Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
15.386
Cevap
160
Favori
1.632.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar o kadar para verdiniz aldınız şu özellik var bu özellik var peki tamamde bu özellikler cidden varmı yada siz kullanıyormusunuz bu özellikleri 1600 devirse niye 1600, kullanıyormusunuz yoksa komşununkinden daha devirli olsun diyemi aldınız, elektronik algılaması varmı yok be oda nemi diyorsunuz calgon kullanıyormusunuz yoksa aristonun 5 yıl giden parçasınımı aldınız calgon kullanmamak için, çamaşır makineniz evinizin neresinde benimki yatak odasında böyle absürd yere takılan makinesi olan varmı sesi ne kadar 7 mahalleyi ayaga kaldırıyormu kuruturken, hangi programda kaç kilo yıkıyosunuz sallamı diyorsunuz yoksa tartarakmı yıkıyorsunuz yumuşatıcının dogaya zaralı oldugunu biliyormusunuz, 100 program varsa makinede illede hepsini kullanıyormusunuz sizinki egimli kazanmı eski tipmi, 5 kilo kapasiteli makinede battaniye yıkıyarak makineyi katletmeye başladınızmı, evde en çok bayanlarmı yoksa erkeklerde eşlerine yardım ediyormu çamaşırda gerçi bir dügme çevrilecek yada basılacak ama maksat gönüller bir olsun,hangi deterjanı kullanıyorsunuz ariel,omomu dandik bir şey kullanıp bu çamaşır niye morardı diyormusunuz,sizin daha ariston ve lg nin deterjansız çamaşır yıkayan makinesinden haberiniz yokmu eletrik frekansı ile harikalar yaratıyor ama yurduma ne zaman gelir acep şimdilik yeter be gelsin ilginç arkadaşlar



    < Bu konunun sahibi Admin iken Admin tarafına aktarılmıştır -- Kas 24 2018 10:15PM >







  • Genel olarak konuşmak istiyorum; en fazla 2 yıl sonra değiştirip yine en pahalısını alacağı telefona hiç düşünmeden en az 2000 tl veren vatandaş, en az 10 yıl çalışacak, telefonun yaptığından çok daha ağır bir işi yapacak makineye 1500 tl yi fazla görebiliyor. Korkunç derecede trajik bir durum.
    5 yıl 2 aydır evliyim, esimin çalıştığı yere yakın Vestel bayisi vardı. Oradan almıştık tüm beyaz eşya ve ankastreleri.

    Çamaşır makinesi 7kglik eko seri diye yazıyor tam kodunu bilmiyorum.

    Üzerinde kalan süre yayıyor, devir ve program ayarı çevirmeli düğme ile. 1400devirde sabit ayarlı, hiç degistirmiyoruz perde vs haricinde.

    Bu süre zarfında hiç sıkıntı çıkarmadı. Calvin malgon da kullanmadık. 3 yıl önce kızımız oldu, ilk iki yıl haftada 2-3 çamaşır yıkarken şimdi haftada 7-8 makine yıkanıyor.

    Gayet memnunuz makineden.



    Bulaşık makinesi vestel ankastre serisi, 3 programlı, ekran vs yok. 5 yılın sonuna doğru kapaktaki kablolarda sıkıntı oldu, servis geldi tüm kablo grubunu ücretsiz değiştirdi. Hatta abi ne gerek var, sadece yıpranan kabloyu sarın bantla israf olmasın dedim, adamlar minik voltaj farklılıkları makinenin kartına zarar verebilir dedi.degistirdiler.



    Buzdolabı Vestel nofrost altta buzluklu olan, kodunu bilmiyorum yine. İlk senemizde buzluktan fan sürtme sesi gelmeye başladı. Servis çağırdık. Fan kısmına buz toplamış. Buzları temizlediler. Buzluga, ve buzdolabına ağzı açık ürün koymayin dediler. Koymadık. Bir sahada hiç sıkıntı çıkarmadı.



    Fırın ankastre serisi, yine kod mod bilmiyorum. Tuşları bir ara bizim kızın hışmına uğradı, içine görmüştü. Servis geldi ücretsiz değiştirdi.



    TV Vestel 40 inç LED fhd. 5 yıl önce duvara astım. Geçen sene boya yapılırken indirdim, tık yok maşallah. Uydu alıcısı içinde. Geçiş hızı çok iyi. Wifi modül takip kullandım. Performanslı değil. Harici Harddisk bagladigimda düzgün calistiriyor. Acmamazlik yapmıyor.



    Elektrik süpürgesi Vestel,mini modellerden, torbali. 4,5 yıl dayandı. Sapının ayar kısmı bozuldu. halen kopek gibi çekiyor ama ufaklikta alerji sıkıntıları olduğu için arnica tesla aldım.



    Ocak, davlumbaz Vestel 5 yılda tık yok.

    Kettle var, kapak yayi geçenlerde bozuldu ama halen çalışıyor.



    Vestel Ekmek kızartma makinesi vardı. Ben içine ekmekleri ıslatıp koyuyordum yumuşak olsun diye. Biraz kirlendi., Temizleyemedik, kullanmıyoruz.



    Vestel Çorbacı... Büyük hayallerle almıştık. İlk çorbayı mutfak tezgahindan kasikladik hanımla. Dedik bize göre değil. İade ettim. Kullanılmış, her tarafı çorba içinde ürünü gık çıkarmadan geri aldılar.



    Vestel LED ampuller. İyi fiyat denk geldikçe a100den alıyorum 1-2 , 1-2 evdeki ampulleri ledledim. Gece cocuk için kalkiyoruz, hol ışığı 12 saat açık 3 yıldır. Maşallah diyelim. Hepsi halen çalışıyor.



    Bazı arkadaşlar Vestel'i sevmiyor ama ben gayet memnunum. Annemlere 7 yıl önce elektrolux den duzmustuk beyaz eşyaları mesela, o zaman kalite algısı çok daha yüksekti elektroluxun. Şu anda herhalde Ocak ve firin hariç herşey değişti. Şimdi bozulanlar in yerine Vestel alıyorum hep:)

    TV ampul harici Saydıklarım 5,5 yıl önce 6bin civarı tutmuştu. Benzer Bosch markalar 10bin civarı çıkıyordu. Biraz takıntılıydim Alman olsun diye. İyi ki TÜRK MALI almışım.



    Vesteli hepinize öneririm.
    Yıkama performansı iyi bir model istiyorsanız BSH grubundan şaşmayın derim. Vestel kalitesiz çöp bir marka ayrıca arkadaşlar da bahsetmiş sıkması sorunlu. Bosch veya arçeliğin basit şekilde bir kaç dk da bitirebilceği sıkma işlemini dakikalarca uzatıp yarım saat sonra da sıkamadan bırakan ya da hiç durmayıp döngüye giren saçma sapan bir yazılımı var vestellerin.

    Hocam bosch ya da siemens farketmez;

    Bosch WAY-WAW-WAV-WAX

    Siemens WM…Y-WM…W-WM…V-WM…X kodu ile başlayan makineler Alman üretimidir.

    Ben bugün bu fiyatlarda makina alacak olsam şahsen

    WM14XFH2TR tercih ederdim çünkü durulama sayısı gibi birçok esneklik ve yazılı bilgilendirme olması gerekli diye düşünüyorum ancak evimizde şu an WAW2856XTR kullanıyoruz. Aynı makine fakat donanım ve teknolojisi biraz daha geri şu anki muadillerine göre ancak kalitesi yeterli ve oturaklıdır. Ayrıca kullanımı da çok basit. Mesela bi önceki mesajda kodunu yazdığım SİEMENS WM14XM81TR

    ile birebir aynı kullanıma sahip. Bence değerlendirebilirsiniz. İyi akşamlar.

    edit: bu makinelerin her birinin muadili boschta da var. Hangisini ucuz bulursanız onu alın ancak benim gönlümde siemens tasarım olarak bir adım önde.

    valla hocam ona kalır sa bende vestelciyim 3 yıl önce 9614txt kurutmalı aldık eşimle evlenirken bir umut.

    aldığımızdan beridir sürekli sarsıntı ses titreşim sorunu vardı kayış sirkilasyon pompası gergi takımı kapak amortisör değişti sorun çözülmedi 3. yılın sonunda artık canımıza tak etti değişim istedik vermediler ürünün arkasında durmadılar en son yöneticilerden birine mail attımda 9914 kurulmalı verdiler şuan tam fiyatı 4150 lira ancak önceki kadar olmasada sarsıntı özellikle ilk sıkma esnasında titreşim sallanma ses sorunu bunda da var nette araştırınca büyük kazanlı makinelerin genel sorunu olduğunu söylediler.Birebir deneyimleme fırsatım olmadı ancak BHS grubunda bu sorun yokmuş mükemmel miş 100 küsür yıllık tecrübesi varmış söyleyip duruyorlar arkadaşa bu yüzden çeyizlik profilo tavsiye ettim gitti bosch aldı.

    Ben anlamadım artık bu beyaz eşya işinden

    Bosch un bulaşık makinelerinde de kronik rezistans sorunu var ancak üatadlar o makinenin bozulacağını bile bile hala bosch tavsiye ediyorlar iş vestele gelince almayın kötü dandik algısı yaratıyorlar.Mesala bosch bulaşık makinelerinde polinox plastik taban kullandı hala kullanıyor , pasif kurutma var mükemmel diyorlar.

    Çamaşır makinesi ne gelince vestel in panel tasarımı çok daha iyi buluyorum favori program oluşturma ilave fonksyon özellikleri vs. mükemmel buluyorum ancak sarsıntı gerçeğini değiştirmiyor .Birazda diğer markaları aynı yükte ve şartlarda kıyaslamak lazım bence yoksa vestelin yıkama , fonksiyon dayanıklılık yönünde sorunu yok.Arkadaşımda 16 yıllık çalışırken dans eden vestel çamaşır makinesi daha yeni yeni bozulmaya başladı.Yoksa ilk makineminde uzun yıllar çalışacağına inanıyordum ki 7 yıl garanti yaptırmıştım.Ancak sarsıntı sorununu çözemediler işte.

    Servis konusunda ise dağlar kadar haklısınız bosch un servisi vestelin servisinin ve anlayışının yanından geçemez.

    Unutmadan birde çamaşır yırtma şikayeti en çok BHS grubunda var.
    Vestel var hiç memnun değiliz. Bu markadan uzak duracağım mümkünse. Pekte memnun olanları görmedim.. Nadir var tabii ki.

    Burada da görüş yerine tavsiye istemişler hep.
    https://forum.donanimhaber.com/bulasik-makinasi-tavsiyesi--14015815-695#138864973

    şu başlığa geçseniz ne güzel olurdu. Burası karışmış çünkü.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: retkit99

    ?????????????????? kimse bana yardım etmiyooooo

    http://forum.donanimhaber.com/m_1692648/tm.htm okuyabilirsin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Manero

    bosch bir dünya markası.







    http://forum.donanimhaber.com/m_6843746/mpage_4/tm.htm



    Bu sayfaya ragmen inatla bosch'u inatla savunman takdire şayan sizi tebrik ederim bu yolda dikkatle gidin




  • 8124 SJ-5980 tamamen LG ürünüdür işte site kör kör parmagım gözüne



    http://us.lge.com/products/category/list/home%20appliances_laundry_washers.jhtml

    burayı gözünüzle inceleyin arçelik buldugu motoru,braya ne dalavere ile sattı acaba adi bir direct diriwe motor ayrıca siz iyi okuyun o arkadaş bu arkadaş neyse size 21 fabrikası var dememiş 21 marka satın aldı anlamında demiş 521 markada satın alsa boş adi bir ürün 15-20 sene önceki malları sıemens patentli idi onlar farklı sıemense saygı duyarım ithal ürünlerine




  • quote:

    Orjinalden alıntı: targu

    8124 SJ-5980 tamamen LG ürünüdür işte site kör kör parmagım gözüne



    http://us.lge.com/products/category/list/home%20appliances_laundry_washers.jhtml

    burayı gözünüzle inceleyin arçelik buldugu motoru,braya ne dalavere ile sattı acaba adi bir direct diriwe motor ayrıca siz iyi okuyun o arkadaş bu arkadaş neyse size 21 fabrikası var dememiş 21 marka satın aldı anlamında demiş 521 markada satın alsa boş adi bir ürün 15-20 sene önceki malları sıemens patentli idi onlar farklı sıemense saygı duyarım ithal ürünlerine


    Yukarıdaki arkadaş 21 tane fabrikası var demiş ama senin dediğin anlamda bile demiş olsa ;
    hiçbirşey değişmiyor çünkü arçelik ne 21 tane fabrika satın aldı nede 21 tane marka .
    Aldığı marka sayısı emin olmamakla berber 6 diye biliyorum ve aldığı markların hiçbiride ne mühendislik ne teknoloji nede üretim açısından doğru düzgün bir birikim yoktu .Yani arçelik hazıra kondu gibi bir yakıştırma karalamnın kralı. Arçelik bu markalrı satın alma amacı bu ülklerde pazar payını arttırmak güçlenebilmektir .
    Yani boch un paroflloyu almasından farkı yok boch profiloyu türkiye pazarında güçlenebilmek pazar
    payını arttırmak için aldı.
    Arkadaşlar bu kadar sözden sonra sizinle daha fazla tartışmıyacam istediğiniz gibi düşünün yabncı hayranlığı gözlerinizi kör etmiş basit gerçekleri dahi göremeycek ve anlayamayacak kadar.. ben size siemensl'e boshl a vb gibi başka markaların ürünleriyle baş başa bırakyım bol bol bakın, bol bol hayran olun.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: acr


    quote:

    Orjinalden alıntı: targu

    8124 SJ-5980 tamamen LG ürünüdür işte site kör kör parmagım gözüne



    http://us.lge.com/products/category/list/home%20appliances_laundry_washers.jhtml

    burayı gözünüzle inceleyin arçelik buldugu motoru,braya ne dalavere ile sattı acaba adi bir direct diriwe motor ayrıca siz iyi okuyun o arkadaş bu arkadaş neyse size 21 fabrikası var dememiş 21 marka satın aldı anlamında demiş 521 markada satın alsa boş adi bir ürün 15-20 sene önceki malları sıemens patentli idi onlar farklı sıemense saygı duyarım ithal ürünlerine


    Yukarıdaki arkadaş 21 tane fabrikası var demiş ama senin dediğin anlamda bile demiş olsa ;
    hiçbirşey değişmiyor çünkü arçelik ne 21 tane fabrika satın aldı nede 21 tane marka .
    Aldığı marka sayısı emin olmamakla berber 6 diye biliyorum ve aldığı markların hiçbiride ne mühendislik ne teknoloji nede üretim açısından doğru düzgün bir birikim yoktu .Yani arçelik hazıra kondu gibi bir yakıştırma karalamnın kralı. Arçelik bu markalrı satın alma amacı bu ülklerde pazar payını arttırmak güçlenebilmektir .
    Yani boch un paroflloyu almasından farkı yok boch profiloyu türkiye pazarında güçlenebilmek pazar
    payını arttırmak için aldı.
    Arkadaşlar bu kadar sözden sonra sizinle daha fazla tartışmıyacam istediğiniz gibi düşünün yabncı hayranlığı gözlerinizi kör etmiş basit gerçekleri dahi göremeycek ve anlayamayacak kadar.. ben size siemensl'e boshl a vb gibi başka markaların ürünleriyle baş başa bırakyım bol bol bakın, bol bol hayran olun.





    Siz adi mal meraklısıysanız ne yapalım bana buluş lazım onun bunun artıgını bana kakalayan arçeligide ,vestelide,bekoyuda kınıyorum ne bulmuşlar çamaşır makinesinimi bulaşık makinesinimi buzdolabını hiç hepsinide yabancılar bulmuş bizde adi bir direc diriwe bulmuşuz gürültüden geçilmiyor evde ik tane var ben geri verdim siemens AQ 1633 aldım süper sessiz arçelik kim makine yapmak kim evler adi mallarla dolu siz kendinizi avutun yerli ürünlerle siz alın turşuunu kurun




  • quote:

    Orjinalden alıntı: makinecialt

    bir de arkadaslar cidden aristonun siemens IQ ya benzeyen AVG16 modelini hic test eden olmadi mi yahu?o makine bence diger aristonlara benzemiyo,acıkçası test etmek istiyorum,sirf bir markanin adı çıkmıs kotuye diye top urunlerini kotulemek yanlis gibi geliyo bana.haber bekliyorum.hani varsa bilginiz soyleyin,haber gelmezse ben ya onu ya da aqualtis aqxxf12 modelini alip deneyecem.


    Sayın arkadaşım AQUALTİS alma ne yapıyorsun bundada denge problemi ve üzerinde eski modeller dönüş dügmesi var nedir bu mini yıkama tuşu sitesine gir ve kullanma kulavuzunu indir bak bir çok özelligi eski sistem ve iyi degil sadece bu ürünün reklamları güzel bu kadar ve yorgan yıkama programı sadece 2 kiloluk yorganları yıkayabilir iyi bir yorgansa 3 kilodan başlıyor eskra durulama tuşu da olası kötü bir önceki modelinde mükemmel durulama özelligi vardı halbuki

    kısaca benim size tavsiye edecegim pahalı gelebilir ama BS 1400 ariston bu alınabilecek çok güzel bir makine gerisini size bırakıyorum bende bir çok model beyaz eşya test ediyorum mesela sizin sordugunuz 1600 devirlik aristonuda kullandık ama ilk gelen bozudu servis degiştirdi şimdi arkadaş memnun ama gözüm korktu bir kere bu yüzden bunu tavsiye etmem ben alınacak tek ariston BS 1400


    ben toparlamak istiyorum kusura bakma şu an 5 işi birden yapıyorum



    mini yıkama tuşu eskilerdeki 1/2 tuşudur yani makine aldıgı çamaşır miktarını algılamaz siz dügme ile halledersiniz az çamaşırsa yani 3,5 kilonun (beyazlar için ) altındaysa bu tuşa basacaksınız (her çamaşırın tipinin yıkama kapasitesi farklıdır yünlü 2 kilo bu makinede 1 kilo yıkayacaksanız gene bu tuşa basacaksınız ) yani eskiye özlem duyanlar alabilir

    eksra durulama tuşuda rezalet idger eski aristonlarda bile mükemmel durulama özelligi varken bundan özeligi kaldırmalarıda ayıp fazla dterjan attınızmı deterjanlı bırakıyor ancak bu tuşa basarsanız 1 kere fazla duruluyor sırf ugraştırıcı bir ürün

    illa aristona alacaksanız BS 1400 yada AVG 16 size kalmış ama whirpool 10961 güzel makine kullanan arkadaşlarım var saygıyla arkadaşım ben sadece bana kızana kızarım iyi günler






    http://www.ariston.com.tr/ariston/_pdf/manuals/19505530202_CSI-TK.pdf



    alın arkadaşım size 13. sayfadan itibaren AQUALTİS kullanma kulavuzu iyice incele saygılar tekrar tekrar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 31 Ekim 2006; 11:39:38 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: makinecialt

    Bu arada Aqualtis modellerinin asıl ureticisinin ariston degil İngiliz Hotpoint oldugunu ogrendim.Hotpointin dunya capında kaliteli bir marka oldugunu ama Turkiye de bilinmedigini kabul ederseiniz sanirim.Ayrıca aqualtislerin yıkama anındaki ses degeri sadece 47dB.Bu deger siemens IQ1833de 48dB,mielede ise yine ayni degerde,sadece AEGnin lcd ekranli bir modelinde yıkama 46 dB idi,daha sessiz makine yoktu dunyada,almanyada AEG o modeli gneredeyse miele fiyatına satıyo ama dunya pazarina cıkarmadı.anlayacaginiz ariston belki dengeleme problemi olan bir makineyi cok sessiz,şık ve kaliteli olarak hotpointe urettiriyor.zaten hotpoint sitesinde modeller hatpoint olarak sunulmus .bir inceleyın.





    ariston türkiyeye sitesine girin orada sag alt taraftaki AQUALTİS'İ tıklayın bir pencere çıkacak oradanda konforu tıklayın ve süper sessizi tıklayın ve orda 49 desibel yazar ama ses sıemensten daha fazla kendiniz test edin bakın bir tanıdıgınızın evinde varsa

    bir başka verdiginiz örnek hotpoint örnegi ise zaten bilinen bir marka arçelik kurutmalı çamaşır makinelerini bazı magazalarda dahalen ellerinde kalmıştır bakıp görebilirsiniz bu markaya yaptırıyordu

    ve hotpointe yaptırıyor olsa bile dışardaki makinelerle türkiyedeki makineler aynı degil en basiti türkiyedeki sitesini bile inceleyin,hotpointteki AQUALTİSLER bile 1600 devir türkiyedekiler 1200 devir asla aynı makine degil ülkesine göre mal gönderiliyor ispatı sitelerde ikisinide buraya koyacagım iyi inceleyin




    http://www.ariston.com.tr/ariston/2/productlinepage.do?pline=40&installation=01




    http://www.hotpoint.co.uk/macro/product.d2w/report?typeref=21&prnbr=AQXXD169



    buyrun bakın buradada yerli sitede AQUALTİSLİ daha sesli oldugunu göreceksiniz bu ses 49 desibel ve sadece çamaşırı yıkarken sıkarken ve pompa işleminde ses dayanılmaz


    ayrıca AEG'yi biliyorsunuzdur artık yok sadece elektrolux adı altında 2. kalite ürün olarak çıkıyor




  • quote:

    Orjinalden alıntı: makinecialt

    merhaba
    arkadaslar arcelik ve vestelin cidden hicbir modeline guvenim yoktu fakat vestelin yeni hidra 1800 ve 2000 modellerini incelemenizi isterim.aynisindan gecen yıl arcelik de kataloguna eklemisti 5200 diyerek.urunleri iyice arastirdim,slovenia markasi olan gorenje'ye urettirmisler,yani Turk mali degil!!!! :)makinalar mukemmel,neredeyse mieleyle yarisacak hale gelmis bu iki model.bi defa makineler 90 kg,miele kadar agir.dis kazanlari celik,hidra 2000 ve arcelik 5200,2000 devirde sıkıyor.programları cok guzel ve miele gibi kullanisli.dokunmatik lcd ekran konmus.kullanımı cok kolay.durulama suyunu kontrol eden sensor,kopuk kontrol eden sensor ve agirlik sensoru konmus,extra harcama yapmasi imkansiz hale gelmis.bu modelleri dunya capında inceledim,ratingler son derece yuksek seviyede.normalde satis fiyati 2 kusurden basliyodu hatta arcelikte etiket fiyati 2900 civariydi,eski makinayı getirene 400 ytl indirim falan diyordu ama sonunda yıne 2000 ytl den fazlaya geliyodu.ankarada belli kotayı asan magazalara pesin 1150,taksitle 1400e satma yetkisi vermisler,hatta makine magazalarda fise takili vaziyette test etmeye hazirdi,calistirdim,cidden sessiz ve de 6 kg yıkadigi için dengeleme sorunu yasamayacagini biliyorum.ayrica kazan ic aydinlatma lambasi da konmus.pamuklu 60 derece programinda 6 kg çamasir için de sadece 39L su harciyor,sensorle kontrol ederek yaptigi için islemi,yıkama ve durulama sonuclarina guvenmemek mumkun degil.gorenjeye mail attim,yıkama ve sıkma anındaki ses degerlerini dB olarak yollamalari için,sanirim yarin cvp gelir.eger istedigim sonuclar gelirse cidden kaliteli bir modeli butçeme uygun bir fiyata alacam. tabi ki bu durumda ariston avg 16 dan da vazgectim.hatta bu durumda IQ1800 kalitesindeki bir makineyi cok daha ucuza alacam.haberiniz olsun!!!!





    Gene bu markalara güveniniz olmasın çünkü sıemens'in çok kötü bir taklidi bu cihaz size kullanma kılavuzunu buraya koyacagım iyi inceleyin

    çamaşır mainenizi en geç 1 senede bir sensorinsesini ayarlamak zorundasınız ugraştırıcı iş bu sıemenste tamamen otomatik bunu ayarlamazsanız suyun kalitesini algılayamıyor ve durulama sayılarında şaşırma olabiliyor.
    agırlık tanımayıda arasıra kotrol etmeniz gerekiyor buyrun kullanma kulavuzu birde sıemens e bakın aradaki farkı anlayacaksınız


    bu alınıncaya kadar

    SIEMENS XLS 140A MODELİ daha kaliteli ve daha ucuz ha ne fark var bu sıemens 1400 devir.
    2000 devir kullanılacak bir devie degil sadece iç çamaşır yani pamuklu dayanıklı tekstiller için genelde 800-1200 kullanacagımız devirdir normali

    yada

    BOSCH Maxx COMFORT WFR 140 A bunlar sıemensle aynı makine ve bazı magazalarda bulunabilir




    http://www.arcelik.com.tr/Pdfs/tr-TR/8908710100.pdf



    Alıp kullanırsanız buraya düşüncelerinizi yazın bilgimiz olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramatarama -- 2 Kasım 2006; 19:19:53 >




  • Toplumun genel düşünce/algılama/değerlendirme tarzıyla oluşan alışveriş kültürüyle Mühendislik Metodolojisi arasında dağlar kadar fark vardır.

    Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu çok değerli Machine Dynamics dersi hocasının, her defasında söylediği çok güzel bir söz vardı.

    "Simple is beautiful"

    "Basit Güzeldir."

    Doğaya baktığınızda bu sözün milyonlarca kez ispatlanmış olduğunu görürsünüz.
    Lükse ve şatafata yer yoktur.

    İyi bir mühendislik örneğide aynen böyle olmalıdır.

    Sizin yazdıklarınızı bir bayan yazmış olsa anlayabilirim.
    Çünkü kadınların geneli işin teknik detaylarından öte, görselliğine, dizaynına, gösterişine, @gurcan1'nin konuyu açarkende dediği gibi komşunun makinasından kaç devir fazla yaptıklarına bakabilirler.

    Şu da olabilir tabii sizde bir bayansınızdır o zaman yazdıklarınızı anlayışla karşılarım ve özür diler susarım.

    quote:

    siemensin alt modelleri bile darbe emici ozellikler acısından basarılı,sıkmaya gecerken camasırı dengeli yakalamamis olsa bile kaporta disarıya hic ses ve titresim belli etmiyo.ki bu IQda cok daha mukemmeldir,sanki Miele gibi. ama makine uzerinde genis lcd ekran olması cok cekiyo beni.ayrıca mielenin 40-50 yıl omru olması yıne cezbetmiyo cunku 10 sene sonra bile teknolojı eskıyecek,daha az su ve enerjiyle yıkayan bir makineye karsi benim coooook saglam ama kaba ve demode mielem olacak elimde.bu da bana hic uygyn degil.sirf gurultusu yuzunden arcelik 2200 makinemi 12 yıl kullanıp halama verdim.su an elimde miele novotronic 903,bosch wft 2800 ve beko3070A(lg uretimi)var,hepsi 98 uretimi,tıkır tıkır calisiyolar,mieleyi modofoyeyle 1550 devir yaptim.bosch 1400 devir,lg 1200 devir ama 7 kg yıkıyo.


    Yazdıklarınız arasında şu söylediklerinize bir bakar mısınız lütfen?

    Artık çamaşır makinalarınımızı DEMODE(?!), KABA GÖRÜNÜMLÜ olduğu , GENİŞ LCD EKRANI olmadığı (DAHA MODERN GÖRÜNÜMLÜ YA) İÇİN Mİ DEĞİŞTİRECEĞİZ?

    Yapmayın etmeyin lütfen!

    Eve gelen arkadaşlarımızı çamaşır makinamızın modern görüntüsüyle, modeliyle mi etkileyeceğiz?

    Ya da artık kız arkadaşları tavlamak için çamaşır makinalarının LCD ekranının çözünürlüğünü mü göstereceğiz? Ya da bak hayatım benimki pop3 mail destekliyor mu diyeceğiz?

    Bir şeyleri üretmeden , tüketmeyi ne kadar çok seviyoruz değil mi?

    2 ayda bir cep telefonu değiştiren tipler gibi mi olalım?

    Böyle davranan zat-ı muhteremler hangi engin bilgileriyle, ülkeye kaç dolar, kaç euro sokmuşlar acaba?

    Ülkenin, kendi dalında en büyük ve de dünya pazarında söz sahibi olan A firmasının ürettiği malı "Türk Malı ,kalitesiz...vs" diye almayıp burun kıvırıp, Yabancı B firmasının ürününü alıp kullanırlar.
    Aldıkları ürünüde bir güzel överler "Şöyle daha iyi, böyle daha iyi" diye.
    Söylenecek fazla bir şey yoktur. "Sükut ikrardan gelir"

    Ek Bilgi: A firması B firması için fason olarak üretim yapıp, üzerine B firmasının logosunu lazerle işlemektedir. Ürün yurtdışına ithal edilmektedir. Aynı ürün tekrardan ülkemize ihraç edilmektedir. Fiyatı aynı muadilinin 2 katına çıkmıştır. Ama önemli olan gönlünüzün ve cüzdanınızın daha ferah olması değil mi?

    quote:

    Acıkcasi ben de sizin bu kadar basit yaklasiyor olmaniza guldum,biliyor musunuz?


    Belki ilginizi çeker diye söyleyeyim çamaşır makinası konusu yüzünden banlanan, ceza yiyen insanları göreceğimi hiç ummazdım.
    Tek kelimeyle traji komik.

    O sözüne ettiğiniz fabrikalarda çalışan arkadaşlarıma (Bosch,Arçelik,Vestel...) bu konunun linkini atacağım.

    quote:

    Bir ürün alırken kriterlerimiz aşağı yukarı bellidir.
    İhtiyacımıza göre bir makinanın enerji sınıfı, maliyeti, bakım/onarım/ teknik destek ...vs
    Bunun dışındakiler çokta gerekli değil. Hele hele yüksek bir maliyet gerektiriyorsa.


    Eğer sizlerin kriterleri bunlardan farklı ise nedir?
    Bir ürün alınırken nasıl bir hesap kitap yapılır?
    A ve B makinasını karşılaştırırken elinize kağıt, kalem alıp hesap kitap yaptınız mı?
    Yaptığınız yatırımın geri dönme süresi nedir?
    MARR nedir?
    Her şeyden öteye gerçektende seçiminiz "feasible" mıdır?

    Eğer evet diyorsanız görelim şu hesapları? Tasarıma verdiğiniz puanın yüzdelik pay nedir? ..... vs
    Daha bunlar gibi bir çok sorular sorabilirim sizlere.


    Tüketim toplumunun birer parçası olarak bu kafayla daha çok krizler yaşarız.
    Sadece krizler değil, topluma , çevreye, doğaya saygısı olmayan bireyler yetiştiriyoruz.
    Bir çamaşır makinasının üretimi için ne kadarlık bir madde harcandığını bilemiyorum ama aşağıdaki yazıdan bir feyz alırsınız belki.

    quote:

    PC LABS -http://www.pclabs.gen.tr

    Ortalama bir PC'yi üretmek için 1.8 ton madde harcanıyor!
    Özkan Erden - 13 Mart 2004, Cumartesi


    Inforworld'ün geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletlerin yaptığı araştırmayı yayınlayan haberi, günümüzde ortalama bir PC ve monitör için ne kadar madde "tüketildiği" üzerine duruyor.

    Sonuçlar oldukça şaşırtıcı: Ortalama bir PC ve monitörü üretmek için kullanılan madde miktarı 1.8 ton civarında!

    Yapılan araştırmalara göre, standart bir 17" CRT (Cathode Ray Tube) monitörü üretmek için en az 240 kg fosil yakıt, 22 kg kimyasal madde, 1.5 ton su gerekiyor. Ağırlık bakımından bakıldığında, monitörün ağırlığının yaklaşık 100 katı madde kullanılıyor.

    Diğer donanım parçaların üretiminde de benzer bir tablo var. Örneğin, yaklaşık 2 gram gelen 32 MB'lık DRAM modülü üretmek için 1.7 kg fosil yakıt ve kimyasal madde ile 32 kg su gerekiyor.

    BM'in araştırmasına göre, durum çok ciddi. Üstelik, teknoloji sürekli geliştikçe daha rekabetçi fiyatlar ortaya çıkıyor ve bu, bilgisayar kullanıcıları parçalarını değiştirmeye itiyor.

    Önerilere bakılırsa, terfi ve(ya) bilgisayar yenileme sürecinin 2-3 sene civarında olması gerektiği belirtiliyor. Bu süre zarfı şu anki gidişata göre oldukça zor fakat burada esas önemli olan nokta, kullanılan her parçanın çöpe gitmesi yerine kullanım ömürlerinin uzatılması olmalı. Yani, çöpe veya bir kenara atmak yerine 2. el olarak satılması veya bağışta bulunulması öneriliyor.

    Inforworld'ün haberinde, donanım üretiminde kullanılan madde miktarının yanında, bilgisayarların gereksiz yere harcadığı elektrik sarfiyatından da bahsediyor. Örnek olarak ise, herhangi bir iş yapmayan terminalin bile network sinyallerinden dolayı standby moduna geçmesinin engellendiği ve bu sayede zaruri enerji sarfiyatının olduğu veriliyor. Hatta, Amerika'daki telekominkasyon ve teknolojik aygıtların kullandığı %3 oranındaki elektiriğin %40'ının bilgisayarlar ve bunlara bağlı monitörler tarafından harcandığı belirtiliyor.

    Her ne kadar yeni teknolojiler gelişmelere paralel olarak parçalarda kullanılan madde miktarları azalsa da(örneğin organik monitörler), araştırmalara bakarak, bilgisayar donanımları konusunda olabildiğince tutumlu olmak ve gereksiz sarfiyattan kaçınmak gerektiğinin altını çizmek gerekiyor.



    Bu tartışmaları mimar bir arkadaşımın verdiği güzel bir örnekle bitirmek istiyorum.

    "A++ zümresinin kendileri için üretilen yüksek kaliteli mutfak eşyalarını, hayatında bir kere bile kullanacak vakti, zamanı ve ihtiyacı olmaması ne ilginç değil mi? demişti.
    (Her gece dışarda yemek yediklerinden olabilir)

    Hani bilginiz olsun diye söyleyeyim (işin ütü kısmıyla ilgilenmiyorsunuz sanırım) çamaşırlar çamaşır makinasında tutulmaz. Buruşurlar. Ütülemesi çok zor olur. O yüzden gece yatarken makinayı çalıştırıpta yatmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 21 Kasım 2006; 11:56:57 >




  • Arkadaşlar aşağıda linkleri olan makinaları kullananlar var mı?
    Memnun olduğu ve olmadığı tarafları yazabilirler ise memnun olurum.
    Herkese teşekkürler.

    http://www.samsung.com/tr/products/WashingMachine/washingmachine/wm1255a.asp

    http://www.samsung.com/tr/products/WashingMachine/washingmachine/wd6122ckc.asp




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ironi

    Arkadaşlar aşağıda linkleri olan makinaları kullananlar var mı?
    Memnun olduğu ve olmadığı tarafları yazabilirler ise memnun olurum.
    Herkese teşekkürler.

    http://www.samsung.com/tr/products/WashingMachine/washingmachine/wm1255a.asp

    http://www.samsung.com/tr/products/WashingMachine/washingmachine/wd6122ckc.asp



    bu cihazdan burada bildigim kadarıyla reshad nikli arkadaşta verdı ve kendi memnundu

    bu konunun birinci sayfasında kendisinin yazıları var kendilerine PM atın sizi cevaplandırsın


    iyi geceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 30 Mart 2007; 23:09:58 >




  • @gurcan1 hocam saygılar....Yarın çamaşır makinesi alıcam....konu dışına tavsiye istemek için ilan açtım bu topicin linkini verdi bi arkadaş sağolsun...Tecrübelerinize güvenerekten 800-900 ytl ye kadar bi makine almak istiyorum...Bosch ta karar kıldım ...2 model var aklımda arasındaki fiyat farkına değermi sizce ucuz olanı almak mantıklımı olur incelerseniz sevinirim...



    1------http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboswaa2011gtr


    2------http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboschwaa16160




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cihan.Yılmaz

    @gurcan1 hocam saygılar....Yarın çamaşır makinesi alıcam....konu dışına tavsiye istemek için ilan açtım bu topicin linkini verdi bi arkadaş sağolsun...Tecrübelerinize güvenerekten 800-900 ytl ye kadar bi makine almak istiyorum...Bosch ta karar kıldım ...2 model var aklımda arasındaki fiyat farkına değermi sizce ucuz olanı almak mantıklımı olur incelerseniz sevinirim...



    1------http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboswaa2011gtr


    2------http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboschwaa16160



    sayın arkadaşım size bende bir iki öneride bulunayım


    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM10E460TR&28=7%3d1%269%3d26%253d2304_22%253d1%2629%3d1%26page%3d2%2628%3d26%253d2304


    bu makineyide yaklaşık taksitle 950 civarına alabilirsiniz o örnegini verdiginiz makineden baya iyi ve daha kalitelidirler 7 kilo olması ve ses bakımından A yıkama A enerji ve daha az zamanda daha çok çamaşır

    asla katalog fiyatlarına bakmayın sizinde almak istediginiz fiyar aralıgında bir makinedir bosch ve siemens aynı markadır ama benim görüntü açısından siemens daha hoşuma gittgi için bunu ekledim ama aşagıya bosch aynı makineyi ekleyecegim ,dedigim gibi pazarlık edin kartla alacagınız için onlar parayı ertesi gün hesaplarına geçriyorlar aynı makinelerden 935 ytl biz iki tane aldık hemde 15 ay taksitle


    http://www.boschevaletleri.com/tr/products/product.asp?frmFiyat=camasir_mak.asp&ID=603&SCAT=21


    buyrun inceleyin

    ucucz olanı almak mantılı olmaz çünkü yeni makinelerde daha az elektrik ve daha fazlaçamaşırı daha kısa zamanda yıkama var dediklerimi inceleyin bana hak vereceksiniz mutlaka dedigim fiyatlar dogrudur asla katalog fiyatından almayın


    iyi geceler dilerim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cihan.Yılmaz

    @gurcan1 hocam saygılar....Yarın çamaşır makinesi alıcam....konu dışına tavsiye istemek için ilan açtım bu topicin linkini verdi bi arkadaş sağolsun...Tecrübelerinize güvenerekten 800-900 ytl ye kadar bi makine almak istiyorum...Bosch ta karar kıldım ...2 model var aklımda arasındaki fiyat farkına değermi sizce ucuz olanı almak mantıklımı olur incelerseniz sevinirim...



    1------http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboswaa2011gtr


    2------http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboschwaa16160

    900 YTL'ye 7 kg 1000 devirli siemens/bosch alabilirsiniz.Ya da İstanbul'daysanız ben size başka bir model tavsiye edeceğim
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=8&intProductID=897
    Normalde fiyatı 1100 YTL'nin üzerinde ama darty mağazasında ve Carrefour'da 799YTL.Kesinlikle emsallerine göre çok daha ucuz.1200 devir 6,5 kg'dir.Tip olarak Bosch maxx sensitive ve Siemens siwamat senseplus ile birebir aynı cihazdır.Aralarında kalite ve özellik anlamında fark yoktur,aynı fabrikadan çıkıyorlar.Eğer istanbuldaysanız bence bu makineyi alın.Yoksa da siemens bosch E serisi tavsiyemdir.Profilo'daki özellikler de
    1200 devir
    A+ sınıfı enerji
    A sınıfı yıkama
    6.5 kg yıkama kapasitesi
    Tek su girişi
    Elektronik kontrol
    Dijital gösterge
    Ön yıkama, yoğun yıkama, ekstra su ve kırışık azaltma
    Kalan zamanı gösterme ve erteleme
    60 derecede su tüketimi 50 lt,enerji tüketimi 1.1 kWh
    Bosch makinesinin de benzer modelini buldum karşılaştırırsanız profilo aynı olduğunu görürsünüz.E serisinden bir önceki versiyondur.

    http://www.nekadar.com/53933.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 2 Nisan 2007; 3:23:10 >




  • whirlpool çamaşır makinelerinin türkiyedeki en iyi ürünü aşagıda verecegim modeldir



    http://www.whirlpool.com.tr/TR/urun_detay.aspx?uid=20212327&lgid=15
  • quote:

    Orjinalden alıntı: stto

    Ben de haftaiçi "Bosch WFX 286S" Çamasir Makinesi almayı planlıyorum ve makinayı yatak odama bağlı ebeveyn banyosunda kullanacağım. Ses açısından doğru bir tercih mi bilemedim. Ya da derinliği 54.8 cm olan modeller ve yakın fiyatlar arasında benzer özelliklerde olup önerebileceğiniz başka model/marka var mı?

    Teşekkürler.

    Ben o modelden ziyade aynı fiyata aşağıdaki makineyi tavsiye ediyorum
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboscwas24760
    Neden derseniz dediğiniz model önceki seri,bu yeni model.Tek eksiği 1400 değil 1200 devirli olması.Ama buna karşılık
    -çamaşırı tartıp size deterjan tavsiye ediyor,fazla çamaşır ve deterjan koyunca uyarıyor
    -14 tane lekeyi seçerek programı lekeye özel hale getirebiliyorsunuz(mesela yumurta lekesi olunca makine çamaşırları önce soğuk suya basıp proteini çözüyor,sonra yıkamaya geçiyor)
    -suyun bulanıklığına göre durulama süresi ve sayısına karar veriyor
    -8 kg kapasiteli
    -daha iyi tasarımlı
    -Almanya'dan ithal
    -sıkmada biraz daha sessiz
    -çamaşırları hassas yıkayan özel tamburu var
    -15 dakikada 2kg az kirli çamaşır,60 dakikada 5 kg çok kirli çamaşır yıkayabiliyor
    -kapağı daha geniş(32cm).
    -yıkama boyunca çamaşır ekleyip çıkarabiliyorsunuz
    Bence tüm bunlar o model yerine bunu almanız için kafi sanırımFazla deterjanda uyarma dışında sizin söylediğiniz modelde bu özellikler yoktur.Tek eksiği devir,fiyat aynı.Bence şu an fiyat/performans/kalite/teknoloji oranına göre piyasadaki en mükemmel makine.Aynı özellikteki benzerleri 2500-3000YTL arasında geziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 28 Nisan 2007; 22:08:22 >




  • Anladım.
    O zaman size 54,8 cm oalrak önerebileceğim modeller
    1)Bahsettiğiniz model:)
    2)Profilo CM1201HTR bu makine de WFX286STR ile hemen hemen aynıdır.Farkları Profilo 1200 devirli,çok deterjan koyunca ekrandan uyarmıyor ama ek durulama yapıyor otomatik olarak(Ayrıca sıkma devri de ekranla değil çevirmeli tuşla ayarlanıyor.).Bunun dışında aynı cihazlar,bir de ek olarak Profilo 6 değil 6,5 kg kapasiteli.Ama kalite manasında bir farkları yok,aynı fabrikada üretiliyor.Profilo şu an Darty mağazasında ve Carrefour'da 799YTL.Fiyatı uygun ve iyi bir makine olduğundan özellikle önerdim.Ayrıca şu an Profilo'nun diğer modelleri de Bosch'un bir önceki serisi olan maxx sensitive'in birebir aynısı ve hepsi 54,8cm derinlikte.
    www.profilo.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 28 Nisan 2007; 22:41:15 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Collezione

    candoğan üstad,

    birkaç gündür bu beyaz eşyalar ile ilgili bölümleri okuyorum..sizin ve gürcan beyin bir hayli bilgili olduğunu gördüm..kardeşim yakında evleniyor ve buzdolabı ve çamaşır makinesi alacaklar..ben bosch siemens electrolüx alın diyorum ama onlarda bir arçelik özentisi var nedense..bana toplam fiyatı 2.300 civarında buzdolabı ve çamaşır makinesi tavsiye edebilirmisiniz?

    birde bu electrolüx, bosch siemens ve diğer yabancı ürünlerin yerli üretim yada ithal olduğunu nasıl anlayabilirim..???
    örneğin siemens WM06A160TR modelindeki TR ifadesi yerli üretim olduğu anlamına mı geliyor ?

    teşekkürler, saygılar..
    Arçelik özentiliği Arçelik'in eskiden lisanslı olarak ürettirdiği veya direkt ithal ettirdiği malların kalitesinden gelir.(2100/2200 çm,leydi prenses bm,4562/4565 bul.mak.eski gri no frost buzdolapları gibi)Arçelik bu orijinal Siemens-Whirlpool üretimi modellerini çok sattığından halkın güvenini kazanmıştır.Ancak şu anki ürünleri direkt taklit ve kalitesi yerlerde.Zaten ondan önermiyoruz.Kime sorsanız memnun olduğu Arçelik'ler saydığım modelleridir.Kısacası kalite kavramı Arçelik'te mazide kaldı.

    Bosch/Siemens'te şu an çoğu beyaz eşya Türk montajlı.İthal olanlar:5 prog. ve üstü bulaşık makineleri,XL,XXL buzdolapları,S ve IQ serisi çamaşır makineleri,kurutma makineleri elektrikli süpürgeleri,ankastre ürünleri diye sayabiliriz.Sonunda TR yazmasına aldanmayın bazı sonunda tr yazan modeller de Almanya'dan ithal olabiliyor.
    Electrolux'te ise Vestel'le birebir aynı kasaya sahip üstte donduruculu olan orta sınıf no frostlar dışında kalan ürünleri ithaldir.Ancak ithal ürünleri İsviçre,Avustralya,İtalya gibi değişik ülkelerden gelir.
    Toplamda 2300 civarı için alternatifler veriyorum.Ama net oalrak nasıl modeller aradığınızı(örneğin çamaşır makinesinde kapasite,devir,renk;buzdolabında yer ölçüsü sınırı var mı,renk gibi)söylerseniz daha net tavsiyelerde bulunabilirim.
    1)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155993&productid=mtsiewm10e160tr (carrefour'da 799 YTL)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232361&productid=mtsharpsj68mgy

    2)Carrefour'a gidebiliyorsanız
    Profilo CM1201HTR(1200dev,6,5kg,A+) veya Siemens WM10E160TR(1000 dev.6 kg,A+) (ikisi de 799YTL)+Samsung RT49MAEW(400lt no frost) 1199 YTL toplam 2000YTL
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=8&intProductID=897
    http://www.samsung.com/tr/products/Refrigerator/topfreezer/rt49maew.asp

    3)http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234838&productid=mtsieks59u920ne
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232928&productid=mtboschksu56920ne
    (bu ikisi aynı dolaptır)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155993&productid=mtsiewm10e460tr
    veya
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153757&productid=mtboschwae1816ktr

    Ayrıca Samsung buzdolaplarını da ucuza bulabileceğiniz mağazalar mevcut(1700-1200YTL arasında)
    http://www.samsung.com/tr/products/Refrigerator/topfreezer/rt58kaew.asp?page=Specifications
    http://www.samsung.com/tr/products/Refrigerator/topfreezer/rt62kaew.asp
    http://www.samsung.com/tr/products/Refrigerator/topfreezer/sr_l629evs.asp

    Ürün seçenekleriniz bunlar olabilir.Toplamı 2300 YTL'yi geçmeyecek şekilde kendiniz seçebilirsiniz.
    Electrolux de alınabilir ama verdğiniz fiyat sınırını aştığından tavsiyede bulunamadım.

    Bana sorarsanız şu an en ideal tercih 1200-1700YTL arasında Samsung dijital NF(değişik mağazalarda değişik fiyatlar var) ve Profilo CM1201HTR çamaşır makinesi almak.İkisi de fiyatlarına göre çok üstün cihazlardır.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.