Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Kira Kozo
1 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
69.710
Cevap
2.052
Favori
8.322.219
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
608 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • SON GÜNCELLEME:

    Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)







    Hafta içi 14:00'a kadar verdiğiniz tüm siparişler aynı gün kargolanır. (Yurtiçi KARGO)

    Cumartesi ve Pazar kargo çıkışı yoktur.





    instagram hesabımız: @tutasteparfum


    Alışverişlerinizin tamamı adınıza faturalıdır. Aksi kesinlikle yaşanmamaktadır.
    Aşağıda listelenmiş olan parfümlerin markaları ile hiçbir bağımız yoktur ve alternatif (benzer ürünleri) satmaktayız.
    Seçiminizi kolaylaştırmak adına benzer kokuları aşağıda listelemekteyiz.


    Markaların isim hakkı ile ilgili konularda Eserkozmetik@hotmail.com adresinden ulaşınız. Gerekli durumda düzenleme yapılacaktır.





    Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)




    Mail: EserKozmetik@hotmail.com
    GSM : 0541 571 60 80 (09:00 21:00 Arası)










    Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)




    İŞ BANK

    Alıcı: Eser Atabay

    IBAN TR34 0006 4000 0019 1100 4586 70




    Forumda sıkıntı olduğu için listeyi kaldırdık.

    Listeye bir süre sitemizden ulaşın lütfen:
    https://www.ozelparfum.com/liste



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EserKozmetik -- 6 Mart 2024; 11:5:13 >
    KURTAY1 , uyaniku , havanekadargüzel , rafetpinar bu mesajı paylaştı
  • Ya arkadaş kim okuyorsa okusun, uğraşmayı bırakın şu konuyla. Kitleyip açmalar vs. Adam adabıyla satış yapıyor, kimseye müdanası yok.Gereksiz şirinlikler peşinde değil. Hayatımda almam dediğim açık parfümü sevdirdi bana. Kaliteli yapıyor vs. Alan memnun. Birilerinin dolduruşuyla mı oluyor bu işler anlamadım. Hani herkes kendi ekmeğiyle uğraşsın, başkasınınkine çomak sokmakla vakit kaybedeceğine kendi ürünlerine kafa yorsun. Ahlakıyla ticaret yapan adamın tekerine çomak sokmaya çalışanlar unutmasın döner dolaşır size gelir bu işler.
    Buğüne kadar Eserden aldığım, zaman zaman yorumladığım ama zamanla gerilerde kalan parfüm yorumlarımı derleyip tek bir baslıkda vermeyi uygun buldum.Parfümleri merak edenler en azından vakit kaybetmez diye düsündüm.Cok uzun bir yazı oldu eger rahatsız olursanız bildirin yazıyı geri kaldırabilirim.
    Gelelim parfümlere ,Eser hocamın parfümleri neye benziyor elimden geldiğince açık yazmaya çalışdım.Parfümlerdeki notalarda farkı algılarım varsada kusura bakmayın elimden gelen bukadar.

    Vakko - V'de VAKKO : Gayet kaliteli ve bir okadarda kalıcı resmi bir koku.Lavanta temalı ve baharatlarla zenginlendirilmiş güzel bir parfüm.Genel olarak lavanta kokuya hakim ama alttan cok hafif odunsu kokular ve karanfil kokusuda hissediliyor ama cok sönük.Kalıcılıgı ve olumlu geri dönüşleri olan bir parfüm.Ofis ortamlarında kullanılabilir boğucu bir havası yok ilk bir dakika hariç :),30 yas ve ustü densede 25 yas üstüne uygun buluyorum. 

    Kilian - Straight To Heaven (White Crystal) : Koku muhtesem desem yeridir.İlk basta agır bir alkol kokusu ki bu rom gibi hafif sekerli ve arkasından yanık odun benzeri sisli bir hal alıyor.Cok farklı ve genelde herkeze hitap etmeyen bir yapısı var.Cok zengin bir hali oldugu için karışık denebilecek ama burnu yormayan ender parfümlerden.Fakat beni üzen kalıcılığı ve farkedilirliği orta düzeyde olması gün içinde tazelemek gerekir.Olumlu yönde geri dönüşler aldım ve İmza kokusu olabilecek kadar kaliteli ve zengin bir koku. Odunsu kokuları sevmeyenleri boğabilir çünkü ilk açılışdaki yogun koku bir anda dağılmıyor ve bir süre o şekilde gidiyor daha sonra bir anda geriye çekilip tene yakın hale geliyor.25 yaş ve üstüne uygun bir koku. 

    Kilian - Back to Black :İlk sıktıgızda hafif sekerli bir bal üzerine ağır tutun ilave edilmis hissi veriyor.Daha sonra vişne kokusunuda hissetmeye başlıyorsunuz.Bal-tütün ve vişne karışımı bir koku.Genel olarak bu sekilde değismeden devam ediyor Cok ağır ve beğeneni az olabilecek bir koku ama asırı kalıcı ve fark edilirliği yuksek, genclere hitap etmeyen bir tarzi var.Genelde soğuk kış günlerinde açık alanlarda ,düğünlerde 2-3 fıs ile kesinlikle fazla değil , olumlu tepkiler alabilirsiniz.Ama kapalı alanlarda ve dozu kaçılırsa sizin için pişmanlık olabilir:)Kör alıma uygun degil. 30 yaş ve üstü için uygun. 

    Creed - Original Santal:Adındanda anlasıldıgı gibi sandal agacı kokusu.Genel olarak baskın sandal alttan hafif bir fresh olarak devam ediyor fazla değisiklik gostermeyen bir koku.Sabunsu ,kesinlikle alanı üzmez.Boğucu bir tarafı yok .Saldırgan özellikde değil daha sakin duran ve benim hosuma giden bir koku.Joop home benzetmiş bazı yorumcular bana göre hiç alakası bile yok tarzları bile farklı.Zaten yorumcuların bazıları sabun kokusuda demişler ama bana göre sizi ve etraftakileri yormayacak sakin bir parfüm.Bence her yaş gurubuna gidebilecek kışın ve serin havalarda kullanılacak bir beyefendi kokusu. Yaz akşamlarında cok güzel olur. 

    Nasomatto - Black Afgano: Bu parfüm gerçekten çok ağır ve sert bir parfüm.Haşhaş kokusu densede ben haşhaşdan ziyade deri kokusunu daha çok algıladım.Deri ve haşhaş kokusu karışınca sanki yanık odun kokusuna benzer sisli bir hava alıyor. O sisli havayıda oud veriyor galiba.Belli bir süre geçtiginde hashas kokusu alttan hissediliyor ama direk haşhaşda denemez..Mariunayada benzetilmiş ama biraz abartılmış .Nasomatto - Black Afgano fazla bir değişiklik göstremeyen ve uzun süre kullanımlarda sıkıcı bir parfüm olacakdır.Tam bir erkek kokusu ve ağır kokuları sevmeyenlerde baş ağrısı yapabilir.Cok kaliteli ve başarılı.Soğuk havalarda ve özel günlerde kullanıldığında ayrı bir hava katacakdır.Cok sert ve kendine has ,rengi siyah gizemli bir parfüm. 30 yaş ve üstüne uygun buluyorum. 

    Terre D'Hermes:Herkesin yorumunu duydugu bir parfüm.İlk sıktığınızda yogun bir greyfurt kokusu hissediyorsunuz.Daha sonra çürümüş portakal kabuğu ve greyfurt karışımı gibi :)Daha sonra limon kokusu belli ediyor kendini.5-10 dakka sonrada portakal kabugu ki bu biraz çürümüş portakal kabuğu kokusu hakim oluyor.Bazı kullanıcıların küf dediği koku ise altta kalan toprak benzeri bir koku cok baskın değil.Soğuk havalarda toprak benzeri koku biraz daha ön plana çıksada bu mevsimlerde portakal kokusu aktif olarak kendini belli edecekdir.Karışık bir parfüm olmadığı için 3-4 saat kokuyu kendinizde alabiliyorsunuz cünkü burnu yormayan kaliteli bir koku.Kesinlikle belli bir yaş isteyen parfüm sıradan bir parfüme benzemiyor takım elbise kokusu desem yeridir.Çok renkli bir parfüm değil ama bildiğiniz kokulara benzemiyor. joop-home gibi zaman isteyen bir parfüm.25 yas ve üstündeki herkezin deneyip biraz zaman vermesini istediğim bir parfüm. 


    Nicos - Sculpture:Dört mevsim kullanabileceğiniz ferah güzel bir parfüm.İlk başda biraz agır bir fresh parfüm.Biraz zaman geçinde daha güzel oluyor.Kalıcılığıda freşh parfümlere göre gayet yeterli.Serin havalarda ve yazın kullanılabilecek atak bir koku.Yukarıdakiler gibi niş bir parfüm degil sıradan herkezin beğeneceği kör alıma uygun bir parfüm. Beğenmeyenide elbettde çıkabilir özellikle o ilk dakikalardaki yaydığı sertlikden dolayı:)Her yaş gurubuna uyar. 

    Jean Paul Gaultier - Le male :Koku genel olarak baharat karışımına benzesede baskın vanilya kokusu kendini hissettiriyor.Hafif şekerli ve baharatlı bir vanilya kokusu ve beğenilen bir koku.Kalıcılıgıda gayet yeterli bir parfüm, alanı üzmez.Herkese hitap eden güzel bir koku.Kör alıma uygun kaliteli bir vanilya kokusu.Vanilyanın baharatlarla olgunlaştırıldığı ve olgun bir yapıya sahip takım elbise kokusu olarak düsünüyorum.Her yaş gurubuna uygun bir parfüm.

    Creed - Green Irish Tweed : Bu kokuyuda arko tras kolanyasına benzetildiği için almak istememişdim.Arko tarş kolanyasını ben sevmiyorum:Git yeşil bir koku içinde yeşili andıran bütün kokular var gibi.Özellikle çimen kokusu baskın ama ciçeksi bir çimen kokusu.Doğada yeşil çiçeklerin olduğu bir çimenin üzerinde oturdugunuzu düşünün ama bu çiçek derken cok hafif hissedilen erkeksi kokan çiçekler.Sanki lavanta baskın gibi geldi bana.Çimen ve lavanta baskın gibi hissettim.Arko taraş kolanya olayına gelirsek sadece anımsatıyor .Parfüm deneyimi olmayanlar direk olarak benzetebilirler ama tarz olarak cok farklı bir koku.Bu yüzden almak istemeyen varsa alsın hemen.Yazın ve kapalı ortamlarda kullanacağım, kalıcılığı ve atak bir parfüm.25 yaş ve üzerine daha cok yakışan bir koku.Gençlerde deneye bilir. 

    Tom Ford - Extreme:Genel olarak Tütün ilk başlarda aktif gibi dursada belli bir süre sonra deri kokusu ortaya çıkıyor ama sanki kekik kokusu ki ben kekik kokusuna benzettim kokuda aktif olarak devam ediyor.Kekik ve sisli deri kokusu karışınca çimen kokusunu andıran bir hal alıyor açıkcası.Bircok yorumcuda çimen ve tütün demiş ama bana göre sisli deri ve kekik kokusu.Bu haliylede tütün ama ağır bir tütün değil ve sisli bir koku ve çimenede benzeyen bir hali var.Gayet sert ve maskülen bir koku.İlerleyen saatlerde tam bir şahesere dönüşüyor.Koku tene yaklaşdıkca tarçın ve vanilya kendini hissettiriyor ve cok daha güzelleşiyor.Bir afgano kadar sert değil ve daha renkli 30 yaş ve üstüne gidecek ,ağırlığıylada sizi özel yapacak kaliteli bir koku. Kalıcılı ve farkedilirligi üst düzey ve benim beğendiğim özel günlerin favorisi olarak kullanacağım bir koku. 

    Gucci Envy:Kokuyu ilk sıkınca yogun bir zencefil ve hafif limon aroması hissetim ve burnunuzu yakan bir hali var. Koku biraz hafifleyince odunsu notalar katılsada ahşap tarzı odunsu zencefil ve karanfil kokusunu daha yoğun hissettim ve lavantada sanki vargibi.Açılışda tatlılık olmayan koku belli bir süre sonra hafif tatlımsı bir hale bürünüyor.Aromatik buruk bir tatlılık şekerli bir parfüm değil kesinlikle.Ama çok hafif ve rahatsız etmeyecek şekilde.Alt noktalarda amber hissetsemde cok silik geldi bana.Zengin bir koku olduğu için köşeli bir yapısı var uzun kullanımlarda sıkıcı olacağını sanmıyorum.Zaman zaman farklı notalar burnunuza geldikçe zevk alacağınızı tahmin ediyorum.Son noktaları acımsı bir tat burakdı bende.Olgun işi kalıcı ve gayet başarılı bir Eserkozmetik daha, 25 yaş ve üstüne kışın ve soguk havalarda baharat ve oryantal karışımı kalite hissi veren güzel bir koku.

    C.Dior - Fahrenheith :Bu kokuyu bir yerde yanık asvalt kokusuna benzetmişler:)İlk sıkdıgımda burnumu dayadığımda yanık asvalta benziyor ama bende sanayi yağına benzettim ilğinçdir:)Koku ilk açılıda hafif ekşi limonsu bir koku gibi ama belli bir süre sonra hafif tatlımsı bir salatalık kokusunu andırıyor.Tabiki salatalık kokusunun arkasında gizlenmiş çiçek kokularıda alabiliyorum ama feminel bir şekilde değil.En çokda lavantayı hissettim.Tekdüze fazla bir değişiklik yok parfümde gayet başarılı ve yazın sıcaklar hariç kullanılabilir.Bana göre bu koku her yaş gurubuna gider.Gençler bu kokuyu alın ve deneyin:)).Olumlu tepki alacağınızada emin olabilirsiniz.Burnu yormayan güzel bir parfüm her yaşa tavsiye ederim. 

    Creed - Aventus :Kokuyu sıktıgınızda meyveli bir aroma oldugunu hissediyorsunuz zaten ve cok hafifde olsa turunçgilde var.Deri üzerine konmus bir ananas ve elma kokusu sanki.Deri kokusuda karışınca dumansı meyvaların karışımı gibi.Buruk meyveler demek daha mantıklı.Bazı arkadaşlarda papatya ezmesine benzetmiş,deri-ananas ve elma kokusu birleşince bende papatya ezmesine benzettim:)Yarım saatden sonra meyveleri secemedim cünkü dumansı bir koku ön plana cıkdı.Güzel bir koku ama cok renklide değil bence yazın sıcaklarda değilde kapalı,yağmurlu hafif serin havalarda cok güzel izlenimler verir.Dumansı ananas yada tütsülü ananas üst seviyede iken kalite hissi ve gizemli bir hale dönüstürüyor parfümü.Her yaş gurubuna serin ve yağmurlu havalarda kullanmanızı tavsiye ederim.

    Creed - Millesime imperial :İlk açılışda meyve aroması , turungil en cokda limon kokusu alıyorsunuz.Belli bir süre sonra kavun kokusu ama tatlı bir kavun kokusu değil.Zaten zor algıladım kavun kokusunu ve sentetik bir kokuda var içinde.Neye benzediğini tam olarak çözemedim ama tam bir yaz kokusu.Tam çözemesemde koku tene yaklaşdıkca cok güzel bir hal alıyor ve kavun kokusunuda ozaman daha net alabildim.Doğal bir meyve aromasından daha çok sentetik bir aromaya benzettim buda belki meyvelerdeki tatlılıgı bastırmak için kullanılan tuzdan kaynaklanıyor olabilir.Yazın kullanılabilecek kalıcılıgı ve farkedilirligi güzel her begeniye açık,karışık olamyan sade ğüzel bir parfüm .Yaz için her yaş gurubuna tavsiye edebilirim. 


    Giorgio Armani- Acqua Di GioProfumo  : Bu parfüm savauge ile Armani D'Aromes  arasında bir parfüm.Turunçgille başlayan ve belli bir süre sonra hafif baharatların devreye girmesiyle olgunlasan bir koku.Sauvage bunun daha sert baharatlısı ,daromes ise bundan daha turunç bir koku.Her yaş gurubuna sonbahar ve yazın kullanılabilecek güzel bir turunç kokusu.Sauvage bu parfümün daha olgun hali ve takım elbiseye yakışdırdığım bir parfüm ama baharat oranı yüksek olduğundan bana göre yaş isteyen ve denenmesi gereken bir parfüm.Sauvageyi veya daromesi sevenler bu parfümüde kesinlikle severler,abi kardeş misali:))) 

    Costume National - Scent intense [COST]: Bu parfüm amber ,zencefil,biraz karanfil ve hafif yeşil otsu bir karışım.Hafif,kalıcı ve farkedilirliği yüksek bir parfüm.25 yaş ve üstüne her mevsim kullanılabilir.Kör alıma uygun olmasada alanı üzmez ve 25 yaş ve üstüne uygun bulsamda gençlerinde denemesini tavsiye ederim çünkü bir ortama girdiğinizde direk dikkatleri üzernize cekeceğinize emin olabilirsiniz. 

    Ermenegildo Zegna - Zegna Forte [ZGN]:Bu parfüm 2011 de ödül almış baharatlı olarak gecen bir koku.Genel olarak hafif vanilya,biraz baharat ve odunsu kokuların güzel bir bileşimi.Turunç bir açılısı var ama turunç kokusu cok kısa bir süre sonra hissedilmiyor.Vanilya ve odunsu kokular tam ayarında kullanılmış ve baharatlarla desteklenmiş ,birazda tatlımsı, olgun ve zengin çok güzel bir koku.Kalıcılığı ve farkedilirliği yüksek sonbahar ve kış parfümü.Tatlılığı rahatsız edecek seviyede değil beni rahatsız edmedi.25 yaş ve üstüne hafif tatlımsı, vanilya kokusunu sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. 

    Chanel - Allure Homme  :Bu parfümde bergamot ve turunç ile açılıyor ama belli bir süre sonra geriye cekiliyor.Orta kısmı Xeryus Rouge  çok benzeyen eski kafalı erkeksi bir koku.Ondan birazdaha tatlı ve cok yakın kokular.Xeryusu sevenler kesinlikle bu parfümüde severler ve denemelerini tavsiye ediyorum.Hermevsim ve her yaş gurubu kullanabilir. 



    C. Dior - Ambre Nuit:Bu koku ilk açılışda narinciye ile acılıyor ve sonra amber , biber ve gül karışımı bir koku ortaya cıkıyor ama gül az kullanılmış ,yani ayarında.Baharatlada desteklenmiş çok hoş ,çok güzel bir koku.Biber özellikle kendini belli ediyor.Gül ,biber ve amber üçlüsü çok güzel bir harmanı var.En cok kendini belli eden amber ve baharatlar ,gül silik kalmış.Gül çok az kullanılmış ve baskın değil ama tatlımsı bir amber hissediliyor .Ünisex olarak piyasaya sürülmüş bir koku ve feminel bir yapısıda var.Ama biber kullanımı kokuyu birazdaha erkeksi yapmış.Amber severler bu kokuyu seveceklerine eminim.Kışın ve soğuk havalarda içinizi ısıtacak sıcak baharatlar ve tatlımsı amber kokusunun cok güzel bir harmanı. 

    C. Dior - Sauvage :Eksimsi ,acımsı ,tatlımsı bir greyfur ve acımsı mandalina ile acılıyor.Üçünüde hissediyorsunuz.Daha sonra turunç kokusuna otsu bir koku eslik etmeye baslıyor.Tütsülü ,narenciye ,otsu ve baharatlı bir parfüm. Hafif aromatik sekerde var içinde.Herkezin begeneceği bir koku degil.Yaz kokusu diyenlerde var ama bukadar yaz kokusu varken savauge bana göre sonbahar ve kış kokusu.Belki ilk açılışındaki narenciyeden sonra yaz kokusu gibi durabilir ama ilerleyen zamanlarda baharatların devreye girmesiyle oturaklı bir kokuya dönüşüyor.Beyefendi kokusu sakin ve durgun hosuma gitti.Tene yakın duruyor farkedilirliği düsük galiba.Her burun bu kokuyu sevemeyebilir.Erkeksi bir koku,ne cok ağır nede hafif ,25 yas ve üstüne resmi kıyafet giyinene tavsiye ederim tam bir ofis kokusu.Hermesin baharatlı haline benzettim. 

    Creed - Silver Mountain Water :Kokuyu ilk sıkdıgınızda limon kokusunu ve mandalina benzeri bir koku , biraz sonra fresh ,sucul bir koku ortaya cıkıyor.Yazın kullanılabilecek güzel bir koku ve biraz yesil kokuda var.Yeşil çayı hissediyorsunuz zaten. Creed Millesime Imperial in meyvelerinin, deniz notalarına karışmış hali.Çok hafif metalik aroamalı meyve,yeşil çay ve deniz notası olarak değişmeden gidiyor.Kalıcılığı ve farkedilirliği bu tür parfümlere göre çok başarılı.Yaz için kullanılacak güzel bir fresh koku fazla söylenecek pek birşey yok.Creed VİW göre daha oturaklı duruyor. 

    Creed - Virgin island Water:İlk asıkınca gayet ekşi bir limon sizi karşılıyor.Yeşil limon kokusu,çok ekşi bir yapısı var.Biraz zaman geçince hindistan cevizi hafiden hissediliyor.Zaman geçdikce hindistan cevizi daha aktif bir hale geliyor.Limon ve hindistan cevizinin beraber koktuğu çok güzel bir harman.Aktif bir koku etrafa yayılımı gayet güzel kendini belli eden bir parfüm.Yaz için çok hoş duracak bir koku tam yemelik bir parfüm.Ekşi ,yeşil limon ve hindistan cevizi aroması.Her yaş gurubuna ,yazın kullanılacak bir parfüm.

    Bvlgari Aqua Marine:İlk acılısı ekşimsi ve tuzlu bir koku.Belli bir süre sonra mese yosunu devreye giriyor ve bildiğiniz deniz kenarlarındaki gibi bir yosun kokusu parfüme hakim oluyor.Alt noktalarda ise sallatalık kokusunu andıran bir yesil kokuda devreye giriyor ama sönük kalıyor.Tuzlu bir yosun kokusu ,kabaca sucul bir parfüm.Yosun kokusunu sevmeyenler beğenmeye bilir.Kalıcılığı ve farkedilirligi basarılı bir parfüm.20 yaş ve üstüne uygun buluyorum. 

    Yves Saint Laurent La Nuit de L'homme:Genel olarak lavanta ve baharatlar eslik ediyor.İlk başta tatlılık pek hissetmedim yok denecek kadar az.Belli bir süre sonra biraz daha tatlımsı bir hale geliyor.Begenilen bir koku.Sonbahar ve kısın kulanımına daha uygun.Biraz tene yakın duruyor günümüz parfümlerine uygun, herkezin sevecegi bir tarzı var.Kapalı alan ve ofis kullanımına uygun buluyorum.Her yaş gurubunun seveceği bir parfüm.Yazın sıcaklar hariç her mevsim kullanılabilir. 

    Givenchy - Xeryus Rouge:İlk açılısı biraz ekşi.Oryantal bir koku.Baharatlar güzel harmanlanmıs ve pek birsey hissedemiyorsunuz.Tozlu bir yesil koku algıladım .Erkeksi çiceklerde kokuya destek veriyor.Tatlı bir yapısı yok ama biraz atılgan bir koku femiellik içermiyor.Yeşilli ve baharatlı ve birazda odunsu ve biraz eski kafalı bir parfüm.Tam bir erkek kokusu.Kalıcılıgı ve farkedilirligi yüksek yaz sıcakları hariç her mevsim kullanılabilir. 

    Paco Rabanne - iNViCTUS:İlk acılısda eksimsi bir narenciye ile baslayan ve daha sonra sucul bir koku ,hafif yosunumsu bir koku ve aromatik bir havası var.Meyvemsi bir koku değil.Her nota var içinde .Tatlımsı bir koku özelliği yok .Ekşimsi,sucul ve hafif yosunumsu ve hafif baharatlı kokan sanki her mevsim kullanılsın diye yapılmış gayet güzel bir parfüm.Tatlımsı olsaydı bukadar fresh bir izlenim vermezdi ama bu haliyle gercekten cok güzel olmuş.Galiba bunda paculi ve ambergis yok bu yüzden tatlımsı bir özelligi yok.Bana gönderilen tester karışmadıysa bu koku gayet basarılı ve yılın her vaktinde cok rahat kullanılabilir.Sade ,basit ve farkedilirligi gayet güzel.Her yaş gurubuna ve her mevsim öneririm bu parfümü. 

    Chanel - Bleu de Chanel:Narenciye ile acılan koku ilerledikce baharatsı ve odunsu bir hale geliyor.Erkeksi bir koku ve ferah koku dört mevsim kullanılabilir.Avon full speet tarzında bir koku.Genelde ben bu tür kokuları basit bulurum ama en begenilen ve tutulan kokularda bu tarz kokular.Yaz aksamları ve bahar aylarında cok güzel izlenimler verir.Bence övgüyü hakedecek kadar var.Kalıcılıkğı ve farkedilirliği bu tür parfümlere göre başarılı buldum.Orjinali cok pahalı, belki o fiyat etmez ama Eser bey size bu fiyata ulaştırabiliyorsa kesinlikle denemelisiniz. 

    Armani D'Aromes:İlk sıktıgınızda bergamut ve mandalina kokusunu alabilirsiniz.İkisi karısınca ben kanlı portakal kokusuna benzettim.Belli bir süre sonra koku tene oturdukca baharatlar hafifden devreye giriyor.Alttan hafif zencefil kokusuna, aromatik baharatlar ekleniyor biraz tatlımsı bir hal alıyor.Turuncgiller ve tatlımsı baharat ve hafif odunsu bir koku sonbahar ve yaz kokusu bana göre.Benim tenimde kalıcılığı biraz zayıf kaldı ama farkedilirliği yüksek bir parfüm.2014 yılı cıkışlı yeni bir koku ve yeni bir parfüm denemek isteyenlere tavsiye edebilirm. 

    Hugo Boss - Boss (Vanilyaly):Koku yapay seker ve vanilya kokusu.Cok ağır bir koku değil ,hafif sekerli bir vanilya parfümü.Bu kokuda tam yemelik bir koku basit bir vanilyalı akide sekeri gibi.Kalıcı ve farkedilirliği yüksek bir koku.Ben basit bulsamda genç yaşa cok yakısacağına inandığım hoş bir parfüm.Sonbahar ve kış kokusu olarak tavsiye edebilirim. 

    Parada amber 
    Testeri geldi.Cok güzel ve sabunsu bir koku.Ayrıca farklı bir sabunsu koku.Amber ve cicellerin karısımı gibi.Galiba menekşe ve safran kokusu baskın ve beni mest etdi.Ofis ortamlarında rahatlıkla kullanılabilir.Koku zaman geçtikce dahada duruluyor.Orta noktaları daha çok hoşuma gitti.Kesinlikle farklı ve zengin kokusu. 30 yas üstü sabunsu kokuları seven herkese tavsiye ederim.Kalıcılığı ve farkedilirliği basarılı bana göre.


    İntense ultramarina 
    Koku baya keskin ilk sıkınca sanki keskin çiçekler size nefes bile aldırmıyor:)Bir kaç dakika sonra koku oturmaya baslayınca fresh bir koku ortaya çıkıyor ama sucul bir freşh değil ,nane ve hafif tütün kolanyası freşliği desem mantıklı.Karpuz kokuyor densede cok silik asıl ana karakteri nanemsi ve karanfilli bir tütün gibi ama tütün cok hafif hissettiriyor kendini.Cok güzel bir harmanı olduğu için diger cicek kokularını ben alamadım ama kokuya cok güzel destek veriyor.Koku kendini belli eden cevreye ben burdayım dedirten bir tarzı var.Kalıçı ve farkedilir bir koku. 


    M.Micallef - EMiR :İlk sıkdığınızda yanık sekerli ve narenciyeli bir koku hissediyorsunuz.Bu sekerli his paculi kullanımından ,isli halede oud kullanımından geliyor galiba.Yani sekerli ve dumansı bir karısım sizi karşılıyor.Oud kullanımı cok sert değil.Belli bir süre sonra şeker geri cekilirken hafif yeşilimsi ve çiçeksi bir kokuya dönüsüyor.İsli ve yeşil kokuların içinde erkeksi çiçekler gibi.Ben kinski nin yesil kokusuna benzettin , misk ve odunsu kokularla zenginleştirilmiş bir hali var.Eski ahsap üzerine biraz yesil ve biraxda amber dökün alın size emir kokusu:))Günde 2-3 fıs ile zevkle kullanabilirsiniz.Zengin bir kokusu var.Kalıcolıgı ve farkedilirliği gayet başarılı.Fazla sıkarsanız böyle kokular sert ve saldırgan yapısından dolayı hem sizi hemde etrafınızdakileri rahatsız eder ve parfümden soğursunuz.Tenimde en uzun süre kalan bu oldu.Ben niş parfümlerden en cokda bu kokuyu sevdim.Sebebi ise arap kokusunu anımsatsada modern bir tarzda olusu .Kışın ve +30 yaş için cok güzel bir koku.

    Kinski - Kinski [Kins: ilk açılışı ekşimsi, otsu uesil bir koku.Otsu derken cimen yesilinden ziyade ağaç yapraklarının yeşili gibi ve içindede erkeksi çiceklerin olduğunu düşünün.Ama çiçeden ziyade odunlu ağaç yapraklarının dumansı ve ekşimsi bir hali gibi.Koku cok fazla bir değişiklik göstermiyor genelde bu halde ilerliyor.Maruanaya benzetenlerde var ama ben pek benzetemedim .Biraz zaman geçince hafifden benzesede cok belli etmiyor kendini.Maruananın yeşil yapraklarına belki benziyordur.En net maruana kokusunu ben afganoda almışdım.Yeşil kokuları sevenler severek kullanacaklardır.Bana göre ormanlık bir alana gittiginizde dogadan gelen ağac yapraklarının ve hafif sert ciceklerin katıldığı dumansı ,ekşimsi doğal bir koku.Tam bir beyefendi kokusu.Kısın ve +30 yaşa uygun buluyorum.

    Hugo boss velvet amber:ilk açılışını sevmedim sert ,ekşi bir kehribar kokusuna benzettim.Biraz zaman geçince vanilya ve amber karısımı balzamik bir hal alıyor. Vanilya kendini cok hissettirmiyor bariz bir vanilya kokusu alamıyorsunuz.Güzel bir harmana sahip modern bir amber kullanılmış.Sıcak tatlımsı bir amber beklemeyin bu kokuda.Dior ambre nuitin içinden gülü ve sıcak amberin çıkarılmış hali gibi geldi bana.İçine biraz kehribar ve birazda vanilya katın :)Zaman gectikce tatlımsı bir hale gelerek koku yumusuyor ve vanilya biraz daha kendini hissettiriyor.Kalıcı ve farkedilir bir koku.
    +25 ve soğuk havalarda kullanılmalı.





    Alfred Dunhill - Desire Blue:Ben bu kokuyu creet smw ve aqua marina karışımına benzettim Başarılı bir sucul parfüm.Bugari Aqua marinaya daha cok benziyor yosunumsu ve deniz notaları eklenmiş hali ama tuzlu değil smw gibi birazda meyvemsi diyebilirim.Dört mevsim kullanılacak her yasa uygun bulduğum bir koku.Beyefendi kokusu ve daha cok yaza yakısacak yosunumsu ve hafif meyvemsi sucul bir parfüm.Kalıcılığı basarılı bu tür sucul parfümlere göre.Aqua marinayı ve creet smw yi sevenler bunuda seveceklerdir.

    Armani - Code Profumo:Koku lavanta ve tonka fasülyesi ekseninde dolanıyor.Amber hafifden hissediyorsunuz.Orta yaş parfümü kalıcı ve biraz ağır bir koku.Deri üzerine baharatlar ve hafif amberle birleşmiş hali.Tabi hafif sekerli tonka fasüllesinin verdiği bir tatlılık var bence.Kısaca Hafif sekerli deri üzerinde lavanta eşliğinde ve baharatlarla zengişletirilmiş hafif amber ve hafif vanilya kokusu. Benim hosuma gitti desinger pargümlere göre basarılı ve erkeksi bir parfüm.Orta yaş gurubuna ve kışın kullanımına uygun buluyorum.Kalıcı ve farkedilir bir koku.

    Cartier Declaration:ilk sıktığınızda tuzlu baharatlar ve hafif turunç kokusu alıyorsunuz.Yeşil çay ve iso e kullanımı kendini belli ediyor.Ciceksi ve topraksı bir koku.Hermesin ciceksi ve yeşil cay kullanılmış hali.İlerleyen zamanda cok kaliteli bir sabunsu hale geliyor yada ben öyle hissettim.Beyefendi kokusu ve orta yaşa yakısacak benim beğendiğim bir parfüm.Parfüm fazla renk değiştirmeyen açılısı ile kapanısı hemen hemen aynı .+30 yaş ve üstüne hermesi seven herkese denemelerini tavsiye ediyorum.

    Frederic Malle - Musc Ravageur:ilk sıkdığınız tahammülü zor bir koku ortaya çıkıyor ve oldukça kirli bir koku.Declarationa benzesede ondan haha sert ve daha kirli bir acılısı var.Biraz bekleyince boss velvet amberin daha sert haline dönüsüyor.Hayvansalık hissettiğiniz ve rahatsız ediçi bir koku.Amber ve misk temalı bir cok parfümde bu kirlilik oluyor.Bu kokuda bunu yumusatmak için hiç birsey yapmamıslar belli:))Tarçın,vanilya,amber ve misk karışınca sert ve kirli bir hale dönüşmüş yada cilvet kullanılmış ondan dolayıda olabilir bu kirlilik.Zaten bu niş parfümlerin amacı herkeze değilde belli bir kitleye hitap etmeyi amaclıyorlar ve bu amacına musk ravageur ulaşmış gibi.Zaman gectikce koku yumusuyor ve pudramsı vaniya tatlılıgı devreye giriyor ve güzellesiyor ama o hayvansallık yok olmuyor kendini hissettiriyor.Tonka fasülyesi ve vanilya bu kirli miski yumusatmaya yetmiyor:)Benim gözümde ya sev ya terket parfümlerinin en basında yer alır.Bu tür kirli kokuları sevmeyenler ter kokusuna cok benzetir ama sevenleri ne alakası var der ,o derece farklı yorumların yapılacağı bir parfüm :)) 35 yaş üstüne ve kış günününde kullanılacak bir parfüm.

    Bvlgari - Man in Black:Hafif narinciye ve baharatlarla acılıyor.İçki temasınıda andırıyor.Cok saldırgan bir yapısı yok.Hafif limonsu ve biber kokuda ilk basda hissedilenler.Belli bir süre sonra tütün ve amber devreye giriyor.Birazda vişne kokusu algıladım.Tütün,vişne,biber,vanilya ve amber ile cok güzel bir karışım olmus.Hafif tatlımsı 25 yaş ve üstüne resmi kıyafet üzerince güzel durur bence.Soguk havalarda kullanılabilecek kalıcı ve farkedilir bir parfüm.

    Carolina Herrera CH MEN Prive:İçki temalı ve genel kullanıcıya uygun bir koku.Hafif deri ve kekik kokusunun narenciyeyle harmanlanmış hali gibi.Tene yakın duruyor belli bir süre sonra hafif tatlılasıyor.Bence hafif sert baharatlarda var içinde zaman ilerledikçe erkeksi baharatlar kendini belli ediyor.Her yaş gurubuna ve yaz hariç her mevsim kullanılır bence.

    Dolge & Gabanne - The One:Sekerli bir koku.Tatlımsı baharatlar ve narenciyeyle desteklenmiş odunsu bir parfüm.Genel kullanıcıya uygun ve tene yakın duran yaz sıcakları hariç her mevsim kullanılabilir.Sekerli kokuları sevmeyenler begeneceğini sanmıyorum.Asıl olarak koku tatlımsı meyveler ve tatlımsı baharahlar sekli.Modern bir koku ve sekerli bir yapısı var.Baharatların içindende zencefili algıladım.Zencefil ve hafif narenciye harmanı ile tatlımsı bir koku.Zaman gecdikce odunsu notalarda devreye giriyor ama orta noktaları gayet güzel buldum.Cok farklı bir koku olmasada günümüze uygun güzel vede kalıcı bir parfüm.Her yasa ,serin ve soguk havalarda kullanımını uygun buluyorum.

    M.Micallef - Avant Garde :İlk sıkdığınızda hafif sekerli bir turunç kokusu ve alta hafide bir kakao kosusu geliyor.Cok güzel bir açılısı var .Niş parfümleri gibi değilde desinger parfümlerini anımsatıyor.Turunçgiller ,hafif deri, hafif tütün karısımına birazda kakao ekleyin alınsize avant garde:)Güzel bir harmanı var.Genel kullanıcıya hitap ediyor bana göre.Kakao var diye cukulata gibi kokuyor sanmayın tatlımsı bir pipo kokusu gibi alttan cok hafif geliyor .Herkeze tavsiye ediyorum bu kokuyu alanı üzmez çünkü zamanımıza uygun modern bir koku.Bu parfüm bana göre risksiz bir koku genel begeniye uygun bir tarzı var ama cok farklı bir kokuda değil.Kalıcı ve farkedilirliği basarılı.Güzel ,risksiz bir parfüm +25 yas ve üzerine yaz hariç hermevsim tavsiye ederim.


    Clinique - Happy For Men :Bu kokuyuda bir arkadasa almışdım hatırladığım kadarıyla turunc bir koku.Full speed tarzı bir turunc ondan farkı zaman gecince biraz daha odunsu bir hale geliyor.Portakal ve limon karısımı gibi bir acılısı var ve daha sonra odunsu notalar devreye giriyor.Bir zaöanların en popiler parfümüydü.Genç arkadaslara tavsiye ederim.Günlük kullanıma uygun ve kalıcı turuç bir koku.


    Parfümler tende farklı,elbisede farklı kokabilirler.Elbisenize sıktığınızda beğenmediğiniz bir koku teninizde daha güzel kokabilir.Bunun sebebi vucut sıcaklığı ile alakalı koku moloküllerinin yayılımı ve teninizin parfüme etkisidir.Benim tenimde güzel kokan,başka birinde güzel kokmayabilir veya benim tenimde kalıcı olan bir parfüm başka birinde fazla kalıcı olmayabilir.Tenimizdeki yağ oranı ve terleme miktarı parfümün kokusunu ve kalıcılığını birebir etkiler. 


    Bu benim Eser beyden aldıgım ve deneyerek ve araştırarak yazdıgım bir yazıdır.Amacım tekbir sayfada kullandığım kokuları derleyip kokuları merak edenlere sunmak en azından bir önbilgi vermek.Bir yemeği nekadar tarif ederseniz edin tadına bakmadan neye benzedigini anlayamadığımız gibi kokularıda nekadar tarif edersek edelim alıp koklamadığınız sürece neye benzediğini anlayamazssınız.Burda sadece yüzlerce koku arasından size en uygunu olanı alıp denemeniz için bir ön bilgi olarak yazılmışdır. 
    Saygılarımla....
    Zam yapmamak için elimden geleni yapıyorum. 2 ayda 80 bin tl lik fatura kesmişim ama cebimde 1 tl yok. Bunları konuşmayı sevmiyorum. Ben tadında ticaretimi yapıp memnun insanlarla çalışmayı seviyorum. 2 kuruş fazla kazansam pakete bir şeyler eklemeye veya üründe bir şeyleri iyileştirmeye çalışıyorum. Fiyatta indirim, kampanya vs gibi şeylerle gelmezseniz bu yüzden sevinirim. Eğer öyle imkanlar olsa şu Delux olan ürünleri diğerlerine karıştırıp tek fiyat kafa rahat çalışmak isterdim ama maalesef...

    Ayrıca alıma göre fiyat şeklinde çalışıyorum. Paket 1 deki fiyat fatura edildiğinde geriye içine koyduğum 2 numune bedeline yakın bir şey bırakıyor. Fiyat fazla geliyorsa bütçenize uygun açık parfümler piyasada çok. Onlardan almanızı öneririm.
    3 hafta felan önce oğlumla Gürcistan'a gidecektim. Eser'den de parfüm sipariş etmiştim. Gideceğimi duyar duymaz, 'uğramayacak mısın?' diye sordu, uğramaz olur muydum? :) 'Gelirken aç gelin' dedi, birkaç defa da hatırlattı. Uğradım, merak ettiğim parfümleri denedim. Parfüm hediye etti. Bizi yemeğe götürdü. Daha önce parfüm alışverişi dışında tanışıklığımız olmamasına rağmen 10 yıllık arkadaş gibi sohbet ettik, dertleştik. Sonra vedalaştık ve yoluma devam ettim.

    Şunu söylemek istiyorum: Bu adam güzel bir adam. Hangimiz parfüm aldığımız kişinin olduğu şehre gittiğimizde 'Aç gel yoksa parfüm satmam!' diye bir cümle duyduk? Hangimiz parfüm aldığımız satıcı tarafından yemeğe götürüldük?
    İsmini bile duymadığım, duysam bile deneme imkanımın olamayacağı nice parfümü Eser sayesinde denedim. Bu yetmez gibi, bir kardeş gibi ağırlandım.
    Kendisine bir kez de buradan teşekkür ediyorum. Sizlerin de bilmesini, yakından tanımasını istedim bu güzel insanı.
    Kazancın bol olsun.
    Arkadaşlar alacağınız parfümü mutlaka buradan araştırın, baya büyük bir site bu Sık Kullanılanlarınıza ekleyebilirsiniz direkt.

    http://www.fragrantica.com/

    Kalıcılığını(Longevity), farkedilebilirliğini(Sillage), puanını, kaç kişinin oy verdiğini, temel, orta, tepe notalarının ne olduğunu, yazlık mı kışlık mı vs. görebilirsiniz, kör atış yapacak olsanız da daha isabetli atış yapmanıza katkı sağlar diye düşünüyorum.

    Konu sahibi ilk sayfaya eklerse iyi olur veya artılayarak ilk sayfada gözükmesini sağlayabilirsiniz.
  • Ya arkadaş kim okuyorsa okusun, uğraşmayı bırakın şu konuyla. Kitleyip açmalar vs. Adam adabıyla satış yapıyor, kimseye müdanası yok.Gereksiz şirinlikler peşinde değil. Hayatımda almam dediğim açık parfümü sevdirdi bana. Kaliteli yapıyor vs. Alan memnun. Birilerinin dolduruşuyla mı oluyor bu işler anlamadım. Hani herkes kendi ekmeğiyle uğraşsın, başkasınınkine çomak sokmakla vakit kaybedeceğine kendi ürünlerine kafa yorsun. Ahlakıyla ticaret yapan adamın tekerine çomak sokmaya çalışanlar unutmasın döner dolaşır size gelir bu işler.
  • Buğüne kadar Eserden aldığım, zaman zaman yorumladığım ama zamanla gerilerde kalan parfüm yorumlarımı derleyip tek bir baslıkda vermeyi uygun buldum.Parfümleri merak edenler en azından vakit kaybetmez diye düsündüm.Cok uzun bir yazı oldu eger rahatsız olursanız bildirin yazıyı geri kaldırabilirim.
    Gelelim parfümlere ,Eser hocamın parfümleri neye benziyor elimden geldiğince açık yazmaya çalışdım.Parfümlerdeki notalarda farkı algılarım varsada kusura bakmayın elimden gelen bukadar.

    Vakko - V'de VAKKO : Gayet kaliteli ve bir okadarda kalıcı resmi bir koku.Lavanta temalı ve baharatlarla zenginlendirilmiş güzel bir parfüm.Genel olarak lavanta kokuya hakim ama alttan cok hafif odunsu kokular ve karanfil kokusuda hissediliyor ama cok sönük.Kalıcılıgı ve olumlu geri dönüşleri olan bir parfüm.Ofis ortamlarında kullanılabilir boğucu bir havası yok ilk bir dakika hariç :),30 yas ve ustü densede 25 yas üstüne uygun buluyorum. 

    Kilian - Straight To Heaven (White Crystal) : Koku muhtesem desem yeridir.İlk basta agır bir alkol kokusu ki bu rom gibi hafif sekerli ve arkasından yanık odun benzeri sisli bir hal alıyor.Cok farklı ve genelde herkeze hitap etmeyen bir yapısı var.Cok zengin bir hali oldugu için karışık denebilecek ama burnu yormayan ender parfümlerden.Fakat beni üzen kalıcılığı ve farkedilirliği orta düzeyde olması gün içinde tazelemek gerekir.Olumlu yönde geri dönüşler aldım ve İmza kokusu olabilecek kadar kaliteli ve zengin bir koku. Odunsu kokuları sevmeyenleri boğabilir çünkü ilk açılışdaki yogun koku bir anda dağılmıyor ve bir süre o şekilde gidiyor daha sonra bir anda geriye çekilip tene yakın hale geliyor.25 yaş ve üstüne uygun bir koku. 

    Kilian - Back to Black :İlk sıktıgızda hafif sekerli bir bal üzerine ağır tutun ilave edilmis hissi veriyor.Daha sonra vişne kokusunuda hissetmeye başlıyorsunuz.Bal-tütün ve vişne karışımı bir koku.Genel olarak bu sekilde değismeden devam ediyor Cok ağır ve beğeneni az olabilecek bir koku ama asırı kalıcı ve fark edilirliği yuksek, genclere hitap etmeyen bir tarzi var.Genelde soğuk kış günlerinde açık alanlarda ,düğünlerde 2-3 fıs ile kesinlikle fazla değil , olumlu tepkiler alabilirsiniz.Ama kapalı alanlarda ve dozu kaçılırsa sizin için pişmanlık olabilir:)Kör alıma uygun degil. 30 yaş ve üstü için uygun. 

    Creed - Original Santal:Adındanda anlasıldıgı gibi sandal agacı kokusu.Genel olarak baskın sandal alttan hafif bir fresh olarak devam ediyor fazla değisiklik gostermeyen bir koku.Sabunsu ,kesinlikle alanı üzmez.Boğucu bir tarafı yok .Saldırgan özellikde değil daha sakin duran ve benim hosuma giden bir koku.Joop home benzetmiş bazı yorumcular bana göre hiç alakası bile yok tarzları bile farklı.Zaten yorumcuların bazıları sabun kokusuda demişler ama bana göre sizi ve etraftakileri yormayacak sakin bir parfüm.Bence her yaş gurubuna gidebilecek kışın ve serin havalarda kullanılacak bir beyefendi kokusu. Yaz akşamlarında cok güzel olur. 

    Nasomatto - Black Afgano: Bu parfüm gerçekten çok ağır ve sert bir parfüm.Haşhaş kokusu densede ben haşhaşdan ziyade deri kokusunu daha çok algıladım.Deri ve haşhaş kokusu karışınca sanki yanık odun kokusuna benzer sisli bir hava alıyor. O sisli havayıda oud veriyor galiba.Belli bir süre geçtiginde hashas kokusu alttan hissediliyor ama direk haşhaşda denemez..Mariunayada benzetilmiş ama biraz abartılmış .Nasomatto - Black Afgano fazla bir değişiklik göstremeyen ve uzun süre kullanımlarda sıkıcı bir parfüm olacakdır.Tam bir erkek kokusu ve ağır kokuları sevmeyenlerde baş ağrısı yapabilir.Cok kaliteli ve başarılı.Soğuk havalarda ve özel günlerde kullanıldığında ayrı bir hava katacakdır.Cok sert ve kendine has ,rengi siyah gizemli bir parfüm. 30 yaş ve üstüne uygun buluyorum. 

    Terre D'Hermes:Herkesin yorumunu duydugu bir parfüm.İlk sıktığınızda yogun bir greyfurt kokusu hissediyorsunuz.Daha sonra çürümüş portakal kabuğu ve greyfurt karışımı gibi :)Daha sonra limon kokusu belli ediyor kendini.5-10 dakka sonrada portakal kabugu ki bu biraz çürümüş portakal kabuğu kokusu hakim oluyor.Bazı kullanıcıların küf dediği koku ise altta kalan toprak benzeri bir koku cok baskın değil.Soğuk havalarda toprak benzeri koku biraz daha ön plana çıksada bu mevsimlerde portakal kokusu aktif olarak kendini belli edecekdir.Karışık bir parfüm olmadığı için 3-4 saat kokuyu kendinizde alabiliyorsunuz cünkü burnu yormayan kaliteli bir koku.Kesinlikle belli bir yaş isteyen parfüm sıradan bir parfüme benzemiyor takım elbise kokusu desem yeridir.Çok renkli bir parfüm değil ama bildiğiniz kokulara benzemiyor. joop-home gibi zaman isteyen bir parfüm.25 yas ve üstündeki herkezin deneyip biraz zaman vermesini istediğim bir parfüm. 


    Nicos - Sculpture:Dört mevsim kullanabileceğiniz ferah güzel bir parfüm.İlk başda biraz agır bir fresh parfüm.Biraz zaman geçinde daha güzel oluyor.Kalıcılığıda freşh parfümlere göre gayet yeterli.Serin havalarda ve yazın kullanılabilecek atak bir koku.Yukarıdakiler gibi niş bir parfüm degil sıradan herkezin beğeneceği kör alıma uygun bir parfüm. Beğenmeyenide elbettde çıkabilir özellikle o ilk dakikalardaki yaydığı sertlikden dolayı:)Her yaş gurubuna uyar. 

    Jean Paul Gaultier - Le male :Koku genel olarak baharat karışımına benzesede baskın vanilya kokusu kendini hissettiriyor.Hafif şekerli ve baharatlı bir vanilya kokusu ve beğenilen bir koku.Kalıcılıgıda gayet yeterli bir parfüm, alanı üzmez.Herkese hitap eden güzel bir koku.Kör alıma uygun kaliteli bir vanilya kokusu.Vanilyanın baharatlarla olgunlaştırıldığı ve olgun bir yapıya sahip takım elbise kokusu olarak düsünüyorum.Her yaş gurubuna uygun bir parfüm.

    Creed - Green Irish Tweed : Bu kokuyuda arko tras kolanyasına benzetildiği için almak istememişdim.Arko tarş kolanyasını ben sevmiyorum:Git yeşil bir koku içinde yeşili andıran bütün kokular var gibi.Özellikle çimen kokusu baskın ama ciçeksi bir çimen kokusu.Doğada yeşil çiçeklerin olduğu bir çimenin üzerinde oturdugunuzu düşünün ama bu çiçek derken cok hafif hissedilen erkeksi kokan çiçekler.Sanki lavanta baskın gibi geldi bana.Çimen ve lavanta baskın gibi hissettim.Arko taraş kolanya olayına gelirsek sadece anımsatıyor .Parfüm deneyimi olmayanlar direk olarak benzetebilirler ama tarz olarak cok farklı bir koku.Bu yüzden almak istemeyen varsa alsın hemen.Yazın ve kapalı ortamlarda kullanacağım, kalıcılığı ve atak bir parfüm.25 yaş ve üzerine daha cok yakışan bir koku.Gençlerde deneye bilir. 

    Tom Ford - Extreme:Genel olarak Tütün ilk başlarda aktif gibi dursada belli bir süre sonra deri kokusu ortaya çıkıyor ama sanki kekik kokusu ki ben kekik kokusuna benzettim kokuda aktif olarak devam ediyor.Kekik ve sisli deri kokusu karışınca çimen kokusunu andıran bir hal alıyor açıkcası.Bircok yorumcuda çimen ve tütün demiş ama bana göre sisli deri ve kekik kokusu.Bu haliylede tütün ama ağır bir tütün değil ve sisli bir koku ve çimenede benzeyen bir hali var.Gayet sert ve maskülen bir koku.İlerleyen saatlerde tam bir şahesere dönüşüyor.Koku tene yaklaşdıkca tarçın ve vanilya kendini hissettiriyor ve cok daha güzelleşiyor.Bir afgano kadar sert değil ve daha renkli 30 yaş ve üstüne gidecek ,ağırlığıylada sizi özel yapacak kaliteli bir koku. Kalıcılı ve farkedilirligi üst düzey ve benim beğendiğim özel günlerin favorisi olarak kullanacağım bir koku. 

    Gucci Envy:Kokuyu ilk sıkınca yogun bir zencefil ve hafif limon aroması hissetim ve burnunuzu yakan bir hali var. Koku biraz hafifleyince odunsu notalar katılsada ahşap tarzı odunsu zencefil ve karanfil kokusunu daha yoğun hissettim ve lavantada sanki vargibi.Açılışda tatlılık olmayan koku belli bir süre sonra hafif tatlımsı bir hale bürünüyor.Aromatik buruk bir tatlılık şekerli bir parfüm değil kesinlikle.Ama çok hafif ve rahatsız etmeyecek şekilde.Alt noktalarda amber hissetsemde cok silik geldi bana.Zengin bir koku olduğu için köşeli bir yapısı var uzun kullanımlarda sıkıcı olacağını sanmıyorum.Zaman zaman farklı notalar burnunuza geldikçe zevk alacağınızı tahmin ediyorum.Son noktaları acımsı bir tat burakdı bende.Olgun işi kalıcı ve gayet başarılı bir Eserkozmetik daha, 25 yaş ve üstüne kışın ve soguk havalarda baharat ve oryantal karışımı kalite hissi veren güzel bir koku.

    C.Dior - Fahrenheith :Bu kokuyu bir yerde yanık asvalt kokusuna benzetmişler:)İlk sıkdıgımda burnumu dayadığımda yanık asvalta benziyor ama bende sanayi yağına benzettim ilğinçdir:)Koku ilk açılıda hafif ekşi limonsu bir koku gibi ama belli bir süre sonra hafif tatlımsı bir salatalık kokusunu andırıyor.Tabiki salatalık kokusunun arkasında gizlenmiş çiçek kokularıda alabiliyorum ama feminel bir şekilde değil.En çokda lavantayı hissettim.Tekdüze fazla bir değişiklik yok parfümde gayet başarılı ve yazın sıcaklar hariç kullanılabilir.Bana göre bu koku her yaş gurubuna gider.Gençler bu kokuyu alın ve deneyin:)).Olumlu tepki alacağınızada emin olabilirsiniz.Burnu yormayan güzel bir parfüm her yaşa tavsiye ederim. 

    Creed - Aventus :Kokuyu sıktıgınızda meyveli bir aroma oldugunu hissediyorsunuz zaten ve cok hafifde olsa turunçgilde var.Deri üzerine konmus bir ananas ve elma kokusu sanki.Deri kokusuda karışınca dumansı meyvaların karışımı gibi.Buruk meyveler demek daha mantıklı.Bazı arkadaşlarda papatya ezmesine benzetmiş,deri-ananas ve elma kokusu birleşince bende papatya ezmesine benzettim:)Yarım saatden sonra meyveleri secemedim cünkü dumansı bir koku ön plana cıkdı.Güzel bir koku ama cok renklide değil bence yazın sıcaklarda değilde kapalı,yağmurlu hafif serin havalarda cok güzel izlenimler verir.Dumansı ananas yada tütsülü ananas üst seviyede iken kalite hissi ve gizemli bir hale dönüstürüyor parfümü.Her yaş gurubuna serin ve yağmurlu havalarda kullanmanızı tavsiye ederim.

    Creed - Millesime imperial :İlk açılışda meyve aroması , turungil en cokda limon kokusu alıyorsunuz.Belli bir süre sonra kavun kokusu ama tatlı bir kavun kokusu değil.Zaten zor algıladım kavun kokusunu ve sentetik bir kokuda var içinde.Neye benzediğini tam olarak çözemedim ama tam bir yaz kokusu.Tam çözemesemde koku tene yaklaşdıkca cok güzel bir hal alıyor ve kavun kokusunuda ozaman daha net alabildim.Doğal bir meyve aromasından daha çok sentetik bir aromaya benzettim buda belki meyvelerdeki tatlılıgı bastırmak için kullanılan tuzdan kaynaklanıyor olabilir.Yazın kullanılabilecek kalıcılıgı ve farkedilirligi güzel her begeniye açık,karışık olamyan sade ğüzel bir parfüm .Yaz için her yaş gurubuna tavsiye edebilirim. 


    Giorgio Armani- Acqua Di GioProfumo  : Bu parfüm savauge ile Armani D'Aromes  arasında bir parfüm.Turunçgille başlayan ve belli bir süre sonra hafif baharatların devreye girmesiyle olgunlasan bir koku.Sauvage bunun daha sert baharatlısı ,daromes ise bundan daha turunç bir koku.Her yaş gurubuna sonbahar ve yazın kullanılabilecek güzel bir turunç kokusu.Sauvage bu parfümün daha olgun hali ve takım elbiseye yakışdırdığım bir parfüm ama baharat oranı yüksek olduğundan bana göre yaş isteyen ve denenmesi gereken bir parfüm.Sauvageyi veya daromesi sevenler bu parfümüde kesinlikle severler,abi kardeş misali:))) 

    Costume National - Scent intense [COST]: Bu parfüm amber ,zencefil,biraz karanfil ve hafif yeşil otsu bir karışım.Hafif,kalıcı ve farkedilirliği yüksek bir parfüm.25 yaş ve üstüne her mevsim kullanılabilir.Kör alıma uygun olmasada alanı üzmez ve 25 yaş ve üstüne uygun bulsamda gençlerinde denemesini tavsiye ederim çünkü bir ortama girdiğinizde direk dikkatleri üzernize cekeceğinize emin olabilirsiniz. 

    Ermenegildo Zegna - Zegna Forte [ZGN]:Bu parfüm 2011 de ödül almış baharatlı olarak gecen bir koku.Genel olarak hafif vanilya,biraz baharat ve odunsu kokuların güzel bir bileşimi.Turunç bir açılısı var ama turunç kokusu cok kısa bir süre sonra hissedilmiyor.Vanilya ve odunsu kokular tam ayarında kullanılmış ve baharatlarla desteklenmiş ,birazda tatlımsı, olgun ve zengin çok güzel bir koku.Kalıcılığı ve farkedilirliği yüksek sonbahar ve kış parfümü.Tatlılığı rahatsız edecek seviyede değil beni rahatsız edmedi.25 yaş ve üstüne hafif tatlımsı, vanilya kokusunu sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. 

    Chanel - Allure Homme  :Bu parfümde bergamot ve turunç ile açılıyor ama belli bir süre sonra geriye cekiliyor.Orta kısmı Xeryus Rouge  çok benzeyen eski kafalı erkeksi bir koku.Ondan birazdaha tatlı ve cok yakın kokular.Xeryusu sevenler kesinlikle bu parfümüde severler ve denemelerini tavsiye ediyorum.Hermevsim ve her yaş gurubu kullanabilir. 



    C. Dior - Ambre Nuit:Bu koku ilk açılışda narinciye ile acılıyor ve sonra amber , biber ve gül karışımı bir koku ortaya cıkıyor ama gül az kullanılmış ,yani ayarında.Baharatlada desteklenmiş çok hoş ,çok güzel bir koku.Biber özellikle kendini belli ediyor.Gül ,biber ve amber üçlüsü çok güzel bir harmanı var.En cok kendini belli eden amber ve baharatlar ,gül silik kalmış.Gül çok az kullanılmış ve baskın değil ama tatlımsı bir amber hissediliyor .Ünisex olarak piyasaya sürülmüş bir koku ve feminel bir yapısıda var.Ama biber kullanımı kokuyu birazdaha erkeksi yapmış.Amber severler bu kokuyu seveceklerine eminim.Kışın ve soğuk havalarda içinizi ısıtacak sıcak baharatlar ve tatlımsı amber kokusunun cok güzel bir harmanı. 

    C. Dior - Sauvage :Eksimsi ,acımsı ,tatlımsı bir greyfur ve acımsı mandalina ile acılıyor.Üçünüde hissediyorsunuz.Daha sonra turunç kokusuna otsu bir koku eslik etmeye baslıyor.Tütsülü ,narenciye ,otsu ve baharatlı bir parfüm. Hafif aromatik sekerde var içinde.Herkezin begeneceği bir koku degil.Yaz kokusu diyenlerde var ama bukadar yaz kokusu varken savauge bana göre sonbahar ve kış kokusu.Belki ilk açılışındaki narenciyeden sonra yaz kokusu gibi durabilir ama ilerleyen zamanlarda baharatların devreye girmesiyle oturaklı bir kokuya dönüşüyor.Beyefendi kokusu sakin ve durgun hosuma gitti.Tene yakın duruyor farkedilirliği düsük galiba.Her burun bu kokuyu sevemeyebilir.Erkeksi bir koku,ne cok ağır nede hafif ,25 yas ve üstüne resmi kıyafet giyinene tavsiye ederim tam bir ofis kokusu.Hermesin baharatlı haline benzettim. 

    Creed - Silver Mountain Water :Kokuyu ilk sıkdıgınızda limon kokusunu ve mandalina benzeri bir koku , biraz sonra fresh ,sucul bir koku ortaya cıkıyor.Yazın kullanılabilecek güzel bir koku ve biraz yesil kokuda var.Yeşil çayı hissediyorsunuz zaten. Creed Millesime Imperial in meyvelerinin, deniz notalarına karışmış hali.Çok hafif metalik aroamalı meyve,yeşil çay ve deniz notası olarak değişmeden gidiyor.Kalıcılığı ve farkedilirliği bu tür parfümlere göre çok başarılı.Yaz için kullanılacak güzel bir fresh koku fazla söylenecek pek birşey yok.Creed VİW göre daha oturaklı duruyor. 

    Creed - Virgin island Water:İlk asıkınca gayet ekşi bir limon sizi karşılıyor.Yeşil limon kokusu,çok ekşi bir yapısı var.Biraz zaman geçince hindistan cevizi hafiden hissediliyor.Zaman geçdikce hindistan cevizi daha aktif bir hale geliyor.Limon ve hindistan cevizinin beraber koktuğu çok güzel bir harman.Aktif bir koku etrafa yayılımı gayet güzel kendini belli eden bir parfüm.Yaz için çok hoş duracak bir koku tam yemelik bir parfüm.Ekşi ,yeşil limon ve hindistan cevizi aroması.Her yaş gurubuna ,yazın kullanılacak bir parfüm.

    Bvlgari Aqua Marine:İlk acılısı ekşimsi ve tuzlu bir koku.Belli bir süre sonra mese yosunu devreye giriyor ve bildiğiniz deniz kenarlarındaki gibi bir yosun kokusu parfüme hakim oluyor.Alt noktalarda ise sallatalık kokusunu andıran bir yesil kokuda devreye giriyor ama sönük kalıyor.Tuzlu bir yosun kokusu ,kabaca sucul bir parfüm.Yosun kokusunu sevmeyenler beğenmeye bilir.Kalıcılığı ve farkedilirligi basarılı bir parfüm.20 yaş ve üstüne uygun buluyorum. 

    Yves Saint Laurent La Nuit de L'homme:Genel olarak lavanta ve baharatlar eslik ediyor.İlk başta tatlılık pek hissetmedim yok denecek kadar az.Belli bir süre sonra biraz daha tatlımsı bir hale geliyor.Begenilen bir koku.Sonbahar ve kısın kulanımına daha uygun.Biraz tene yakın duruyor günümüz parfümlerine uygun, herkezin sevecegi bir tarzı var.Kapalı alan ve ofis kullanımına uygun buluyorum.Her yaş gurubunun seveceği bir parfüm.Yazın sıcaklar hariç her mevsim kullanılabilir. 

    Givenchy - Xeryus Rouge:İlk açılısı biraz ekşi.Oryantal bir koku.Baharatlar güzel harmanlanmıs ve pek birsey hissedemiyorsunuz.Tozlu bir yesil koku algıladım .Erkeksi çiceklerde kokuya destek veriyor.Tatlı bir yapısı yok ama biraz atılgan bir koku femiellik içermiyor.Yeşilli ve baharatlı ve birazda odunsu ve biraz eski kafalı bir parfüm.Tam bir erkek kokusu.Kalıcılıgı ve farkedilirligi yüksek yaz sıcakları hariç her mevsim kullanılabilir. 

    Paco Rabanne - iNViCTUS:İlk acılısda eksimsi bir narenciye ile baslayan ve daha sonra sucul bir koku ,hafif yosunumsu bir koku ve aromatik bir havası var.Meyvemsi bir koku değil.Her nota var içinde .Tatlımsı bir koku özelliği yok .Ekşimsi,sucul ve hafif yosunumsu ve hafif baharatlı kokan sanki her mevsim kullanılsın diye yapılmış gayet güzel bir parfüm.Tatlımsı olsaydı bukadar fresh bir izlenim vermezdi ama bu haliyle gercekten cok güzel olmuş.Galiba bunda paculi ve ambergis yok bu yüzden tatlımsı bir özelligi yok.Bana gönderilen tester karışmadıysa bu koku gayet basarılı ve yılın her vaktinde cok rahat kullanılabilir.Sade ,basit ve farkedilirligi gayet güzel.Her yaş gurubuna ve her mevsim öneririm bu parfümü. 

    Chanel - Bleu de Chanel:Narenciye ile acılan koku ilerledikce baharatsı ve odunsu bir hale geliyor.Erkeksi bir koku ve ferah koku dört mevsim kullanılabilir.Avon full speet tarzında bir koku.Genelde ben bu tür kokuları basit bulurum ama en begenilen ve tutulan kokularda bu tarz kokular.Yaz aksamları ve bahar aylarında cok güzel izlenimler verir.Bence övgüyü hakedecek kadar var.Kalıcılıkğı ve farkedilirliği bu tür parfümlere göre başarılı buldum.Orjinali cok pahalı, belki o fiyat etmez ama Eser bey size bu fiyata ulaştırabiliyorsa kesinlikle denemelisiniz. 

    Armani D'Aromes:İlk sıktıgınızda bergamut ve mandalina kokusunu alabilirsiniz.İkisi karısınca ben kanlı portakal kokusuna benzettim.Belli bir süre sonra koku tene oturdukca baharatlar hafifden devreye giriyor.Alttan hafif zencefil kokusuna, aromatik baharatlar ekleniyor biraz tatlımsı bir hal alıyor.Turuncgiller ve tatlımsı baharat ve hafif odunsu bir koku sonbahar ve yaz kokusu bana göre.Benim tenimde kalıcılığı biraz zayıf kaldı ama farkedilirliği yüksek bir parfüm.2014 yılı cıkışlı yeni bir koku ve yeni bir parfüm denemek isteyenlere tavsiye edebilirm. 

    Hugo Boss - Boss (Vanilyaly):Koku yapay seker ve vanilya kokusu.Cok ağır bir koku değil ,hafif sekerli bir vanilya parfümü.Bu kokuda tam yemelik bir koku basit bir vanilyalı akide sekeri gibi.Kalıcı ve farkedilirliği yüksek bir koku.Ben basit bulsamda genç yaşa cok yakısacağına inandığım hoş bir parfüm.Sonbahar ve kış kokusu olarak tavsiye edebilirim. 

    Parada amber 
    Testeri geldi.Cok güzel ve sabunsu bir koku.Ayrıca farklı bir sabunsu koku.Amber ve cicellerin karısımı gibi.Galiba menekşe ve safran kokusu baskın ve beni mest etdi.Ofis ortamlarında rahatlıkla kullanılabilir.Koku zaman geçtikce dahada duruluyor.Orta noktaları daha çok hoşuma gitti.Kesinlikle farklı ve zengin kokusu. 30 yas üstü sabunsu kokuları seven herkese tavsiye ederim.Kalıcılığı ve farkedilirliği basarılı bana göre.


    İntense ultramarina 
    Koku baya keskin ilk sıkınca sanki keskin çiçekler size nefes bile aldırmıyor:)Bir kaç dakika sonra koku oturmaya baslayınca fresh bir koku ortaya çıkıyor ama sucul bir freşh değil ,nane ve hafif tütün kolanyası freşliği desem mantıklı.Karpuz kokuyor densede cok silik asıl ana karakteri nanemsi ve karanfilli bir tütün gibi ama tütün cok hafif hissettiriyor kendini.Cok güzel bir harmanı olduğu için diger cicek kokularını ben alamadım ama kokuya cok güzel destek veriyor.Koku kendini belli eden cevreye ben burdayım dedirten bir tarzı var.Kalıçı ve farkedilir bir koku. 


    M.Micallef - EMiR :İlk sıkdığınızda yanık sekerli ve narenciyeli bir koku hissediyorsunuz.Bu sekerli his paculi kullanımından ,isli halede oud kullanımından geliyor galiba.Yani sekerli ve dumansı bir karısım sizi karşılıyor.Oud kullanımı cok sert değil.Belli bir süre sonra şeker geri cekilirken hafif yeşilimsi ve çiçeksi bir kokuya dönüsüyor.İsli ve yeşil kokuların içinde erkeksi çiçekler gibi.Ben kinski nin yesil kokusuna benzettin , misk ve odunsu kokularla zenginleştirilmiş bir hali var.Eski ahsap üzerine biraz yesil ve biraxda amber dökün alın size emir kokusu:))Günde 2-3 fıs ile zevkle kullanabilirsiniz.Zengin bir kokusu var.Kalıcolıgı ve farkedilirliği gayet başarılı.Fazla sıkarsanız böyle kokular sert ve saldırgan yapısından dolayı hem sizi hemde etrafınızdakileri rahatsız eder ve parfümden soğursunuz.Tenimde en uzun süre kalan bu oldu.Ben niş parfümlerden en cokda bu kokuyu sevdim.Sebebi ise arap kokusunu anımsatsada modern bir tarzda olusu .Kışın ve +30 yaş için cok güzel bir koku.

    Kinski - Kinski [Kins: ilk açılışı ekşimsi, otsu uesil bir koku.Otsu derken cimen yesilinden ziyade ağaç yapraklarının yeşili gibi ve içindede erkeksi çiceklerin olduğunu düşünün.Ama çiçeden ziyade odunlu ağaç yapraklarının dumansı ve ekşimsi bir hali gibi.Koku cok fazla bir değişiklik göstermiyor genelde bu halde ilerliyor.Maruanaya benzetenlerde var ama ben pek benzetemedim .Biraz zaman geçince hafifden benzesede cok belli etmiyor kendini.Maruananın yeşil yapraklarına belki benziyordur.En net maruana kokusunu ben afganoda almışdım.Yeşil kokuları sevenler severek kullanacaklardır.Bana göre ormanlık bir alana gittiginizde dogadan gelen ağac yapraklarının ve hafif sert ciceklerin katıldığı dumansı ,ekşimsi doğal bir koku.Tam bir beyefendi kokusu.Kısın ve +30 yaşa uygun buluyorum.

    Hugo boss velvet amber:ilk açılışını sevmedim sert ,ekşi bir kehribar kokusuna benzettim.Biraz zaman geçince vanilya ve amber karısımı balzamik bir hal alıyor. Vanilya kendini cok hissettirmiyor bariz bir vanilya kokusu alamıyorsunuz.Güzel bir harmana sahip modern bir amber kullanılmış.Sıcak tatlımsı bir amber beklemeyin bu kokuda.Dior ambre nuitin içinden gülü ve sıcak amberin çıkarılmış hali gibi geldi bana.İçine biraz kehribar ve birazda vanilya katın :)Zaman gectikce tatlımsı bir hale gelerek koku yumusuyor ve vanilya biraz daha kendini hissettiriyor.Kalıcı ve farkedilir bir koku.
    +25 ve soğuk havalarda kullanılmalı.





    Alfred Dunhill - Desire Blue:Ben bu kokuyu creet smw ve aqua marina karışımına benzettim Başarılı bir sucul parfüm.Bugari Aqua marinaya daha cok benziyor yosunumsu ve deniz notaları eklenmiş hali ama tuzlu değil smw gibi birazda meyvemsi diyebilirim.Dört mevsim kullanılacak her yasa uygun bulduğum bir koku.Beyefendi kokusu ve daha cok yaza yakısacak yosunumsu ve hafif meyvemsi sucul bir parfüm.Kalıcılığı basarılı bu tür sucul parfümlere göre.Aqua marinayı ve creet smw yi sevenler bunuda seveceklerdir.

    Armani - Code Profumo:Koku lavanta ve tonka fasülyesi ekseninde dolanıyor.Amber hafifden hissediyorsunuz.Orta yaş parfümü kalıcı ve biraz ağır bir koku.Deri üzerine baharatlar ve hafif amberle birleşmiş hali.Tabi hafif sekerli tonka fasüllesinin verdiği bir tatlılık var bence.Kısaca Hafif sekerli deri üzerinde lavanta eşliğinde ve baharatlarla zengişletirilmiş hafif amber ve hafif vanilya kokusu. Benim hosuma gitti desinger pargümlere göre basarılı ve erkeksi bir parfüm.Orta yaş gurubuna ve kışın kullanımına uygun buluyorum.Kalıcı ve farkedilir bir koku.

    Cartier Declaration:ilk sıktığınızda tuzlu baharatlar ve hafif turunç kokusu alıyorsunuz.Yeşil çay ve iso e kullanımı kendini belli ediyor.Ciceksi ve topraksı bir koku.Hermesin ciceksi ve yeşil cay kullanılmış hali.İlerleyen zamanda cok kaliteli bir sabunsu hale geliyor yada ben öyle hissettim.Beyefendi kokusu ve orta yaşa yakısacak benim beğendiğim bir parfüm.Parfüm fazla renk değiştirmeyen açılısı ile kapanısı hemen hemen aynı .+30 yaş ve üstüne hermesi seven herkese denemelerini tavsiye ediyorum.

    Frederic Malle - Musc Ravageur:ilk sıkdığınız tahammülü zor bir koku ortaya çıkıyor ve oldukça kirli bir koku.Declarationa benzesede ondan haha sert ve daha kirli bir acılısı var.Biraz bekleyince boss velvet amberin daha sert haline dönüsüyor.Hayvansalık hissettiğiniz ve rahatsız ediçi bir koku.Amber ve misk temalı bir cok parfümde bu kirlilik oluyor.Bu kokuda bunu yumusatmak için hiç birsey yapmamıslar belli:))Tarçın,vanilya,amber ve misk karışınca sert ve kirli bir hale dönüşmüş yada cilvet kullanılmış ondan dolayıda olabilir bu kirlilik.Zaten bu niş parfümlerin amacı herkeze değilde belli bir kitleye hitap etmeyi amaclıyorlar ve bu amacına musk ravageur ulaşmış gibi.Zaman gectikce koku yumusuyor ve pudramsı vaniya tatlılıgı devreye giriyor ve güzellesiyor ama o hayvansallık yok olmuyor kendini hissettiriyor.Tonka fasülyesi ve vanilya bu kirli miski yumusatmaya yetmiyor:)Benim gözümde ya sev ya terket parfümlerinin en basında yer alır.Bu tür kirli kokuları sevmeyenler ter kokusuna cok benzetir ama sevenleri ne alakası var der ,o derece farklı yorumların yapılacağı bir parfüm :)) 35 yaş üstüne ve kış günününde kullanılacak bir parfüm.

    Bvlgari - Man in Black:Hafif narinciye ve baharatlarla acılıyor.İçki temasınıda andırıyor.Cok saldırgan bir yapısı yok.Hafif limonsu ve biber kokuda ilk basda hissedilenler.Belli bir süre sonra tütün ve amber devreye giriyor.Birazda vişne kokusu algıladım.Tütün,vişne,biber,vanilya ve amber ile cok güzel bir karışım olmus.Hafif tatlımsı 25 yaş ve üstüne resmi kıyafet üzerince güzel durur bence.Soguk havalarda kullanılabilecek kalıcı ve farkedilir bir parfüm.

    Carolina Herrera CH MEN Prive:İçki temalı ve genel kullanıcıya uygun bir koku.Hafif deri ve kekik kokusunun narenciyeyle harmanlanmış hali gibi.Tene yakın duruyor belli bir süre sonra hafif tatlılasıyor.Bence hafif sert baharatlarda var içinde zaman ilerledikçe erkeksi baharatlar kendini belli ediyor.Her yaş gurubuna ve yaz hariç her mevsim kullanılır bence.

    Dolge & Gabanne - The One:Sekerli bir koku.Tatlımsı baharatlar ve narenciyeyle desteklenmiş odunsu bir parfüm.Genel kullanıcıya uygun ve tene yakın duran yaz sıcakları hariç her mevsim kullanılabilir.Sekerli kokuları sevmeyenler begeneceğini sanmıyorum.Asıl olarak koku tatlımsı meyveler ve tatlımsı baharahlar sekli.Modern bir koku ve sekerli bir yapısı var.Baharatların içindende zencefili algıladım.Zencefil ve hafif narenciye harmanı ile tatlımsı bir koku.Zaman gecdikce odunsu notalarda devreye giriyor ama orta noktaları gayet güzel buldum.Cok farklı bir koku olmasada günümüze uygun güzel vede kalıcı bir parfüm.Her yasa ,serin ve soguk havalarda kullanımını uygun buluyorum.

    M.Micallef - Avant Garde :İlk sıkdığınızda hafif sekerli bir turunç kokusu ve alta hafide bir kakao kosusu geliyor.Cok güzel bir açılısı var .Niş parfümleri gibi değilde desinger parfümlerini anımsatıyor.Turunçgiller ,hafif deri, hafif tütün karısımına birazda kakao ekleyin alınsize avant garde:)Güzel bir harmanı var.Genel kullanıcıya hitap ediyor bana göre.Kakao var diye cukulata gibi kokuyor sanmayın tatlımsı bir pipo kokusu gibi alttan cok hafif geliyor .Herkeze tavsiye ediyorum bu kokuyu alanı üzmez çünkü zamanımıza uygun modern bir koku.Bu parfüm bana göre risksiz bir koku genel begeniye uygun bir tarzı var ama cok farklı bir kokuda değil.Kalıcı ve farkedilirliği basarılı.Güzel ,risksiz bir parfüm +25 yas ve üzerine yaz hariç hermevsim tavsiye ederim.


    Clinique - Happy For Men :Bu kokuyuda bir arkadasa almışdım hatırladığım kadarıyla turunc bir koku.Full speed tarzı bir turunc ondan farkı zaman gecince biraz daha odunsu bir hale geliyor.Portakal ve limon karısımı gibi bir acılısı var ve daha sonra odunsu notalar devreye giriyor.Bir zaöanların en popiler parfümüydü.Genç arkadaslara tavsiye ederim.Günlük kullanıma uygun ve kalıcı turuç bir koku.


    Parfümler tende farklı,elbisede farklı kokabilirler.Elbisenize sıktığınızda beğenmediğiniz bir koku teninizde daha güzel kokabilir.Bunun sebebi vucut sıcaklığı ile alakalı koku moloküllerinin yayılımı ve teninizin parfüme etkisidir.Benim tenimde güzel kokan,başka birinde güzel kokmayabilir veya benim tenimde kalıcı olan bir parfüm başka birinde fazla kalıcı olmayabilir.Tenimizdeki yağ oranı ve terleme miktarı parfümün kokusunu ve kalıcılığını birebir etkiler. 


    Bu benim Eser beyden aldıgım ve deneyerek ve araştırarak yazdıgım bir yazıdır.Amacım tekbir sayfada kullandığım kokuları derleyip kokuları merak edenlere sunmak en azından bir önbilgi vermek.Bir yemeği nekadar tarif ederseniz edin tadına bakmadan neye benzedigini anlayamadığımız gibi kokularıda nekadar tarif edersek edelim alıp koklamadığınız sürece neye benzediğini anlayamazssınız.Burda sadece yüzlerce koku arasından size en uygunu olanı alıp denemeniz için bir ön bilgi olarak yazılmışdır. 
    Saygılarımla....
  • Zam yapmamak için elimden geleni yapıyorum. 2 ayda 80 bin tl lik fatura kesmişim ama cebimde 1 tl yok. Bunları konuşmayı sevmiyorum. Ben tadında ticaretimi yapıp memnun insanlarla çalışmayı seviyorum. 2 kuruş fazla kazansam pakete bir şeyler eklemeye veya üründe bir şeyleri iyileştirmeye çalışıyorum. Fiyatta indirim, kampanya vs gibi şeylerle gelmezseniz bu yüzden sevinirim. Eğer öyle imkanlar olsa şu Delux olan ürünleri diğerlerine karıştırıp tek fiyat kafa rahat çalışmak isterdim ama maalesef...

    Ayrıca alıma göre fiyat şeklinde çalışıyorum. Paket 1 deki fiyat fatura edildiğinde geriye içine koyduğum 2 numune bedeline yakın bir şey bırakıyor. Fiyat fazla geliyorsa bütçenize uygun açık parfümler piyasada çok. Onlardan almanızı öneririm.
  • Bir üniversitelinin objektifinden: Doğa ve Tutaste'nin uyumu.

    *Beğeni ve destek için teşekkür ederim.

    Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan0zmen -- 1 Şubat 2017; 11:24:59 >
  • İlhan K
    Evren İ
    Görkem K
    İsmail A
    İsmail C K
    Murat S
    Ali G
    Şener Y
    Volkan Ç
    Gökay D

    Üstteki arkadaşlarımın alışverişlerine istinaden hem sizler, hem de kendi adımıza söz verdiğim gibi 500 tl bağışı LÖSEV'e yapmış bulunmaktayız.


    Desteğinizden ötürü teşekkür ederim.


    Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)
  • Bir erkeğin olmazsa olmazları

    Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)
  • 3 hafta felan önce oğlumla Gürcistan'a gidecektim. Eser'den de parfüm sipariş etmiştim. Gideceğimi duyar duymaz, 'uğramayacak mısın?' diye sordu, uğramaz olur muydum? :) 'Gelirken aç gelin' dedi, birkaç defa da hatırlattı. Uğradım, merak ettiğim parfümleri denedim. Parfüm hediye etti. Bizi yemeğe götürdü. Daha önce parfüm alışverişi dışında tanışıklığımız olmamasına rağmen 10 yıllık arkadaş gibi sohbet ettik, dertleştik. Sonra vedalaştık ve yoluma devam ettim.

    Şunu söylemek istiyorum: Bu adam güzel bir adam. Hangimiz parfüm aldığımız kişinin olduğu şehre gittiğimizde 'Aç gel yoksa parfüm satmam!' diye bir cümle duyduk? Hangimiz parfüm aldığımız satıcı tarafından yemeğe götürüldük?
    İsmini bile duymadığım, duysam bile deneme imkanımın olamayacağı nice parfümü Eser sayesinde denedim. Bu yetmez gibi, bir kardeş gibi ağırlandım.
    Kendisine bir kez de buradan teşekkür ediyorum. Sizlerin de bilmesini, yakından tanımasını istedim bu güzel insanı.
    Kazancın bol olsun.
  • Arkadaşlar alacağınız parfümü mutlaka buradan araştırın, baya büyük bir site bu Sık Kullanılanlarınıza ekleyebilirsiniz direkt.

    http://www.fragrantica.com/

    Kalıcılığını(Longevity), farkedilebilirliğini(Sillage), puanını, kaç kişinin oy verdiğini, temel, orta, tepe notalarının ne olduğunu, yazlık mı kışlık mı vs. görebilirsiniz, kör atış yapacak olsanız da daha isabetli atış yapmanıza katkı sağlar diye düşünüyorum.

    Konu sahibi ilk sayfaya eklerse iyi olur veya artılayarak ilk sayfada gözükmesini sağlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 14 Haziran 2016; 15:18:06 >
  • Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)

    Buda benden olsun EserTowers
  • EruhluMuhdi E kullanıcısına yanıt
    Hesap bilgilerinizi pm atin. Ucretini yollayacagim size. Urunleri de durumu olmayan bir öğrenciye hediye edin.



    Arkadasin satmak istediği urunler 1 2 yillik urunler. Vakti zamaninda duzgun uslup ile yazan kimseyi bu duruma sokmam ben. Ayda ortalama 800 kisiye kargo cikariyoruz. Tabi ki herkes memnun kalmayacak. 800de 1 2 normaldir. Altin satmiyorum sonucta. Memnun kalmayip tekrar alisveris yapmak istemek de başka bir boyut.
  • Sahibindende 50 yazıyor diye atmden 50 göndermiştim . 45 tl imiş kutuya 5tl para üstü koymuş :) dürüst satıcı
  • Eser hocam paylaştığım görseldeki gibi bir tester setini ücreti mukabilinde hazırlasanız, alacak kişiler önceden deneyerek kendilerine uygun buldukları kokuları sipariş etseler hem kullanıcı memnuniyeti daha da artar(şuanda da yüksek), hemde kör alış yapıp umduğunu bulamayan ve muhtemelen birdaha sipariş vermeyecek kişileri kazanırsınız. Ayrıca potansiyel müşterileri kazanmak için de güzel bir yol olur diye düşünüyorum.
    Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)
  • JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Bir gün loto falan vursa tüm şişelere orj doldurup kargoları öyle yapacağım. Sonra patlaşmış mısır ve kolamı alıp burada yorumları okuyacağım :)
  • Merhaba , 23 yaşında üniversite öğrencisiyim ve yaklaşık olarak 12 – 13 yaşlarımdan beri parfüm hobim var.Elimde onlarca orijinal parfüm ve tabiki tutasteler var.Uzun zamandır tutasteden alışveriş yapıyorum ve forumu takip ediyorum.Orjinal kullanıcak durumum olmasına rağmen eser abinin herkes tarafından bilinen insanlığı , esnaflığı ve kaliteli ürünleri dolayısıyla burdanda severek alışveriş yapmaktayım.Elimden geldiğince kullandıklarımı sizlere fikir vermesi açısından yorumlamak istiyorum.Sırf parfüm severlere faydası olur belki diyerek foruma kayıt oldum ve bu paylaşımı yapmak istedim.Uzun bir yazı olabilir sorun olursa söylersiniz silerim.
    Ayrıca yazdıklarımı www.fragrantica.com sitesinden parfümün notalarını , beğeni oylamasını , kışlık yazlık gündüz ve gece kullanımı gibi detaylarını inceleyerek değerlendirirseniz çok daha faydalı olabilir zaten listede parfümün adına tıkladığınızda sizi sayfaya yönlendirmekte.Çok fazla şu notası var bu notası var tarzı olsun istemiyorum açıkçası okuyanlarda parfüm gurmesi gibi o notalardan kafalarında nasıl canlandırabilirler bilemiyorum hani burnunuzun iyi tanıdığı ve sevdiğiniz notalar yada hakkında fikir sahibi olduğunuz notalar var mı diye kontrol edersiniz bu siteden rahatça ben pek detayına girmicem daha genel fikirler olucak.Tabiki yazdıklarım yeterli olmayacağı gibi sadece fikir vermesi içindir mevcut her bilgiyi değerlendirip koklayamadan bir koku alıcağınız için umarım yardımcı olur.Yabancı diliniz varsa youtubeda parfümlerin review videolarını izleyebilirsiniz türkçe olarak çok az video oluyor maalesef.

    DİOR SAUVAGE : Bu parfüm benim listedeki favorilerimden ,elimde orjinalide bulunmakta.Bu koku hem fresh tarzda gibi olup hemde yoğun ve karakteri olan bi koku , orjinalinde bunu ambroxan notası sağlıyor.Açılış orjinalde çok daha iyi olsada bir süre sonra benzer bi hal alıyorlar yani bi tık altı tutaste olan.Şuan piyasada en iyi benzeri olan versiyon tutastedir emin olun… Kendim severek kullandım.Fark edilirlik yüksek , kalıcılıkta normal.Etrafınızdaki insanlar tarafından beğenilen bir koku.Belki bu koku çok mu basit ya falan diye düşünebilirsiniz ama yinede çekici bir koku.İnsanlar çoğu zaman siz çok güzel koksanız da bunu dile getirmezler hep bir iltifat veya geri dönüş beklememek lazım.

    BLUE DE CHANEL : Fresh tarzda bir koku arayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.Koku hem fresh hemde turunçgiller ve birazda baharatla beraber karakteri olan kokulardan kimisi basit bulur ama bence değil.Bayanlar tarafından beğenilmekte ve elimdeki orjinali ile benzerlik oranı gayet iyi kokulardan.Her yaş grubuna gidebilecek erkeksi ve şık bir koku , günlük kullanıma uygun.Ofis kullanımına çok uygun.Yani günlükte günlük şık giyimde şık kokacak her şekle uyum sağlayabilecek joker bir koku.

    AVENTUS ve AVENTUS PRİVE : Aventus hem meyvemsi aroması olan hemde dumansı bir yanı olan harika bir koku.İkisi arasındaki fark esans kalitesi ve normal aventus meyvemsi kokarken priveda dumansı bi koku var ve meyvemsi yanı çok daha lezzetli ve kaliteli kokuyor.Kesinlikle her yaş grubu erkeğe gider ve yine çok beğeni alan kokulardan birisi.Ben prive olanı tavsiye ederim.Orjinalinin fiyatı göz önüne alındığında bu koku bu fiyat ve perfomansa gayet başarılı.Ufak bi not daha , piyasada bulunan her aventus benzeri parfüm normal aventus gibi meyvemsi ağırlıklı kokmakta ama prive olan gibi dumansılığı verebilen henüz görmedim.

    CH MAN PRİVE : Bu koku hakkında çok yazan olmuyor ama listenin gizli kahramanlarından bence.Bu kokuyu ne zaman sıksam kesinlikle kızlar tarafından sorulmakta ve iltifat almakta.Bence herkes bi şans verip deneyebilir fakat yaz aylarında kullanıma pek uygun değil bayabilir.Aroması yoğun ve viski notası olan bir koku , hafiften baharatlarda kendini hissettiriyor.

    LA NUİT : Bu koku benim kesinlikle en sevdiğim kokulardan birisi fakat elimde olan orijinal kadar iyi kokmuyor tabiki.Şunuda belirtiyim bu kokuyu orjinali kadar benzetebilen görmedim duymadım ama denediklerim arasında tutaste diğerlerine nazaran çok daha başarılı.Bu kokuda kesinlikle kızlar tarafından sevilmekte olan bir koku fakat günlük kullanımdan ziyade daha şık giyimlere uygun gibi geliyor bana , kendim böyle kullanıyorum.Yine aroması yoğun ve baharatların harika karışımıdan oluşan bir koku.

    THE ONE : Bu koku orjinalinden daha yoğun geliyor bana zaten kalılıcığıda gayet iyi olan bir kış kokusu.Şekerli ve baharatlı yoğun bir koku , şekerine aldanmayın erkeksi ve güzel bir koku.Farkedilirliğide çok yüksek.Kışlık bir koku

    ALLURE HOMME SPORT : Bu koku sıkıldıktan biraz zaman sonra daha güzel olan , günlük kullanıma uygun güzel ve risksiz bir koku.Orjinali biraz daha lezzetli koksada yinede benzerlik oranı yüksek bir koku.Her mevsim kullanıma uygun ve bence her yaşın kullanımına uygun.Önceleri bu allure serisinde çekici olan nedir merak ederdim ama sonra bayanların tepkileri ve çıkan onca flankerdan sonra çokta merak etmiyorum :)Ayrıca Allure Homme Sport Eau Extreme'i bu versiyona tercih ederdim fakat ikisi de çok iyi kokular.Turunçgillerin çok güzel ve dengeli kullanıldığı , çok güzel bir aroması olan hafifte vanilyalı bir koku.

    EGOİSTE PLATİNUM : Bu koku kesinlike sert , fresh ve maskulen bir koku.Bence çekicide bir koku.Özellikle +30 yaş grubu için risksiz kokulardan birisi.Genç arkadaşlarda kullanabilir ama arayışları bu belirttiklerimse eğer.Yine şık giyime uygun kokulardan bir tanesi , kalıcık ve fark edilirlik iyi.Ağır olmayan baharatların yoğunlukta olduğu bir koku

    BVLGARİ POUR HOMME : Bu kokuyu kendim severek kullanıyorum.Çok elegant bi koku , risksiz , şık ve erkeksi bir koku.Genel beğeniye uygun gayet başarılı bir koku.Her yaş gurubu her mevsim her giyime uygun.Baharatlı bi yapısı var ama kesinlikle çok dengeli , asla rahatsız edecek bir yapıda değil.Yine günlük giyime günlük şık giyime şık kokabilecek joker kokulardan ve bence yine listenin gizli kahramanlarından.

    BVLGARİ BLV : Bu koku bana nedense niveanın erkek ürünlerini hatırlatıyor , kendim kullanırken bu nivea bunun parfümünü yapsa alırım derdim sonra bu kokuyu koklayınca çok beğendim ve benzettim.Fresh temiz şık ve risksiz bir koku.Kesinlikle genel beğeniye uygun ve maviyi çağrıştıran bir koku.

    GREEN İRİSH TWEED : Cool water kullanan kişilere şunu söyleyebilirim tarzları aynı ve birbirlerine benzemekteler.Bana göre gren iris tweed çok daha iyi bir koku.Kesinlikle çok ferah çok fresh ve ilginç bir o kadarda kalıcı bir koku.Kimisi arko traş kolonyası diyor kimisi çimen diyor böyle bir efsane kokuya haksızlık ediliyor :) Adındanda anlaşılacağı üzere irish çiçeğinin özellikle orjinalinde çok yoğun koktuğu serin tarzda ve yeşil temalı olan bir koku.+30 kişiler için risksiz genel beğeniye uygun bir koku.Bu fiyata yine çok güzel kokulardan birisi.Her mevsim gider , özellikle yazında kullanıma uygun olan bir koku.Günlük kullanımda günlük , şık kullanımda şık kokacak bir koku daha

    SİLVER MOUNTAİN WATER : Bu kokuyu çok seviyorum adı gibi gümüş dağ suyu kokuyor sanki.Çok erkeksi kesinlikle genel beğeniye uygun bembeyaz bir erkek kokusu.Fresh olmasına rağmen kalıcılık çok iyi ve insanlardan beğeni alan bir koku.Her yaş grubuna ve her mevsime uygun bir koku.Ferah yeşil ve marine su gibi ferah bir koku.

    ARMANİ D’AROMES : Bu kokuyu kendim çok seviyorum.Yani elim sürekli buna gidiyor.Nedense bu parfümü koklamayı seviyorum.Çok hoş bir koku.Genel beğeniye uygun ve hafifliğine rağmen kalıcılığı çok iyi olan kokulardan birisi.İddialı olduğu için vs değil ama nedense kendim seviyorum bu kokuyu koklamak hoşuma gidiyor o yüzden markete oraya buraya ıvıra zıvıra nereye gidecek olsam hemen bunu sıkıyorum.Ben bu kokuya özensiz davranıp asla sık kullanılanlarıma almasamda insanlar her sıktığımda soruyor fark ediyor ve beğeniyor.Aroması yoğun ve güzel ayrıca turunçgillerin hissedildiği tatlı ve meyvemsi bir koku

    FUEL FOR LİFE : Bu kokuyu lise yıllarımda çok uzun süre kullanmıştım bayada beğeni alırdı.Nostalji olsun diye almıştım.Genç arkadaşlara gidecek olan genel beğeniye uygun güzel bir koku.Tatlı ve meyveli yumuşak yapıda bir koku.

    MUSC RAVAGEUR : Bu kokuda ilginç bir şey var.İlk sıktığınız halini genelde kimse sevmez ve yarım saat sonra yine koklattığınızda aaa çok güzelmiş ne bu derler… Kesinlikle riskli bir koku , hayvansal kokan , ağır kokan fakat durdukça güzelleşen , kalıcılığın nirvana yaptığı kokulardan birisi.Ben kendim baya seviyorum bu kokuyu.Günlük kullanıma uygun değil bence , gece bi yere giderken şık giyime uygun bir koku daha çok ve kış kullanımına uygun.Orjinali daha hafif kokuyor sanki , hayvansallık çok daha ön planda ama tutaste versiyonunda vanilya daha ön planda gibi ve bu onu daha beğenilir kılıyor.

    HEROD : Bu koku viski ve vişne karışımı gibi kokan , kışlık kullanıma uygun , kalıcılığın yine nirvana yaptığı kokulardan birisi.Bu tarz kokuları bi yere sıkıp koklamaktan ziyade başkalarına sıkıyorum ve esintisini kokluyorum (musc ravageur vs).Hani genel beğeniye uygun mu desem değil mi desem bilemedim ama çokta riskli bir koku değil.

    NAUTİCA VOYAGE : Bu koku deniz temalı fresh ve çok güzel kokan yine kalıcılığın nirvana yaptığı kokulardan birisi.Ben bu kokuyu spor salonunda sıkıyorum.Rahatsız etmeyen yapısı nedeniyle.Her mevsim her yaşa gidecek başarılı bir koku.Çok risksiz bir koku.Serin ve sucul.

    SANTAL 33 : Koku inanılmaz odunsu.Bu tarz arayan insanların gözü kapalı alabileceği bir koku.Bildiğin taze kesilmiş ağaç gibi kokuyor yada marangoz atölyesi gibi.Bu tarz kokular tarzım değil ama soranlar ve sevenler oluyor forumda.

    FİCO Dİ AMALFİ : Yine deniz temalı fresh ve çok güzel kokan kokulardan birisi.Canlı neşeli bir koku. Sanki greyfurt-limon-mandalina karışımı gibi.Sadece yaz kullanımına uygun gibi.Çok ferah geliyor bana

    TUSCAN LEATHER : Bu kokuyu zamanla daha bi sever oldum.Deri temalı hatta bu temanın hakkını fazlasıyla veren riskli bir koku.Genel beğeniye uygun değil , yine santal 33 de olduğu gibi arayışı belli kişilerin tercih etmesi gereken bir parfüm.Ama ben esintisini sevdim.Kalıcılık yine nirvana

    BVLGARİ AQUA : Yine deniz temalı ama aralarında en karakterli olan koku.Bence çok güzel bir kokusu var.Genel beğeniye uygun , risksiz ve her yaşa her mevsime her duruma gidebilecek bir koku.Deniz temalı ve turunçgillerinde hissedildiği bir koku.

    ULTRAMALE : Bu koku çok genç bir koku , enerjik , şekerli , fazla şekerli ve kalıcılığın nirvana yaptığı kokulardan.Fuel for lifeda olduğu gibi lise ve üni grubuna tavsiye edebilirim.Kış kullanımına uygun bir koku.Bence güzel bir koku.Aroması yoğun , vanilya şeker ve meyvelerin yoğun hissedildiği bir koku.

    ULTRAVİOLET MAN : Bu koku benim çok hoşuma gidiyor.Genel beğeniye uygun tipik bir paco rabonne kokusu.Bu koku tanımlamak çok zor inanın bana cidden güzel bir koku ama nasıl kokuyor sorusuna verilebilecek cevap biraz zor.Elimden geldiğince söyliyim aromalı ve meyveli bi yanı var ve içinde amberde var ve tüm bunları saran bi tatlılık.Günlük kullanıma uygun risksiz bir koku.Özellikle genç yaştaki erkeklere daha iyi gidebilecek bir koku.Bence yine listede kıyıda köşede kalmış çok güzel kokulardan.

    PRİVE 3 AMBER : Bu koku kesinlike çok kaliteli kokuyor.Genç olmasaydım kesinlikle bu kokuyu sıkardım.+30 grubu için uygun bir koku.Oryantal bir koku , baharatlı ve doğu temalı bir koku.Ülkemizde böyle kokular cami önlerinde yağ olarak satıldığından bizler beğenmiyoruz pek ama yurtdışında cidden çok farklı karşılanıyor ve çok beğeniyorlar buda zaten neden böyle büyük bir markanın böyle pahalı bir parfümünün böyle koktuğunu açıklıyor.Kalıcılık yine nirvana.

    SERGE LUTENS PRİVE 2: Bu koku tatlı bir koku ve bu tatlılık sanki bal gibi kokuyor.Bu kokuyu aslında çokta anlayamıyorum sanki notalarının üstü örtülü kokuyor gibi değişik bi koku.Bal gibi kokan tatlı kremsi ve tatlı tütünümsü kokusu var.Pek kör alışa uygun değil.

    PRİVE 6 LEATHER : Bu kokuda çok kaliteli kokuyor.Dior homme’un bütün flankerlarını orijinal olarak elinde tutan birisi olarak en zor kokusu bu olduğu halde bunuda seviyorum.Kesinlikle ağır ve kış kullanımına uygun bir koku.Dior homme , dior homme intense , dior homme sport vs kullanmış kişiler bu kokuyu bunların daha ağır versiyonu olarak düşünsün.O yumuşak dokunun yerini daha çok vintage bir hava alıyor.Kalıcılık yine nirvana bir koku. Aventustan sonra genel beğeniye en uygun ikinci prive kokusu bence.Odunsu çiçeksi ve deri temalı bir koku.

    DİOR HOMME İNTENSE : Ben dior homme u daha çok seven birisiyimdir (Keşke listede olsaydı) ama bu kokununda seveni çok fazla kız vardır emin olun.Diorun her kokusu mutlaka kızlara hitap eder ve onları çeker.Bu koku kış kullanımına uygun ağır ama yumuşak bir dokuya sahip olan , birazda bayanların makyaj çantaları gibi kokan , özellikle ruj gibi , bir parfüm.Genç arkadaşlara tavsiyem denemeleridir.Orjinali biraz daha lezzetli koksada onun bi tık altı tabiki tutaste versiyonu.Seven çok sever sevmeyende cidden sevmez bu kokuyu.

    FAHRENHEİT : Bu kokuyu nasıl tarif edeyim bilemedim zaten çok bilindik bir kokudur , yıllarca çok kişi tarafından kullanılmış ve çok kız tarafından sevilmiş ve sevilen bir koku.Kış kullanımına uygun ve baharatlı bir koku. Orjinaline benzerliğide iyi olan bir koku.Daha önce kullanmış ve seven kişiler akıllarında varsa rahatça alabilirler.

    ACQUA Dİ GİO PROFUMO : Bu koku isim benzerliği taşısada aqua di gio gibi fresh değil onun daha baharatlı hali ve daha olgun ve karakterli hali gibi.Bence aqua di gio efsane bir kokudur zaten yıllarca yakaladığı başarıyla ismi klasikleşti.Bu kokuda bence çok güzel bir koku , ikisininde elimde orjinalleri var ve tutaste olanları var.Benzerlikler çok iyi.Şunu söyliyim profumo versiyon kış kullanımınada uygun bir koku serin baharatlı yapısı ile. Yine çekici bir koku ve +23 yaş grubu herkes kullanabilir gibi geliyor bana ben severek kullanıyorum.Deniz temalı ama baharatlı bir koku

    ARMANİ CODE PROFUMO : Bu kokuda isim benzerliği taşısada Armani code’dan daha farklı kokan bir flanker.Ağır bir koku aroması yoğun baharatlı hafiften hayvansı ve amber notasıda olan şekerli kışlık bir koku , kalıcılık iyi kokuda güzel ama benim tercihim Armani code’dan yana olucaktır.Kış kullanımına uygun çok güzel ve şık bir koku.Hem code hemde code profumo alınıp code daha günlük profumo ise daha resmi kullanılabilir.

    ACQUA Dİ GİO : Bu kokuyuda şimdi size nasıl tarif ediyim bilemedem yılların kokusu ve herkes adını bilmesede bi yerlerde burnuna gelmiştir.Efsane kokulardandır.Yazlık çok güzel ve risksiz bir kokudur her yaşa gider sıkanı üzmez ve pişman etmez.Hatta benim gibi klasikler ölmez diyenlerdenseniz alın kullanın.Deniz temalı ve turunçgillerinde hissedildiği bir koku.

    ARMANİ BLACK CODE : Bu koku çok güzel bir koku harika bir aroması var , her yaşa her mevsime her duruma gider.Kesinlikle kör alıma uygun , rahatça ve severek kullanabileceğiniz ve kızlarında sevdiği bir kokudur.Özellikle genç arkadaşlara tavsiyem.Yumuşak bi yapısı olan ama erkeksi bir koku.Kör alışa uygun.

    VİRGİN İSLAND WATER : Bu koku baya yazlık bir koku ve hoş bir havası var.Hani bi yaz içkisi yada kokteyli gibi kokuyor sanki . Bence denenmeye değer güzel yazlık kokulardan birisi.

    FİERCE : Listede sevemediğim nadir kokulardan birisi , o yüzden çokta yorumlayıp insanları şaşırtmak istemiyorum.Kötü bir koku değil sadece benim sevmediğim tarzda bir koku.Genç arkadaşların kullanımına uygun ve kalıcılığı çok iyi kokulardan.Fresh ve sert bir koku.

    CH MAN : Prive a göre daha yumuşak bir yapısı olan , daha az şekerli ve yazında kullanılabilecek bir koku.Çekici bir koku.Bu kokuyu seven kızlar var.Yine listede adı az geçen güzel bir koku.

    PEONY : Bu kokuda yine genel beğeniye uygun ve bence erkek kullanımına uygun olan bir koku.Bence çok güzel bir koku olmuş.Kendim severek kullandım.Kalıcılıkta çok iyiydi.Koku çok farklı bir koku , klasik parfümler gibi değil , yumuşak ama sert , çiçeksi ama fresh olan her tür tezatı içinde barındıran bir koku kesinlike tavsiye edebilirim.

    SPİCEBOMB : Adı üstümde baharatlı bir koku ve bir o kadarda şekerli.Güzel bir koku , kalıcılığı nirvana olan kokulardan.Genç arkadaşlara gidebilecek bir koku.Kışlık kullanıma uygun.Kesinlikle şekerli ve baharatlı koku seviyor olmalısınız.

    TOM FORD GREY VETİVER : Bu koku vetiver temalı harika bir koku.Çok beğendim.Çok risksiz çok güzel kokan çok erkeksi ve şık bir koku.Kokuyu o kadar sevdimki test etmek için orjinalinide denedim ve aldım.Benzerlik gayet iyi gereksizdi aslında :).Bence herkes alsın bi denesin.Özellikle +30 grubun kesinlikle bir sonraki siparişlerine eklemeleri gerekir diye düşünüyorum.Ferah temiz ve maskulen bir koku , yumuşak ve asla rahatsız etmiyen yapıda.Kalıcılıkta gayet iyi.

    DESİRE BLUE : Bu kokuda sporda kullandığım kokulardan.Bu kokuyuda çok seviyorum , fresh , serin , erkeksi ve sportif bi yapısı olan maviyi çağrıştıran genel beğeniye uygun kokulardan.Her yaş grubu günlük kullanımda spor giyimle her mevsim kullanabilir.

    BİRAZDA BAYAN KOKULARINDAN BAHSETMEK İSTİYORUM ;

    HYPNOTİC POİSON : Bu kokuyu herkese tavsiye ediyorum.İnanılmaz güzel kokan , kalıcılığıda iyi olan , vanilyanın şekerin ve sanıyorum bademin karışımından gelen çok kışkırtıcı ve feminen bir koku.Bence genel beğeniye uygun ve size çevrenizden iltifat aldıracak bir koku , her yaşa gidebilir.Günlük kullanımda günlük , şık kullanımda şık kokacak bir koku.

    POİSON GİRL :Bu kokuda çok cekici bir koku.Bence hypnotic posion ile çekicilik oranları aynı fakat poison girl biraz daha genç kızlara yönelik bir koku.Bu kokuyuda alın ve aldırın :)

    LA VİE EST BELLE : Bu kokuda çok güzel bir koku.Kalıcıkta çok iyi ve orjinali ile benzerliğide çok çok iyi.Genel beğeniye uygun , her yaşa uygun , risksiz ve yine size çevrenizden iltifat aldıracak kokulardan.Şekerli vanilyalı ve meyveli bir koku

    SCANDALOUS : Bu parfüm çok canlı , çok tatlı ve çok feminen bir yapıda.Tam bir genç kız kokusu ve çok çekici bir koku.Bence genç arkadaşların mutlaka denemesi gereken bir koku.Orjinalinide elinde bulunduran birisi olarak bu kokuyu çok seviyorum.

    CHANEL NO 5 : Bu koku kesinlikle günümüz trendlerinden uzak olan ama efsane bir koku.Ben genç bir erkek olduğum ve belirttiğim bu duruma rağmen bana çok çekici gelmekte , çok güzel yumuşak ve feminen bir koku.Bence kesinlikle denenmeye değer.Prive olmasıda cabası.Bence her yaş grubu kullanabilir ve özellikle şık giyimlerde üzerinize harika yakışacak bir koku.

    MİSS DİOR : Bu koku yumuşak ve feminen bir koku.Risksiz ve güzel , her yaşa gidebilecek çiçeksi bir koku.Tatlı ve sevimli , yine çekici ve çevrenizden iltifat alabileceğiniz kokulardan.

    LİGHT BLUE : Eğer yazlık bir koku arıyorsanız bence havalar ısınır ısınmaz denemenizi tavsiye ediyorum.Kadında fresh bir koku yapmak ve bunu böylesine biraz fresh biraz tatlımsı ve çekici bir havada yapabilmek böyle bir parfümle mümkün sanırım.Cool water falan gibi bir freshlik değil.Çok beğendiğim çok güzel bir koku.

    TOM FORD VELVET ORCHİD : Bu koku bana kesinlikle çok fazla kadınsı geliyor asla unisex değil.İnanılmaz güzel ve buram buram çiçeksi kokan bir koku.Kalite kokan çiçeksi ve tatlı bir bayan kokusu arıyorsanız kesinlike tavsiye ederim.Şık giyime özellikle harika gidicek bir koku.Her yaştan şık giyinmiş bir bayana çok şık bir bayan kokusu.

    CHANEL COCO : Bu kokuyu +30 bayanlara yakıştırıyorum.Güzel bir koku.Annem kullanmakta ve fark edilirliği yüksek , kalıcılığı çok iyi bir koku.Başka bayanlar sürekli parfümünü soruyorlarmış buda ayrı bir not.

    NARCİSO RODRİGUEZ FOR HER : Genel beğeniye uygun , feminen yapıda , bence çokta güzel kokan bir parfüm.Klasik şekerli vs kokulardan değil.Sanırım içinde musk notası baya ağır basmakta ve onun yanında çok güzel bi çiçeksilikte var.Bence denenmeye değer çok güzel bir koku her yaş için.

    A LA ROSE : Bu koku tam bir gül kokusu.Annem kullanmakta +30 yaş bayanlara gidebilecek güzel bir koku.Kendim bir çok kez tanık oldum başka bayanlar tarafından parfümü soruldu.Bende gül kokularını çok severim acaba parfümünüz nedir şeklinde.Gül kokusu sevenlere tavsiye ediyorum.

    MİDNİGHT FANTASY : Tam bir genç kız kokusu daha , feminen ve genç yapıda , risksiz çekici bir koku.Özellikle lise ve üniye giden bayanlara yönelik gibi geliyor bana.

    TOUCH OF PİNK : Bu koku benim sevmediğim tarzda bir bayan kokusu olduğu için yorumlamak istemiyorum çok fazla kafa karıştırmamak için , koku kötü değil sadece bana hitap etmiyor onca başka favorim varken.Turunçgil ve tatlı kokan bir koku sanırım genç bayanlara hitap edicek günlük tarzda bir koku.Kuzenimin daha önceden kullandığı kokusuydu ve baya severek kullanıyor şuan.

    ARMANİ CODE : Yine risksiz ve çekici bayan kokularından.Her yaşa gidebilecek gayet güzel bir koku.Tatlı ve çiçeksi bir koku.Zaten güzel bir koku olduğu içinde onlarca devam flanker çıkarttıkları bir koku denenmeye kesinlikle değer.

    Evet arkadaşlar elimden geldiğince kullandıklarımı yorumlamaya çalıştım , umarım okuyan herkese biraz olsun faydası olur.Bir hatam varsa şimdiden kusura bakmayın lütfen.İnanın bana mevcut listede aradığınız parfüm mutlaka vardır.Asla en güzel koku asla en kötü koku yoktur.Herkesin zevki farklı , kimisi bi kokuya bayılır kimisi diğerinin sevdiği kokudan nefret eder.Müzik gibi , her müzik güzeldir ama her müziği herkes dinlemez onlarca tarz onlarca zevk var.Umarım size en mutlu hissettirene ulaşırsınız...

    Şimdilik bu kadar.Okuldan dolayı bir süredir yurtdışındaydım ve birçok parfümle beraber İNVİCTUS AQUA diye bir parfüm satın aldım.Yok böyle bir şey , kesinlikle harika bir parfüm ve kızlar tarafından inanılmaz beğeniliyor.Limited edition olduğu için bizde yok ve üretimide durdu fakat eser abiden özel ricam bu parfümü listene al ve bizi mutlu et şayet ben çok tutulacağına inanıyorum bu kokunun.Şu kardeşinize güvenin sizde ısrarcı olun belki ikna olur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8Efe -- 4 Aralık 2017; 23:12:35 >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Konuyu uzun zamandır takip ediyorum ve bütün sayfaları okudum diyebilirim.https://www.fragrantica.com/search/ sayfasında ve bu forumda aşağıda yazdığım bütün parfümlerin tek tek yorumlarını okuyup en çok beğenilenden daha az beğenilene doğru sıralama yaptım.
    Bu sıralamayı yapmam bayağı uzun sürdü ve emek harcadım. Umarım sizlerede bir faydası olur.
    Liste sıralamasında değişiklik yapmak isterseniz yorumlara açığım.
    Önemli olan hem yeni parfüm alacak arkadaslarımıza hemde yeni parfum alacak ikilemde kalmis olan arkadaslarımıza faydası olması.

    Erkek:
    01. Yves Saint Laurent - La Nuit de L'homme [YSL] (Sonbahar Kış) *
    02. Creed - Aventus [CRD] (İlkbahar Yaz Sonbahar)
    03. Terre D'Hermes [HRM] (Dört Mevsim)
    04. Dior Homme intense [DHi] (Sonbahar Kış)
    05. Chanel - Bleu de Chanel [CHN] (Dört Mevsim)
    06. Tom Ford - Tobacco Vanillie [TBC] (Sonbahar Kış)
    07. Armani - Black Code [ARM] (Sonbahar Kış)
    08. Dior - Sauvage [SVG] (Dört Mevsim)
    08. Creed - Green Irish Tweed [G.i.T] (İlkbahar Yaz Sonbahar)
    09. Jean Paul Gaultier - Le Male [JPG] (Kış Dört Mevsime Yakın)
    10. Creed - Virgin island Water [ViW] (Yaz)
    11. Givenchy - Pi [Pi] (Sonbahar Kış)
    12. Kilian - Back To Black [BTB] (Sonbahar Kış) (Aphrodisiac etkili)
    13. Carolina Herrera 212 ViP MEN [ViP] (Sonbahar Kış)
    14. Nautica Voyage - Nautica For Men [VYG] (İlkbahar Yaz)
    15. Paco Rabanne - iNViCTUS [iNV] (İlkbahar Yaz)
    16. Abercrombie & Fitch - Fierce [Aber] (Dört Mevsim)
    17. Kilian - Moonlight in Heaven UNiSEX [Moon] (İlkbahar Yaz)
    18. Amouage - OPUS V [OP5] (Dört Mevsim)
  • Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce birkaç kere daha yayınladığım parfüm puan listemin son ve en güncel halini sizlerle tekrar paylaşmak istedim.

    Orijinal ve Tutaste olarak 350 civarında parfüm denedim ve denediğim tüm bu parfümleri puanladım. Bunların içinden Tutaste listesinde olanı var, olmayanı var, listeden kalkanı var, birgün listeye eklenecek olanı var . Parfüm zevkleri benimkine yakın olan arkadaşlara yeni parfümler keşfetmelerinde yardımcı olmasını umuyorum.

    Not 1: Benim için zevkler tartışılmazdır ve benim düşük puan verdiğim parfümleri çok çok seven birçok kişi olduğunu biliyorum. Onlara saygısızlık olmaması için 700'ün altında puan verdiğim parfümleri her zaman olduğu gibi yine yayınlamıyorum. Tekrar ediyorum, amacım parfüm zevkleri benimkine yakın olan arkadaşlara yardımcı olmak.

    Not 2: Eskiden 100 üzerinden puanlandırıyordum ama notladığım parfüm sayısı 350'yi aştığı için artık 1000'lik sisteme geçmek durumunda kaldım. 701, 702, 703 şeklinde nasıl puanlandırdığımı merak edenlere küçük bir açıklama yapayım: Aslında tüm parfümlere 100'lük sistemde puan verip, aynı puana sahip olanları kendi aralarında karşılaştırıp sıralıyorum. Dolayısıyla 700'lü puanlara sahip 5 parfüm varsa 700, 701, 702, 703, 704 şeklinde puanlanıyor. Bu puanlama listesindeki asıl amacım parfümleri beğenime göre sistematik olarak sıralayabilmek.

    Not 3: Eski listelerde olup da daha yüksek veya daha düşük not verdiğim parfümler var. Parfümleri daha yakından incelediğim için ufak ayarlamalar oldu.

    Aşağıdaki resim dosyasını görüntüleyemeyenler için direkt link: https://store.donanimhaber.com/cd/bd/e8/cdbde8e5d3cf065f58d5562dcd165058.png

    Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 12 Ocak 2020; 14:22:29 >
  • Biz 10 sene önce bu işe basladigimizda uygun marka olan Loris ve Eyfel 5 TL idi. Biz 15 TL satiyorduk. Sanırım $ 1.4 civarindaydi. Şuan o markalar 35 TL.

    Döviz tribine girmenize gerek yok. Çünkü sektörün her şeyi ithal. Şişe, kapak, fisfis, Esans ve hatta alkol. Bu yüzden fiyat hakkında eşleştirme hakkınız var mı? Bence yok bu tamamen insanın kendini geliştirmesi ile alakalı.

    Biz de dolarla maaş alsak keşke diye basit bir dönüş yaparak kozmetik firmasına yakarmanin hiç bir mantığı yok. Keşke biz de döviz ile ürün satsak. Döviz ile alıp TL ile işkence çekiyoruz.

    Çok değil en Son iki ay önce Nirvana hammaddesi almıştım. 7.7 küsür Euro kuru ile. Bugün sipariş verdiğimde aradaki farkı siz hesaplayin. Kimseye iki ay önce şuydu diyemezsiniz, çünkü fiyatı TL DEĞİL.

    FİYAT ELESTIRECEKLERDEN TEK RİCAM VAR. KENDİNİZE UYGUN OLANİ SECİN. BİZDEN ALMANIZ ŞART DEĞİL. O YÜZDEN BURADA İSYAN ETMENIZE LÜZUM YOK.

    Ya bu fiyat dovizle birlikte akar gider yada is biter. Başka çaresi yok..o yüzden iki kişinin gereksiz eleştirisi ile on yıllık üretimi bitirecek halimiz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EserKozmetik -- 16 Ekim 2020; 1:20:43 >
  • Hem orjinaline çok yakınlık arayıp hem de yanında kalıcılığı fazla beklemek hayal arkadaşlar. Orjinaline benzerlik soruyorsanız eğer kokuyu denemiş bilmişsinizdir, o yüzden ayrıca kalıcılığını sormanıza luzüm yok. Koku tamamen %100 aynı yapılırsa gücü de kokusu da aynı olur. Ancak aradaki farklar konuyu açık parfüm yapıyor. Mucize aramayın.

    Bu, kokuyu gömecek olan ''Laf edemiyoruz öyle diyemiyoruz böyle diyemiyoruz'' ile girip gelecek yorumları önceden kapatan tipleri de görüyorum. Memnun kalanlara laf edip onların yorumunu kesenleri de görüyorum. Savaşırmış gibi davranırsanız parfümleri başka yerden almanız gerekecek bilginiz olsun. Malım hakkında konuşun tartışın, kimse bize bedava mal vermiyor, ürün seçmek zor iş değil. Ama bir birinize laf sokuşturup durmayın. 1 tane parfüm alıp da 100 satır yazmaya da gerek yok. Sıkar sıkmaz şuraya koşan kişileri gördükçe işimden soğuyorum. Varsa daha iyisi alın bana yollayın bakayım ürüne, yoksa çok uzatmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EserKozmetik -- 24 Şubat 2020; 15:32:46 >
  • Channel parfüm evinin ünlü parfümürö Jacques Polge'un muhteşem bir eseri olan Channel Allure Edition Balanche'ı listede görmek isteyenler beğen butonuna tıklasın :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.