Şimdi Ara

go-kart yapalım (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.331.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burada kırmızılar kayış ve gevşek duruyorlar. 1 çekerden 2 çekere geçirmek için AA da ki kol çekiliyor. sağ tekerlek sürekli dönüyor ve istendiğinde sol tekerlek de çekişe sokuluyor.

     go-kart yapalım
  • burada daha anlaşılır görülüyor...

     go-kart yapalım
  • inşallah beğenirsiniz
  • arkadaşlar herkese selam bu forumu yapacağımız çalışma için araştırma yaparken buldum ve faydalı oluyo çalışmanın araştırma ve malzeme toplama safhasındayız ZKÜ üniversitesinde okuyorum ve çalışmamız hybrid go kart (benzin+elektrik) akın hocam bu işler de usta konumunda görünüyo yardımlarını esirgemesse sevinirim bende otomotiv konusunda elimden geldiğince yardımcı olabilirim akın hocam kadar olmasamda.şu anda bir elektrik motoru buldum 1.5 HP lik buna motorsiklet CVT si ile motoru araştırıyorum CVT ortak olarak kullanılcak böyle bir plan kurdum ama daha malzemeler elimde değil tabi bundan önce şase kurmam gerekiyo onun içinde burdan faydalanıyorum ama daha modelleme yapmadım bilgisayar ortamında modellemek ve kısmetse burda paylaşmak isterim resimleri
  • Alper
    Kardeşim o çizimini yaptığın düzenek teorik olarak doğru, ancak devrin düşük,döndürme momentinin çok yüksek olduğu bu noktada kayış kullanamazsın. yada kayıplardan dolayı çok düşük verim alırsın.
    Kenan24 arkadaş.
    Evet Bahsettiğim sistem bu.Ancak motor, marş motoru değil tabiiki Normal DC elektrik motoru bu. Motorun hemen yanındaki parça yol verme katıhal (solidstate)rölesi. Tabi o röleyi de süren gaz pedalına bağlı bir elektronik devre daha var, Ayrıca solda bir akü daha varki bu da kontrol devresinde kullanılan voltaj için sanırım . sol tekerlekten de şarj ediliyor göründüğü kadarıyle. çünki bu motorlarda voltajın yüksek olması verimi yükseltip kayıpları azaltıyor.Yani güç akülerini 48V. kullanıyorlar genelde aküleri seri bağlayarak. Ha tabi onların şarjı için de Transformatör Kaynak makinası gibi büyüklükte bir şarj cihazı gerekiyor.
    Herkeze kolay gelsin.




  • hayır benim bu çizimim benzinli motorlar için ve turuncu çıkış tork konverterden geliyor.
  • merhaba arkadaşlar inanın bu yazılar ve resimler beni çok cesaretlendirdi ben 3 senedir go kart yapımıyıyla uğraşıyorum şu ana kadar yanlızca asfalta giden go kart lar tasarlamıştım bundan sonra yeni araçlar yapmaya çalışacağım herkese teşekürler. bir kaç resimde ben ekleyeyim .akın kardeş yanına gelip araçları görmek isterim bende pendikte oturuyorum

     go-kart yapalım
  • devamı

     go-kart yapalım
  • ön tampon bağlantısı

     go-kart yapalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklist_2000 -- 22 Mayıs 2007; 18:25:20 >
  • montaj resmi

     go-kart yapalım
  • bu kadar nihayet bitti.

     go-kart yapalım
  • yaklaşık 1 saattir (tesadüfen bulduğum) bu topic'i inceliyorum baştan sona okudum çok güzel bi paylaşımlar var. Elinize sağlık.

    naçizane bi kaç soru... Kaynak yapmak zor bi işlem midir arkadaşlar..

    Yaptığınız kaynak (benim bildiklerim Elektrik, Oksijen,) bunlardan hangisi?


    Kolay gelsin hepinize...
  • çok güzel bir şase.

     go-kart yapalım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blacklist_2000

    çok güzel bir şase.

     go-kart yapalım


    Bunun gibi başka şese resimleri varsa eklerseniz sevinirim.Baktıkça adamın aklına fikir geliyor
    .
    Sizin gokart profesyonel görünüyor, imalat mı yapıyorsunuz?




  • evet seri imalata yeni geçtim şu ana kadar 60 adet go kart yaptım diğerleri genelde taklitti yanlız bu son imalat tamamen bana ait yanlız değişik örneklere ihtiyacım var yardımcı olursan sevinirim akın kardeşim.
  • akın kardeşim bu resimlerin devamı buyur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: catlakalper

    bir de arabanın cizimleri varsa adresime gönderirmisin(catlak_alper@hotmail.com). seni inşallah çok rahatsız etmiyorumdur. dir de bedava plan adresleri varsa gönderebilir misin? bide basit bi planı varsa..


    Abicim ben çizim üzerinden yapmadım.İnternette bulduğum resimlerden faydalandım.Kendi boyuma göre bir araç yaptım.Yani tüm ölçüler yapım aşamasında çıktı.Bedava planlar var internette ama çok dandik."Homebuilt gokart" diye arattır, birkaç plan bulabilirsin.Bu siteleri de inceleyebilirsin.
    http://winderbuggy.tripod.com/id16.html

    http://myweb.tiscali.co.uk/bennoworld/




  • quote:

    Orjinalden alıntı: blacklist_2000

    evet seri imalata yeni geçtim şu ana kadar 60 adet go kart yaptım diğerleri genelde taklitti yanlız bu son imalat tamamen bana ait yanlız değişik örneklere ihtiyacım var yardımcı olursan sevinirim akın kardeşim.

    pm den mail adresini verirsen mesengerdan görüşelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCO -- 22 Mayıs 2007; 23:01:38 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AKINCO

    quote:

    Orjinalden alıntı: the__ottoman

    Akınco sizinde ilk çalışmalarınızı beğendim.
    Yorumunuz için teşekkür ederim,ben tam olarak bağlantıları sağlamlaştırmadım ve lastiği gerçek duruş şekline getirmedim.
    Ama söyledikleriniz gerçekten önemli şeyler bu arada benim ön lastiklerin açısı 100-110 gibi olacak,fakat direksiyon kutusu kullanmayacağım.

    Lastik açısını o kadar büyük yapıp, direksiyon kutusu kullanmazsan direksiyon çok ağır olur.Kamyon direksiyonu kullanman gerekebilir.Ben de direksiyon kutusu kullanmadım ve açı 97 derece.Direksiyon gokart direksiyonu ve inan çok sert.Açıyı fazla büyütmemekte fayda var özellikle direksiyon kutusu kullanmayacaksan.


     go-kart yapalım



    Bilgiler için teşekkürler,bende otobüs direksiyonu düşüyordum
    Artık deneyerek en iyiyi buluruz




  • quote:

    Orjinalden alıntı: blacklist_2000

    akın kardeşim bu resimlerin devamı buyur.




     go-kart yapalım
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.