Şimdi Ara

GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
197
Cevap
3
Favori
9.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bu kart ile ilgili detaylı bir inceleme mevcut değil
    bir de bir arkadaşa sözüm var bu kartın testlerini yapacağımı söylemiştim o yüzden sizlere incelemeyi hazırlamış bulunmaktayım

sistemim panelde detaylı bir şekilde yazmaktadır herhangi bir değişiklik söz konusu değildir

Karttan resimler

Kartın overclock olabildiği maksimum değerler

Kartın ASIC değeri

Default değerler - Oc li değerler

3d mark 11 Performance

GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ

3d mark 11 Extreme

Unigine Valley 1.0

Unigine Heaven 4.0

Firestrike Normal

Firestrike Extreme

Firestrike Ultra

OYUN TESTLERİ

Test yaparken kullandığım fan ayarları

Batman Arkham Origins

Ayarlar 1

Ayarlar 2

Grid 2

Shadow of Mordor

Ryse: Son of Rome

Ayarlar

GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ
     GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ GİGABYTE GTX 970 G1 İNCELEMESİ

guru3d ye verilen kart kadar oc olabildi kart +170 core denedim 1600mhz anca unigine heaven ve valleyleri biterebildi o yüzden guru3d gibi +150 core a aldım
    gene aynı şekilde +550 mem denedim baktım artifact veriyor gene guru3d nin ayarı olan +500 e döndük
    kartın ses durumu da çok iyi bir seviyede benim eski kartım olan gtx780 directcu II den daha sessiz bir kart yapmış gigabyte
    tek sıkıntı karttan az da olsa oyuna girdiğimde coil whine tarzı bir ses geliyor ama o ses 1-2 gün içerisinde tamamiyle geçiyor diyorlar bakalım

kart yukarıda paylaştığım fan ayarları oyunlarda ile stok halde 70c de takılı kaldı
    oc li testlerde ise 1580 mhz core hızından 1567 e düşüş söz konusu oldu o da sıcaklıklar 70c yi geçip 74c yi bulduğundan kaynaklı
    shadow of mordor da 780 dc2 im son oc li testlerde 72 avg fps alıyordu şimdi 970 ise default da 73 alıyor oc li 79 a ulaşmış durumda
    karşılaştırma açısından paylaşayim dedim kısacası oc li 780 aşağı yukarı 970 default a denk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 22 Ekim 2014; 16:10:38 >

• Hayırlı olsun güle güle kullan dostum.

Testler için de teşekkürler. 1600mhz epey iyi bir değer. Kartın sessiz olduğuna sevindim.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    teşekkürler 780 den sonra pek bir şey değişmedi gibi %10-15 ekstra performans artışı elde ettim
  • +%10-15 çok sayılmaz ancak sıfır olarak şu an aynı fiyatta bu kartlar. Peki max. oc değerlerinde de yine bu farklar aynı mı ?
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    tabii 2 kart da maksimum oc değerlerinde 5500-6000 3dmark 11 x skoru farkı mevcut
    üstüne shadow of mordor ocli 780 72 avg fps alırken oc li 970 79 fps alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 17 Ekim 2014; 19:31:35 >
  • İnceleme İçin Teşekkürler
  • GG kullan eline sağlık. 1600mhz'e gerçekten çıkabiliyormuş demek. Oyunla alakasız bi elemanın araştırması + bench'i vardı 1607'e çıkarmış, merak ettim di geçici de olsa çalışabiliyormu diye, saolasn.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kartın kutusunun kendisinin fotolarınıda koysan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplyfor -- 17 Ekim 2014; 22:54:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın NVIDIA kartların potansiyeli için 3DMark 11 X skoru çok şey ifade eder bu testi yaptığınız için ayrıca teşekkür ediyorum
  • Öncelikle inceleme ve testleriniz için teşekkürler.Asus strix ve msi ye göre daha serin olduğu söyleniyor ama hiç bir araştırmada göremedim, genelde 3 fanla g1'i ses yapıyor gibi yorumlarını okumuştum ama yapılan testlere ve hıza göre oldukça başarılı sonuçlar çıkarmış ve sessiz olduğunu söylemenizle beraber ben dahada net olarak yükteki tam sıcaklıklarını ve kaç rpm de kaç db ses veriyor merak ediyorum.
  • İnceleme için teşekkürler.

Kartınız hayırlı olsun.Ama MSI Afterburner' da 1600 Mhz , UH 4.0 üzerinde 1689 Mhz olarak görünmüş. UH 4.0' da hata olması muhtemel ama; GTX 900 serisi için başta GPU-Z olmak üzere programlarda hatalar mevcut.Bir sonraki sürümlerini beklemek gerekli gibi.En azından GPU-Z' de tam doğru değeri görmek için.

Akabinde kulüp sayfasını da ekleyelim incelemeyi isterseniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Ekim 2014; 2:03:34 >
  • 3DM11 X de GTX780 Ti nin yaklaşık %15 gerisinde kalmış, bu fark unigine bechmark larda biraz daha artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

İnceleme için teşekkürler.

Kartınız hayırlı olsun.Ama MSI Afterburner' da 1600 Mhz , UH 4.0 üzerinde 1689 Mhz olarak görünmüş. UH 4.0' da hata olması muhtemel ama; GTX 900 serisi için başta GPU-Z olmak üzere programlarda hatalar mevcut.Bir sonraki sürümlerini beklemek gerekli gibi.En azından GPU-Z' de tam doğru değeri görmek için.

Akabinde kulüp sayfasını da ekleyelim incelemeyi isterseniz ?

Bende 1600 e kadar çıkabildim, daha üzerinde evga oc scanner ile kontrol ettiğimde artifact veriyor, 1600 e çıktığım kartın asic değeride 81.1 di
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    1600 Mhz değerini nerede gösteriyor ? Eğer GPU-Z' de görünen değerse onun boostu var.Ama boost kısmı doğru görünmüyor GPU-Z' de.Akabinde mesela GTX 970 için ROP sayısı 32 olarak görünüyor.Yani GPU-Z için güncelleme beklenmeli.

MSI Afterburner olsa ondan da şüpheliyim. UH 4.0 şu an için tam sabıkalı olan zaten.

Sonuç olarak belki kartlarınız 1700 Mhz' e yakın değerlere çıkıyor ama programların hatalarından 1600 Mhz zannediyoruz gibi.Şu yeni sürümlerin acilen gelmesi lazım.
  • Hayırlı olsun, güle güle kullan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun,GG kullanın kartınızı.
  • Sesin çözümü :Valley ekranında fanı %30 a ayarlayarak 24 saat bırakmak. Benim kasa ve ortam dememem de 80 derece max görüyordu deneyerek bulabilirsin sende.Tecrübe ile sabittir kartları terbiye eder,uysallaştırır,dizginleri eline almanı sağlar.
  • Yeni canavariniz hayırlı olsun. Güle Güle kullanın. 1600 iyi deger bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

3DM11 X de GTX780 Ti nin yaklaşık %15 gerisinde kalmış, bu fark unigine bechmark larda biraz daha artıyor.

mesajlar için teşekkürler arkadaşlar
    hocam senin 780ti ile kıyaslamak doğru olmaz bence

@R£DSTON£

tabii ana konunuza ekleyebilirsiniz bir sıkıntı olmaz
  • oyun ici benchmark da gormek isteriz sentetik testlerin pek onemi yok bence.grid autosport, tomb raider, hitman, thief, shadow of mordor... gibi oyunlarda benchmarklar mevcut.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.