Şimdi Ara

****CHEVROLET KALOS??????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.481
Cevap
23
Favori
367.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2004 kalosum var sedan cidden araba dan çok memnunum ya yakıtı olsun yol tutuşu olsun tıpkı opel dir arkadaşlar 80 bin de aracım hiç bi sorun çıkarmadı bi yağını değiştiriyorum o kadar araç hem sağlam hem çok ekonomik motoru zaten opel motorudur.
    BENCE 2017 YILI İÇİN ALINACABİLECEK 17-22 BİN TL ARASI EN İYİ ARAÇLARDAN BİRİ .
    |
    |
    battal_44 bu mesajı paylaştı
  • 2007 Kasım ayında Bir Arkadaşımdan 2005 model 38.000 km'de 13.000 ytl'ye Chevrolet Kalos 1.2 HB aldım.
    Kısıtlı bütçem ile aileme bir araba almak istiyordum ve bunun için borcada girecektim en ufak bir masrafı kaldıramayacaktım. 98-99 model bir araba düşünürken ve bütçem çektiğim krediyle 12.000 ytl iken arkadaşımın arabasına niyetlendim. kafamdaki bir sürü soru işaretleriyle bu formu okudum. Tamamen abartılı ve saçma sapan şeyler yazıldığını şimdi daha iyi anlıyorum.

    Buraya yazmadan öncede ben bu arabayı 5.000 km kullandım çünkü insanları yanlış bilgilendirmeyi buraya sadece bişeyler yazmış olmak için yazmayı tasnif etmiyorum.

    Sözün kısası 5.000 km kaput dahi açmadan ben bu arabayı kullandım.
    Sabahları tek marşta alıyor,
    frenleri sorunsuz,
    kavrama süper,
    bütün donanımları sorunsuz çalışıyor,
    yakıt normal, (ama forumlarda abartıldığı kadar düşük değil)
    lastiklerin değiştirilmesi gerekiyor, (ben değiştirmedim ama güven vermiyor)
    fazla hız yapmak için idael değil boyutları itibarı ile ama basınca gidiyor,
    Çok sessiz (ilk aldığımda çalışmıyor diye marşa birdaha bastığım dahi oluyordu),
    Servis konusunda sorun olabilirmi bilmiyorum ama ben önceki arabalarımdada servise gitmiyordum. çünkü hiçbir halt yapmadıklarına inanıyorum. çünkü göz önünde yapmıyorlar.
    performans herkesin takıntısı yaş 26 olduğundan bizimde bazen kanımız hızlı akıyor. aslında çok sakin araba kullanırım ama bazen kendimi kontrol edemiyorum. ama beni hiç komik duruma düşürmedi.
    Bu arabadan ben sorunsuzluk ve ekonomiklik bekliyordum ve beklentilerimin hepsini karşıladım. ama herkesin arabalara bakışı farklıdır.

    Sözün kısası ben arabamdan memnunum ve iyikide forumda denemeden kullanıp yorum yapanları dinlememişim.

    inşallah Allah kaza bela göstermezse uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be_Yourself

    Hocam bende kabloyu bağladım sonra da menü den aux ayarını on yaptım jackı telefona bağladım ama radyo çalmaya devam etti. Promlem nerede olabilir?


    Bu mesaja eklenen görseller:



    sag ust kosedeki source kısmından aux a getireceksin o kadar.




  • kalos kullanıp sattıktan sonra "lanet olsun" diyen duymadım.. kalos ile ilgili olumsuz yorumlar kullanmayan ön yargılı kişilere aittir bence.. 2005 yılında sıfır aldığım kalos 1.2 se hb aracımı 11 yıldır kullanıyorum.. yıllık bakımlarını yaptıktan sonra sorun çıkarmaz.. aracımı 3 yıl kars iklim şartlarında ardından 2 yıl da kıbrıs iklim şartlarında kullandım, ne boyada ne iç mekanda en ufak bir deformasyon yok.. hatta geçen hafta lpg taktırdım.. binmeye devam etmeyi düşünüyorum.. 1.4 motorlar için yorum yapamam ama 1.2 motor isteğinizi karşılar... aynı paraya b yaşta bir araç bulmanız da zor gibi.. alın ve güle güle kullanın..
  • kalos 1,2 yakıt tüketimi 6 lt.civarındadır.. ben yıllardır tek marka benzin kullanırım.. (shell klasik 95 oktan) performans yakıtı olarak satılan yakıtlar fazla yakar, klasik 95 oktan yeterlidir ve bu değerleri yakalarsınız.. yedek parçalarının fiyat uygundur.. bazı parçalarda yan sanayi kullanabilirsiniz.. örnek 15 gün önce ön iki amortisörü değiştirdim.. orijinali tanesi 270 tl.dediler.. ben çiftini 160 tl.ye değiştirdim.. yakında trigger seti değiştireceğim komple set (devir daim motoru dahil,işçilik dahil) 400 tl.fiyat aldım.. diğer zamanlarda periyodik bakımları (yağ,filtreler vb.) uygundur.. yağ filtresi 20-25 tl. hava filtresi ve polen filtresi de 20-05 tl.civarlarında.. yakıt konusunda şunu ilave edeyim; tüm araçlarda olduğu gibi 110-120 km.hızı aşarsanız fazla yakabilir, ama 11 lt.civarını sanmıyorum.. 1,4 otomatik için belki.. benim aracım 1,2 manuel vites.. kıyaslamayı buna göre yapmalısınız.. son olarak ben memnunum 11 yıldır biniyorum.. beni hiç üzmedi.. geçen hafta da atiker gold lpg kiti taktırdım.. performans kaybı yaşamıyorum.. iyi bir usta tarafından ciddi muayene edilmiş ikinci el kalos sizi üzmez.. kullanmayanların yorumlarına bakmayın.. benim kadar uzun kullanan çok insan yoktur..alacak arkadaşlara hayırlı olsun..




  • 1.4 SX cumartesi 3 köprüden basa basa sancaktepeye gittim.Hızım 140-190 bandındaydı 23 kuruş lpg yaktı.Benimde arabanında pasını attık
  • jcb7 J kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 15,000 km.oldu atiker gold kullanıyorum. kalos 1.2 aracıma.. son derece memnunum. sübap konusunda montaj yapan usta (esasen mak.müh.kendisi) 90,000 km.boyunca bir sorun yaşamayacağımı belirtti. ancak montaj konusu önemli. araştırmadan montaj yaptırmayın derim. kazasız sürüşler dilerim.
  • jcb7 J kullanıcısına yanıt
    benzinde çekiş nasılsa lpg'de de aynı.. bir fark hissetmedim ben.. tabi temiz yakıt da önemli.. benim sıralamam; 1.shell 2. bp 3.total... ağırlıklı shell ve bp alırım hiç sorun yaşamadım. kazasız sürüşler dilerim.
  • nabacan sahin i anca parcalarını toplarsın
  • Bir dönem fiyatı cazipti almak mantıklı olabilirdi, ama şu anda cazip olmadığını düşünüyorum.Biraz daha uygun fiyatlı olmalı ki tercih edilsin derim.Ayrıca o kadar kötülenecek bir araba değil bence atıp tutmaya gerek yok!!
  • pardon + fazla CHEV araca sahip üye arkadaşlarıma..
  • Bende 2006 1.2s Kalos var.Öncelikle bazı sürüş deneyimlerimi Tüm Kaloscularla paylaşayım istedim.
    Forumlarda Çok ağır eleştiriler var Kalos ve chevrolet ürünlerine..Eleştirenlerin önce arabayı 20-30 km test etmesi uzun yola çıkması lazım bence ...
    Masa başından eleştiriler malesef ülke gerçeği oldu..elbette 20 mılyarlık kalosu C segmenti arabalarla kıyaslamamak lazım..

    2.Vites rampadan 70 km hızı yakaladım arabanın içi dolu olmasına rağmen.Motorun sesinde çok anormale bi ses de yoktu.
    3. vites 110 km yi gördüm.araç hala gaz istiyordu. yere resmen kapandı kedi gibi gidiyordu..
    Motorun devrini aldıktan sonra resmen yolu yutuyor rampalarda...tabi yakıt 2 katına çıkıyor spor kullanımlarda :)
    Önemli olan kullanan kişinin arabanın kapasitesini bilmesidir.

    Şehir içi trafik ortamında son derece kıvrak rahat kullanımı var...Park etme sorunu sıfır...
    Araba dizayn olarak olarak emsallerine fark atıyor ...




  • selamlar
    nedir bu kalos takıntısı anlamıyorum. Bende 2005 HB Sx var araba ilk aldığım gibi. 45.000 km yaptım banamısın demedi. Arabadan oldukça memnunum.Bilende bilmeyende yorum yapıyor. Arabayı kullanmayanlar lütfen yorum yapmasın. Bu araba ne getz le nede opel corsa ile karşılaştırılabilir. Ki hepsini kulandım kullanııyorumda. Arabanın sürüş kolaylığı getzde yok. Birtek sorun olarak lastikler olabilir. Bizim yollara göre uygun değil. Değiştiriseniz performanstaki farklılığı hissedebilirsiniz. 3 yıl içinde herhengibir sorunla karşılaşmadım. Opel yolda bıraktı ama bu araba çok gaddar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -MK-


    Sözün kısası 5.000 km kaput dahi açmadan ben bu arabayı kullandım.
    Sabahları tek marşta alıyor,
    frenleri sorunsuz,
    kavrama süper,
    bütün donanımları sorunsuz çalışıyor,
    yakıt normal, (ama forumlarda abartıldığı kadar düşük değil)
    lastiklerin değiştirilmesi gerekiyor, (ben değiştirmedim ama güven vermiyor)
    fazla hız yapmak için idael değil boyutları itibarı ile ama basınca gidiyor,
    Çok sessiz (ilk aldığımda çalışmıyor diye marşa birdaha bastığım dahi oluyordu),
    Servis konusunda sorun olabilirmi bilmiyorum ama ben önceki arabalarımdada servise gitmiyordum. çünkü hiçbir halt yapmadıklarına inanıyorum. çünkü göz önünde yapmıyorlar.

    arkadaşa aynen katılıyorum.Ben yaklaşık 3 senedir kullanıyorum.Kalosu almadan öncede getz ile pazaarlık yapmıştım.Beni çeken yönlerinden biriside,cam-sürücü arasındaki mesafe idi dikkat ederseniz getz de bu çok kısa ama kalosta mesafe uzun.Yukarıda resimde dikkatle incelenirse çarpışma testi okadar kötü olmadığı gösteriyor(Allah kimsenin başına kaza bela vermesin.Amin).Bana göre yakıtı biraz yüksek bu nedenle tüp taktırmayı düşünüyorum.Arabamıda uzun süre kullanmayı düşünüyorum.Yukarıda bir arkadaş 3 . viteste 110 dan bahsetmiş ben 4 kişi varken arabada 3. viteste 120 yi gördüm.BAna göre seri ışıklarda test etme imkanız var biraz benzine kıyarsanız.motorun kavranmasda gayet iyi özellile sert rampalarda 3. viteste harikalar yaratıyor.sakarya eskişeihr arasındaki gülümbe rampalarını bilenler için .En iyi arabayla kafa kafa ya çıkıyorum.(4X4 ler hariç) 1400 motor almasına karşı performansı güzel.Araba içeriye ses almıyor.3 sene boyunca normal bakımlar ve biyo benzin kullanmadan dolayı enjektör temizliği dışında servise uğramadım.uzun yola giderken 97 oktan kullanıyorum.Bana göre motor daha rahat yakıyor.Üzerinde gelen lastikler kötü katılıyorum arkadaşlara ama araba şuan 33.000 de .Çok eleşiri alıyor ama gerçekten çokk arabadan daha rahat kullanışı var.Direksiyonuna oturmadan eleştiri getiriyortlar.Türkiyede ne tür arabaların satıldığını hepimiz biliyoruz.Yurt dışındaki aynı model araba ile Türkiyeye pazarlanan araba aynı değil.Sonuç olarak:Fiyat performans oranı iyi derim.Bu paraya bu kadar konfor olur ancak.Tüm General Motors motorlarında olduğu gibi bununda yakıtı biraz yüksek (-) yönü burası derim.Onunda çözümü sıralı tüp taktırmak.Dikkat edersseniz firmada tüp olayını destekliyor.Onayladığı firmanın tüpünü taktırırsanız garanti bozulmuyor.
    Tüm Kalos 'culara saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum.(Sadece + mız büyük değil)Alternatif slogan




  • 2004 model 1.4 NB kalos um var.1.5 yıl-20bin km dir kullanıyorum.Sanayi yolu göstermedi bana saolsun,nazar değmesin aman
  • bende p.tesi itibariyle Kalos sahibiyim(2006 1.4 SX 38.000 'de otomatik vites,spor mavi).. ilk arabam umarım beni üzmez.. ilk iş hemen lpg taktırdım(Atiker 900/10 TL ).. Bugün bakımlarını yaptırdım 15.000 den beri bakım görmemiş araç 300 tl bayıldım(izmir 6. sanayide bi arkadaşın önerdiği bi ustaya gittim).. (normal rutin bakım+3 lastik jant tornaya girdi rot balans yapıldı, ufak tekek sorunlar falan halledildi vs vs.. usta 10.000 km sonra gel dedi... Daha doğru dürüst kullanmak nasip olmadı.. p.tesi sızdırmazlığı alcaz yetişirse muayene, sonra da ruhsat işlemlerini halledeceğim.. hepsi bitince bi iç dış detaylı yaptırıp koltuklara güzel bi döşeme veya kılıf.. valla imanım gevredi:)
  • arkadaşlar bende kalos 2006 1.4 16v sx hb aldım orjınal 30bınde orjınal çelik jantlı 17.000 fiyata aldım. araç cok hoşuma gidiyor. araç benzınde şehiriçi 32krs yakıyor. 105km sehırler arasnda 28krs yaktı.
  • İnşallah Hocam ey gidi bu konuyu ben başlatmıştım bundan 8 sene önce 13 yaşındayken :) kalosu satalı tam 6 sene oldu babam
  • kkarakoyun kullanıcısına yanıt
    aynen kardeşim:) 1.4 kullanma şansım olmadı ama eğer güzel fiyata bulursam düşünmeden alırım ve kış aylarında da 1000 lıra ustune rahat satarım, en çok üzüldüğüm konu ön yargı, adam hayatı boyunca fordan poposunu kaldırmamış gelmiş chevrolet fiat arabalara yorum yazıyor:) araba yorumu almak istiyorsanız kullanıcılarıdan alın diğer tüm yorumlar kulaktan dolma ve google beye sorulup buraya yazılmış cevaplardır:)
  • Be_Yourself kullanıcısına yanıt
    radyoda rds on-off tuşu var, veya menüden bulunabilir..sanırım onu off yapmak gerekiyor.. sensöre gelince araç lpg'li ise sık yandığı söyleniyor..diğer sebebi de bol oksijenli, denize yakın bölgelerde sık yanar..ben kıbrıs'ta 2 yıl kullandım, çok sık yanardı.. opel özel servislerinde bilgisayara bağlayarak söndürmek mümkün..ayrıca yakıtı temiz yerlerden, emin olunan yerlerden alın..(ben yıllardır shell alırım..şaşmam..)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.