilirmisiniz . harici hdd 2 farklı usb, sd kart ve harici dvd ve ayrı ayrı imagelerden denememe rağmen sorun yine aynı. sıfırdan maci tekrardan yosemite kurulumu yaptım internetten indirip yine aynı. sorun çözülemiyor.
  • BorckaArtvin kullanıcısına yanıt
    elinizdekine süperdrive dışında windows kurmanız mümkün değil..kodlarla falan bootlamaz

usb dvd rw leri windows cihazlar görüyor..lakin mac cihazların illa süper drive olmalı..

süperdrive alıp sizdeki bozuk olanla değiştirmelisiniz..çünkü bootcamp 3.1 destekler 2011 modeller ve sizdekinede usb ile ( flash, dvd-rw, harici v.b)kuramazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorckaArtvin

Arkadaşlar imac de yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. Bir müşterimizin imac bilgisayarı i3 ati 4550 muhtemelen 2011 sürümü olması lazım 21.5 inç ekranlardan ve cihazın DVD si sorunlu . cd yi direk dışarı atıyor. windows kurmak istiyoruz bootcamp usb desteklemiyordu. bunun için gerekli komutları ve değişikliği yaptıktan sonra usb fat32 den oluşturup kurulum yapmak istediğimizde boot ekranında kalıyor ve no bootable device sorunu vermekte. harici dvd den windows 7 dvd leri ile de aynı sorunu veriyor.yani kesinlikle boot etmiyor. bununla ilgili bir deneyiniminiz varsa paylaşabilirmisiniz . harici hdd 2 farklı usb, sd kart ve harici dvd ve ayrı ayrı imagelerden denememe rağmen sorun yine aynı. sıfırdan maci tekrardan yosemite kurulumu yaptım internetten indirip yine aynı. sorun çözülemiyor.

Benim de mid 2011'imin DVD sürücüsü arızalı. (Imac) Bu bir apple kısıtlamasıdır. DVD sürücü dışında normalde yüklenmez siyah ekran verir fakat makinede zaten fabrikasyon olarak dvd sürücü yoksa (late 2012 ve sonrası) o zaman USB'den yüklenir ama bu kısıtlamayı aşmanın bir yolu var. Ben bu şekilde sorunsuz windows çalıştırabiliyorum fakat bunu yaptıktan sonra Windows update'i mutlaka kapatın çünkü windows bir kere bile update olduktan sonra ne hikmetse boot bozuluyor OS X'e birşey olmuyor ama windows çökebiliyor..

Basitçe özet vererek anlatacağım eminim anlayacaksınız.

1. Çalışan OS X de normal bir şekilde Disk util kullanarak (Diski ikiye ayırmanızdan bahsediyorum) yani ana diskinizde (OS X in boot ettiği disk) MS DOS (fat) formatlı ikinci bir bölüm yaratıp bunu MS DOS (fat) olarak formatlayın.
    2. VMware fusion, Winclone pro (İlaçlı ya da satın alın) Paragon vmdk mounter indirin.
    3. Vmware ile aynen sanal makine kuruyormuş gibi kuruluma başlayacaksınız. Program da kuruluma geçmeden önce disk oluştururken yarattıgınız o ms dos partition'ı kadar bir kapasite verin örn 60 gb.
    Daha sonra vmdk yı masaüstüne kaydet diyin. ve kurulumu vmware içinden başlatın. Kurulum devam etsin fakat windows kendini ilk resetlemesinden önce yani ilk adım bittiginde geriye doğru sayar (Bilgisayarınız yeniden başlatılacak diye. İşte tam orada kurulumu kesin. Yani Vmware'i sanal makineyi hemen kapatın. (Windows boot etmesin, reset çekmesin yani)
    4. vmdk mounter ile masaüstüne kaydettiğiniz vmdk dosyasını (vmware disk imaj) finder'a mount ediyorsunuz.
    5. Winclone açın mount ettiğiniz vmdk yı göreceksiniz ve orada windows için yarattığınız boş parttion da olacak. Dosyayı kaynak olarak, boş partition'ı da hedef olarak seçin. Vmware disk imajı o yarattıgınız boş MS DOS partition üstüne yazın. (klonlayın). Artık o partition bootable olmuştur ve içinde windows setup vardır. Alt yöntemiyle boot edecektir.
    6. mac'i yeniden başlatın alt tuşunu basılı tutun orada Windows diye bir seçenek göreceksiniz. o windows seçeneğine çift tıklayın mac windows setup ile boot etmeye başlayacak ve kurulum kaldıgı yerden native olarak devam edecektir..
    7. kurulum tamamlandıktan sonra artık her seferinde alt tuşunu basılı tutarak Windows'a geçebilirsiniz.
    8. Bootcamp sürücülerini USB diske indirin ve direkt Windows'a kurun. Tamamdır..

Not: Kaybolabilecek verilerden sorumluluk kabul etmem. Eğer adımları iyi bir şekilde anlamadıysanız yapmayın. Çünkü ufak bir hatada diskiniz uçar. Ya da yapmadan önce yedek almanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 16 Temmuz 2015; 22:08:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.