Bildirim
Mac mini alınırmı ??

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
mac mini boyutuna göre müthiş bir alet mac os dünyasına girişi için en ekonomik çözüm, ne amaçla kullanacağını iyi düşünüp karar vermen gerekir. bende yeni i5 işlemcili hd3000 ekran kartı olan modelden var mac os un yanı sıra win 7 de kurdum boot camp ile ufacık alet ile oyun dışında tüm ihtiyaçlarımı karşılıyorum gayette performanslı çalışıyor, ama işin içine oyun ve çoklu bağlantı seçenekleri girince biraz sorun olabiliyor mesela ikinci bir ekran çıkışı olmadığı için thunderbolt u saymıyorum hem monitör hem televizyona aleti aynı anda bağlıyamıyorsun yada 5.1 analog ses sistemini kullanamıyorsun, kulaklık ve mikrofon için tek giriş var yani aletin bu boyutlarda olmasının "gülü seven dikenine katlanır misali" sonuçlarına katlanmak gerekiyor. -
Web tasarım için idealmidir bu mac miniler? -
quote:
Orijinalden alıntı: alyy
çoklu bağlantı seçenekleri girince biraz sorun olabiliyor mesela ikinci bir ekran çıkışı olmadığı için thunderbolt u saymıyorum hem monitör hem televizyona aleti aynı anda bağlıyamıyorsun
thunderbolt display portu minidisplay port'a geri uyumludur.
20tl'ye bulabileceğiniz minidisplay -> hdmi çevirici kablo ile (veya vga, veya dvi) bu portu da display için rahatlıkla kullanıp çift ekran veya tv vs. bağlayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serquano -- 23 Ocak 2012; 18:09:06 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Serquano
quote:
çoklu bağlantı seçenekleri girince biraz sorun olabiliyor mesela ikinci bir ekran çıkışı olmadığı için thunderbolt u saymıyorum hem monitör hem televizyona aleti aynı anda bağlıyamıyorsun
20tl'ye bulabileceğiniz minidisplay -> hdmi çevirici kablo ile (veya vga, veya dvi) bu portu da display için rahatlıkla kullanıp çift ekran veya tv vs. bağlayabilirsiniz.
bu geri uyumluluktan haberim yoktu dostum ben thunderbolt için direk bi dönüştürücü araştırdım hep ama karşıma çıkmadı hiç, teşekkürler bilgi için
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Serquano
quote:
bu geri uyumluluktan haberim yoktu dostum ben thunderbolt için direk bi dönüştürücü araştırdım hep ama karşıma çıkmadı hiç, teşekkürler bilgi için
mac minide adobe programları kullandınızmı? photoshop,illustrator gibi programları rahatça çalıştırabilir mi? ayrıca final cut gibi programlarda kasma yaşayabilir mi? bn bu programları kullanıyorum..kısa zamanda bir mac almayı düşünüyorum ve eğer bunları rahatça çalıştırabilirse mac mini almya sıcak bakabilirim..hem kolay taşınır hem de bnim de büyük tv im var güzel bi kombinasyon olacaktır diye düşünüyorum..ancak apple klavye ve magic mouse fiyatları da yüksek ve paket içeriğinde yok diye biliyorum..onların ikiside 500-600 tl tutuyor..eğer performans kötüyse para vermye grek yok bukadar az dha birikim yapıp imac veya macbook pro alrm..size zahmet deneyebilirseniz ve sonuçları yazarsanız çok makbule geçer..güle güle kullanın teşekkürler..
-
an itibariyle tecrübe sahibi birisi olarak konuşayım.
mac mini 2011 sahibiyim, i5 2.3 işlemcili model.
aldıktan sonra rami 4 ya da 8e yükseltmezseniz sorun yaşıyorsunuz, lion çok kasıyor. ben 100 liraya 4x2 kingston ram alıp taktım, şu anda müthiş.
usb ya da bluetooth her klavye ve mouse çalışıyor. magic mouse ya da apple klavye şart değil. tabi şık görüntüyü tamamlamak isteyenler elleri cebe atacak.
adobe master collection yüklü, ancak photoshop illustrator kullanmıyorum, flash kullanıyorum. performans çok iyi, hiç bir sıkıntım yok.
karşılaştırma yapmak isteyen arkadaşlar, çalıştıkları dosyaları bana göndersin ve yapılacak işlemi tarif etsin, deneyeyim, sonuçları karşılaştıralım, içlerine sinerse de alabilirler mac mini.
şu anda 2si aynı anda aktif olmak koşuluyla 3 görüntü aracıyla kullanıyorum. 2 monitör ve 1 tv. arkasında hdmi çıkış var, kutu içinden de hdmi - dvi dönüştürücü çıkıyor. yukarıda bahsedildiği gibi thunderbolt çeviricisinden de (kendi satın aldığım) thunderbolt - dvi ve (kendi satın aldığım) thunderbolt - hdmi çeviricilerini kullanarak ihtiyacım olan cihaza bağlıyorum.
aletten ses gelmiyor, şaka yapmıyorum, hiç ses duymadım daha. farklı tablarda 100 flash video seyrederken bir yandan da 2gblık photoshop dosyası export almadım tabi ki, böyle bir durumda az da olsa ses gelebilir :)
aleti küçük diye mobil sanmayın. sadece az yer kaplıyor. bir yerden alıp bir yere götürmek için çok çaba sarfetmek gerekiyor. çünkü monitör, mouse, klavye falan derken, ufak çapta bir valize ihtiyacınız oluyor. bu haftasonu tecrübe ettim.
Dilediğiniz her şeyi mesajımı alıntılayarak (takip edebilmek açısından) sorabilirsiniz. Pmden de sorabilirsiniz ama başlık altında tartışarak foruma katkımız olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn991402 -- 30 Ocak 2012; 11:58:48 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: aragorn991402
an itibariyle tecrübe sahibi birisi olarak konuşayım.
mac mini 2011 sahibiyim, i5 2.3 işlemcili model.
aldıktan sonra rami 4 ya da 8e yükseltmezseniz sorun yaşıyorsunuz, lion çok kasıyor. ben 100 liraya 4x2 kingston ram alıp taktım, şu anda müthiş.
usb ya da bluetooth her klavye ve mouse çalışıyor. magic mouse ya da apple klavye şart değil. tabi şık görüntüyü tamamlamak isteyenler elleri cebe atacak.
adobe master collection yüklü, ancak photoshop illustrator kullanmıyorum, flash kullanıyorum. performans çok iyi, hiç bir sıkıntım yok.
karşılaştırma yapmak isteyen arkadaşlar, çalıştıkları dosyaları bana göndersin ve yapılacak işlemi tarif etsin, deneyeyim, sonuçları karşılaştıralım, içlerine sinerse de alabilirler mac mini.
şu anda 2si aynı anda aktif olmak koşuluyla 3 görüntü aracıyla kullanıyorum. 2 monitör ve 1 tv. arkasında hdmi çıkış var, kutu içinden de hdmi - dvi dönüştürücü çıkıyor. yukarıda bahsedildiği gibi thunderbolt çeviricisinden de (kendi satın aldığım) thunderbolt - dvi ve (kendi satın aldığım) thunderbolt - hdmi çeviricilerini kullanarak ihtiyacım olan cihaza bağlıyorum.
aletten ses gelmiyor, şaka yapmıyorum, hiç ses duymadım daha. farklı tablarda 100 flash video seyrederken bir yandan da 2gblık photoshop dosyası export almadım tabi ki, böyle bir durumda az da olsa ses gelebilir :)
aleti küçük diye mobil sanmayın. sadece az yer kaplıyor. bir yerden alıp bir yere götürmek için çok çaba sarfetmek gerekiyor. çünkü monitör, mouse, klavye falan derken, ufak çapta bir valize ihtiyacınız oluyor. bu haftasonu tecrübe ettim.
Dilediğiniz her şeyi mesajımı alıntılayarak (takip edebilmek açısından) sorabilirsiniz. Pmden de sorabilirsiniz ama başlık altında tartışarak foruma katkımız olsun.
ram i 8gb a yükseltmeniz çok iyi olmuş..kendiniz parça değiştrirken garanti dışında kalma gbi problem olmaz dmi..ayrıca bilginiz varsa ya da kullandıysanız daha önce Macbook air ile karşılaştırabilir misniz? macbook air 1.8 işlemci ssd 2gb ram var ama kullananlar sakın hafife almayın diyor..rahatlıkla photoshop kullanıldığını söyleyenler var..sizce nasıl başarılı mı air lar mini ye göre? yoksa ikisi de kafa kafaya mı dersiniz? tabi kutu içeriği ile 8gb ramli mini ile değil :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: bombastıc
ram i 8gb a yükseltmeniz çok iyi olmuş..kendiniz parça değiştrirken garanti dışında kalma gbi problem olmaz dmi..ayrıca bilginiz varsa ya da kullandıysanız daha önce Macbook air ile karşılaştırabilir misniz? macbook air 1.8 işlemci ssd 2gb ram var ama kullananlar sakın hafife almayın diyor..rahatlıkla photoshop kullanıldığını söyleyenler var..sizce nasıl başarılı mı air lar mini ye göre? yoksa ikisi de kafa kafaya mı dersiniz? tabi kutu içeriği ile 8gb ramli mini ile değil :D
parça değişikliği garantiyi götürmüyor.
Macbook air kullanmadım, o yüzden bir karşılaştırma yapamam ama mantık çerçevesinde şunları söyleyebilirim. SSD program açılışlarını çok hızlandırıyor bu doğru. Ama 2gb ram çok az. Yani sadece tek bir photoshop dosyası ile çalışıyorsanız belki ilk etapta sıkıntı yaşamazsınız ancak yanında internete de bağlanayım, müzik de dinleyeyim derseniz bayağı kasacaktır. Mac miniyi 2gb ram ile kullanmaya tahammül edemedim ben. Ben rami yoracak işler yapıyordum çünkü. Browser bir yanda sürekli açık ve zaman zaman 15-20 tab açık, bir yandan da dediğim gibi flash, unity falan açık çalışıyorum. işlemci gücü sadece flashtan swf ya da ipa export alırken etkili oluyor.
Siz kullanım tarzınızı belirleyin, kullanım tarzınız satın alacağınız maci belirler :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: aragorn991402
quote:
Orijinalden alıntı: bombastıc
parça değişikliği garantiyi götürmüyor.
Macbook air kullanmadım, o yüzden bir karşılaştırma yapamam ama mantık çerçevesinde şunları söyleyebilirim. SSD program açılışlarını çok hızlandırıyor bu doğru. Ama 2gb ram çok az. Yani sadece tek bir photoshop dosyası ile çalışıyorsanız belki ilk etapta sıkıntı yaşamazsınız ancak yanında internete de bağlanayım, müzik de dinleyeyim derseniz bayağı kasacaktır. Mac miniyi 2gb ram ile kullanmaya tahammül edemedim ben. Ben rami yoracak işler yapıyordum çünkü. Browser bir yanda sürekli açık ve zaman zaman 15-20 tab açık, bir yandan da dediğim gibi flash, unity falan açık çalışıyorum. işlemci gücü sadece flashtan swf ya da ipa export alırken etkili oluyor.
Siz kullanım tarzınızı belirleyin, kullanım tarzınız satın alacağınız maci belirler :)
grafik programlarıyla ilgileniyorum photoshop,corel,freehand, illustrator gibi ayrıca final cut filen de öğrenmek isterim kurguyu da öğrenmek istiyorum..ram biraz önemli sanırım..şuan profesyonel olarak bu programları kullanmıyorum ama öğreniyorum ilerde profesyonelleşince yetersiz kalmasın..sonuçta her zmn mac alıcak maddi gücü bulamam..bir kere alıp uzun yıllar kullanmayı hedefliyorum..
-
Mac Mini xcode ile uğraşan kişiler için en ideal çözümdür.Eğer çok zorlamazsanız sizi hertürlü idare eder -
arkadaş analog 5.1 ses sistemlerinin kullanılamayacağını yazmış. peki elimizdeki z5500 gibi optik giriş/çıkış olan bir sistemi kullanabiliriz değil mi? kasasında optik ses giriş/çıkış var yazıyordu çünkü mac mini'nin. -
quote:
Orijinalden alıntı: herospower
arkadaş analog 5.1 ses sistemlerinin kullanılamayacağını yazmış. peki elimizdeki z5500 gibi optik giriş/çıkış olan bir sistemi kullanabiliriz değil mi? kasasında optik ses giriş/çıkış var yazıyordu çünkü mac mini'nin.
kullanılır... -
quote:
elimizdeki z5500 gibi optik giriş/çıkış olan bir sistemi kullanabiliriz değil mi?
ayrı kablo alman lazım onu bağlayabilmen için, direkt bağlayamıyorsun haberin ola
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X