Şimdi Ara

Mac Mini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin gece gece birşey sormak istiyorum Apple Mac Mini ile neler yapılabilir ? Nedir bu aletin sınırları ?

http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/mac_mini

• Grafik uygulamaları dışında herşeyi yapılabilir. Bu aletin yapılmasındaki amaç görüntüsünden de anlaşılacağı gibi avcunuzun içine sığabilecek bir bilgisayar olmasıdır. Apple işletim sisteminin avantajlarını diğer mac'lere kıyasla iyi bir fiyata kullanıcılarına sunar kısacası bir macbookpro ne yapıyorsa bu da aynısını yapar, çok şık ve kolay taşınabilir bir masaüstü pc olarak da düşünebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wasiligorbacov

Grafik uygulamaları dışında herşeyi yapılabilir. Bu aletin yapılmasındaki amaç görüntüsünden de anlaşılacağı gibi avcunuzun içine sığabilecek bir bilgisayar olmasıdır. Apple işletim sisteminin avantajlarını diğer mac'lere kıyasla iyi bir fiyata kullanıcılarına sunar kısacası bir macbookpro ne yapıyorsa bu da aynısını yapar, çok şık ve kolay taşınabilir bir masaüstü pc olarak da düşünebilirsiniz.

Grafik yapilamaz diyorsunuz, MacBook Pro ne yaparsa aynisi diyorsunuz. 15" lik MBP ile catir catir grafik yapilir. 13"ler ve Mac Mini ile de basit grafik isleri yapilabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Grafik uygulamaları dışında herşeyi yapılabilir. Bu aletin yapılmasındaki amaç görüntüsünden de anlaşılacağı gibi avcunuzun içine sığabilecek bir bilgisayar olmasıdır. Apple işletim sisteminin avantajlarını diğer mac'lere kıyasla iyi bir fiyata kullanıcılarına sunar kısacası bir macbookpro ne yapıyorsa bu da aynısını yapar, çok şık ve kolay taşınabilir bir masaüstü pc olarak da düşünebilirsiniz.

Grafik yapilamaz diyorsunuz, MacBook Pro ne yaparsa aynisi diyorsunuz. 15" lik MBP ile catir catir grafik yapilir. 13"ler ve Mac Mini ile de basit grafik isleri yapilabilir.

Aslında hangi mbp modelleriyle karşılaştırdığım gayet açık olması lazım tabiki dahili grafik birimi kullanılanlardan bahsediyorum ki bu durum mac mini'de de böyle bu yüzden aynısını yapar dedim ve grafik işlemlerinden kastım aslında oyun vb gibi ekran kartına yüklenen uygulamalardır Dahili grafik kullandıktan sonra mbp'nun tillahı bile olsa nasıl çatır çatır grafik yapılacak acaba çok merak ediyorum hem çizim bile yapılacaksa 15" eziyet olur illaki daha büyük monitör lazım

• quote:

quote:

Aynı özelliklerdeki macprodan ne farkı var hiçbir farkı yok birşeyi iddia ediyorsak daha açık yazalım macprolarda olan HD4000 ekran kartı 512mb mac mini de de aynı mac miniye küçük diyenler macpronun yatay alanı ile mac mininin yüksek kasasının alan olarak hiçbir farkı yok aynı özelliklerdeki macpro ne yapıyorsa mac mini de aynısını yapar benim mac mininin özelliklerini aşağıda veriyorum.

Mac Mini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 8 Ocak 2013; 0:25:58 >

• Mac mini'den çok güzel küçük çaplı server olur. Çok sağlamdırlar, çok uzun ömürlüdürler, senelerde günde 24 saat çalıştırsanız banamısın demezler.

• Çok rahat yazılım geliştirme yapabilirsiniz. (Xcode, iphone, windows kurarsanız visual studio)

• Diablo3 gibi oyunları belki maksimum detayda değil ama orta seviyede oynayabilirsiniz (HD4000 diğer intel kartları kadar kötü bir kart değil)

• Evinizin salonunda lcd televizyonunuza bağlayıp piyasadaki en güzel görünümlü ve en yetenekli HTPC'si olarak kulanabilirsiniz.

• İnsanlar ekran kartı ve photoshop performansını aynı kefeye koyuyorlar ama bundan 3-4 sene öncesine kadar photoshop herhangi bir GPU hızlandırması kullanmıyordu. o zamanlarda da insanlar devasa boyutlardaki resim dosyalarını cpu+ram desteğiyle rahatça açıp düzenleyebiliyorlardı. Yani grafik işi de yaparsınız. Belki ayrık ekran kartlılar kadar olmasada bundan birkaç sene öncesinde profesyonellerin kullandığı sistemlerden çok daha iyi kullanacağınız kesin.

• Benim de bir sorunum var, konuyu nereye açacağımı bilemedim, burası doğru yer değilse uyarırsınız.

Mac Mini kullanıyorum, dün yeniden başlatma işlemi sonucunda finder çalışmamaya başladı, kullanıcının altındaki dosyalar görünmez oldu, teknik servisle konuştuğumda sistem hatası olduğunu, sistemi yeniden yükleyeceklerini ve dosyaları da kurtarmaya çalışacaklarını söylediler. (Kurtulamama riski var)

Bilgisayardaki dosyalar çok önemli dosyalar değil, kaybolması çok sorun teşkil etmiyor ve bir başka kullanıcı ile bilgisayarı sorunsuz kullanmaya devam edebiliyorum.

Bilgili kişilere soruyorum, dosyaları kaybetmeyi göze alarak sorunlu kullanıcıyı silip başka bir kullanıcı ile bilgisayarı kullanmaya devam etmemin bir sakıncası olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mac Mini Mikrofon Sorusu
    11 yıl önce açıldı
    mac pro
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_inside

quote:

quote:

Aynı özelliklerdeki macprodan ne farkı var hiçbir farkı yok birşeyi iddia ediyorsak daha açık yazalım macprolarda olan HD4000 ekran kartı 512mb mac mini de de aynı mac miniye küçük diyenler macpronun yatay alanı ile mac mininin yüksek kasasının alan olarak hiçbir farkı yok aynı özelliklerdeki macpro ne yapıyorsa mac mini de aynısını yapar benim mac mininin özelliklerini aşağıda veriyorum.

Mac Mini

15" modellerinden bashediyorum zaten, GT650Mli modeller. Bence Air disinda butun 13" MacBooklar cop zaten.

Mac Mini server olarak kullanilabilir, sahsen kullanmam, uygun fiyata kasa toplarim. Tabi bunun kadar kucuk olmaz, yer probleminiz varsa iyi bir secenek.

13" MacBook Pro ne ise bu da odur donanim olarak. Onun disinda bulabileceginiz en iyi HTPC dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordion -- 8 Ocak 2013; 11:54:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.