Şimdi Ara

Mac'lerdeki malware tehdidi büyümeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mac'lerdeki malware tehdidi büyümeye başladı



    Malwarebytes'ın raporuna göre, 2020 yılındaki dijital tehditler, Mac kullanıcıları için  daha az sorun teşkil etmiş olsa da, adware'ler, malware gibi kötü amaçlı yazılımlardan daha çok tehdit oluşturmaya devam ediyor.



    Ayrıca Bkz.Apple'ın yaklaşan M1X işlemcisinin özellikleri ortaya çıktı



    Mac platformu, Apple'ın uygulamaları ve güvenliği nasıl yönettiğine bağlı olarak, Windows ve Android'den daha güvenli bir bilgisayar platformu olarak kabul ediliyor. Malwarebytes tarafından yayınlanan ve 2020 yılında kullanıcılar tarafından tespit edilen kötü amaçlı yazılım tehditlerine ilişkin raporda da bunun doğruluğu göze çarpıyor diyebiliriz.



    Raporda yer alan verilere göre Mac kullanıcıları tarafından 2019 yılında tespit edilen tehdit sayısı 120 milyonken, 2020 yılında bu sayı 75 milyona düşmüş durumda ve bu da yıllık %38'lik bir azalma anlamına geliyor. Karşılaştırma açısından Windows kullanıcılarının 2020 yılında 111 milyon tehdit tespit ettiğini ve 2019'daki 125 milyon tespite oranla bu platformda da %12'lik bir düşüş yaşandığını söylemek mümkün.



    Milyonlarca algısı kulağa korkutucu gelse de, Mac tehditlerinin yalnızca çok küçük bir kısmını malware'ler oluşturuyor. Zira tehdit algılamalarının büyük çoğunluğu "Potansiyel Olarak İstenmeyen Programlar" (PUP'lar) ve reklam yazılımlarından kaynaklanıyor. Genel olarak, PUP'lar 2020'deki Mac tehditlerinin %76'sından fazlasını oluştururken, Adware'ler ise yaklaşık %22'sini oluşturdu.



    Mac'lerdeki malware tehdidi büyümeye başladı



    Malware tehdidi %61 arttı



    Malware'ler ise toplam Mac tehditlerinin yalnızca %1,5'ini oluşturuyordu. Küçük olsa da Malwarebytes, Mac'teki malware tespitlerinin 2020'de %61'den fazla arttığını iddia ediyor. Bu tespitlerin çoğu, kalıcı bir işlem olarak karmaşık Python veya bir kabuk kodu çalıştırma girişimleri gibi "şüpheli davranışlar" olarak kabul edildi.



    İkinci sırada macOS'un, hangi uygulamanın hangi dosyayı açması gerektiğini belirleyen sistemini ele geçiren bir kötü amaçlı yazılım olan OSX.FakeFileOpener var.



    Üçüncü sırada ise, OSX.ThiefQuest veya EvilQuest gibi yüklendikten sonra dosyaları şifrelemeye başlayan ve fidye yazılımı gibi çalışan kötü amaçlı yazılımlar var.




    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/21/02/16/malware-on-mac-is-still-a-small-threat----but-growing







  • Eee, macOS kullanım oranı %3lerdeyken tamamen güvenli deyip duruyorlardı, şimdi %15’lere çıktı, şöyle bir %50leri görsün bakın neler çıkartırlar.
  • kullanım alanı arttıkça tehlike de çoğalıyor dopal olarak

  • 2 seneye daha çok insan aldıkça ne kadar güvenliliği kalır görücez

  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    Bir zahmet çıksın be hocam. Virüs olmayan sistem imkansız gibi bir şey zaten. Windows çok çok fazla kullanıldığı için haliyle kötü amaçlı yazılımcıların en çok virüs yazdığı platform. macOS’un dediğiniz gibi kullanımı arttıkça bu kötü amaçlı insanların ilgili macOS’a kayacak ve bu sefer ona virüs yazacaklar.
  • abi bakma ya en iyisi epıl en güvenlisi epıl, androidde liderlik vasfı yok bi kere.

  • Linux malware konusunda çok iyi, admin yetkisiyle ilgili birçok ayar olduğu için sisteme sızmak diğerlerine göre zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 25 Şubat 2021; 17:0:46 >
  • Malwarebytes indrin hemen hallediyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.