Şimdi Ara

Karbüratör ustaları yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar
    araç 1.6 tempra tek nokta enjeksiyon karbüratörlü aracım benzinde yekinme yapıyor 80 km hızı geçemiyor.bazen hiç gitmeyecek gibi oluyor.

    Büyük ihtimal sanırım karbüratör temizliği gerekiyormuş.

    Aslında lpg'de problemsiz kullanıyorum yani durduk yere ustaya arabayı dağıttırmayı istemiyorum.

    Fakat lazım olduğunda veya ara sıra benzinde rahat kullanabilmek için kendi imkanlarımla karbüratörü sökmeden yapabileceğim basit bir işlem varmıdır diye araştırıyorum...

    İnternette araştırdım karbüratör spreyi veya wd-40 ile oluyormuş fakat nasıl yapmalıyım neye dikkat etmeliyim.Herhangi bir sorun olurmu nereye ne kadar sıkmalıyım...Wd40 yanıcı madde araç çalışırken sıkarsak tehlike yaratırmıyız gibi tüm sorulara bir cevap arıyorum
    Birde Karbüratörün içine marketlerde satılan benzin yakıt katkısı döksem dahamı iyi olru hangi ürünü kullnabiliriz?


    Yardımcı olabilecek bu işten anlayan birilerine ihtiyacım var

    teşekkürler







  • mutemeldir ki karbüratördeki benzin haznesinde pislik var. vakum esnasında emme manifolduna benzin gönderirken, kapış memesini tıkıyor.yekinme var dediğiniz için böyle olduğunu düşünüyorum, kurum olsa yekinme yapmaz hep aynı seviyede çekiş kaybı ve de stop etme sorunu yaşarsınız. lpg de problem olmaz çünkü gazı temiz hava ile birlikte yanma odasına alıyor.

    karbüratörü sökmeden nasıl yaparım dersen, hava filtresi sökülüp motora gaz teli sona kadar çekilerek gaz verilir. hemen akabinde karbüratör hava girişi avuç içi ile kapatılır, motor havasız bırakılıp sonfa el birden çekilerek içeri yüksek tazyikte hava girmesi sağlanır. bu işlem bir kaç defa tekrarlanır. ama, açmadan olacağını düşünmüyorum. en azından randıman alamazsın. temizlersin yeniden tıkanır.

    açılıp temizlenmesi gerekir diye düşünüyorum. ve yine muhtemeldir ki benzin deposunda pislik var, yılların birikimi pas vesaire. karbüratörden önce benzin filtresi yoksa takılın, varsa yenileyin. yoksa temizliği boşa yaparsınız ya da yaptırırsınız.




  • Sanmakla olmaz.

    O araçlarda karbüratör sadece boğaz kelebeği vasıtası görür.

    Enjektörde, sensörde, beyinde bir şey olup olmadığını kontrol ettirt.

    Ve anlayan birine yaptırt. Ara model oldukları için herkez anlamaz o cihazlardan.
  • Karbüratörlü değil enjeksiyonlu araç boğaz kelebeğinin temizlenmesi gerekir veya enjektörlerde bir sıkıntı olabilir.Ancak WD-40 ile çözülecek bir sorun değil adam gibi bir ustaya gösterin derim.
  • Arkadaşlar İstanbulda Hasan USTA diye yılların karbüratör ustası varmış. İşinin ehli en meziyetli usta diyorlar. 40 yılı aşkın tecrübesi varmış. Aranızda yerini bilen tanıyan var mı? Bu arada bende karbüratör ustası arıyorum yardımlarınızı bekliyorum...
  • darkteen

    ERKUT KARBÜRATÖR ve LPG SERVİSİ
    Firuzköy Bulvarı Necip Fazıl Kısakürek Cd. No:2 AVCILAR/İSTANBUL

    Hasan USTA bu adresteymiş. Dükkanı var. Mükemmel bir ustadır. 40 Yıllık ustadır. İnternette Erkut Karbüratör diye aratınca heryerde iletişim bilgileri çıkıyor. Ayrıca mapte kayıtlı.
  • Christal sana çok teşekkür edeerim. Tavsiyen üzerine gittiğim Hasan Ustayı buldum. Mükemmel bir usta ve mükemmel bir insan. Sana çok teşekkür ederim böyle bir usta ve dost kazandırdığın için bana. Aracıma karbüratör bakımı yaptı, gaz ayarı yaptı, onun dışında ufak tefek elektriksel işlemler vardı onları yaptı. Aracımdaki memnuniyetimi anlatamam. 40 yıllık usta diyorlardı gerçekten öyle mükemmel bir usta. Ayrıca gözü tok güzel fiyata yapıyor. Ağır bakım, gaz ayarı, elektriksel işlemler toplam 200 tl aldı. Parçada taktı ona rağmen. Dışarda 350-400 arasında yapılacak işi neredeyse yarı fiyatına yaptı. Arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum. İnternette ERKUT KARBÜRATÖR diye aratınca çıkıyor adresi telefonu navigasyonu herşey. Bulamayanlar için;

    ADRES: Firuzköy Bulvarı Necip Fazıl Kısakürek CD. No:2 AVCILAR İSTANBUL (Avcılar oto sanayi ve Fatih Oto sanayi ile Avcılar Borusan arasında kalıyor. Yemeksan durağının orda.)

    HASAN USTA TEL: 0 536 554 78 46

    MUTLAKA GİDİN EN UFAK TEREDDÜTÜNÜZ OLMASIN. ARACIMDAKİ SORUNU ÇÖZEN USTA. 3 USTA ÇÖZEMEDİ yok motordan yok bujiden yok şundan bundan dediler ama Hasan USTA mükemmel bir şekilde aracımı düzeltti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkteen

    Christal sana çok teşekkür edeerim. Tavsiyen üzerine gittiğim Hasan Ustayı buldum. Mükemmel bir usta ve mükemmel bir insan. Sana çok teşekkür ederim böyle bir usta ve dost kazandırdığın için bana. Aracıma karbüratör bakımı yaptı, gaz ayarı yaptı, onun dışında ufak tefek elektriksel işlemler vardı onları yaptı. Aracımdaki memnuniyetimi anlatamam. 40 yıllık usta diyorlardı gerçekten öyle mükemmel bir usta. Ayrıca gözü tok güzel fiyata yapıyor. Ağır bakım, gaz ayarı, elektriksel işlemler toplam 200 tl aldı. Parçada taktı ona rağmen. Dışarda 350-400 arasında yapılacak işi neredeyse yarı fiyatına yaptı. Arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum. İnternette ERKUT KARBÜRATÖR diye aratınca çıkıyor adresi telefonu navigasyonu herşey. Bulamayanlar için;

    ADRES: Firuzköy Bulvarı Necip Fazıl Kısakürek CD. No:2 AVCILAR İSTANBUL (Avcılar oto sanayi ve Fatih Oto sanayi ile Avcılar Borusan arasında kalıyor. Yemeksan durağının orda.)

    HASAN USTA TEL: 0 536 554 78 46

    MUTLAKA GİDİN EN UFAK TEREDDÜTÜNÜZ OLMASIN. ARACIMDAKİ SORUNU ÇÖZEN USTA. 3 USTA ÇÖZEMEDİ yok motordan yok bujiden yok şundan bundan dediler ama Hasan USTA mükemmel bir şekilde aracımı düzeltti.

    sırf reklam için 2 tane üyelik açıp.üç yıllık konuya tanıtımmı yaptın helal olsun hiç anlamadık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 9 Mayıs 2016; 1:37:34 >




  • Ozbekli35 reklam yaptığım dogrudur kendi faydalandigim kalite bir ustayı herkese tavsiye etmek istedim. İkincisi başka bir hesabım yoktur. Nereden böyle önyargılı bir kanıya variyorsun? Üçüncüsü ben burda çok memnun kaldığım bir ustayı tavsiye niteliğinde yazıyorum kimsenin kolundan tutup zorla goturmuyorum. Gitmek istemeyen gitmez. Dördüncüsü hafiyelik yapıp sanki dogru birsey bulmuş gibi insanları yargılayacak kadar kendinde cesaret mi buluyorsun? İşine bakman sana tavsiyemdir. Tekrar ediyorum kimsenin gitmek gibi bir zorunlulugu olmadığı gibi benimde bir ustayı tavsiye etmeme engel bir durum yoktur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek noktadan karbüratörcü anlamaz yalnız en sevilmeyen motor türü lpgli araçsa benzinde düzen tutmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Maltepe civarı karbüratör ustası arıyorum yardımcı olabilecek arkadaş varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.