Şimdi Ara

Mac için Birkaç Soru (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    iMac'lerdeki durumu bilmiyorum ama 2015 model rMBP ve MBA'lerde (ve keza 12" rMB'da), Apple Bootcamp ile artık Win 7'yi desteklemiyormuş; sadece Win 8 ve Win 10 desteği var. Bilginize.
  • SUPER-TANKS kullanıcısına yanıt
    Herhalde o 13" rMBP (late 2012) iade ettiniz. Mesajları biraz geç okudum, onun için daha şimdi yazıyorum.

Şubat 2015 içinde (late 2012) bir cihaz alabilmeniz beni şaşırttı. Bakın benim kullanmakta olduğum cihaz da aynı sizinkisinden; çıkar çıkmaz da almadım ve 2 yıllık garanti süresi Ocak 2015'te bitti.

BU (late 2012) cihazı TR'deki AppleStore'lardan hatta ve hatta APR'lerden (APR=Apple Yetkili Satıcıları; Pupa, Troy, vs.) almanız adeta olanaksız. Vatan, Media Markt ya da Internet Alışveriş Sitelerinden birinden: az olasılıkla, belki. Zira bu model'in üstüne 2013 ve 2014 modelleri çıktı.

Kaldı ki, (late 2012) cihazlar OS X olarak Mavericks ile gelmişti. Yani sizin aldığınız cihaz sanki daha önce birisi tarafından alınmış, açılmış, Yosemite'e yükseltilmiş (ki bu da 2014 ortalarından sonra olabilir...), 14 gün içinde iade edilmiş gibi gözüküyor; sonra da size gelmiş. (Tabi, Yosemite'e yükseltenin siz olmadığınızı varsaymaktayım...)

Durumu gerçekten merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 22 Mart 2015; 8:26:29 >

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Hocam babam 2.el aldığını itiraf etti. Gidip bir de 700TL bakım yaptırmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gus Fring kullanıcısına yanıt
    peki benlik bi sorun olurmu sence ? benim cihazda bu problem olmaz sanırım 2015 imac 5k ?
    YANİ CİHAZ (LATE 2012) RMBP SİZDE KALDI ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

YANİ CİHAZ (LATE 2012) RMBP SİZDE KALDI ???

Malesef.. o kadar para da boşa gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Artık olan olmuş!... Can sağlığı daha önemlisi... Bu saatten sonra bu cihazla Mac keyfini başlatmaya ve birşeyler öğrenip OS X bilginizi arttırmaya çalışın derim...

İsterseniz cihazınızın durumunu bir tespit edin; özellikle de "batarya durumunu". Elma işaretinin üzerine tıklayıp açılan pencereden gerekli yerleri tıklayıp dedektifliğe başlayabilirsiniz. Bakın bakalım, bataryanın sağlık durumu nedir; şu anda kaç döngüde??? Bu bilgileri aldıktan sonra size bazı tavsiyelerde bulunabilirim. Belki ileride (yakınca bir tarihte) bu cihazı 2. el olarak satar, bir başka yeni Mac'a yönlenirsiniz...?

Bu arada cihazdaki depolama ne kadarlık? (128GB, 256GB ???)

Bir de babanızı üzmeden bir sorun (sadece merak ettiğimden...): 700 TL'ye nerede (kime) nasıl bir "bakım yaptırmış"?

Kolay gelsin, iyi akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 23 Mart 2015; 0:53:54 >

Batarya konusunda, bataryayı değiştirmişler. Sıfır orjinal batarya takılmış yetkili serviste.

Adını hatırlamıyorum, eve gidince editlerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SUPER-TANKS

Batarya konusunda, bataryayı değiştirmişler. Sıfır orjinal batarya takılmış yetkili serviste.

Adını hatırlamıyorum, eve gidince editlerim.

Hımmm, tamam olay biraz anlaşıldı.

Şöyle izah edeyim: retinalı tüm MacBook'larda kasa değişti ve inceldi. Batarya haliyle kasanın içinde ama çıkartılamaz konumda. İşin daha kritik tarafı da şu --- batarya cihazın içinde bir şekilde takılı değil; klavye ve trackpad'ın bulunduğu "üst parça"ya çok sağlam bir şekilde yapıştırılmış durumda. Hatta Apple batarya değişiminin sadece ve sadece yetkili servislerde yapılmasını şiddetle öneriyor. Nedeni de batarya yapıştırıldığı yerden sökülmeye çalışılırken delinebilir ve Li-Po bataryaların içindeki zehirleyici olabilecek gazlar ortaya çıkabilir.

İşin daha açıkçası, Apple bu durumlarda sadece bataryayı değiştirmiyor; bataryanın yapıştırılmış olduğu o tüm "üst parçayı" yenisiyle değiştiriyor. Yani klavye ve trackpad'ınız da değişiyor. TR'de Türkçe klavyeli parça bulunması sorun olmuyor ama diyelim elinizdeki cihazla Japonya'ya gittiğinizde bu batarya değişimini yaptıracaksanız: oraya TR klavyeli parçanın gelmesi için sizi epeyce bekletebiliyorlar...

Değişimde sökülen "eski parça" da bir şekilde geri dönüşüme yollanıyor (yurt dışına, muhtemelen üretim yeri olan Çin'e...).

Amerika'daki AppleStore'larda MBA'lerin bataryası $120'ye (galiba) değiştirilirken [ki Air'lerde gerçekten sadece batarya değişir...] rMBP'ların batarya değişimi (yani komple o "üst parça" değişimi) $200'e yapılmakta.

Farkındaysanız sizinle aynı model cihazı kullanmaktayız: ben iki ay önce (Dolar bu kadar fırlamadan) bu batarya değişimini sorduğumda bana da KDV dahil (şimdi tam rakam hatırlamıyorum ama...) 750 TL kabilinden bir fiyat söylenmişti. Hatta çıkan parça da bende kalacaksa rakam 1.000 TL üzerine çıkıyordu.

Şimdi umarım babanız bu batarya değişimini yetkili bir Apple servisinde yaptırtmıştır. Zor da olsa bu işin bir hile hurdası, Törkiş yöntemi olabilir. Siz öncelikle bu işlemin nerede yaptırıldığını bir öğrenin ve Mac'ınızın özelliklerinden batarya durumunu, sağlığını da bir inceleyin.

İyi pazarlar.

Yok hocam, yetkili bir Apple servisi olduğunu biliyorum ama adını unuttum. Dediğim gibi eve gidince bakarım...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.