Şimdi Ara

go-kart yapalım (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya karaköyde ay torna diye biyerde tam istediğim gibi araya bi ek koydurduk süper oldu bu kadar beklemiyodum gitmişken motoruda değiştirdim hedef motor girişte 235 milyona 6.5 hp marşlı datsu motor aldım gayet iyi fiyat.Bu arada yardım için sağolun.Bir dahaki sorunlara görüşmek üzere
  • merhaba arkadaşlar birşeyleri paylaşırsak eminim yapamayacağımız bir araç yok.
  • arkadaşlar bu şase son çalışmam fikirlerinize açığım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arsipel


    Akın bey
    Bis mükemmel olur yalnız bir sorunu var Bisler 1.vitese durmadan geçmez zorlandığı anda 2001de 90 milyon olan bir parçayı sıyırıyor.Hanım kullanır diye almaya kalkmıştım 200 m sonra bozdum.kullanmak özel itina gerektiriyor,hırpalamaya ve acemiliğe gelcek bir alet değil.Hava soğutmalı olan motorları zaten sorunlu.komple bulsan deha hesaplı çözüm,ama o da mutlaka sulu olması lazım.
    Yeni imalat ne durumda ? Hiç resim falan göremiyoruz son zamanda?


    Hakkı abi yeni araba kafamda bitti ama icraata dökemedik henüz.Babam memlekete gitsin başlıyacağım.Yaşın 32 oldu hala oyuncakla oynuyosun diyor
    Tekerlekler, yürür aksam, direksiyon kutusu falan herşey hazır.Bir motor ve şase eksik.Motoru da buldum mu iş kolay.1 haftada toplarım.Kafaya koydum, kesin olarak fiber kaportalı yapıcam.Belki de bu modellerden birini yaparım


     go-kart yapalım


     go-kart yapalım


     go-kart yapalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCO -- 18 Mayıs 2007; 14:44:14 >




  • Akın Kardeşim resimler mükemmel yaa. Ortadakıni tuttum.Bir de bu işte çocukluğun sınırı yokki,bende bunu 1978 de planlamıştım.Ama uygun malzemeler yoktu Türkiye'de, Benim kabahatimmi ? şimdide benim o yaşımdaki oğlum bu gün bunu istiyor zaten, ben bişey yapmıyorumki.Sadece 29 senedir bende o yaşta beklemiş kalmışım o kadar. :-))))
    Bir iki hatırlatma yapmalıyım, arkadaşlarada katkısı olur umarım. Mafsal işini benim yaptığım gibi açık mafsal yapmayın,renault 12 veya diğer renault ların neredeyse tamamının ön aks şaft ve mafsalının kullanımı mümkün. çıkmacılarda da çifti 100 tl civarı. Benim mafsalların açıları dar ve mafsal boyları inanılmaz mesafe kaybettiriyor. Ara boşluk sadece mafsallarla dolmuş durumda.dolayısıyla bir sürü modifikasyon yapmak zorunda kaldım.hala da istediğim açıları elde edemedim. ha birde fiyatı çok pahalıya gelmiş oldu.Özetle hem kullanışsız hem pahalı.
    Defransiyel işinide renault 12 iç parçaları ile kesin çozebiliyorum iki çıkış mili arası dıştan dışa 16-17 cm. cap 10 cm.Oluyor üzerine bizim büyük zincir dişlisi geçirilecek.ama çıkma parça bulamadım şu anda yeni malzemeler 170 tl. tutuyor.tornacı işi ve rulmanlarda var. Benim için şu anda uygulanabilir değil. yapmak isteyen arkadaşlara teorik olarak yardımcı olabilirim.
    Herkese kolay gelsin.




  • akınco abi ben 14 yaşındayım ve 3 arkadaşımız go kart yapmak istiyoruz. pancar motoru kullanacağız. iskelet olarak senin arabanın iskeletinden kullanmak istiyorum(bu arada tasarımcı benim) acaba kabataslak ölçüleri varsa. gönderebilirmisin ve kaç metre profil kullandın onu soracaktım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AKINCO


    quote:

    Orjinalden alıntı: crazydriver

    tam kavrama yapamadığı için hızlıda gidemeyiz o zaman tork konverter ile tam kavrama yapıyomu.bide mobiletlerdeki tork konverteri arabaya bağlayabilirmiyiz??


    abi bişey daha sorcam aksa bağlıyaçağım dişliyi bisiklet dişlisi gibi büyükten ufağa doğru 3 dişli bağlasam orayada bi attırıcı koysam.sonra bayır çıkarken büyük dişliye alırız hız yapmak isterken küçük dişliye alırız olmazmı öle abi ??

    Hesapladığımız hızları yapamamızın nedeni de bu kavramadaki kayıplar zaten.Tork converterda da belli
    oranda kayıp var ama kavramalar kadar değil.Mobiletteki tork converteri de bağlayabilirsin.Ancak
    mobiletteki sistemde aktarma oranı değişken değil, sadece kavramaolarak kullanabilirsin.Hızın kasnak
    oranında sabit olur.
    Bisikletteki dişlinin döndüğü devirle, motorun devrini kıyaslarsan arada en az 20 kat hız farkı var.O hızda
    değil vites değiştirmek, zincir birazcık yamuk bağlansa zaten kopar.Bu benim de aklıma gelmedi değil ama
    olsaydı tüm mobiletlerde kullanılırdı.
    Bisiklet vitesi takabilseydik çok süper olacaktı.



    tüm cevapları okuyacak vaktim olmadı fakat bu konuyu aramadan once bende bisiklet vites sistemi koymayı düşünüyordum ve benim kafamda hala mümkün ama aleti benden başkası kullanırsa zincir kalmaz farkındayım :D

    yani dicem o ki vitesi özenle dikatli bi şekilde attırırsanız sorun olmaz gibi düşük hız ve devirdeyken vitesi değiştirme esnasında çok hafif gaz verirsek bi sorun çıkmayacağını düşünüyorum.

    ama tabi en mantıklısı tork convertor.....




  • merhaba arkadaşlar bu forumu yaklaşık 3 aydır takip ediyorum,güzel paylaşımlar var ve daha önemlisi aramızda yetenekli insanlar var.
    bendede bir buggy yapma fikri vardı fakat bu siteyi görünce daha bir heveslendim ve bu işe başladım.
    buradaki yazılardan ve yedek parça temini konusundaki irtibatlardanda yararlanmış oldum,çünkü böyle bir aracın parçalarının temini gerçekten zor ve bazı parçaları yapacağınız araca uyarlamak gerekiyor.
    haftada bir gün 5-6 saatlik bir çalışma ile 2,5 ayda bu kadar yapabildim.
    Tüm ölçülendirme sadece resimlerden karma yapıp kendim ölçülendirdim.
    Yakında fotosunu burada paylaşacağım.

    motor konusunda 500 lük bir Honda motosiklet motoru bulmuştum tüm parçaları üzerinde idi (radyatör,beyin v.s dahil) fakat motorun problem olabileceğini düşündüğüm için almadım.
    2. el çok temiz 13 bg Honda benzinli bir motor buldum onu kullanacağım fiyatıda gayet iyi
    3 ileri,boş,geri özelliğinde debriyajı bulunan bir vites kutusu buldum fiyatı çok cazip.




  • fotoları ekledim.

     go-kart yapalım


     go-kart yapalım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the__ottoman

    merhaba arkadaşlar bu forumu yaklaşık 3 aydır takip ediyorum,güzel paylaşımlar var ve daha önemlisi aramızda yetenekli insanlar var.
    bendede bir buggy yapma fikri vardı fakat bu siteyi görünce daha bir heveslendim ve bu işe başladım.
    buradaki yazılardan ve yedek parça temini konusundaki irtibatlardanda yararlanmış oldum,çünkü böyle bir aracın parçalarının temini gerçekten zor ve bazı parçaları yapacağınız araca uyarlamak gerekiyor.
    haftada bir gün 5-6 saatlik bir çalışma ile 2,5 ayda bu kadar yapabildim.
    Tüm ölçülendirme sadece resimlerden karma yapıp kendim ölçülendirdim.
    Yakında fotosunu burada paylaşacağım.

    motor konusunda 500 lük bir Honda motosiklet motoru bulmuştum tüm parçaları üzerinde idi (radyatör,beyin v.s dahil) fakat motorun problem olabileceğini düşündüğüm için almadım.
    2. el çok temiz 13 bg Honda benzinli bir motor buldum onu kullanacağım fiyatıda gayet iyi
    3 ileri,boş,geri özelliğinde debriyajı bulunan bir vites kutusu buldum fiyatı çok cazip.

    Şu motosiklet motoru hala duruyor mu, çalışır vaziyette mi?Fiyatı belli mi?Pm den motorun bulunduğu yerin telefonunu verirsen sevinirim.
    Bu arada şase oldukça başarılı olmuş.Birkaç tavsiyem olacak.Öndüzende, salıncakları bağladığın kaideleri birbirine bağlamalısın.Araç yaylandıkça, o kaideler esner ve kırılır.Bir de ön tekerlekleri, salıncağa 90 derece değil de 95-100 derece gibi bağlarsan daha iyi olur.Yukarıda bir resim koymuştum.90 derece bağlarsan direksiyon toplamıyor.Araç yolda geziniyor.95 derece falan olursa( bisikletlerdeki ön teker açısı gibi) araç düz çizgide gidiyor, viraj çıkışlarında direksiyon kendiliğinden toplanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCO -- 20 Mayıs 2007; 19:12:29 >




  • Akınco sizinde ilk çalışmalarınızı beğendim.
    Yorumunuz için teşekkür ederim,ben tam olarak bağlantıları sağlamlaştırmadım ve lastiği gerçek duruş şekline getirmedim.
    Ama söyledikleriniz gerçekten önemli şeyler bu arada benim ön lastiklerin açısı 100-110 gibi olacak,fakat direksiyon kutusu kullanmayacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blacklist_2000

    arkadaşlar bu şase son çalışmam fikirlerinize açığım

    Resmi ekleyememişsiniz.Aynı mesaja tekrar denerseniz eklenir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the__ottoman

    Akınco sizinde ilk çalışmalarınızı beğendim.
    Yorumunuz için teşekkür ederim,ben tam olarak bağlantıları sağlamlaştırmadım ve lastiği gerçek duruş şekline getirmedim.
    Ama söyledikleriniz gerçekten önemli şeyler bu arada benim ön lastiklerin açısı 100-110 gibi olacak,fakat direksiyon kutusu kullanmayacağım.

    Lastik açısını o kadar büyük yapıp, direksiyon kutusu kullanmazsan direksiyon çok ağır olur.Kamyon direksiyonu kullanman gerekebilir.Ben de direksiyon kutusu kullanmadım ve açı 97 derece.Direksiyon gokart direksiyonu ve inan çok sert.Açıyı fazla büyütmemekte fayda var özellikle direksiyon kutusu kullanmayacaksan.


     go-kart yapalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCO -- 21 Mayıs 2007; 0:49:44 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: catlakalper

    akınco abi ben 14 yaşındayım ve 3 arkadaşımız go kart yapmak istiyoruz. pancar motoru kullanacağız. iskelet olarak senin arabanın iskeletinden kullanmak istiyorum(bu arada tasarımcı benim) acaba kabataslak ölçüleri varsa. gönderebilirmisin ve kaç metre profil kullandın onu soracaktım...

    Çok kabaca olacak ama aracın boyu 2,20m eni 1,30m .15m kadar boru kullandım.Boru kaynatmakta zorlanabilirsin.Dilersen şaseyi kare profille yap, rollbarı boru kullan.İşçiliği daha kolay.
  • akınco abi çok saol zaten kararımız kare idi. bu arada yüksekliği ne kadar ve arkada difransiyel kullanmasak ne olur? yani dönmede zorluk yaşar mıyız? bir de farklı bir geri veites sistemi varsa sevinirim:)
  • bir de arabanın cizimleri varsa adresime gönderirmisin(catlak_alper@hotmail.com). seni inşallah çok rahatsız etmiyorumdur. dir de bedava plan adresleri varsa gönderebilir misin? bide basit bi planı varsa..
  • SLM herkese aşağıdaki bilgileri verilen motor iş görürmü bu sorucaktım ...


    ÖZELLIKLER
    MOTOR TİPİ: PALMERA 4 ZAMANLI-BENZİNLİ-OHV-TEK SİLİNDİRLİ, YATAY ŞAFTLI •GÜÇ (HP-D/D):6,5-3600 •KRANK ŞAFT TİPİ:DÜZ KAMALI •SİLİNDİR HACMİ (C/C):196 •ÇALIŞTIRMA TİPİ:OTOMATİK MEKANİZMALI İPLİ •HAVA FİLTRESİ:ÇİFT ELEMANLI •YAKIT TANKI (KG):3,6•AĞIRLIK (KG):16


    Yeni Fiyat!
    90.4 USD + KDV
    140,97 YTL (KDV Dahil)
  • AKINCO


    kardeş sen harbi harbi aşmışın bu işi bea helal olsun sana bana da yap bunlarddan b tane vereyim parasını
    avrupa bize kurban olsun beaaa
    ne asvaltı dünya agladı beaaa
  • ARSİPEL abi senin marş motoru için bahsettiğin sistem bunu??

     go-kart yapalım
  • bu arada ben eski mesajları okudum da ben tek tekerden iki tekere geçirme sistemini buldum.sonraki mesajda göndereyim...
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.