Şimdi Ara

Intel 240GB 335 Serisi SATA 3.0 SSD 247 TL YANIYOOOOOR (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
774
Cevap
12
Favori
38.069
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende başvururken iadeli mektup göndermedim ve internetten başvuruda yapmadım. Bir sorun çıkarmadan şikayetimi aldılar.
    Ama hakem heyetlerinin davranışı heryerde farklılık gösteriyor, o yüzden sizin heyetiniz bunları istiyorsa fazlada zorlamadan
    istenenleri yapmak daha mantıklı olur sanırım. Ben Beşiktaş'ta başvurdum hakem heyetine.
  • Herkese Selamlar,

Oncelikle Perakende ya da Toptan teknoloji urunleri satan bir firmanin mensubu degilim. Ancak Bilisim Sektorunde gorev aliyorum.

Vatan'nin aldatici uygulamasini reklam yapmasi ve bu yapilan uygulamanin diger firmalar icin de emsal teskil ettigini ve bu aldatma yontemini uygulanmasindan oturu tum insanlar aldatiliyor ya da magdur ediliyor.

Bu Forumdaki arkadaslarimizdan ricam bu spesifik ornek icin Tuketici Hakem Heyetine basvurmasi, ve gercek Piyasaya gore %30 yapildigi takdirde tedarik gorevini yerine getiremeyen firmanin Vatan'in bu uygulamasini Bilisim Sanayi ve Ticaret bakanligina duzgun bir dil ile sikayette bulunmalaridir

Esenlikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Tabii ki hocam hemen gidip edebilirsiniz. Online olarak sistemlerine düşecektir

Hocam nasıl nerden takip ediyoruz hangi başlık altında e-devlette ?
  • Tam vazgeçmiştim ki Cianni'nin ısrarlı çabaları ile tekrar gaza geldim. Ben de başvurumu yaptım. Vatan karşı dava da açsa kaybedecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Tabii ki hocam hemen gidip edebilirsiniz. Online olarak sistemlerine düşecektir

Hocam nasıl nerden takip ediyoruz hangi başlık altında e-devlette ?

Hocamhttp://www.tuketici.gov.tr/index.snet?wapp=nasilbasvurulur_tr&open=1 şu adresten şikayet et var ama link arada çalışmıyor.

Takip yapmadım açıkçası daha.

Gazamız mübarek olsun abi bu yolda beraberiz Vatan'ın çıkar yolu yok maksat kıllık sen al SSD'yi ben senden alır raid yaparım

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Tam vazgeçmiştim ki Cianni'nin ısrarlı çabaları ile tekrar gaza geldim. Ben de başvurumu yaptım. Vatan karşı dava da açsa kaybedecek.

Hocam sende 3 kere vazgeçtin maşallah
  • quote:

quote:

Tam vazgeçmiştim ki Cianni'nin ısrarlı çabaları ile tekrar gaza geldim. Ben de başvurumu yaptım. Vatan karşı dava da açsa kaybedecek.

Benim kaç defa vazgeçtiğimden (2) kaç teşebbüsün sonunda başvurduğumdan (3) nasıl bir sonuç çıkmalı? Çıkacak sonuç olaya ilişkin mi bana ilişkin mi? Yani maşallahı inşallahı nedir bunun anlayamadım... Burada konuşulanlar, forumda bağırıp çağırıp - şikayet var'a yazıp sonuç alamayacak - yol iz bilmeyen - yeterli bilgisi olmayan kişilerin olası başvurularında sığınacağı hakem heyetinin bile tüketiciyi manipüle etmeye çalıştığı bir ortamdan bahsediyor ve konu bu. Beni son noktada başvurmaya götüren şey de bu...

Tüketici demişken:

Ucuz teknoloji tüketebilmemiz için teknoloji işçileri yok pahasına, insanın yaşamayacağı ortamlarda kürek mahkumları gibi çalıştırılıyor. Hep deriz ya hani tüketici hakları vesaire... Tüketici denilen kutsal ve hep kollanması gereken güruh, eski Roma'nın arenalarında aslanların önüne atılmış mahkumların parçalanışını izlerken daha fazla kan isteyen iştahı tükenmeyen, başka da hiçbir şeyi hesap etmeyen ufku olmayan bir mahluktur aynı zamanda. Foxconn firması dünyadaki PC teknolojisine ait tüm donanımların neredeyse yarısını üreten ve işçilerinin ağır çalışma ortamlarından sebep, işçi intiharının en fazla yaşandığı firmadır. Yani işin özü gözüm dönmüş biçimde önüme çıkan fırsatın elimden alınmasından çok daha fazla derdim var ve ucuza aldığım her ürün sonuçta işçiye patlıyor. Bu durumlarda hiçbir işverenin canı yanmıyor.

Tüketmek için alışveriş yapmamaya gayret ederim. Al sat işi ile uğraşmam. Toplasanız 2 adet ürün satmışlığım vardır bu forumda...

Derdim SSD olsaydı çoktan başvurmuştum. Derdim şu an tüketici heyetinin başvuranlara yaptığı yokuşu tınlamayan, haklarını bilen bir tüketici olarak taraflarından manipüle edilmemin imkansız olduğunu vurgulayıp, herkesi işini yapmaya davet etmektir. Yani şahsımı yel değirmenleri ile savaşan biri olarak görmenizde sakınca yoktur. Cianni'nin bu süreçte neler yaşadığını biliyorum. Ülkede iyi hizmet olması için iyi hizmet almayı bilen insanlara ihtiyaç var. Yoksa kimsenin kimseye iyi hizmet vereceği yok. Vatan yarın öbür gün aynı şeyi yapmak istediğinde neler yaşanacağını bilsin. Tüketici heyeti de insanları vazgeçirmeye çalıştığında o insanlar hakem heyetine yapması gereken işi hatırlatabilsin.

• quote:

quote:

quote:

Benim kaç defa vazgeçtiğimden (2) kaç teşebbüsün sonunda başvurduğumdan (3) nasıl bir sonuç çıkmalı? Çıkacak sonuç olaya ilişkin mi bana ilişkin mi? Yani maşallahı inşallahı nedir bunun anlayamadım... Burada konuşulanlar, forumda bağırıp çağırıp - şikayet var'a yazıp sonuç alamayacak - yol iz bilmeyen - yeterli bilgisi olmayan kişilerin olası başvurularında sığınacağı hakem heyetinin bile tüketiciyi manipüle etmeye çalıştığı bir ortamdan bahsediyor ve konu bu. Beni son noktada başvurmaya götüren şey de bu...

Tüketici demişken:

Ucuz teknoloji tüketebilmemiz için teknoloji işçileri yok pahasına, insanın yaşamayacağı ortamlarda kürek mahkumları gibi çalıştırılıyor. Hep deriz ya hani tüketici hakları vesaire... Tüketici denilen kutsal ve hep kollanması gereken güruh, eski Roma'nın arenalarında aslanların önüne atılmış mahkumların parçalanışını izlerken daha fazla kan isteyen iştahı tükenmeyen, başka da hiçbir şeyi hesap etmeyen ufku olmayan bir mahluktur aynı zamanda. Foxconn firması dünyadaki PC teknolojisine ait tüm donanımların neredeyse yarısını üreten ve işçilerinin ağır çalışma ortamlarından sebep, işçi intiharının en fazla yaşandığı firmadır. Yani işin özü gözüm dönmüş biçimde önüme çıkan fırsatın elimden alınmasından çok daha fazla derdim var ve ucuza aldığım her ürün sonuçta işçiye patlıyor. Bu durumlarda hiçbir işverenin canı yanmıyor.

Tüketmek için alışveriş yapmamaya gayret ederim. Al sat işi ile uğraşmam. Toplasanız 2 adet ürün satmışlığım vardır bu forumda...

Derdim SSD olsaydı çoktan başvurmuştum. Derdim şu an tüketici heyetinin başvuranlara yaptığı yokuşu tınlamayan, haklarını bilen bir tüketici olarak taraflarından manipüle edilmemin imkansız olduğunu vurgulayıp, herkesi işini yapmaya davet etmektir. Yani şahsımı yel değirmenleri ile savaşan biri olarak görmenizde sakınca yoktur. Cianni'nin bu süreçte neler yaşadığını biliyorum. Ülkede iyi hizmet olması için iyi hizmet almayı bilen insanlara ihtiyaç var. Yoksa kimsenin kimseye iyi hizmet vereceği yok. Vatan yarın öbür gün aynı şeyi yapmak istediğinde neler yaşanacağını bilsin. Tüketici heyeti de insanları vazgeçirmeye çalıştığında o insanlar hakem heyetine yapması gereken işi hatırlatabilsin.

Yok yani geçen seferde gaza geldim bende başvuruyorum dedin şimdi mesajını gördüm yine gaza geldim deyip başvuracam diyorsun , bence sen hiçbir şey yapma , bu zamana kadar başvurmadıysan da hiç başvurma zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 3 Nisan 2013; 12:17:26 >

• quote:

Yok yani geçen seferde gaza geldim bende başvuruyorum dedin şimdi mesajını gördüm yine gaza geldim deyip başvuracam diyorsun , bence sen hiçbir şey yapma , bu zamana kadar başvurmadıysan da hiç başvurma zaten

Hocam kusura bakma da arkadaş zaten haklıydı ister başvurur ister gaza gelir ister gelmez senin bu şekilde konuşman biraz ayıp iken kalkmış tüm sosyal bakış açısını ve durumunu anlatmış uzun uzun. Buna rağmen üzerine halen bir şeyler demişsin pek olmamış. Eğri oturup doğru konuşmak lazım.

Kimsenin niye başvurup başvurmayacağı kimseyi ilgilendirmez haliyle. 250TL ödeyebilmek için kasıyoruz bir açıdan bakınca. İhtiyaç ortadan kalktıysa başvurmaya da gerek yoktur.
  • Ben bu iadeli tahhütlü mektup olayına girmedim ama diğer bütün ekleri tam olarak heyete verdim sıkıntı olur mu? Hatta memur dilekçeden 2 tane aldı eklerin birer nüshasını gerek yok diye almadı.
  • başlığı görmüştüm girince vatan computer gördüm almaya tenezzül bile etmemiştim ki umduğum sonucuda gördüm şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: srknbyz

başlığı görmüştüm girince vatan computer gördüm almaya tenezzül bile etmemiştim ki umduğum sonucuda gördüm şuan

Kusura bakma hocam da gayet ürünlerini alanlar var. Sadece 30 kişiden fazlasına yollamadılar biz de alacağız bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albaywolf

Ben bu iadeli tahhütlü mektup olayına girmedim ama diğer bütün ekleri tam olarak heyete verdim sıkıntı olur mu? Hatta memur dilekçeden 2 tane aldı eklerin birer nüshasını gerek yok diye almadı.

İadeli taahhütlü meselesi işin hukuki eksiksizliği için gerekli ama olay SATIŞ SÖZLEŞMESİNİN tamamlanmış olmasında zeten bitiyor. Ayrıca firmanın size iptal için göndermiş olduğu mail de beklenen cevap için yeterli. Ben firmaya mektup göndermedim ve daha önce Cianni ile görüştüğümüzde kendisinin söylediği şeyi direk aktarayım: Şu mektup olayları, devletin dijital ortamdaki yazışmaların biraz gerisinde kalabilmesinin de yarattığı bir prosedür. Yani o mektubu göndermemişsiniz firma yaşadığınız durumdan habersiz gibi bir durum çıkarsa firmaın müşteri hizmetleri ile yaptığınız telefon görüşmeleri veya size atılan mailler de iş görüyor. Olay, tüm kurallara eksiksiz uymak isteyen bir hakem heyetine denk gelinirse belki mektubu da göndereyim o zaman durumu yaratır ki sanmıyorum. Benim başvurudan çıkacak sonuçtan ziyade, bu davranışını göstermem gerektiğini düşünmem başvurumu yaptırmıştır. Yani ürüne ulaşacağım - ulaşmak istiyorum gibi bir ısrardan ziyade herkesin üzerine düşeni yapmasına bu ülkeyi alıştırmak lazım diyerek başvurumu yaptım ama karar tüketiciden yana çıkacak. Ortada "SATIŞ SÖZLEŞMESİ" ve Cianni'nin de paylaşmış olduğu, "STOK OLMAYAN ÜRÜNÜ BU FİRMANIN WEB SAYFASINDAN SATIN ALMANIN BİR YOLUNUN OLMADIĞINI İSPATLAYAN DELİLDE" bitiyor.

Edit: Şu eklerin örneğini almaması meselesinin açıklamasını aldınız mı? Neden gerek yok bunlar benim bu alışverişte üzerime düşeni ve iddiamı kanıtlayan şeyler diye bir ısrarda bulunmadınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 3 Nisan 2013; 13:55:32 >

• Benim iadeli taahhütlü mektupa cevap gelmiş. Yarın gidip ptt den alacağım bakalım ne demişler. Sonra tüketici haklarına başvuru yapacağım büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: genckutahyali

Benim iadeli taahhütlü mektupa cevap gelmiş. Yarın gidip ptt den alacağım bakalım ne demişler. Sonra tüketici haklarına başvuru yapacağım büyük ihtimal.

Cevabı burdan paylaşırsan sevinirim hocam , gerçi cevabı tahmin etmek zor değil
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: genckutahyali

Benim iadeli taahhütlü mektupa cevap gelmiş. Yarın gidip ptt den alacağım bakalım ne demişler. Sonra tüketici haklarına başvuru yapacağım büyük ihtimal.

Cevabı burdan paylaşırsan sevinirim hocam , gerçi cevabı tahmin etmek zor değil

Cevap değilmiş teslim edildi diye kart gelmiş. 1 ayı geçti göndereli cevap sanmıştım bende

• Bugün tüketici hakem heyetine başvuru yaptım. Maksimum 3 ay içerisinde sonuçlanır dediler beklemedeyim .
  • Arkadaşlar yeni başvuru yapacak arkadaşlara başvuru formuna şu resmi de eklemelerini şiddetle öneririm!

https://store.donanimhaber.com/69/ca/50/69ca50c5acb83367433cf84051c8ce84.jpg

Abi biz de tüketici heyetine götürüp elden versek mi bunu

• Gerek yok Can... Gerekenden fazlasını sunduk zaten:)
  • Bugün Beşiktaş hakem heyetinde karar toplantısı vardı. Vatanı temsilen katılan olmadı Yaklaşık 2 dakikalık bir duruşmadan sonra seni haklı bulduk deyip gönderdiler.
    Yarın öğleden sonrada gerekçeli kararı alıcam, taratıp koyarım. Darısı diğerlerinin başına Bu arada sizin kararlarda yokmu bir gelişme??
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.