Şimdi Ara

2005 fiat punto 1.3 antifriz nasıl değiştirilir Anlatıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
16.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün
    1.3 multijet 2005 model dizel arabamın
    PARAFLU UP 3 LITRE KIRMIZI ANTFRIZ ve radyator suyu degisimini yaptım

Siz de kendiniz yapmak isterseniz buyrun,

Gerekli Malzemeler:

1 adet 3 litre KIRMIZI PARAFLU UP ANTIFRIZ (33.25 tl)
    www.kirazcioglu.com/U15830,2944,paraflu-antifreeze-kirmizi-3-litre-antifiriz-paraflu-ki4145.htm

3 adet 5 litrelik su şişesin e klima suyu doldurun veya hazır su kullanın kirecsiz olmalı.Şişenin biri 1.5 litrelik de olabilir
    Büyük boy huni
    İş eldiveni veya lateks eldiven (sari iş eldiveni daha iyi olur)
    Koruyucu gözlük
    Bahçe hortumu bağlı bir musluk
    Klima suyunu suzmek için bez veya atlet
    Kalın uçlu düz tornavida

Sabahin erken saatleri serin olur bu iş için ideal

Radyatordeki suyu boşaltmak için nerde boşaltma tapasi diye arabanin altinda dolasmayin.
    çözüm basit
    motor kaputunu açtığınızda
    ve arabanin önünde motora doğru durdugunuzda
    sizin solunuzda sol altta 2 tane radyatör hortumu var
    üstteki hortumda 2 adet metal klips var
    bu klipslere ayni anda basarak ve hortumu aracin gerisine dogru çekerek hortumu çıkartabilir ve radyatordeki suyun yaklaşık 4.5-5 litresini bosaltabilirsiniz.

Radyatördeki sıvı seviyesini kontrol ettiğimiz saydam kap olan
    genlesme kabindaki suyun fazlasını boşaltabilecegimiz boşaltma tapasi da; radyatorun bize göre solda, en üstünde köşede. Çaprazdan bakıp iyice egildiginizde görebilirsiniz ancak.
    Bu tapa ile radyatorun havasi da alinabilir (sanıyorum)

Radyatorun ustteki hortumunu klipslerine basarak cikartin ve Suyu boşaltın bırakın iyice aksın
    radyatör hortumunu geri takin ve takarken tık sesini duyun iyice yerine otursun
    hortumla su kabına (genleşme kabı da denir) bahçe hortumundan su doldurun, ağzına kadar dolsun
    motoru çalıştırın yeni koymuş olduğunuz su, motorun su kanallarindaki suyla birlikte devirdaim etsin
    30 saniye kadar motoru çalıştırın ve motoru geri kapatın
    tekrar radyatör hortumunu çıkarıp suyu boşaltın

Arada bir de kaloriferi sicak konumunda çalıştırın burada bulunan su da devirdaim etsin

Bu islemleri 5-10 defa gerçekleştirin ki içeride bulunan sudan yeterince kurtulmuş olun
    Akan suyu bir pet şişeye doldurarak yeterince temiz olup olmadığına bakabilirsiniz

Eski antifrizden ve sudan kurtulduk
    şimdi de radyatorun içinde duran ve muhtemelen kirecli olan sudan kurtulma zamanı.Kirecli su aracın radyatorunde henüz isinmadigi için sudaki kireç in aracin radyatorune pek zararlı etkisi olmaz.

3 tane 5 litrelik klima suyumuz var
    Büyük huninin üstüne bir bez koyup huniyi de bir kaba takarak suyu başka bir kaba suzebilirsiniz
    Böylelikle suda kıl tüy pislik vs varsa temizlenir
    Suyu bir kapta bekleterek de tortusunun aşağı çökmesini sağlayabilirsiniz

5 litrelik bir bidonu radyatore genlesme kabindan doldurun
    Motoru 30 saniye çalıştırıp radyatör hortumundan suyun tamamını geri boşaltın
    Tekrar 5 litrelik ikinci bidondaki suyu da genlesme kabına doldurun 30 saniye araci çalıştırıp radyatör hortumundan suyun tamamını geri boşaltın.

Üçüncü 5 litrelik klima suyunu saklayin aslında 1.5 litre de olsa gene yeter bu 3. su

Radyatorde artık büyük oranda kirecsiz su var
    radyatör hortumunun sıkıca takılı oldugundan ve su bosaltma tapasinin iyice takılı (sıkıştırılmış) oldugundan emin olduktan sonra;
    3 litre antfrizin tamamını büyük bir zevkle huni yardımıyla genlesme kabina doldurun :) yer kalırsa Max cizgisine kadar su tamamlayin
    Bu sırada Radyatör e antifrizin kapaginin altindaki alüminyum folyosunun kacmadigindan da emin olun

Motoru tekrar çalıştırın
    (bu arada biraz gezerek de motoru isitabilirsiniz, gezerken kapaklar kapalı olmalı)
    Kaloriferi sıcak konumunda en yüksek ayara getirin
    Genlesme kabı kapağı açık olsun
    Motor suyu ısınınca kalorifer devirdaim ediyor ve genlesme kabindaki su biraz biraz eksiliyor
    Sıcak konumunda kapak açık olarak bir müddet çalıştırın Sistemde hava varsa bunu dışarıya atacaktır
    Veya hava alma tapasini açıp biraz su gelince hemen kapatarak da sistemde olabilecek havayı dışarı atabilirsiniz

Arada bir genlesme kabini kontrol ederek
    MAX CIZGISINE KADAR SUYLA DOLDURUNUZ.

DIKKAT ETMENIZ GEREKEN HUSUSLAR:
    VE PÜF NOKTALARI

1- Paraflu antifriz zehirli bir maddedir.Çıkan suyu hemen bertaraf edin ve su sisesinde bekletmeyin biri içebilir
    ALLAH KORUSUN

2- %50 saf su %50 antifriz tavsiye edilen en ideal karışım oranidir.Sadece antfiriz koymak daha az koruma sağlar.
    2005 Puntonun Radyatör u 6 litre sıvı alır. 3 litre antifriz ve max çizgisini tamamlayacak kadar su yarı yarıya karışım sağlar

3- İsterseniz piyasada satilan damitilmis (deionize,distile edilmis) sulardan da kullanabilirsiniz

4- Şu linkten paraflu up ürününü temin edebilirsiniz 33.25 tl havale ücretiyle

www.kirazcioglu.com/U15830,2944,paraflu-antifreeze-kirmizi-3-litre-antifiriz-paraflu-ki4145.htm

kargo ptt kargo ile 7 lira civari tutuyor
    bu firmayı tanımam zaten birtek burada bulabildim bu ürünü
    veya ana dağıtıcısı ni arayip temin etme yoluna gidebilirsiniz
    ürün çok güzel paketlenmis geldi. (0216) 663 13 13

Başka marka almak isterseniz ASTM D3306 tip 1 ozellikli KIRMIZI antifriz alabilirsiniz.Bunların da silikatsiz olani var (SF silikat free) veya nitrit amin fosfat icermeyeni var (NF) bunları icerenleri var.Kısaca karışık bir durum.Orijinal alıp işin içinden çıktım
    diger antifrizler bkz.
    www.castrol.com/castrol/genericarticle.do?categoryId=9039533&contentId=7072467

5- Koruyucu gözlük ve su geçirmez eldiven kullanin normal
    gozlugum olduğu halde gözüme su sıçradı
    bu gibi durumlarda derhal bol su ile yikayiniz.

6- Max cizgisinden fazla genlesme kabinda sıvı varsa bosaltma tapasini yıldız veya düz uçlu tornavida yardimiyla açıp fazla suyu akitabilirsiniz. Plastik vidalı tapa her iki tornavidayla da kullanıma uygundur .Düz kalın tornavida tavsiye edilir.çünkü yıldız pek iyi sıkamıyor

7 - Sarı iş eldiveni kullanarak radyatör hortumunu acarsaniz parmak uclariniz daha az tahriş olur
    hortumu sol elinizle daha rahat cikartabilirsiniz

8- Radyatorun solda en alttaki hortumunu çıkarıp da suyu boşaltmaya hic zahmet etmeyin . Her ne hikmetse buradan azicik su çıktı.Verdiğiniz emeğe değmez.

9- Hortumlarin bağlantı yerlerinin ve kelepcelerinin iyice takılı olduğundan emin olun gerekirse kelepçeleri yenisiyle değiştirin (tanesi 1 tl civari hirdavatcilarda oluyor ölçüsü 50/32 sanırım. Parmak kelepçe de su kabı hortumuna uyar)

10- Değişimden sonraki günlerde su seviyesini periyodik olarak kontrol edin.Radyatör hortumunun siz farkinda degilken ve arac calisir konumdayken yerinden çıkması motorunuzun hararet yapmasına ve zarar görmesine neden olabilir.Arada bir gözünüz hararet göstergesi nde olsun

11- Paraflu up kırmızı antrifriz 5 yılda bir değiştirilmelidir.%50 su %50 antifriz karıştırıldığı taktirde -37 dereceye kadar soğukta donmaya karşı radyatöru ve motoru, motor suyunu korur. +108 dereceye kadar da suyun kaynamasini geciktirerek Motorun hararet yapmasını önler. Fiat firmasinin fabrika çıkışı araclarina yıllardır kullandığı ve kullanilmasini tavsiye ettiği antifriz.Başka antifrizlerle birbirine karistirmayin

Foto eklenecek inşaallah

19 Agustos 2013
    Çarşamba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 24 Ağustos 2013; 6:28:50 >

• resim olsaydı iyi olurdu güzel nlatım teşekkğrler
  • fotolar geldi
    üstteki hortumu çıkarıyorsunuz
    tapa resmi
    ve değişimden sonraki antifriz+suyun rengi
     2005 fiat punto 1.3 antifriz nasıl değiştirilir Anlatıyorum 2005 fiat punto 1.3 antifriz nasıl değiştirilir Anlatıyorum 2005 fiat punto 1.3 antifriz nasıl değiştirilir Anlatıyorum 2005 fiat punto 1.3 antifriz nasıl değiştirilir Anlatıyorum 2005 fiat punto 1.3 antifriz nasıl değiştirilir Anlatıyorum 2005 fiat punto 1.3 antifriz nasıl değiştirilir Anlatıyorum 2005 fiat punto 1.3 antifriz nasıl değiştirilir Anlatıyorum 2005 fiat punto 1.3 antifriz nasıl değiştirilir Anlatıyorum

• cok emek vermissiniz cokta guzel anlatmissiniz elinize saglik
  • benim puntocu ustam var rica ederim değiştiriverir
  • Elinize saglik ama durduk yere neden degistirdinizki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinize sağlık paylaşım için teşekkürler.

bence 50/50 yerine 60/40 daha iyi olur çünki mutlaka içerde mi miktar su kalmıştır. o suyla 50/50 olur kendisi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroy44

Elinize saglik ama durduk yere neden degistirdinizki

aracim 2005 model
    diğer ifadeyle 8 senelik
    kırmızı antifriz en dayanıklı olanı olmasına rağmen 5 senede bir degismesi gerekiyor.
    aracın önceki sahibi ne zaman degistirdi belli değil
    hangi ürünü koydu belli değil
    antifrizin kullanim ömrü dolmuş olabilir

pas gibi etkenlerle kirlenmiş olabilir
    arabayı ikinci el aldım bari sivilari sıfır olsun
    motorun hararet yapması halinde 3000+ tl masraf yapılabiliyor
    tedbirli olmak cok önemli
    şimdi kafam rahat

şanzıman yagi da degismez diye bilinir
    bakım kitapciginda 100 bin km de bir degismeli deniyor
    onu da degistirdim vites gecisleri yumuşacık oldu
    sıfır puntoya baktım geçen gün bayide bana vites geçişleri sert geldi o derece yani

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

elinize sağlık paylaşım için teşekkürler.

bence 50/50 yerine 60/40 daha iyi olur çünki mutlaka içerde mi miktar su kalmıştır. o suyla 50/50 olur kendisi.

hesaplamalarima göre ne kadar su bosaltsaniz da içeride 1-1.5 litre su kalıyor

zaten devirdaim yapa yapa o suyu da yeniliyoruz
    3 litre antifriz ve max cizgisine kadar da su koyunca 6 litre olan toplam radyatör hacmini 50 50 şeklinde (3 litre su, 3 litre antifriz) tamamlamış oluyoruz.
  • teşekkürler. ozman işlem tamam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.