Şimdi Ara

mac adreslerine izin vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    iş yerinde kablosuz airties modem var. şifreli. şifreyi verdim diyelim birisine. fakat 192.168.2.1 yapınca o da şifre koyduğum yere yeni şifre yazamaz mı?

asıl sormak istediğim konu ise;
    şifrenin dağılma tehlikesinden dolayı MAC adresi ile izin vermek istiyorum. bu durumda MAC adreslerine izin verecek yönetici konumundaki bilgisayar nasıl olabilirim? 192.168.2.1 den sadece mac adresini yazıp izin ver ya da engelle deniyor. ben izin verdiğim birisini unutursam, mevcut izinli bütün mac adreslerini listelemem nasıl olur?

• Selam
    MAC filtrelemesini etkinleştirerek istediğiniz IP numarasına internet çıkışı verebilirsiniz. Her durumda bilgisayarlar yine kendi aralarında veri alış verişi yapabilirler.

Airties modemleri değişik yapıya sahiptir. Bazılarında MAC filtresi etkin olduğunda istenilen IP numarasını Add yaparak Internet çıkışı sağlıyor, bazılarında ise tam tersi ve Internete izin verilmeyen IP numaraları Add yapılıyor.
    Sizin modem hangi modeldir bilmiyorum ama yukarıdaki yazdıklarımdan biri mutlaka çalışacaktır.

quote:

iş yerinde kablosuz airties modem var. şifreli. şifreyi verdim diyelim birisine. fakat 192.168.2.1 yapınca o da şifre koyduğum yere yeni şifre yazamaz mı?
    Bu surunuzun cevabı;
    Modeme 2 tane şifre konulur(istenirse).
    1. Modem arayüzüne girmek için ki, bu numara da sizde 192.168.2.1 olarak belli. Buna şifre koyarsanız sizden başkasına da vermezseniz kimse modem şifresini değiştiremez ve modemin arayüzüne giremez!

2. Kablosuz kısmına şifre girilir ki, başkaları sizin ağınız üzerinden Internete bağlanamasın diye. Siz kablosuz şifresini başkalarına vermiş olsanız dahi, MAC Filtresinden devre dışı bırakırsanız, o bilgisayar artık Internete çıkış yapamaz!

Sanırım açıklayıcı bir metin oldu?
    Kolay gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.